Свідки (2)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем MARTINI, 14 бер 2011.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Не хотів коментувати той смішний уривок з сайту Свідків, що ви навели, але прийдеться, якщо ви уже почали.
    От хоча б це.
    Там пише, що свідки вірять в те що Ісус є Їхнім Спасителем:
    "віримо, що Ісус є нашим Спасителем"

І після цього в кінці йдуть аж два заперечення цьому пункту:
    Перше. " Ісус є Божим Сином, а не частиною Трійці"
    Друге. "Ми не віримо, що душа є безсмертною"

Спочатку кажуть, що вірять у те, що Ісус є їхнім Спасителем, а потім заперечуть, те, що він є Богом.
    Питання- але хто ще може спасати окрім Бога?
    Спочатку кажуть, що вірять у те, що Ісус є їхнім Спасителем, а потім кажуть, що не вірять у безсмертність душі.
    Питання- для чого свідкам тоді Спаситель здався?

Тобто заперечення на запереченні. Серед Свідків такі ляпи проходять легко, вони й так не читають Слово Боже, а тільки журнальчики..., на жаль...

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Імя дається не просто так, згоден?

---------- Додано в 22:31 ---------- Попередній допис був написаний в 22:27 ----------

Петро, пропри те, що є апостолом і приближеним до Господа, залишається духовно кволою людиною, як і всі ми. Через кожну людину часом говорить Бог, а часом Сатана. Зверніть увагу, Ісус звертається до Сатани, ніби навіть як не до Петра. Тому що Він бачить як Сатана діє через людину. А доказом мого пояснення є те, що Ісус після тих слів не зрікся Петра, не забрав у нього ключі від Царства Небесного, не відмінив свого рішення будувати церкву на Петрі. І взагалі... хіба Ісус не міг передбачити що скаже Петро? Знав, передбачав... але довірив Петру і церкву і ключі.

3. Levko

Levko Well-Known Member

+10!
    Атеїст нехристиянин швидше розуміє Писання, ніж заангажований католик.

4. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

..... Рома ты про что? при чем тут его имя ??? он и до Исуса был Петром, и еще сто пятсот Петров было в то время и после, они все камни? у меня колллега - Деревянный так он что дерево? и не Исус ему имя дал ...
    а я тебе про что? вот почему то в случае с сатаной ты говоришь о том что Исус подразумевал, а в случае с камнем - что Петр буквально камень ... не означает а буквально ... гранит, базальт, ракушняк .... у Исуса было сколько-то учеников, 12? тоесть его близкий круг общения, только один осознал сущность Исуса и потому Исус назвал его скалою на которой построит свою церковь, разумеется не дом-здание а концепцию, это логично и понятно ...

не, я от "любя" насторожился )))) ... а по сути, мы рассуждаем о том что написано и какие из этого делаются выводы ... третий человек уперто заявит что Петр это Сатана потому как сам Исус так сказал - и можно будет на этой голове табуреты бить - но написана жэ! и привет ...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

я б сказав, що майже атеїст думає одинаково з самопродвінутим сектантом і це мене не дивує.

---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:46 ----------

добре.

Петро зрозумів, але мова тут йде не лише про концепцію, а й про Петра, який займе особливе місце у церкві.
    А тому

Дав ключі і владу.

6. Moskal Charivnik

Moskal Charivnik Комуняку на гілляку!

Тому, що Петро, чи "Педро" то каімінь, скеля - простий переклад, підженіть самі під ствердження співпадіння, чи навпаки... Товариство, ви(з усією повагою) з простим розберіться, а тоді вже за складне... Левко, Ваша оповідь про казуси перекладу та вирвані з контексту фрази У РАЗИ цінніші за намагання щось комусь пояснити.

7. artobstrel

ну это другое дело, Петр уважаемый Апостол, но штука в том что Петр не основывал католическую церковь ... единственное более мене похожее на церковь создал Константин, а это на всякий случай 300 лет после смерти Петра ... а Константину Исус ничего не говорил ....

8. Moskal Charivnik

... НЕ ФАКТ:crazy:. Иисус сказал многим, но слушать и слышать его стали далеко не все. А если совсем честно, то Волю Божью лучше всех исполнил Иуда(из Людей)...

9. artobstrel

Константину точно не сказал ....

• Подобається Подобається x 1
  10. Levko

Levko Well-Known Member

100%! Все логічно і понятно! Тільки не для католиків...:)

Колись мій один знайомий сказав, що таке враження, що в католиків все що логічно і просто- то це не може бути від Бога. У них все, що від Бога то має бути супер складно, і супер заплутано...:mocking:
    В тому щось є...

11. Moskal Charivnik

Буквализм к Святому письму насколько применим? :crazy: Напомню проще: "Услышав лай караульной собаки..." - ничего так, формулировка, да? Знакомая?

