Свідки (2)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем MARTINI, 14 бер 2011.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо у Біблії сказано, що не кожен, хто каже: "Господи, Господи" увійде в Царство Боже, то що вже казати про церковні книги?

Та й саме приходження може бути марним.

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Але це не пояснюює чому коли свідк Єгови вчиняє злочин. про це напиишуть і це обовязковов вкажуть. ще й приплетуть реліігійний мотив.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що пояснює? Ваші, взяті з стелі твердження?

4. Сергій аспірант

Ніби ви робите інакше-))
    Мені цікаво дізнатиь вашу точку зору на питання, які я давав трохи вище.

5. Zoli

Zoli Well-Known Member

Доброго дня!

До мене, нещодавно, звернулась молода сімя, в якої ось-ось мала народитись дитина. Лікарі встановили, що у дитини резусконфлікт із матірю.
    Мене попросили допомоги знайти антирезусний імуноглобулін. Необхідна була всього одна ампулка. Коштувала вона приблизно півтори тисяч гривень.
    А готують цей препарат, прямо в обласному центрі переливання крові - на Пекарській.

Так от, шановні свідки, які залежно від свого сумління можете приймати лікування препаратами на основі крові, як ви вважаєте, люди які здавали кров для приготування цього препарату (а її треба ого-го скільки) вони всі абсолютно грішники???
    А ті хто цей препарат приймає - має абсолютно чисте сумління....

Як би ви оце назвали... людина, чи її дитина, має жити виключно завдяки гріховності інших....??? чи як???!!!

Думаю, що ваші пастирі, перед тим як виробляти якусь догму, чи вчення, мали б перед тим як приймати остаточне рішення глибоко і не похапськи обдумувати їх....
    А не витрачати купу сил для того, аби виправдати безглузді, й часом, злочинні дії, які вчинили раніше.....

• Подобається Подобається x 2
  6. Сергій аспірант

Питання чи може свідок здавати кров з метою отримання препаратів, в літературі свідків ще не розглядалось. Наразі це справа сумління людини.

7. Zoli

Zoli Well-Known Member

Сергію, я питаю саме про свідків....
    Як їхнє сумління з одного боку дозволяє приймати таке лікування, а з іншого, знаючи яким чином ті препарати готуються, дозволяє говорити про гріховність таких дій з боку інших людей, хай навіть і не свідків....
    Чи ви думаєте, що я маю на увазі, що свідкам тільки препарати з крові від свідків слід приймати... Це ж абсурд.

Виходить, що деякі з них живі завдяки гріховним діям інших - не свідків...
    Як це по вашому називається???

• Подобається Подобається x 1
  8. Сергій аспірант

Свідки Єгови не говорять, що люди які здають кров для переливання роблять гріх, але вони не можуть вказувати і знати як буде використана їх кров, принаймі волю донара слід враховувати і він вправі визначати чи його плазму використають для приготування препаратів чи для переливання. Крім того не варто забувати про гібридомну техніку отримання антитілі. Сьогодні її викоористовують для отримання антитіл для діагнстики чи досліджень, але в клінічну практику антитіла отримані таким чином не допускаються, хоча переконливих протипоказів немає.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

що таке людське сумління ? А організація мовчить? не знає?

10. nezabudka

nezabudka вільна

Миху, тссссс!
    У СЄ дуже мало питань дозволено "на розсуд власного сумління". Усе-усе решта - вирішує вірний і мудрий раб.
    До ось цього питання, видно, поки не дібралися ;)

11. Сергій аспірант

На розсуд сумління залишено, якраз більшсть справ-))))

---------- Додано в 10:24 ---------- Попередній допис був написаний в 10:20 ----------

*** w05 1.10 с. 12 Чи твоє сумління добре навчене? ***
    Грецьке слово, перекладене тут словом «сумління», означає «здатність давати чомусь моральну оцінку» (Гарольд Молтон, «Переглянутий тлумачний словник грецької мови», англ.), «вміння розрізняти, що добре, а що погане з*морального погляду» (Джозеф Тайєр, «Греко-англійський словник»).
    *** lv розділ 2 с. 15 абз. 3 Бережи своє сумління ***
    3 Грецьке слово, перекладене в*Біблії як «сумління», складається з*двох частин: «спів» (syn) та «знання» (eidesis) і*буквально означає «внутрішнє знання». На відміну від інших земних створінь, ми маємо здатність пізнавати самих себе. Тому ми можемо подивитися на себе ніби збоку і*дати собі моральну оцінку. Сумління*— це внутрішній голос, суддя, який оцінює наші думки і*вчинки. Воно може підказати нам правильне рішення і*застерегти від неправильного. Відтак, в*залежності від нашого вибору, воно або схвалить нас, або буде нам болісно докоряти.

---------- Додано в 10:30 ---------- Попередній допис був написаний в 10:24 ----------

Просто так бере і вирішує? Чи робить це на снові Біблії?

---------- Додано в 10:59 ---------- Попередній допис був написаний в 10:30 ----------

http://forum.lvivport.com/forumdisplay.php?f=87

12. Zoli

Zoli Well-Known Member

А давайте не перекручувати факти....

