Свідки (2)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем MARTINI, 14 бер 2011.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

І чим дуже відрізніється праволавіє і від католицизму? Пальців однієї руки вистарчить? Ну а чи правильна, чи ні, я б на вашому місці використав один дуже логічний аргумент. Церква є правильна та, яка існує з часів Христа і явно не та, що утворилася 18хх року. То є проста логіка. Бо не може бути, що 18 століть людство було без церкви. Ви згідні? А якщо взяти в руки НЗ, то там чітко сказано яка церква є Христовою - та, що збудована на Петрі. Чи Ісус казав неправду?

2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Рома а 30 тисяч років без християнсва взагалі може бути людство? виявляється - може )

• Подобається Подобається x 2
  3. Wili

Wili Well-Known Member

1. що мене вразило, купляли для дітей подарунки, на св. Миколая, я тоді роздавав по відділах, так компанія заявила що подарунки на це свято від сатани, а коли спитав чому так і не пояснили але два тижні не віталися)))))
    2.про спілкування і власну думку вже писалося, чиста правда, всі в один голос говорили одне і теж, на релігійні теми не спілкувалися ( хоч щось добре)
    3. мужик один свідок по жінці, ходив але не вірив, жалівся що якщо перестане ходи жінка від нього піде, а жінку він любив.
    4. прихована агітація, ну тут я насміявся, їм мабуть забороняють на роботі роздавати свої книжечки, то вони практикувалися в натяках і всіляких міні рекламних акціях
    та інше.
    я загалом людина толерантна і хто в що вірить мене мало цікавить, на всіляких фестах спілкувався із будистами і крішнаїтами і наші рідновіри були, ніхто так не намагався прополоскати мозок як герої цієї теми.

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та може, чого ж ні?

Але контекст трохи інший. Слідкуйте за логікою: Ісус закладає християнство, утворює нову церкву, потім 18 століть - нічого нема,вакуум, а потім - бабах - появилася "христова правильна віра" - СЄ.

5. Wili

Wili Well-Known Member

18-20 століття взагалі стали плодовитими на тему виникнення всіляких сект які за основу взяли християнство, і тепер їх купа, кінці світу в нас кожного року по два рази.
    колєгу недавно спинили хто саме не знаю, але судячи по тому що "працюють" на вулиці можливо і свідки, питають
    - хто править світом,
    він їм- точно не ви
    вони так втішилися і видали- так це сатана править
    він і запитав - ви що його рекламні агенти
    і тиша, мабуть образилися.

• Подобається Подобається x 1
  6. Hase

Hase зайчик

Вже тим, що Різдво та Паска святкується в різний час. Пастори католиків НЕ одружуються, у православних - так. Католицизм очолюється Папою і мають централізацію у Ватикані, православні - ні. Практично ВСІ види традиційних служінь проводяться по-різному. Вже одяг пасторів зовсім різний. Православні пастори при служінні співають (мусульмани до речі також), католики - ні.
    Навіть людина, яка ніколи не буває у церкві, коли зайде у католицьку, а потім православну побачить різницю.
    Я, би тут висловилася дещо інакше. Правильна церква та, яка ЖИВЕ І ДОТРИМУЄТьСЯ тих догм і правил, за якими жили перші християни. Чи це стосується католикіх або православних ???

---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:22 ----------

Ну, це вже необдуманий фанатизм.

---------- Додано в 12:30 ---------- Попередній допис був написаний в 12:27 ----------

А хто на вашу думку прaвить світом? Чи взагалі хтось править?

7. Wili

Wili Well-Known Member

ніхто ним не править, люди отримали право вибору, і кожний вибирає свій шлях.

8. Hase

Hase зайчик

З вами згідна, шо кожен вибирає свій шлях.
    Але дещо не логічно в другому, якщо ніхто не править світом, то звідки, чи від кого отримало людство ПРАВО на вибір?

9. Wili

Wili Well-Known Member

а хто сказав що люди логічні))))
    вибір-право від народження)

10. Hase

Hase зайчик

Я говорила не про людей, а про ваш не зовсім логічний вислів.
    Справді, який вибір мають новонароджені або діти? Цей "вибір-право" лежить на плечах батьків.

11. Wili

Wili Well-Known Member

до речі діти в цьому плані набагато відкритіші і чесніші, вони і справді вибирають, якщо їм щось не подобається вони плачуть, якщо подобається усміхаються, звичайно якщо говорити про глобальні події, то діти тут залежні від батьків, але вибір щось зробити/не зробити стоїть завжди, можна тягнути кота за хвіст, можна не тягнути))))):)

12. artobstrel

кинь (чого вдруг завикав ?) пруфи будьласка про "церкву на Петрі", а щодо закладає, то як може бути христовою церква яка не виконувала майже жодного з його заповітів, його...., там і Мойсеєві вказівки не дуже виконувалися ... це як Симоненко - олігарх/комуніст ... і ще якось дивно вірити ствердженню про справжність церкви зазначеному у книзі видавництва цієї ж церкви ...

