Свидетели Иеговы

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Stix, 19 бер 2009.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

смерть чи діяння?...
    хіба Ісус Христос щодня збирав "таємну вечерю"?..

2. Forpost

Forpost Стоїк

...

3. Forpost

Forpost Стоїк

наріжним каменем власне є смерть на Голгофі,так як в переддень Ісус молиться до Отця
    без смерті не можлива була би викупна жертва,яку віддав вселюблячий наш Отець,за всіх нас

4. D.M.

D.M. Well-Known Member

Я спробую сформулювати, які причини, на мою думку, спонукають багатьох агностиків і атеїстів ставитися до свідків Єгови з особливою антипатією:

1. Цей пункт стосується не тільки свідків Єгови, а всіх так званих сект, тобто не дуже великих конфесій. Серед традиційних християн є багато, як кажуть, "не практикуючих", а в сектах усі дуже ідейні (інакше з якого дива вони вважали б себе представниками саме цієї секти?). Тому сектанти виглядають більш зашореними своїми догмами (серед традиційних настільки зашорених небагато).

2. СЄ часто позиціонують себе як прихильники буквального (чи близько до того) сприйняття тексту Біблії. Але незаангажованій людині зрозуміло, що Біблія - дуже суперечлива книга, і щоб на основі неї побудувати несуперечливу теорію, треба все одно багато про що придумувати, як це трактувати. Спроби СЄ робити вигляд, що саме їх трактування є правильним, виглядають дуже непереконливо.

3. Значна частина дискусій між СЄ та традиційниками стосується суто теоретичних і навіть термінологічних питань. Чи вважати Ісуса Богом? Чи має Бог ім'я Єгова? Агностики та атеїсти звикли, що імена предметам дають люди. Яка різниця, як що називати? Чи є Ісус Богом, залежить від точного означення Бога. Хто бажає, може умовно назвати Бога Єговою. І що з того? Для незаангажованих людей такі дискусії видаються несерйозними, і те, що СЄ надють їм великого значення, викликає негативне враження.

4. Повна заборона на переливання крові в окремих випадках може бути небезпечною для життя.

5. duncan

абсурдні висновки... :wacko:
    кожен свідок Єгови чітко знає чому він свідок, бо вивчає і досладжує Біблію постійно, віра свідків базується виключно на Біблії, а не не запереченні всього і вся...
    на чому базуються ваші незаангажовані висновки?..
    софістика.
    Бог - має своє визначення, Ісус Христос Богом не є, про це чітко сказано кілька разів у Біблії.
    знову ж таки: на чому базуються ваші висновки, що дискусія між свідками та трійошниками -- "термінологічні питання"?..
    віра свідків базується виключно на Біблії, без "усних передань", які є у всіх решта релігіях...
    а переливання -- в кожному випадку є небезпечним.

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

В єврейській мові слово Бог – множина. Троє свідчать на небі: Отець, Слово і Святий Дух, і ці Троє – oдно 1 Ів. 5:7. Бог є Дух Ів. 4:24. Дух Божий створив мене Ів. 33:4. Сам Дух заступається за нас Рм. 8:26. Дух Святий навчить вас усього і все вам нагадає Ів. 14:26. Слово стало тілом Ів. 1:14. Бог з’явився в тілі Тм. 3:16. У ньому вся повнота Божества тілесно Кл. 2:9. Він – правдивий Бог і життя вічне 1 Ів. 5:20. Великий Бог і Спас наш Ісус Христос Тит. 2:13. Господь мій і Бог мій Ів. 20:28. Хто бачить мене, той бачить Отця. Я в Отці і Отець у мені Ів. 14:8-10. Я і Отець-одно Ів. 10:30.

7. duncan

навіть католицька громада визнала, що ця фраза є дописаною, тому в Біблії перекладу огієнка вона ще є, а в хоменка її вже немає...
    Ісус Христос, як Бога називав, що ви стверджуєте, що "множина"?.. ;)
    і мені дуже цікаво дізнатися, звідки у вас висновок, що множина? :scratch_one-s_head:

все рашта не коментую -- купа цитата...

8. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Я розуміющо без смерті не було б воскресіння як такого. Але погодьтесь так як смерть була наслідком гріха,так воскресіння є перемогою над гріхом. То що важливіше смерть чи воскресіння?

9. Forpost

Forpost Стоїк

іти Вам по вузькій дорозі ще довго,але я Вас не доведу,просіть Месію

10. Coffe13

Ів14:6 ... Я - путь, істина і життя! Ніхто не приходить до Отця, як тільки через мене.

Чого б ви мене мали вести?

11. duncan

може повернемося до мого питання, Coffe13?.. :scratch_one-s_head:

12. Coffe13

Аха...:preved:
    Ми спинились на тому, що Ісус, то

13. duncan

пані Coffe13, моє питання є дуже просте: Ісус Христос -- Бог чи ні?... :)
    будь-ласка, дайте на нього відповідь.. ;)

зауважте: я не питаю, чи Ісус Христос не є Бог Єгова, я спитав, чи просто є чи не є Богом... ;)

14. Coffe13

Ів.1:1 Споконвіку було Слово ...
    Ну ви ж знаєте закінчення.

15. duncan

пані Coffe13, а давайте не будемо бавитися в пана миха?... :rolleyes: ;)
    отож пан любив викручуватися, коли я йому задавав прямі питання...
    зверніть увагу -- питання ж навіть без підтексту! ;)

16. Coffe13

Ну якщо в біблії написано: "і Слово було - Бог" то нащо мені бавитись в когось, як на мене чітка відповідь.

17. duncan

тобто Бог? :)

18. Coffe13

Ну написано ж...

19. Coffe13

Пупере сперичатись Ісус Бог чи бог - це те ж саме , що сперичатись Coffe13 це людина чи Людина.
    Моя людська сутність від того не зміниться, я залишусь собою з якої букви то не писали б.

20. duncan

а першочоловік адам -- Бог?... :)

а де твій аватар? :)