Супермодні договори з ЖЕКами

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Барбос, 20 бер 2008.

1. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Відповідь: Супермодні договори з ЖЕКами

Окремо нараховується вартість вивезення сміття та освітлення під"їзду. Ви спробуйте порахувати вартість без цих двох пунктів, то має вийти така ціна, як в табличці. Якщо ж ні, то є причина посватися

• Подобається Подобається x 1
  2. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

дякую, що звернули увагу на тих 2 пункти. без них собівартість 1,063 за м.кв. (але таки не задекларованих 0,88). при звірці виявилось, що інші пункти дорожчі на пару копійок (крім дератизації:)). будем розбиратись:ireful1: :aggressive: бо то не смішно - 30 коп. подорожчання на метрі - переплачуємо трошки менше 15 грн щомісяця (вроді не так багато, але все одно неприємно)

3. bora

bora Well-Known Member

А що далі?

4. andi

andi Well-Known Member

Відповідь: Угод із ЛКП не уклали тільки ліниві

Додано через 7 хвилин
    Той самий безпрєдєл у нас повсюдно по будинку:
    згідно рішення - тариф має бути 0,96 грн з ПДВ,
    отримали рахунок - 1,32 грн/м2(з ПДВ)

все ніби нічого, але в згаданому Рішенні № 68 від 18,02,2008р., що вступає в дію з 19,03,2008р. (за 30 днів після прийняття) для мого будинку стоїть загальна сума - 0,96 грн/м2.
    Складові - всі ті самі, от тільки в рахунку чомусь на 0,5-5 коп. всі БІЛЬШІ.

То як, сварилися? і що з того вийшло?
    Ми плануємо на днях рейд в ЖЕК, розбиратися...

• Подобається Подобається x 3
  5. nastinka

nastinka відсутня

Я наприклад взяла ту угоду....в мене в будинку два жильця...і ми відмовились від жеку....прибирати нам нема чого...самі прибире, дах нормальни, тільки як місяць йому, ще й за вивіз сміття домовились і платимо символічні гроші...
    вважаю, що ЖЕК - це взагалі контора, яка на наш час зовсім не потрібна, кожен можу про потреби подбати сам, навіть якщо будинок великий

6. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

вони нараховують пдв на кожний пункт окремо і округляють як хочеться. до запропонованої ціни за м2 додано 4 пункти, які трохи дивно рахують: ніби від к-ті жильців (як подано на сайті міськради), але та сума також входить і в вартість 1 м2. згідно інформації служби ББС (баба бабі сказала), це робиться для того, щоб покрити велику кількість субсидій (не перевірено, чутки). нічого не підписали.
    наступна квитанція прийшла 1,313 за 1 м2 за рахунок збільшення вартості не включених пунктів. отже, ростем: 0,88-1,183-1,313...

7. vasyl

vasyl Well-Known Member

Отже, відправив листи до інстанцій про які писав, з скаргою на завищені тарифи, про ненадання послуги, проханням виключити послуги з договору, і ще дещо. Нещодавно отримав листи відповіді з ЛКП і з районної адміністрації. Наводжу декілька цитати.

Лист адміністрації.
    "...питання внесення доповнень до вказаного договору не відноситься до компетенції ЛКП та районної адміністрації."
    "...тариф за ... може бути виключено з розміру щомісячної плати за надані послуги ...при умові відмови від даної послуги мешканців всіх квартир".
    Лист ЛКП.
    "Тариф за ... може бути виключено ...при умові відмови від даної послуги мешканців всіх квартир"
    "у разі не виконання або надання у неповному обсязі послуг ... Ви вправі скласти акт-претензію...на підставі вищевказаного акту буде зроблено перерахунок оплати"
    "альтернативним варіантом до укладання угоди ... з ЛКП є створення обєднання співвласників багатоквартирного будинку, що дозволить Вам взяти будинок на самообслуговування та відмовитись від надання житлово-комунальних послуг ЛКП ..."

