Єгова - це імя Бога з Бібілії. Ви хоча б вікіпедію почитали http://uk.wikipedia.org/wiki/Єгова. Там, до речі, де саме в Біблії воно зустрічається також є.
"мертві нічого не знають" така інформація, що "мертві встануть з гробів" -- вам також нічого не говоре? тобто -- якщо померлі уже в пеклі чи раю, то навіщо їх звідти повертати? чекаю на коментар. ну так ви розповіли про церкву свідків Єгови. голови трійошників: попи, диякони, папік, а також трійця, заступники, маткабоска. де ж Ісус?
пс. щодо того, що трійошники ніби-то поклоняються Ісусу, то достатньо подивитися на: - образки та статуї - статуетки - натільні хрестики у першому випадку там намальовані якісь дядьки (в природі не існує зображень Ісуса Христа), тьотьки, немовлята з крильцями; зображають також "нечисть" -- типу козлів, людей з рогами ецетера. в другому випадку це зображення жінки (кажуть, що це маткабоска, але точно так само виглядають купа божків азійських та язичницьких, наприклад, афродіта -- тільки одягу трохи більше). а тут взагалі кожен як хоче так і ..., що тільки не носять! і кельтські хрести, і тау, і єгипетські, і перевернуті (“з’їжджають”, що це, мовляв, хрест павла; дивно, що андріївський нікому в голову не приходе носити)... а найцікавіше те, що зображення людини на цьому хресті абсолютно необов’язкове -- тобто головне, щоб був стародявній язичницький символ.
Невже та сила, що створила Всесвіт, буде заглядати комусь у пазуху? Навіщо ж так принижувати Майстра?
...а ще ніззя ставити новорічну ікебану з ялинкових гілочок, бо то гріх... То хто тут язичник? А ще ніззя пити горілку і пригощати приязних тобі людей в певні дати календаря - мо, то не забабони? Ісус бо не святкував день народження, бо про це немає дописів... Так ще немає дописів, чи ходив він до вбиральні. Може свідки також відмовляться від тієї грішної звички?
принаймні я днюху не святкую з кількох причин: - не надто велике я цабе, щоб мені осанну співали; - не люблю символізму -- коли ти мусиш пиячити, бо "так прийнято" і "люде не зрозуміють"; - як зауважив -- з роками люде, які приходять на паті -- міняються, а якщо вони постійно міняються, то може свято якесь неправильне? свідки нр не святкують, ялинку чи дідуха не ставлять... цей закид явно не за адресою. Біблія не обмежується історією життя, смерті та воскресіння Ісуса.
[OFFTOP] А я, наприклад, майже ніколи не пиячу, бо "так прийнято", а пиячу тоді, коли мені смакує випити. *drink* От сьогодні зустрів в центрі двох друзів і ми славно попиячили, причому це зовсям не пов'язано з новим роком. Просто захотілося трохи розслабитися. І нам це вдалося! [/OFFTOP]
А мы все спорим... Когда ж истина ребята?.., хочется хеппи энда, да, всех признающих и наоборот с Новым Годом,люди ну,..мы же люди...!!!
Ви вважаєте, що кожен раз я повинен Вам наводити цитати для прикладу? Погугліть і знайдете. Що Ви не кажете? Чомусь я завжди чую від свідків, що Ісус - це звичайна людина, яка володіла типу екстрасенсорними здібностями. Чомусь я не бачу, щоб свідки звертались до Ісуса Христа, а завжди чомусь напряму до Єгови, як кажуть - "працюєм без посередників". Дуже добре розумію до чого клоните. По теорії свідків, Дух не є особа, значить імені теж не має. Дуже "просто і надійно" у Вас - свідків Єгови. Отець, він же Єгова - Бог, Його Син - Ісус, а Дух Святий невизначена сутніть. А може просто ім"я Святого Духа простим смертним не дано знати. Ви не думали про це. Чомусь всі гріхи прощаються, а хула проти Святого Духа нікому не проститься. Значить значимість Святого Духа понад усе, чи не так? Так, але Ви забули процитувати всіх решту богів, про яких згадується в Старому Завіті:"Ягве їре" — Господь нагледить (1 Мойсеева 22:8, 14); "Ягве Рафа" — Господь — твій Лікар!" (2 Мойсеева 15:26); "Ягве Ніссі" — Господ" — мій прапор (2 Мойсеева 17:15); "Ягве Цебаот" — Господь Саваот (Ісаї 1:9); "Ягве Шалом" — Господь миру-спокою (2 Суддів 6:24); "Ягве Цидкеню" — Господь — наша праведність (Єремії 23:6) ; "Ягве Шамма" — Господь тут присутній (Єзекіїля 48:35); "Ягве Ра" — Господь — мій Пастир. Все це в Старому Завіті. Тепер покажіть мені де закликається вірити в ім"я Єгови в Новому Завіті. Ніхто нікого не буде повертати, буде Нова Земля. Краще прочитайте добре про Нову Землю, чи Ви думаєте, що 144000 будуть керувати, а решта пахати?) Читайте: “Життя ж наше на небесах, звідки ждемо й Спасителя, Господа Ісуса Христа, ...” (Фил. 3:20) Пупере, багато пива не пийте, щоб не втратити рівноваги, як будете йти по цих сходах...)
Різниця між мною та прихильниками і свідками Єгови в тому, що я йду до Ісуса Христа, а вони до Єгови. Щоб зайти до хати, треба відкрити двері. Якщо залізеш через вікно, то через вікно можеш і вилетіти, попробуєш крізь стіну, крім розбитої голови нічого не отримаєш, тому щоб наблизитись до Бога ми повинні спершу наближитись та пізнати в своєму серці Ісуса Христа. У свідків. що не речення, то Єгова, а де ж Ісус? В часи Старого Завіту богів називали різними іменами, тільки Ісус, прийшовши на землю виявив справжнє ім"я Боже. “Я Ім’я Твоє виявив людям, що Мені Ти із світу їх дав. Твоїми були вони, і Ти дав їх Мені, і вони зберегли Твоє слово.” Іван 17:26 Для того, щоб люди не звертались хто до кого хоче, Ісус дав одне-єдине ім"я - ІСУС!. Читайте, що написано в Біблії: " Оце написав я до вас, що віруєте в Ім"я Божого Сина, щоб ви знали, що ви, віруючи в Ім"я Божого Сина, маєте вічне життя".- 1.Ів. 5.13. “Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?” (Ів. 14:9) :"Тому й Бог повищив Його, та дав Йому Ім"я, що вище над кожне ім"я, щоб перед Ісусовим ім"ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос - то Господь, на славу Бога Отця"! То прошу сказати, навіщо мені вірити в ім"я Єгови, якщо мені сказано, що я повинен вірити в ім"я ІСУС?
Щось не те ви чуєте. Ісус - Син Божий, про це Свідки і говорять. Шо за брєд? Всіх решту богів? Бог один і його ім"я Єгова. "Ви*ж моліться так: «Батьку наш, що на небесах, нехай освячується твоє ім’я. 10*Нехай прийде твоє царство. Нехай виконується твоя воля як на небі, так і*на землі. 11*Дай нам сьогодні хліба на цей день 12*та прости нам борги, як і*ми простили своїм боржникам. 13*І не допусти, щоб ми піддалися спокусі, але визволи від Злого»." (Матвія 6:9-13) І яке ім"я повин повинне святитись? Ясно яке, ім"я в Бога одне - Єгова.(Решта титули)