Ви знову дуже розпливчасто відповідаєте. Мені не залишається нічого іншого, ніж виходити з припущення, що відповідь на моє питання "так" (а якщо "ні", то вийде, що Ви просто зовсім нічого не протиставили моїм попереднім зауваженням). Отже, я так зрозумів, що з трьох вказаних Вами елементів Біблії елемент під назвою "повчання" (і тільки він) містить деякі твердження, висловлені алегорично, а не буквально. Але ж такий стан речей дуже суттєво відрізняється від тези про те, що Біблію слід сприймати суто буквально. Адже повчання становлять дуже важливу частину Біблії. Поправте, якщо я помиляюсь, але, наскільки я розумію, вказівки Бога, як треба діяти, (інакше кажучи, християнська мораль) у Біблії лише в повчаннях і сконцентровані. Тобто, згідно з моїм розумінням Вашої висловленої тут позиції, виходить, що історію Всесвіту можна вивчати за Біблією, не боячись неправильно зрозуміти, але от алгоритм правильної поведінки - це вже складне питання, яке зовсім не вирішується буквальним прочитанням. І всі Ваші тлумачення типу неприйнятності переливання крові, непотрібності відзначати свята - це таки просто Ваші тлумачення, на буквальність посилатися не виходить.
а ви не задавайте питання в стилі "чорне чи біле" :rolleyes: як там у класиків? "ви вже перестали бити свого батька"? я прекрасно вас розумію -- у вас бажання довести, що Бог -- лох, а ви д’артаньян... :rolleyes: безумовно, що Біблію тре сприймати буквально, читати, порівнювати і робити висновок. оскільки навіть повчання є лише додатковим підтвердженням Божої науки... слідуючи вашій філософії, то навіть математику (алгебру) не можна сприймати буквально, адже в підручниках для першачків є приклади типу "у михайла було три яблука, одне він з’їв, друге дав марисі, скільки залишилося яблук у михайла?" це ж математика, які можуть бути яблука?!! ) а пояснення просте: приклад з яблуками в підручнику для першачків всього-на-всього потрібен для того, щоб діти навчилися усвідомлювати абстрактне. тепер щодо крові. якщо би ви ставилися до Біблії (чи інших священних книг) так, як потрібно -- з точки зору дослідника, а не з точки зору войовничого атеїста (це коли основа є "ця книга брехня"), то звернули би увагу на юдеїв, а суть вчення юдеїв -- в буквальному розумінні Тори. вони Тору читають, перечитують, досліджують та порівнюють; точно так само роблять свідки Єгови -- читають, перечитують, порівнюють, досліджують Біблію, скрупульозно та буквально. сказано -- не готувати разом молочне та м’ясне, юдеї так і не роблять. сказано -- не вживати крові, свідки Єгови і не вживають.
Одна справа вживати-не вживати, інша використовувати з ціллю лікування. А хто із 100% впевненістю знає, що Бог забороняє використовувати кров з метою лікування, зцілененя? Біблія не забороняє звертатись за допомогою до лікарів, а раз не забороняє, то лікарям видніше, чим лікувати людей. Якщо таким методом рятують мільйони людей, які ще не один десяток років зможуть прославляти Ім"я Боже, допомагати своїм близьким та знайомим, то я вважаю, що в цьому немає нічого поганого. Не по словах Бог судить нас, а по ділах наших. Невже хтось вважає, що Богові приємніше бачити страждання батьків, які втратили єдину дитину - їх порятунок в старості? Може хтось скаже, що це випробування перед Господом...? Ні - це не випробування! Богові не потрібно нас випробовувати, Він і так все знає. Це результат нашої розумової тупості та душевної пустоти, які виникають через гординю, безпідставної надії на Боже Спасіння та відсутність елементарного співчуття до рідних та близьких нам людей... В Біблії чітко сказано, що той хто хоче спасти свою душу, погубить її. Не душу потрібно спасати, а робити добро та проявляти любов до ближнього, тоді душа спасеться сама собою... Так, як ми повинні давати милостиню, щоб ліва рука не знала, що дала права, так само потрібно робити добро та проявляти любов не розраховуючи на спасінння. Любов та доброчинність по розрахунку втрачають свій внутрішній зміст. Особисто я проти вживання крові як їжу, але я за її використання як метод лікування. Коли людина свідомо віддає свою кров на спасіння іншої людини, ця кров сповнена самими накращими сподіваннями та безмежною любов"ю до хворого, вона несе тільки цілющі властивості. Кров вбитої тварини несе в собі все найгірше, що може породжувати страх перед смертю та в період передсмертних конвульсій.
