Супермодні договори з ЖЕКами

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Барбос, 20 бер 2008.

1. bora

bora Well-Known Member

Відповідь: Супермодні договори з ЖЕКами

А мені цікаво як то рахують. Бо я бачу, що до нашого будинку кіоски підключені, от цікаво чи на жильців цю суму не розкидають випадково...

• Подобається Подобається x 1
  2. vanilia

vanilia Well-Known Member

Писали вже сусіди ті скарги в жек не раз. Сусідній будинк взагалі в суд на жек подав. Але все тихо і ніяких рішень нема.

До речі, чоловік теж помітку робив на лампочці. Та, що перегорівша, кожен раз без помітки. Останній раз мала помітку але не таку.:ninja:

• Подобається Подобається x 2
  3. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Я не про скарги, а про акти-претензії, бланк яких є у Вас в угоді. Згідно цього акту мають робити перерахунок вартості комунальних послуг. З кожним днем мені все менше віриться, що хтось то буде робити, але все ж не будемо відступати від свого.

4. Барбос

Барбос Well-Known Member

Треба кинути фазу лампочки на корпус лампочки :) Буде горіти довго - гарантія!

5. vanilia

vanilia Well-Known Member

:radist: :clapping:

6. Synoptyk

Synoptyk Active Member

мене вразило те що договір "діє безстроково". Це ще що за новоявлене
    кріпацтво від комуняльників?????? Навіть у середньовіччі був "Юрієв день".
    До тогож прибирання прибудинкової території ніколи не проводилось а в договорі бабло за цю послугу проставлено.
    Пропозиція:
    Як на мене необхідно в договорі вказати періодичність такого прибирання а також після кожного прибирання нехай більшість мешканців будинку завізують , що прибирання відбулось на належному рівні. Без їхніх підписів нарахування за цю послугу ЖЕК не мав би проводити. І обов'язково механізм відповідальності та контролю мешканців за надані послуги повинен бути прописаний в договорі.
    Обов'язково вказати терміни проведення косметичних ремонтів у під'їзді.
    В моєму ремонт не проводився вже років з 10-ть.
    Якщо в Жека немає бабла- мешканці проводять ремонт за свої кошти
    але ці кошти витрачені на ремонт необхідно вираховувати з платні за квартиру. І чітко виписати механізм-які документи треба надати в ЖЕК
    після проведення мешканцями за свій рахунок ремонту щоб гроші
    витрачені на ремонт потім з них не бралися.
    Загалом тут "неоране поле". Садовий їздить та світить мордякою по телебаченнях
    а комунальна гичка "безпредельствуєт".:ireful1:
    Люди знов лишаються наодинці з бюрократією.

7. Maryasik

Maryasik Well-Known Member

я теж так робила, бо в нас в коридорчику, між квартирами. теж не більше 2 тижні світила. а коли її пофарбувала, то довгенько світила. і ще рекомендують вкручувати в коридорах лампочки 40-60Вт, не більше.

Додано через 1 хвилину
    в нас теж на поверсі був підїднаний дріт від кіоскудо шитка, але це до першої перевірки Обленерго, який потім зразу ж обрізали.

8. bora

bora Well-Known Member

Львівські ЖЕКи оцінюватимуть за 54-бальною шкалою

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доповнення: оцінку мають давати жителі... справедливо?

10. Єва

Єва Well-Known Member

Я виграла два суди у всіх інстанціях (представляла юридичну особу) тільки тому, що в ЖЕКу не було доказів надавання послуг і інших документів, які б обгрунтовували суми, які виставлялися до сплати.
    Тому можу порадити звертатися до ЖЕКів тільки в письмовому вигляді (зберігати копії звернень і поштових квитанцій), тоді будете мати докази того, що попереджали ЖЕК про те, що вони не зробили це і це, і будете мати підставу для зменшення оплати.

