у наставників? у Бога предостатньо "парафій". ) та ні, просто коли мова про алгебру, питання про геометрію ніби й по суті, але не зовсім, тому і не може бути однозначної відповіді. ні, Біблію тре сприймати буквально. якщо починається філософія на тему "а може так, чи інакше" -- то це не Біблія, це казки, повчання, східна філософія. якби в шкільних підручниках описували тут людину, яка складає задачі -- тоді підручник був би точно таким самим буквальним, як Біблія. але відмінність у тому, що підручник -- абстракція та вигадка, а Біблія -- буквальний життєопис. поясню інакше: - усі приклади в підручнику є кимось придумані, записані, відредаговані. - Біблія повністю є життєописом певних подій, людей, богів, їх розмов, оповідань, повчань; придуманого немає ніц, за виїмком неправильного (неточного) перекладу.
Ну, а як же без такої "філософії", якщо Ви раніше в цій гілці самі визнали переносність значення окремих фраз? Доводиться "філософствувати", щоб визначити, яка фраза буквальна, а яка образна. У різних конфесій різні думки з цього приводу.
ні, пан дм, я не визнавав "переносність окремих фраз" :rolleyes: я наголошував, що слова людини (підкреслив навмисне, щоб ви не приписали мені знову те, чого нема) можуть бути не буквальними. якщо я вам розповім якусь історію, але подам це у вигляді казки (зміню імена, місце дії), то чи ви будете сприймати це буквально? хоча історія буде правдивою, і ви це розумітимете...
Ясно. Отже, Ви вважаєте, що в Біблії не бути буквальною може лише пряма мова. Правильно? Але слід визнати, що прямої мови там досить багато; і серед неї багато висловлювань дуже авторитетних осіб, які власне своїми висловлюваннями визначають багато положень християнської моралі.
Хорошо организованная секта.Моя родная тетя,которой они промыли мозги в течении пары лет,из нормального человека превратилась в зомби. Грустно наблюдать,как из за банального чувства наживы,эта безжалостная организация рушит психику и жизни людей.Ясное дело,что тетя отписала им квартиру и на все наши попытки общения с ней,отвечает агрессией,считая нас "исчадиями ада".Но этот печальный опыт касается не только нашей семьи,а и моей школьной подруги: которая живя одна в двухкомнатной квартире (киевлянка) попала в объятия "любви" этих же иеговистов. Когда мы пришли к ней в гости,то выяснили,что наша приятельница будучи здоровой цветущей барышней тридцати с небольшим лет,скоропостижно скончалась, а в квартире проживают,уже на законных основаниях две "сестры"которым досталась эта самая квартира.Список историй можно было бы продолжить,но хочу отметить более интересный факт:мать моей близкой подруги 15 лет состояла в этой секте,придя в нее из православной веры.Через 15 лет,в течении которых моя подруга всеми силами пыталась переубедить родительницу опомниться,мать сама осознала грех заблуждения,ушла оттуда и более того увела за собой около 20 человек.Как говорила впоследствии она сама-что очень легко обмануть человека,который ничего не зная о своей вере,опирается только на свои суждения и слушает вот таких "волков в овечьей шкуре" заблуждается еще больше. Как говорит Сандей Адалажевич"ты повериль и ты спасен -аллелуйа!"
В мене сестра...в тото вступила... і я знаю..про що йдеться... Розвалена сім’я...діти напівсироти.... Недавно померла сусідка...якій я купляв ліки...а сусіди готували їсти...паралізована... А рідний синок...щодня ходить попід вікнами...в краваткці... Сусіди ховали за свій рахунок... Я після того сказав йому все що думаю..про нього..і про їх о р г а н і з а ц і ю.
та невже! зі кількох сотень сімей трійошників -- кілька десятків розвалених, діти напівсироти, кілька десятків злодії та просто негідники (але ходять до "церкви"). коли бачу тото трійошників -- кажу, що про них думаю: лицеміри, брехуни, злодії. а ще трійошники дуже люблять поєднувати своє хрестиянство і чорнокнижжя -- ходять до ворожок, чаклують, врочать і тд.
Та глибоко мені при дупі трійошники і теде... Мене тим не візьмеш. Але тому виродку я від душі ...хм... сказав. І не жалію...і при зустрічі добавлю... Ненавиджу отих фальшивих побожних будь-якого спрямування...особливо брехливих нав’язливих сьвідків...аж верне...
Я вірю в Бога. Не в ксьондзів.Не в муллів. І не в тупорилих ідйотів з "Вартовою баштою",які готові переступити через помираючу з голоду матір.
Виродок - син людини.яку я поважав. Яка була паралізована. Якій я купляв ліки. Якій сусіди носили їсти. В якої КОЛИСЬ був син. Котрой живе в сусідньому будинку І знаючи,що мама в такому становищі,ні разу не прийшов до неї. І не прийшов,як вона померла. тількти воював в ЖЕКу за хату...пінився...доказував... А брєдні,що ті блаженні "святіші" від тих,хто ходить до церкви - брєдні і є...
1. він не ваш син і стосунку до нього ви не маєте. 2. те, що ви його побили -- показує, що християнські цінності вам до дупи. 3. ви не знаєте, що сталося між ним і його матір’ю. 4. це не має жодного стосунку до свідків Єгови. продовжувати список не буду -- тут і так усе зрозуміло. маєте рацію, ви ж до "церкви" не ходите.
Якщо я побачу,як знущаються над людиною - я не пройдк мимо. А,якщо знущаються над людиною,котра знайома і котру поважаю - то тим більше не пройду мимо... Якщо ти думаєш по -іншому..ну що ж..це твоє бачення... На превеликий жаль я його не побив... Трошки потрусив... Прекрасно знаю... Вона була проти того,щоб він до них йшов... Тут і почався конфлікт... Це якраз показово для свідків...і їх родин... Тим не менше до тих блаженних прислухатись не маю ніякого бажання...
не перекручуйте! ви сказали, що син не доглядав хвору мати, а не знущався. завтра мені здасться, що ви котика на вулиці образили. на превеликий жаль, я також можу вас тільки потрусити? а яке ви мали право лізти до чужої сім’ї? він повнолітній? повторюю: яким чином вас обходили стосунки в їх сім’ї! якраз ваш приклад -- чудова демонстрація: - вигадок - пхання носа до чужих справ - осудження людини, яку ви не знаєте - приписування невідомо чого іншим людям Біблію хоч інколи відкривайте.