І Волю Божу видно не по тому,що намагаються витлумачити різні "побожні" люди,вириваючи з контексту Біблії цитати і сотрясаючи ними повітря. У всьому,що відбувається є Божий задум. У всьому. В тому і є Божа воля. В подіях,що відбуваються навколо нас..в світі... Звичайно. Божа Воля на те,щоб вмирали діти в лікарнях. Його Воля на те,щоб лилася кров по всій Землі...як вона лилась споконвіків. Божа Воля на Любов,ласку,ніжність,милосердя. На ВСЕ ЙОГО ВОЛЯ. І нікому не дано знати Його задуму і намірів...
Умгу..і здибіліти можна від безперервних мантр про то.що Бог є любов... Це прояв любові? А мільйони жертв воєн... А мільйони жертв геноцидів? Знов битися в груди і кричати,що це проіски антипка? А Бог не бачить і не чує мольб до нього..матерів...дітей....що вмирають в муках...від знущань...від куль..від голоду.... Неісповідимі Путі Господні... Він є..але...Він не лише Любов... Просто нераз замислюєшся... Вся історія людства написана кров'ю. Це історія насильства, що ніколи не припиняється...і росте в геометричній прогресії... Насильство..жорстокість закладено в самій суті людини...і,як не закривай на це очі,це не зникне... Еріх Фромм писав А веду до того,що ніяка релігія не рятувала людей від пролиття крові...часто стаючи інструментом...натхненником отого пролиття... І це стосується не лише християнства... Наліт тої побожності...цивілізованості моментально зникає.як тільки люди потрапляють в екстремальну ситуацію...і джентельмени,які цілували ручку дамам,за хвилину можуть топтати тіла тих же дам...визирає ота...садистська натура...суть хомо...в дію вступає "закон джунглів"...і люди пекретворюються на те,чим є насправді... Винятки...лише підкреслюють правило...
пан консультант, у вашому повідомленні взаємовиключаючі параграфи. в Біблії написано -- не вживати кров. отже, Бог чітко сказав про це. це те саме, що написано в оголошенні на паркані: "не лізти через паркан", то це означає не лізти, а не не лізти з метою чогось там. вбивши гітлера можна було (теоретично!) запобігти геноциду юдеїв, але хто вам персонально дав таке право -- убивати? ну от бачте -- тепер ви самі кажете, що різні вчинки по порятунку когось там і є помилковими. і дуже просте пояснення: ви хочете взяти на себе право вирішувати за Бога. а я проти. заодно передаючи свої гени, свої болячки, чужорідну клітинну будову. а чи не ліпше, наприклад, вживати ліки, які сприяють вироблянню крові самим організмом? -- це вам подумати.
десь в неті читав спогади,хто втік перед Бабиним Яром,то йшли туди добровільно(не прав -поправте) знаючи що їх очікує
Цілком згідний. Нині науково доведено, що навіть проста вода вбирає в себе інформацію про оточуюче середовище і потім при її вживанні передає її нашому тілу. Тоді що казати про кров? Про Бога. Бог не добрий не поганий. Він нейтральний. Людині кожну секунду, кожну мить дається вибір шляху яким рухатись. В цьому і є наша свобода. Бог може підсказати шлях яким рухатись але не може нас примусити їм йти. Це наш вибір. Тому і судитися буде нас в кінці шляху, за наш вибір.
даруйте, не погоджуюся. Бог є добрий, це як люблячий найдобріший батько, який дає волю своїм дітям, але перед тим навчає, що це є правильно, а це неправильно. від дорослих дітей залеже, чи вони будуть хороші люди чи погані, але в будь-яку мить вони можуть повернутися до свого батька і батько цей їм допоможе без будь-яких застережень. інша справа -- що більшість цих дітей не хоче робити правильно.
Цілком згідний. Я трохи не вірно висловив свою думку. Бог є нейтральним в нашому виборі шляху, яким рухатись. В цьому є наша свобода рішень. А ось вибір шляху, яким рухатись цілком залежить від багатьох чинників. Це і віра, совість, виховання, традиціїї і багато чого іншого...