Додано через 2 хвилини
    В обох листах є посилання на постанову Кабінету Міністрів України від 12.07.2005р. №560 "Про затвердження порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій"

8. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Хто може підказати, у який термін жеки повинні скласти акт про порушення? В нашому дворі повним ходом йде будова якогось бетонного страшила, від жеку потрібен акт як доказ факту проведення будівельних робіт. Начальник доказує, що акт пишеться два тижні, у що мало віриться. За той час у нас двору взагалі не залишиться.

9. andi

andi Well-Known Member

скажу чесно :) - мало зрозумів з цих слів...
    сам я - інженер, мав деякий загальний стосунок до комунальної сфери,
    але для мене цей бєзпрєдел - це вже занадто!
    звичайно можна закривати очі, платити собі тихенько зціпивши зуби... :scare:
    але з мене досить!!!
    чесно кажучи, особисто цією проблемою зараз не займаюся, бо маю і сімейні, і особисті обставини, лише "на пульсі" тримаю руку - сусіди активно почали боротися.
    Якщо хтось знає або має реальну інформацію, що, як, коли і з ким робити, аби зламати цю дурнувату систему - пишіть докладніше, будь-ласка!
    всім дякую! :clapping:

10. Барбос

Барбос Well-Known Member

ГИ :) А в жеку вже зовсім знахабніли. Після договору за квартплату (який так сумлінно виконується шо я неможу натішитися) принесли ше договір на постачання води...
    Послав їх ше дальше ніж з договором за квартплату...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

а вони воду збираютсі вам в горнєтках носити, чи як?

12. Барбос

Барбос Well-Known Member

Угу, і ше будуть підігрівати. Шо за країна.... Я тіки живу мрією коли мені принесуть договір на теплопостачання. Так хочу його побачити шо аж лапи трусяться...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

у вас певно скінчилисі дрова... хочете тепло забезпечити договірними паперами... теж вихід....

14. Барбос

Барбос Well-Known Member

Сміх сміхом але ше так троха потриває то перейду на опалення паркетом :)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доречі, у мене окреме, своє опалення. Ше причепив таку штучку, що само температуру міряє і автоматично включає/виключає опалення... ніби не зле, економить.... але ше добре не налаштував його....на вихідних спробую...

16. Барбос

Барбос Well-Known Member

Щасливий... А я живу в буді хрущовського типу.. Хотів би відмовитись від їхнього сервісу (тепла) так говорять що НЕМОЖНА... Вот такий вот замкнутий круг. Ти їм платиш за опалення, за підготовку до опалення.. а вони тобі вішають оголошення що у вашій буді боржники і тому ми подавати тепло не будем. КРАЇНІ ІДІОТІВ! Водоканал навчився відключати каналізацію... Чого не ставити заглушки на батареях боржників не розумію....

• Подобається Подобається x 2
  17. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

А тому що вони не мают права зайти до вашого помешкання без вашого дозволу. А який дурак дозволить їм це зробити?
    А щоб пееркрити каналізацію - того не треба.

Хоча теж метод дивний.

18. bora

bora Well-Known Member

Як на мене - з цього все тільки починається. Будь-якого керівника жеку чи кооперативу можна купити. І нема на то ради. Далі- роблять всі хто що хоче. І як з цим боротися якщо цей керівник кооперативу задешево купив кілька бабульок які не дають його на зборах скинути?А ще всі решта зв"язочків підмазав... Будинки просто заручники таких царьків.

19. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

а у мене взагалі ситуація незрозуміла - у будинку створено те ОСББ і прийшла саморобна платіжка - мовляв давайте платіть гроші за опалення за жовтень (!!!) коли опалення у жовтні не було... як потім зясувалося - це гроші на закупівлю газу для котельні, а сам опалювальний сезон почнеться з 1 листопада. але збрехали - ніц з того... і невідомо коли ж він почнеться..

20. Tony

Tony Well-Known Member

це гроші на закупівлю газу для котельні
    о_О

а де твій аватар? :)