Залежить від того хто як сприймає ці речі. Якщо хтось сприймає бійців УПА як людей які боролися за свою землю, а інший бійців ЧА як таких самих солдат - вони обидва цілком українці. Але якщо хтось в Червоній Армії бачить виключно носія московської окупації, дивиться на ЧА як на силу яка заганяє невірних в комунізм, і при цьому її підтримує - то який же він українець. Так само (умовно) як і людина яка бачить в ОУН тільки німецьку співпрацю, просування німецького впливу, і підтримує її виходячи з інтересів Німеччини. Обоє будуть радянським та німецьким шовіністом відповідно. Тобто якщо ти проти ОУН-УПА, не тому що вони були за українську самостійність, а, наприклад, через несприйняття насильства, або що вони співпрацювали з 'поганими хлопцями' - це цілком нормально. Але якщо ти проти ОУН-УПА бо вони боролися за українську самостійність - то така людина українофоб і радянський шовініст. У випадку нашого форуму - майже всі користувачі які проти ОУН-УПА, заодно і проти всього що так чи інакше сприяло українській самостійності.
Тобто ті, хто не визнає КПУ, чия роль в українській самостійності безсумнівна, не українці, як і ті, хто носиться із штандартами SS-Галичини, котрі воювали за що завгодно, тільки не за Незалежність України. Так то я згоден.
Якби Ви висловились ОДНОЗНАЧНО, то питань би не було. А так, Ваше визначення українця хромає на обидві ноги.
Я висловився однозначно. Будь-яка подія у нашій історії (в принципі і скрізь) має купу трактувань. Якщо людина підтримує явища і події які [з її точки зору] були на користь України - вона українець Якщо людина підтримує те що на її думку було на користь іншого народу чи держави - вона не українець.
От я й кажу: людина яка підтримує КПУ, яка прийняла Декларацію про державний суверенітет України і поклала початок Незалежності - українець; - а людина, яка вважає SS-івців із Галичини визволителями України - не українець. Все чітко. Перші діяли на користь України, другі на користь іншого народу і іншої держави.
Ви про червону сволоту,що воювала в складі окупаційної армії за смердячий серсер? Погоджуюсь. Мерзота. Але вони заслужили те,що мали і мають. Падєлом,як кажутьо Ваші землячки.
Подібну дурню про дружину американку белькотів технічний кандидат-клоун у президенти про Ющенка. Ви часом не його колишній піар-менеджер.
Якщо людина дійсно вірить що діяльність дивізії СС Галичина була на благо України? От якщо хтось підтримує цю дивізію як частину Вермахту, підтримує ідею лєбєнсрауму за який боровся Вермахт - ну то ясно що це якийсь німець-слов'яновоб. ---------- Додано в 21:58 ---------- Попередній допис був написаний в 21:57 ---------- Тобто в 40х відібрали все майно, заселили в підвали, а через покоління дозволили жити в хрущовках? Чи то галичани як хоббіти споконвічно жили в підвалах?
Ну не ідіот? Пане дармоїд, я прошу тебе твою ненависть до ОУН-УПА перенести на стінки туалету твого грошевідбираючого закладу. Хай там читають рогулі, які відвідують твій заклад. А тут тема дещо інша.
Я отримую зарплатню з московської скарбниці. ---------- Додано в 23:14 ---------- Попередній допис був написаний в 23:11 ---------- И вновь пpодолжается бой, И сеpдцу тpевожно в гpуди, И Ленин такой молодой, И юный Октябpь впеpеди. Якось ось так.
А по-Вашему, кто Украину сделал самостоятельной? Я тоже был уверен, что коммунисты КПУ. Не? Не так всё было?
Гм... Щось я не зрозумів... А якщо людина дійсно вірить, що діяльність дивізії СС Галичина не була на благо України?
Де-хто був впевнений, що москалі є "народ-пабєдітєль", а потім їх медики від інфаркту забирали з бою Кличко Повєткін.
Тобто це НЕ ГОЛОВНЕ у визначенні правильності українців? Вже краще... Розберемось із другою частиною. Невже ще є люди, які думають, що SS-Галичина не була частиною Вермахту, при цьому носячи її штандарти вулицями міста?