12. Levko

Levko Well-Known Member

Ця догма в КЦ є надзвичайно сильною. Практично, тільки на ній і тримається ця конфесія.
    Думаєте, я так легко і швидко зрозумів те?
    Я довший час, кілька років, навіть уже будучи народженим згори ще тримався за ту ідею т.зв. апостольського правонаступництва, аж поки Бог не підняв мої очі на кілька віршів вище і пояснив, що саме мається на увазі.

13. Moskal Charivnik

Ви усвідомлюєте, ЩО Ви сказали? "Коли людина розмовляє з Богом - це молитва, а коли Бог розмовляє з людиною, це - шизофренія"(с) Ви намагаєтесь донести до Людей щось, чи просто розважаєтесь, милуючись на власне красномовство у друкованому тексті? Це не звинувачення. Я до Віри йшов довго й тяжко, Знак теж був - бажання жартувати пропало...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Констянтин? Він не був навіть християнином. Що він міг заснувати?
    Черговий міф від профанів

---------- Додано в 01:20 ---------- Попередній допис був написаний в 01:10 ----------

То не переклад. Імена не перекладаються. Але кожне імя має своє значення. Євреї вірили, що імена даються з Неба. Поцікавтесь, що означає імя Ісус, Марія...

15. artobstrel

Рома, ты сначала как я уже говорил почитай хотя бы поверхностно историю каталической церкви а то по твоему пониманию аля Детская Библия, Петра похоронили помер и ХРЯСЬ выросла каталитическая церковь, а это несколько не так ... чтоб не сказать - совсем не так ... как самостоятельный и правящий институт КЦ можно считать как раз от Костяна, который отписал право править в Риме тадашнему папе, а сам свалил в Византию вместе с правительством ... и именно при правлении Костяна христианство стало главной религией и понеслась .... а я напомню это 300 лет от р.Х, и 250 со смерти Петра ...

16. talavoda

talavoda Well-Known Member

41. Зустрів він спершу брата свого Симона й мовив до нього: «Ми знайшли Месію, - що у перекладі означає: Христос.»
    42. І привів його до Ісуса. Ісус же, глянувши на нього, сказав: «Ти -Симон, син Йони, ти зватимешся Кифа», - що у перекладі означає: Петро (Скеля).
    (Євангеліє від Йоана: 1:41-42)

Це я щодо імені хотіла уточнити.)

17. artobstrel

а это как кому хочется, тут мы понимаем буквально, тут не понимаем, тут у нас змей с лапами, тут заяц копытный и т.д.

---------- Додано в 08:37 ---------- Попередній допис був написаний в 08:35 ----------

интересно) но сути нашего спора с Михом не меняет, хотя для меня откровение что Петр не при рождении - Петр, а так получается что никакой он не Петр, потому как Петр это греческое имя, и при жизни никто не называл его Петром, потому как если ДЖон-Джон его Ваней не называют ...

18. Levko

Levko Well-Known Member

Цілком усвідомлюю!:)

19. Forpost

Forpost Стоїк

Плюс в карму за виємком вище цитованого

---------- Додано в 10:24 ---------- Попередній допис був написаний в 10:21 ----------

ну не тре вже так себе числити правдивими християнами рукопокладенням хіба не сектанти -харизмати займаютьмся?

---------- Додано в 10:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:24 ----------

ну то вже спустились до відкритого блювотиння (якщо маєте на увазі переклад Нового Світу ,що ві Львові цього року роздали ,то до цього часу і з дня заснування товариства Вартової Башти всі користувались будь- якою доступною Біблією

---------- Додано в 10:32 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ----------

дорогуша вчи матчасть і йди з теми в руккоположення

• Подобається Подобається x 3
  20. Hase

Hase зайчик

Левко, дякую за відповідь.
    Я не бачу заперечень. Смерть самого Ісуса має величезне значення, яке сильно повязане з Спасінням. Тобто це і є Спасіння. Він помер для НАС, щоб ми мали можливість на вічне життя.
    Сподіваюся ви мені не заперечуєте у цьому.
    Крім того ніде не говорить святе Письмо про трійцю. Такого слова навіть не існує за Біблією. Просто перегляньте консили католиків і подивіться саме КОЛИ заговорили і приняли трійцю взагалі. Це вже було пару сотень років після смерті Ісуса. Сам ісус сам себе НЕОДНОРАЗОВО ж називав "СИНОМ Божим" і говорив про "СВОГО БОГА". Він і МОЛИВСЯ ЙОМУ. Вже згадайте хоча б останню ніч перед його взяттям солдатами.

---------- Додано в 09:46 ---------- Попередній допис був написаний в 09:39 ----------

Ну, ви даєте, це засновник католицької церкви. Між іншим, він перед своєю смертю таки похрестився. Вчіть історію власної церкви.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)