Покажіть мені хоча б одного свідка, який погодиться здати кров, нехай навіть не для її подальшого переливання. Чи ви хочете сказати, що це вже можна робити членам товариства, можливо я відстав і керівний орган такі дії дозволив, але я чомусь глибоко сумніваюсь. Все що ви написали - це просто викручування із складної ситуації, ну так, щоб не брати на себе відповідальність...
    Свідки не можуть бути донорами крові, байдуже для якого використання. І ви, і всі тут присутні це чудово знаємо! Ми знаємо як людина має поводитись із цільною кровю, згідно тлумачень товариства.
    Не потрібно ухилятись таким чином від фактів, які "ріжуть очі", а визнати, що керівництво товариства керується насамперед збереженням власного авторитету, та впливу, який потрібно весь час підтримувати, так би мовити, підживлювати все новими розпорядженнями, статтями де висвітлюється їх позиція стосовно раніших відвертих промахів....

А постійне апелювання до новітніх технологій, які ніби-то допоможуть багатьом, що відмовляються від крові, чи препаратів, то вже починає набридати... Можливо у штатах, де ті "боси" сидять, можуть собі такі препарати дозволити, але у нас, на Україні.... не будьте наївним... глибоко сумніваюсь, що технології виробництва звичайних препаратів, є сертифіковані згідно міжнародних стандартів... ви ще про генну інженерію заговоріть... а потім пропонуйте рятувати лікарям чиєсь життя....

13. Сергій аспірант

В будь якому випаду законодавчо в на сне передбачено що донор вправі вирішувати як викристають його кров. Але як вам відомо свідки єгови не заперечують проти методів які передбачають забір і зміну крові - плазмаферез наприклад.

Повірте мені як фахівцю - в Україні цілком моливо використовувати медоти генної інженерії, уся інтелектувльна і виробнича база для цього є.

---------- Додано в 13:20 ---------- Попередній допис був написаний в 13:17 ----------

Методди лікування які пропонують свідки цілком можливо застосовувати і в Україні.
    Якщо постійно плакатись про поаний фінансовий стан нічого робитись не буде, ттай непотрібно значних матеріальних затрат для практичної підготовки студентів медиків, яким доречі рс мед етики взагалі не читають. або читають дуже урізаний варіант.

---------- Додано в 13:22 ---------- Попередній допис був написаний в 13:20 ----------

Виробництво кровозамінників цілком можливе і на базі української фармаклогіної промисловості.

---------- Додано в 13:25 ---------- Попередній допис був написаний в 13:22 ----------

Останні події в Росії пказали. що у впадку відмови від переливання ніхто не рятуватиме пацієнта.. просто лікарям буде страшно це робити, щоб не потрапити в коло інтересів ФСБ чи прокуратури. За смерть пацієнта з них не спитають, а от за застосування і альтернативних методик можна втратити роботу.

---------- Додано в 13:29 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

Доречі якщо православний помре через відмову від лікування з реліігйних причн, його можуть канонізувати - як блаженного. в ізраїлі дівчина померла відмовившись від операції, яка гарнатувала їй одужання, але для отримання страхівки вона мала прийнти громадянство Ізраїлю і прийняти іудаїзм.

14. Zoli

Zoli Well-Known Member

Йде мова не про державне законодавство, а про правила, які встановлені в організації, і з рештою ви відповіли цим на питання - свідки не можуть бути донорами...
    Що до процедур, на які погоджуються свідки, то тут я згідний, автотрансфузія, плазмоферез...

А щодо промислового виробництва препаратів, краще навіть не починайте...
    Те що ви фахівець в галузі біохімії, як науковець, наскільки я зрозумів, ще не означає, що економічно обгрунтовано мислите. Фарм. ринок, повірте, дуже добре "опрацьований" іноземними виробниками, а наша промисловість заслабка для такого виробництва, тут навіть сперечатись не потрібно. Стандартів GMP й досі немають більшість вітчизняних препаратів, а ви говорите про запуск новітніх технологій...

Як би там не було, лікувати, рятувати людину треба вже і негайно, а роздумувати над тим як можна зробити, чи можна було б зробити... просто егоїстично!
    До поки бджола не вжалить, біля вулику не перестане ходити....

15. Сергій аспірант

Правильноо тому лікар повинен думати і бути готовим заздалегідь, і аж ніяк не думати - дати в кровозамінник чи подхзвонти у ФСБ.

16. Zoli

Zoli Well-Known Member

Сергій, ви де живете???
    в Україні нема ФСБ!

проте тут є препарати виробництва, аля "підвал", з ціною по 1500-2000 грн. за ампулу......
    коментарі думаю зайві....

17. Сергій аспірант

Є два вихди - або терпіти або щось міняти, якщо усіх усе влашовує так і буде.

---------- Додано в 14:38 ---------- Попередній допис був написаний в 14:36 ----------

Я мав на увазі Росію, де подібні дії лікарів звичайне явище.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є, Сергій може навіть подзвонити.:)

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Для Сергія ще нема держави з назвою Україна. Бруклінські бонзи не дали наказу відділити Україну від Росії. Чи то старецький маразм чи небажання розпиляти кошти бо всеж таки прийшлося б трактувати єговістів обох країн як незалежних з усіми наслідками. А так навіщо? Нема України - нема проблем!

20. Сергій аспірант

Педро щиро бажаю вам знайти хорошого психотерапевта, який допоможе Вам.
    Для модераторів - у порада щира і не має на меті образити когось.

а де твій аватар? :)