я би сказав навіть більше,процес після розпяття іудеями Месії йде самотйоком,любимого народу вже нема,і кожен може навернутись, через викупну жертву Христа
Є діти Божі, а є діти дияволові про що також говориться в Біблії. Воля дається Богом людині для того, щоб вона мала можливість зробити свій вибір. Не Бог винен в тому, що на Землі коїться зло, а люди, які неправильно розуміють Волю Божу. Воля Божа аргументується Законом - заповідями Божими, а не анархією та вседозволенністю. Про наслідки Волі Божої можна робити висновки лише в тому випадку, якщо вони випливають з втілення в життя Божих заповідей, а не власних амбіцій тої, чи іншої людини. Я не чув, щоб в Божих заповідях закликалось до негативнгих вчинків. Все, що пов"язане з добром йде від Бога, все, що зі злом - від диявола. Від мантр про Божу Любов ще ніхто не здибілів. Здибіліти можна лише тоді, коли вимішати в голові "горох з капустою" і вважати це за пироги. Такого не бачу. Якщо на деяких ліках пише не вживати внутрішньо, то це не означає, що їх не можна застосовувати іншим методом. Пупер, Ви хоч сами зрозуміли, що тут написали? Перечитайте уважно і подумайте: Ви помиляєтесь. Генний набір хромосом формуються при запліднені завдяки інформаційному та транспортному РНК, а не передаються з кров"ю. Про болячки спірне питання тому що кров в основному беруть від здорових донорів, а не від інфікованих, про чужерідну клітинну будову це взагалі нонсенс. При переливанні відбирають тільки сумісну кров, щоб не відбувалось явище аглютинації, тобто склеювання еритроцитів. І взагалі, вчення свідків Єгови, на мій погляд, є дуже обмеженим в плані духовному, там завжди з однієї крайності кидаються в іншу і на жаль в більшості випадків вони є помилковими. Найгірше те, що ці помилки іноді коштують людині власного життя і ніхто за це не відповідає... Згоден, але що робити коли кровотворна здатність організму вичерпала свої запаси на даний час, а імунна система на нулю? Невже брати білу простинь і лягати в ящик, чи все-таки зробити переливання крові, щоб ще хоч якусь користь принести своїм рідним, близьким, знайомим, чи просто людям?
ні, це ви помиляєтеся, оскільки обмежуєтеся тільки групами крові, навіть не згадуючи резус. а групи крові -- це всього-на-всього можливість влити кров. тобто якщо вам влити неправильної групи кров -- то вам точно буде зле і буде зле дуже швидко, але якщо влити "правильну" групу -- то вам буде зле так само, але згодом, не одразу. пс. ви ж звісно в курсі, що пересадка органів навіть з "правильними показниками" далеко не завжди буває успішною, і у 100 % випадків пересадку тре буде робити ще раз і ще раз -- тобто організм відштовхує чужу плоть. а реакція організму на чужу кров -- це просто не є помітно неозброєним оком. [STRIKE]лікуватися перевіреним совєцьким методом -- зеленкою та аспірином[/STRIKE] добре, щодо того, що можна ліпше змусити організм виробляти самому кров -- ви подумали і задумалися. тепер ще одне: механізм (технологія) не втрати крові -- подумайте над цим. і взагалі, ви пишете не про свідків Єгови. кидання з однієї крайнощі в іншу -- властиве традиційникам: - пошуки нових "захисників" "на небі" - пошуки чуда - пошуки чудотворних попів ецетера ецетера
Мільйони людей є довгожителями після переливання крові. Моя бабця прожила 98 років при цьому кілька раз проходила процедуру переливання крові і це не завадило їй залишатись побожною людиною. Померла вона звичайною смертю, попередньо висповідавшись та попрощавшись з рідними. Про пошуки "захисників" на небі, чуда та чудотворних попів вперше від Вас чую. Захисників на небі ніхто не шукає, вони там давно є, навіть дехто з космонавтів їх бачив. Чуда теж появляються навіть незалежно від наших бажань. Стосовно чулотворних попів - це правда. В Біблії сказано:" Коли Ти увіруєш в Мене та охристишся, накладатимеш руки на хворого і йому буде добре". Видно свідкам цього не дано, раз немає подібних на попів...
папуаси в африці людей їли (їдять досі?) і це їм не заважає бути по-своєму побожними, але чи чинять вони згідно Біблії? а ще мільйони побожних успішно різали один одного... а ще десятки чи сотні мільйонів моляться вже не Богу, а трійцям, двійцям, заступникам -- і чим їх більше, тим більше вони тішаться. ну що ви! пан мих неодноразово про це казав, що чим більше [STRIKE]пацанів[/STRIKE] заступників -- тим ліпше. різного роду "святі", присвячені, священуваті. може просто серед свідків немає біснуватих? сподіваюся, що ви не будете мене закликати надати дані про те, як біснуваті ходять до традиційницьких будівель, моляться там, хоча навіть самі попи цих будівель стверджують, що в цих людях нечисті духи.
А що, біснуватий - це коли тільки слина котиться? А коли людина виглядає поважно і в піджачку - то одразу і нормальна? Свідки мають індульгенцію від усіх людських вад? Чи то не гонор?