Саме так, і нічого абсурдного. Агностики та атеїсти не погоджуються з Біблією. Тому базування на Біблії зменшує шанси сподобатись агностикам і атеїстам (не забувайте, що я писав саме про ставлення до СЄ агностиків і атеїстів). На моїх скромних знаннях про Біблію. Ви як глибоко обізнаний з нею маєте значно краще за мене знати приклади суперечностей у ній. Християни визнають, що в Біблії є неточності щодо неважливих деталей. Значна частина християн взагалі закликають дивитися на деякі біблійні епізоди як на міфи, які не варто сприймати буквально; легенда про Потоп, наприклад, справді не витримує критики, якщо вірити, що все було саме так, як написано. Але мене більше цікавить суперечність між злобною спрямованістю Старого Заповіту та доброю спрямованістю Нового Заповіту. Формально це навіть можна і не вважати протиріччям, просто Бог змінив настанови; але для незаангажованої людини це виглядає дуже дивно: чого це раптом Бог так радикально змінився? Припустимо. А чому не можна користуватися якимсь іншим визначенням? Ну, наприклад, з цього форуму. Ви вже кілька сторінок товчете воду у ступі з приводу того, є чи не є Ісус Богом. Це і є термінологічні питання.
Я згоден, що переливання крові - це ризик. Так само, як і уколи. Краще пропускати речовини через травну систему, ніж одразу заганяти у кров. Але бувають випадки, коли без переливання крові неможливо врятувати життя.
Помянули день смерті Ісуса Христа .Прошлого року на Спомині було присутньо більше 17млн.поклонників Єгови, в більш ніж 108 тис.зборів на всій Землі
тобто людина -- нащадок мавпи? не потрібно мені приписувати висновки, яких я не робив... у Біблії немає суперечностей, а ті, кого ви називаєте християнами, хоча правильно сказати хрестияни, вони в Біблію заглядають (якщо заглядають) раз на кілька років... якщо вам не тяжко, ви (мабуть, агностик) стверджуєте, що в Біблії є суперечності: прошу їх навести... кілька, дякую.. в чому суперечність? де вона? якими, наприклад? "хтось там нагорі?", "всесвітнє добро", "вищий розум?" це тільки намагання приховати (читай: звести з правильного розуміння) суть речей... бо якщо ви і я людина, то можна нас назвати "ссавцями", "гомо-сапієнсами" тощо, але правильне визначення -- люди... це є основа віри, правильне розуміння Біблії... ви назвали християнами напівязичників-напівхристиян, а для того, щоб з’ясувати питання "ти хто, християнин, чи язичник", я й спитав "хто такий Ісус Христос"... оскільки Ісус Христос -- просто видатна людина (хоч і син Бога), то це питання є надзвичайно важливе... ви пропонуєте досліджувати релігію за допомогою підкидування монетки (хто правий, а хто ні), чи за допомогою ретельно вивчення Біблії?
а какая разница Украинская православная церковь Киевского патриархата или РПЦ Московского патриархата? Братья и сестры везде одинаковы.:rolleyes:
Знову Ви приплели мавпу до Бога. Не плутайте різні питання, і зокрема науку з релігією. Щодо дрібних суперечностей, то поки що я встиг конкретно дізнатися про одну: відмінність між родоводами Ісуса в різних Євангеліях. Я вже пояснив це вище. У тому, що Бог дивним чином сильно змінився. Це Ви наводите приклади інших термінів, а я кажу про інші визначення (означення, дефініції) терміна "Бог". Не бачу проблеми в тому, що Вам подобається називати Богом лише того, хто створив світ, а інші поширюють це поняття також на Ісуса Христа та якогось Святого Духа. Це просто різна термінологія, а не різні переконання. Можливо, Ви маєте інші думки, ніж "трійочники", щодо властивостей Ісуса Христа, і саме це Ви виражаєте за допомогою невживання терміна "Бог". Тоді дискутуйте саме про ці властивості, а не заплутуйте читачів.