13. Levko

Levko Well-Known Member

Миху, а якщо Ісус є серед двох, чи трьох, котрі зібрані в Його Ім"я, то це як називається?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви неправі. Християнство існує не для того, щоб церква спаслася, а для того, щоб спаслася людина. І гріш ціна церкві, яка повинна рівнятися на людину.
    То є перше. Друге, чому ви вважаєте, що перші християни є бездоганні, що на них треба рівнятися? Перші християни немали можливості читати Євангелія, вони слухали відривки усно, не точно запамятовували.
    Ну і третє, де сказано, що церква повинна рівнятися на перших християн?

---------- Додано в 20:56 ---------- Попередній допис був написаний в 20:52 ----------

Це є двоє, або троє та Ісус серед них. Там не йдеться про церкву, читайте уважно.

---------- Додано в 21:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:56 ----------

Але ж ви дивні. Різниця одягу хіба тягне за собою різницю у вірі? Або спів/неспів - то різниця у вірі? Все, що ви приводити немає жодного відношення до правд віри.

---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:09 ----------

Арт, ми не можемо сказати: нема христової церкви. Бо це суперечить Святому Письмі. Кожна течія має людей. А всі люди є грішні, хоча й належать церкві. Де є людина, там є гріх. А церква неможе мати означення грішна. Вона або христова, або ні.

---------- Додано в 21:26 ---------- Попередній допис був написаний в 21:23 ----------

а хто так каже? Біблія одинакова незалежно від видавництва, виключення - СЄ.

---------- Додано в 21:30 ---------- Попередній допис був написаний в 21:26 ----------

З кожним роком їх кількість росте, як гриби після дощу і всі "правильні". Років 10 назад їх налічувалось коло 500 одиниць... зараз, напевно, вдвічі більше.

Класно, якби їх номерували. Скажімо, утворилася нова течія, а їй кажуть, будете 649-ю:mocking:, цікаво, 666 -ю хтось би ризикнув?

15. artobstrel

да ну, церква це що? каміння, ідея, чи люди? церква без людей не церква, а якщо у суді сидять бандюгани , то чи означає це що суд гарний але персонал поганий ??? мабуть ні, кажуть суд - ніякий ... ось церква, увесь час свого існування займалася виключно: поширенням власного впливу та збагаченням ... і я кажу не про окремих людей а про загальну концепцію, де фактову діяльність ...

я кажу, бо знаю, вона геть не однакова, чого лише коштують "копитні зайці" по версіі Російського синоїдального перекладу, ось Віка нам на поміч:
    тобто Біблій куди як не одна ... ось загальна сторінка: https://ru.wikipedia.org/wiki/Библия#.D0.90.D0.B2.D1.82.D0.BE.D1.80.D1.81.D1.82.D0.B2.D0.BE тобто та Біблія що в тебе дома насправді зібрана до купи та відкоригована не раніше 16 сторіччя, тому думки що нібито ця книга мала такий вигляд з часів Моісея та Христа відповідно - то дуже дитячий погляд ... за смислом, Християнство це секта Юдаїзму, бо була традиційна релігія, прийшов хтось сказав що він Бог, син і т.д. зібрав відносно невелику купку прихильників та почав нести своє бачення, це традиційний сектантський прояв, чим гірші/ кращі СЄ, мормони, велосипедисти 7 дня та ін. ??? якщо так то найбільш подібний до Христиансва - мормонизм, бо на відміну від СЄ які намагаються без богопроявів лише осмислити написане, мормони мають свого хлопця, який їм приніс "світло" зі словами "я знаю як, бо мені сказав Бог" як колись Ісус вони принесли нову концепцію з новими персонажами а свідки намагаються знайти собі місце в старій ... це взагалі цікаво, звичайно якщо відринути мракобісні заяви " це святе бо святе, пруфів не треба" ...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

І самі люди - то не церква, ти згідний?

---------- Додано в 22:27 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ----------

у церкві не можуть бути ВСІ погані. Такого в історії не бувало.

---------- Додано в 22:31 ---------- Попередній допис був написаний в 22:27 ----------

це не міняє змісту Біблії.

17. artobstrel

так категорично нет, вспомни пример с судом ...

плохие/хорошие - это такая тонкая материя, а вот то что концепция генеральная - власть и ничего более, во всей истории только это и есть ..

здрасте приехали, как это не меняет если содержание разное ???

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

церква не судить, церква пропонує, вчить, все решту - як хочеш.

---------- Додано в 22:50 ---------- Попередній допис був написаний в 22:49 ----------

наприклад...

---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:50 ----------

второканонічні тексти не є неправдиві, як дехто думає. Вони доповнюють, розширяють знання, але не міняють змісту.

19. artobstrel

гы: че правда? Феррарская война, Война 8 святых, все крестовые походы, Гуситские войны, 30-ти летняя война, это далеко не все - военные действия а еще сюда борьба с ересями, прелести - колонизаций и т.д. так что токль одним по настоящему все время занималась церковь - властью и обогащением ...
    я привел пример, а не сравнил ...

---------- Додано в 13:19 ---------- Попередній допис був написаний в 13:16 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=5LoDT6qsrZE

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

І як збагатіла церква після тих воїн? Чому ви думаєте, що ці війни анонсовані церквою?

а де твій аватар? :)