• Подобається Подобається x 6
  11. vasyl

vasyl Well-Known Member

Мій тесть крім актів-претензій написав заяву щоб виключити деякі послуги з договору. Що з того вийде не знаю. Заяву підписали всі мешканці. Адресували ту заяву до:
    Директору департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради керівнику робочої групи з впровадження тарифів на комунальні послуги
    п. Сергію Бабаку
    Координатору Громадського Форуму
    п. Олегу Мацеху
    Відділу житлово-комунального господарства Личаківського району
    Начальнику ЛКП «Віра» п. Нинич Л.М

Тепер я таку заяву катаю, тільки вже у свій жек. Але в мене є одна проблема. На першому поверсі якийсь підприємець викупив житло і вже цілий рік веде ремонт. А самого його застати нереально - тільки роботяги. А підписи мають бути з усіх квартир.
    П.С.: в нас всього 5 квартир в підїзді

12. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Люди, наш під'їзд сьогодні помили з 1 по 9 поверх і плюс ліфт...я не вірила своїм очам!!!

13. Барбос

Барбос Well-Known Member

Перевірте по номерам квартири чи це всетаки:
    - Ваш під'їзд
    - Ваша вулиця
    - Чи на останньому поверсі на сходовій площадці не зірвало кран опалення на батареях :)

14. vasyl

vasyl Well-Known Member

Почитав я договір який дав ЖЕК, рішення ЛМР №68, закон України Про житлово-комунальні послуги і приходжу до висновку, що перерахунок вартості послуг може бути тільки в разі складання та підписання акта-претензії. Після цього "Виконавець вирішує питання про перерахунок"
    Якщо в мене не виконується прибирання сходових кліток складаю акт і тоді, можливо, перерахунок. Тобто кожного місяця робити цей акт. Чому навіть в Законі не прописали що можна відмовитись від надання цих послуг?
    Згідно додатку 2 до договору миття приміщень загального призначення повинно проводитись щоденно. Тоді потрібно щоденно складати акт? Якщо два дні не мили а на третій помили, як довести що в попередні дні не мили?
    Це ж здоровя не вистачить бігати до них з претензіями, тим більше що всі вдень працюють.
    Як завжди під виглядом добрих намірів наша влада у вигляді ВР і ЛМР підсунули нам свиню.

15. Olenka

Olenka Well-Known Member

У мене в квартирі ніхто не прописаний, і я маю платити більше ніж моя мама, яка має двох прописаних і в три рази більшу квартиру.
    Вони рахують ще прибудинкову територію. До нашого будинку зарахували запущений дитячий майданчик, де є тільки асфальт і щит від кільця для гри в баскетбол...

Додано через 3 хвилини
    Де ви таке знайшли? Я знайшла тільки таке

16. vasyl

vasyl Well-Known Member

Ось діючий Закон:
    http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1875-15

Коли будете читати побачите схожість його і договору з ЖЕКу.

17. Olenka

Olenka Well-Known Member

Ще таке
    Додано через 13 хвилин
    Про наші договори знайшла таке: http://www.city-adm.lviv.ua/content/view/656/334/

Тут в екселівських таблицях кожен будинок і його тариф. все розписано.

Додано через 15 хвилин
    Дякую.

18. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

згідно тих таблиць, ми мали б платити 0,88 грн. за кв.м., а в квитанції - 1,183 з кв.м. видно вже скористались пунктом про зміну вартості в односторонньому порядку...

19. Olenka

Olenka Well-Known Member

Ціни там вказані без ПДВ, то з ПДВ десь так і буде

20. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

в шапці таблиці написано, що "всього з пдв" (13 стовпчик), а 12 стопвчик - без пдв. відповідно 0,73(без пдв) і 0,88(з пдв). так що трохи дивно, хоч в нашому жеку все можливо.... ще детально звірю квитанцію, може, щось знайду.
    а за табличку дякую:)

а де твій аватар? :)