Свидетели Иеговы

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Stix, 19 бер 2009.

1. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Хм, а я как раз придерживаюсь мнения, что там в основном МЕТАФОРЫ. Особенно Ветхий Завет.

ВЫ ЗНАКОМЫ с реальным оригиналом? То есть до редакций его Еленйо и Константином???:wacko:

2. OrangeSpring

это ваше мнение;)

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

и привело єто к тому, что вьі вообще Библию н евоспринимаете как Библию, а как сказки. :rolleyes:
    лично я?
    нет, я не знаком конечно.
    но здесь дело в том, что есть много разньіх переводов (в том числе иудейская Тора), разньіе археологические находки позволяют сравнивать, и проч и проч и проч.
    нет, так написано в Библии. :rolleyes: :))
    (и моё мнение тоже)

4. OrangeSpring

Да как раз НАОБОРОТ.;) Битблия в виде метафор описывает РЕАЛЬНыЕ собітия, а не сказки

ЭТо Ваше видение того, что написано в Библии. Гордыня у Вас зашкаливает, ИМХО

Слова Пупера - типа Аксиома для всех

5. duncan

вздор, Библия описьівает собьітия хронологически и довольно сухо.
    некоторьіе части Книги являются поучительньіми (например, притчи, которьіе Иисус рассказьівал), книга Єкклезияста и проч.
    "метафорами" можно с натяжкой назвать именно поучительньіе Книги. :rolleyes:
    при чём здесь гордьіня? :))
    если вьі изучаете в школе математику и узнали, что 2+2=4, то єто что -- гордьіня? :))

когда в Библии чёрньім по белому написано так и так, я єто прочёл и сделал вьівод -- то єто не гордьіня, а знание. ;)

6. OrangeSpring

Знаете: что Библия - это литература - а не стенограмма з:))седания

Ни фига себе сухо! так ярко просуммировать законы социального развития - Это сухо????:wacko:

7. duncan

єто для вас она "литература" (уж назвали бьі тогда лучше "белетристика") :rolleyes:
    а на самом деле -- хронология, ибо описьіваются собьітия, которьіе произошли и которьіе ещё произойдут.
    ещё как сухо!
    нет пафоса и предвьіборной брехни и такого прочего... :rolleyes:

8. D.M.

D.M. Well-Known Member

Щодо буквальності сприйняття Біблії. Як буквально розуміти фразу з Нагірної проповіді про те, що при даванні милостині ліва рука має не знати, що робить права? Адже в руках ніяких знань нема, вони в голові сконцентровані. Виходить, ця настанова буде виконана автоматично, адже руки все одно нічого не знають. То невже Христос, сказавши це, нічого цим не сказав?

А ще в тій же Нагірній проповіді є фрази про те, що в певних випадках у разі спокуси треба вирвати собі око або відрубати собі руку. Невже свідки Єгови пропонують БУКВАЛЬНО так і робити???

9. duncan

ви забули навести приклад про зерно, яке падає в ґрунт, на каміння, про бур’яни тощо. :rolleyes:
    коли людина духовна -- такі спокуси виникають рідко.
    а якщо виникають, і не може побороти -- вартувало би.

10. Forpost

Forpost Стоїк

як вийду літом на вулицю,то раз пять по дорозі вирву,тому, як правило, чекаю настання зими

11. Forpost

Forpost Стоїк

11 Когда дерутся между собою мужчины, и жена одного подойдет, чтобы отнять мужа своего из рук бьющего его, и протянув руку свою, схватит его за срамный уд,
    12 то отсеки руку ее: да не пощадит [ее] глаз твой.
    (Втор.25:11,12) забули певне порадитись з D.M.

12. D.M.

D.M. Well-Known Member

Я не забув, бо не збирався наводити інші приклади. А Ви на моє питання так і не відповіли (в першому випадку; про відділення частин тіла, припустимо, приймається - Ви таки букваліст у цьому випадку).

13. Forpost

Forpost Стоїк

3 У тебя же, когда творишь милостыню, пусть левая рука твоя не знает, что делает правая,
    4 чтобы милостыня твоя была втайне; и Отец твой, видящий тайное, воздаст тебе явно.

(Матф.6:3-4) не тре бути розумнішим за Месію

14. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ну? Це ж образно сказано? То як же буквальність?

15. Forpost

Forpost Стоїк

27 Вы слышали, что сказано древним: не прелюбодействуй.
    28 А Я говорю вам, что всякий, кто смотрит на женщину с вожделением, уже прелюбодействовал с нею в сердце своем.
    29 Если же правый глаз твой соблазняет тебя, вырви его и брось от себя, ибо лучше для тебя, чтобы погиб один из членов твоих, а не все тело твое было ввержено в геенну.
    30 И если правая твоя рука соблазняет тебя, отсеки ее и брось от себя, ибо лучше для тебя, чтобы погиб один из членов твоих, а не все тело твое было ввержено в геенну.
    .
    (Матф.5:27-30) не тре лізти зі своєю фільозофією в Нагірну проповідь

16. duncan

пан дм, образність -- це найпростіше порівняння)
    ви ж звісно це розумієте, а питаєте, щоб перевірити пильність. ;)
    дякую вам!

17. D.M.

D.M. Well-Known Member

Чому?

Отже, образність у Біблії буває. То що ж конкретно Ви маєте на увазі, коли закликаєте сприймати її буквально? Будь-яке Ваше посилання опонент легко може оголосити образним.

18. duncan

о_О то це ви не перевіряли пильність, то ви справді у це вірите?..
    ви хіба не бачите різницю між словами Ісуса та подіями, які описуються? о_О

будь-який "опонент", який вірить у "метафізику", "велике щось", "всесвітній розум", "я та над’я" може спробувати заплутати мене (хоча скоріше заплутається сам, як у вашому прикладі)... :rolleyes:
    це було мною написано перед вашою спробою довести щось мені не зрозуміле:
    повторю для вас, мені не тяжко.
    Біблія це:
    - історія (хронолігія)
    - пророцтва
    - повчання (закони)

історія -- це виникнення історія людства вцілому та історія юдеїв та сусідніх народів аж до часів Ісуса Христа; історія послідовників Ісуса Христа.
    пророцтва -- це те, що мало відбутися і дещо, що ще має відбутися.
    повчання -- різноманітні оповідання, у тому числі притчі Ісуса Христа.

і ці три речі чітко розмежовуються.

тому, коли ви нині спробували змішати мухи та котлети, це не зовсім у вас вийшло.
    а точніше -- зовсім не вийшло.

19. D.M.

D.M. Well-Known Member

Чи правильно я зрозумів, що зміст цього Вашого повідомлення зводиться до наступного: Ви вважаєте, що в Біблії відсутність буквальності трапляється лише у повчаннях?

20. duncan

інколи достатньо трошки змістити акценти, щоб змінилася суть.
    уся Біблія -- це книга мудрості, а мудрість можна розцінювати як завгодно; у тому числі і як повчання для людей.

а де твій аватар? :)