Свидетели Иеговы

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Stix, 19 бер 2009.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

питання: перші християни, про яких ви щойно згадали -- теж "зазомбовані"?
    друге питання: а ви в Бога вірите взагалі?

2. Forpost

Forpost Стоїк

де таке вичитали ,напевне в молитовнику в сносках

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

звичайно вірю.
    Мені більш нема на кого надіятись.
    Але я чітко усвідомлюю різноцю між вірою в Бога і політикою.
    Якою є кожна релігія.
    Навіть узаконення християнства як релігії в Нікеї було політичним актом...

4. duncan

питання про те, чи ви вважаєте ранніх християн "зазомбованими", ви пропустили.
    будемо рахувати, що так, вважаєте.
    кожна релігія, крім організації свідків Єгови.

5. Romko

Нічого я не пропустив. Всі фанатики є зазомбованими. Особливо релігійні. Що доводять СЄ? Що Бога звати Єгова? То й що? Кажу ж,що Його називають і Саваофом і Аллахом,і Абсолютом. Що ще? Що не треба ходити до церкви? Хм...в кожного свій шлях до Бога. Що серед священників попадаються мерзотники? То й так відомо. Серед них і порядні люди трапляються.

6. Romko

Нічого я не пропустив. Всі фанатики є зазомбованими. Особливо релігійні.Тільки,на відміну від перших християн,котрих знищували по-справжньому,тому що вони проовідували нове бачення світу,СЄ виглядають жалюгідно. Та й не переслідує їх ніхто.Відмахуються,як від надокучливих мух... Що доводять СЄ? Що Бога звати Єгова? То й що? Кажу ж,що Його називають і Саваофом і Аллахом,і Абсолютом. Що ще? Що не треба ходити до церкви? Хм...в кожного свій шлях до Бога. Що серед священників попадаються мерзотники? То й так відомо. Серед них і порядні люди трапляються.

7. duncan

що і тре було довести.
    питатися в якого бога ви вірите я не буду.
    у часи Старого Заповіту за отакі "пошуки бога" Бог карав, ну та ладно -- це ваша справа.

8. Forpost

Forpost Стоїк

при чому нє отходя от каси

9. Romko

Аналогічно. Що і треба було довести. Будь-яка релігія - це політика. СЕ - нічим не відрізняютьтя. Н І Ч И М. Що,аргументи закінчились,Пупере? Мені просто цікаво було послухати твої аргументи: а чим же таким орігінальні СЕ? Твій тезка Аспірант на ЛФ,набагато грамотніше аргументує їх позицію. А ти вже хоч не ганьби їх своїми дописами. Справжні СЄ,хоч і докучливі,але толерантніші. ЗІ. Не мав на меті тебе образити.

10. Forpost

Forpost Стоїк

Саваотом так,але не Аллахом,і не Абсолютом,а про свої шляхи до Бога розкажіть школярам

11. Forpost

Forpost Стоїк

бо вони хтять Вас спасти ,а ми з кумом ні

12. Romko

Вони? Мдя...недавно я в лісі,як завжди дибаю...а з-за кущів я-як вискочуть...хм...спасітєлі...ледво втікли з Зоряною... Ше'м в лісі не видів... Що вони там робили,не второпаю...хм..певно по-тяжкому приперло....:scratch_one-s_head:

13. duncan

не поспішайте.
    ваше бажання тепер відбілитися після вами ж сказаного, я розумію.
    інколи брякнеш щось, а потім викручуєшся.
    ви написали: "любими шляхами можна прийти до любого бога", оскільки богів є багато та й зробити богом можна багато що -- все стає на свої місця, стає зрозумілим.
    ваша злість щодо свідків -- у тому числі.

"будь-яка релігія" -- може і так, але свідки Єгови не є "релігія" (церква), свідок Єгови -- це просто християнин, який намагається бути християнином і намагається якомога більшій кількості людей розповісти про те, яким має бути християнин.
    всього-на-всього.
    оскільки "шукачам божків" цього не тре -- от і злість на свідків.

бути толерантним чи не бути, що говорити чи не говорити -- це справа кожної окремої людини.

але хочу звернути вашу вагу, що ваші закиди щодо того, що я "нетолерантний і погано аргументую" з’явилися коли?
    правильно, коли я задав кілька запитань, а ви на них (як змогли так) і відповіли. :rolleyes:

14. duncan

пс. ви ще почніть розповідати цікаві історії про "церкву юдеїв" :))

15. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

Пан Пупер, ответь, пожалуйста, почему именно к свидетелям относятся с таким неприятием, сарказмом, иронией и пр., ведь существует много такого рода протестантских христианских церквей - адвентисты, баптисты, евангелические христиане и т.д.? В чём тут дело?

16. Romko

То яким повинен бути справжній християнин? Плюватися на всіх,хто має відмінну думку? А ля Пупер&Мих?

17. консультант

консультант Дуже важлива персона

Тут згоден. Цікаво, чи для наставників свідків є вільні парафії?

18. Forpost

Forpost Стоїк

в Лисятичах хочете відкрити? пишіть в Бруклін

19. D.M.

D.M. Well-Known Member

Скоріше вони у стилі "чорне чи не чорне". То що ж поганого в задаванні прямих і зрозумілих питань? І що Вам заважає дати пряму і зрозумілу відповідь? Синдром Миха? :)

Правильна відповідь: ні, бо й не починали. І до чого тут цей приклад? Те, що обговорював я, зовсім не схоже на таке питання. Я просто вважаю, що навіть свідки Єгови сприймають Біблію не зовсім буквально. Я намагався Вам пояснити, чому я так вважаю. У відповідь Ви спочатку написали якусь фразу про порівняння, потім роз'яснили, що в Біблії розрізняються три типи тверджень. Потім я спробував сформулювати правило, за яким Ви визначаєте, що в Біблії можна сприймати буквально, а що ні, і спитав, чи правда це. Ви знову це не підтвердили і не спростували. Мабуть, Вам корисно буде пригадати фразу з Біблії (де саме вона написана, Ви краще за мене знаєте) про те, що відповідь має бути "так" чи "ні", а інше - "від лукавого".

Не зрозуміло, де ж тут неправда? Хіба що в тому, що описується вигадана ситуація. Це слід сприймати так: "Припустимо, що у Михайла... Скільки в такому разі залишиться..." Ну, можете назвати це небуквальним описанням. Але навіщо цей приклад? Я ж Вас не намагаюся переконати, що Біблія менш буквальна, ніж шкільні підручники (хоча з цим твердженням я згоден, але мова про це не йшла).

Не бачу в тому, що я писав, ніякогісінького натяку на таку точку зору.

20. duncan

по смерті Ісуса Христа також існувало десятки (сотні) різноманітних релігій та вірувань...
    оскільки тільки християнство було справжньою Божою релігією, а всі решта пристосовані під людей, тому і ставлення до християнства було негативне.
    поступово християнство змішалося з навколишніми релігіями і мало чим відрізнялося від них, але завдяки цьому і перестало викликати злість.

так само і свідки Єгови -- не уютнєнько почуваються люди, які бачать, що хтось від них є ліпшим.
    християнином можна бути, можна не бути.
    не буває "справжніх", або або.

щоб бути християнином тре небагато: постійно досліджувати Біблію, намагатися виконувати те, що там написано.

а де твій аватар? :)