От подивіться, шановні форумляни, цього веселого знатока своєї мови. Це от написав Кліберн в розмові з Дальневосточником. А це прийшов спєц у всіх мовах -Еребус- і понавиправляв. Він забув, сердешний, що правило в російській мові каже, що слова з часткою не можуть писатися "или слитно, или раздельно". Забувши за такий термін, як "слитно", цей горе-мовник, бігаючи за форумлянами по форумі переправляє всіх за калькований і колись дуже поширений вираз " на рахунок". А ще гірше, що коли Кліберн його поправив він, замість признатися, що не знав, забув, не подумав ( потрібне підкреслити ) далі вчить Кліберна http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=2605770#post2605770 Так що, агов! Нешановний спєц, В Одно Слово! Від сьогодні я вас саме так називатиму. А не перестали би ви щось комусь нащось доказувати і взялися би за себе, фільольог ви наш новоспечнний?
У мене таке передчуття, що зараз -Erebus- появиться і відкриє усім вражаючу правду, що він не корінний росіянин, а, наприклад, грузин чи бурят, який просто не мав фізичної змоги досконало вивчити російську, але робить усе для того, щоб отримати титул "Поліглот року" на нашому форумі.
И это пишет человек, который не знает как и где употреблять "на рахунок"!!! Постеснялись бы. Ведь взрослая женщина, а ТАКОЕ написать. Кошмар. Я возмущён. ---------- Додано в 22:34 ---------- Попередній допис був написаний в 22:32 ---------- Дасс. Таких тут ещё не бывало.
Полковнику, звичайно, ніхто Вам не заборонить будувати подумки граматичний ряд "рахунок - рахувати - підрахувати - підра[beep]" - Ги-Ги-Ги! А самі, коли пишете або читаєте слово "написать" без наголосу - теж гигикаєте?
Ви спочатку спробуйте написати хоч один допис літературною, а там подивимось! ---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ---------- Власне, а в чому помилка написати "в одно слово"?
Ясно. Вчився зі мною у молодших класах такий собі хлопчик Еміль. До речі, досить розумний і практичний. Але якщо йому розповісти старий заїжджений анекдот або показати "козу рогату" - він починав так заразливо реготати, що всім підіймав настрій на 45 хвилин. Як японська іграшка. Ви такий же веселун?
Уважаемый Еребус, поясните мне, пожалуйста, как неплохой специалист по украинскому языку, зачем "пан" поставил букву "й"? ...що можу писати й літературною російською... Это правильно по-украински? ---------- Додано в 22:55 ---------- Попередній допис був написаний в 22:54 ---------- Почти, но ещё и с придурью.
А можна проговорити про це з Вашим однокашником Ігорем К-ко (Тамбов)? Не знаю щодо "лифчиков", але його торгівельний центр брендового молодіжного одягу є найкращим у місті. У вільний час І.К. не матюгається на форумах, а вчить онука грати на гітарі.
Там існує фонетичне правило чергування сполучників і - й, ще воно стосується прийменників у - в. Наскільки я пам'ятаю, то сполучник "й" уживається для того, щоб уникнути збігу голосних, після нейотованих голосних перед приголосним. Але є і винятки. Так що пан написав правильно. Але сенс речення не поміняється, якщо і через "і" написати... Така дрібна помилка...