чому не плутати? релігія дає відповідь на кілька основних питань: - звідки ми взялися... - навіщо ми живемо... - що буде потім. жоден агностик на ці питання відповіді не дасть... відмінність полягає в тому, що в одній книзі йдеться мова про родовід Ісуса по марії, в іншій -- йосипа (у матвія)... не змінився... Бог виконував Свою обіцянку, коли обіцянку було виконано, Йому вже не було потреби карати тих, з ким Він уклав угоду, коли вони від угоди відступалися... тут чіткий взаємозвязок: 1. угода з народом, має прийти Месія... 2. народ відступає від угоди, порушити її не можна → покарання... 3. прийшов Месія → угода здійснена... 4. угоду виконано → карати немає потреби... зверніть увагу, що покарання було тих, хто відступав і хто був проти виконання цієї угоди. все нормально, ті, хто називає богом Ісуса Христа, також мають рацію... суть в тому, що бог -- це щось, чи хтось, кому поклоняються... оскільки культом може бути навіть предмет (наприклад, у хрестиян), то це нормально, що вважають богом Ісуса Хриса, духа, ікони, хрестики, гроші, славу, владу, почесті ... ... ... (і цей список можна довго продовжувати). заплутуйте читачів? ви сильно заплуталися?
Просто агностик розуміє, що ті відповіді, які дає релігія, можуть виявитися помилковими. Є така версія. Але це не очевидно; обидва родоводи наводяться без пояснень так, ніби вони по чоловічій лінії. Ось так, аналогічно до цього, доводиться багато чого домислювати до Біблії. Кожна конфесія думає, що саме вона домислила правильно. Як на мене, не дуже привабливий імідж у Вашого Бога. Цим СЄ наближаються до релігій жорстокого типу, таких як іслам та іудаїзм. Ми бачимо Бога, який "укладає" угоди (а спробуй не погодься!), карає за їх невиконання цілий народ (син відповідає за батька), а доброта, що пропагується в Новому Заповіті, - це, виявляється, просто наслідок того, що вже пройшла така кон'юнктура, коли вигідно карати. Ось це вже набагато конструктивніші міркування. В усякому разі, йде багато енергії на те, що не несе змісту.
навіть не читавши Біблії, агностик розуміє? це більше ніж очевидно, ви, пліз, відкрийте Біблію і почитайте... я нічого не придумав, там чітко сказано чий родовід і до кого він стосується... :rolleyes: просте порівняння: ви коли на роботу до когось приходите і вам кажуть "виконуй те і те, матименш це і це" -- маєте вибір, або виконувати, або звільнятися, або робити так, як каже керівник (повна свобода виконання) і мати усі блага, або не робити (прогулювати, пиячити, пискувати до керівника) -- і мати догани та стягнення... додам: "керівник" аж занадто лояльний, бо що б ви не зробили -- він усе може пробачити, окрім вже аж занадто бридких вчинків, на кшталт, зрадити його та піти до сусіднього керівника... і чомусь вас не дивує таке правило, а Біблійного Бога ви порівнюєте зі злим керівником... :rolleyes: цікаво чому?
Чому б і ні? Ви ж, мабуть, не всі священні книги різних релігій читали. Але чомусь повірили саме в Біблію. І в агностика є міркування, виходячи з яких він вважає занадто самовпевненим вірити у правдивість Біблії чи іншої священної книги. Так я і зробив: відкрив і почитав. Ось, читаю ще раз (від Луки): "А Сам Ісус, розпочинаючи, мав років із 30, бувши, як думано, сином Йосипа, Ілія, сина Маттатового, сина Левіїного, сина Мелхіїного..." Де ж тут роз'яснення, що це родовід Марії? Навіть її імені не згадується. А від Бога як можна звільнитись? Але справа навіть не в тому. Діяльність Бога - це одне; що Він вимагає від людей - це інше. Дуже дивно, що спочатку він казав "око за око", морочив голову, щоб винищували якихось хаанеїв чи як там їх, а потім вустами Ісуса закликав до всепрощення аж до підставляння іншої щоки.