Супермодні договори з ЖЕКами

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Барбос, 20 бер 2008.

1. Мата Харі

Мата Харі миється в бані

Відповідь: Супермодні договори з ЖЕКами

А далі буде пардокс, яких повно у всіх сферах в нашій державі, зокрема в комунальному господарстві: НЕ ПІДПИСАННЯ договору з ЖЕКом НЕ ЗВІЛЬНЯЄ вас від обов"язку платити за новими тарифами! Не чула б тої інформації особисто в ЗМІ - не повірила б.
    От, власне, наш ЖЕК на це здається і розраховує, бо наразі ніхто ніяких договорів нікому не пропонував (а обслуговує він АЖ 2 будинки - не встигають, мабуть!), і зважаючи на те що "працює" ЖЕК ТІЛЬКИ в середу з 3 до 6 (місяць пробую туди потрапити в той час) - дуже сумніваюсь, що з кимось з мешканців ті договори будуть укладати.
    Оце щойно "залізла" в мережу в пошуку бланку екзотичної квитанції, на яких банк приймає комунальні платежі по нашому МЖК (ну НЕ ПРАЦЮЄ наш ЖЕК, щоб там її отримати!) - а у Вас тут якраз "в тєму"...

2. Maryasik

Maryasik Well-Known Member

вже раз пробували за Буняка вводити ті договори, але вони так і не прижились, а квартплату все ж таки підняли(. Причому обіцяли що тоді, що тепер, що дані кошти підуть на покращення обслуговування.Обіцянка-цяцянка. Але так нічого не змінилось. Мешканці як зробили ремонт підїзду за свій кошт, типу от і добре.ВІкна в міжповерхами як були вибиті, так лишились.. А Вологе прибирання невже його хоть раз в рік хтось робить, хіба що мешканці і то біля своїх дверей..
    Лампочки теж мешканці самі вкручують. цікаво за що тоді платити ми маємо.
    А відносно тих актів-притензій, я думаю що це лише фількіна грамота. Невірю я в це що, хтось буде перераховувати квартплату.

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну ясно, хто такі чутки пускає... ЖЕК. Якщо Ви не заключили договір - вам послуги не потрібні, які оплати тоді? Можна по-іншому зробити... внести такі пропозиції, що вони самі не захочуть підписувати, тоді і вони будуть ініціаторами непідпису угоди... тобто ви - не проти, але от вони не хочуть йти на справедливі вимоги в угоді.

Додано через 4 хвилини
    зрозумійте одну річ, сьогодні завдяки начальникам ЖЕКів, ЖЕКи зараз приватизовані на 90%, зверніть увагу, вони майже всі мають приставку ТзОВ. Тобто ЖЕК, ця як любе ТзОВ, яких у Львові маса. Тобто їм не можна вірити чи піддаватися на провокації... ТзОВ і є ТзОВ.

4. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

сама тексту договору не бачила, але з розповідей сусідів знаю:
    - двірничка розносила договори в 16-17 годині (то нічого, що хтось працює?)
    - на питання, чи щось зміниться, прямо казала, що нічого не поміняється
    - коли хтось цікавився щодо тексту договору, послуг, що там прописані та ін. питань, заявляла: "не хочеш - не підписуй"
    щодо послуг жеку, за які він бере гроші - гаряча вода подається нерегулярно, треба ловити, вологе прибирання - десь раз в півроку, вікна не мились при мені ні разу (за 3 роки), опалення - як коли, про майстрів мовчу, бо потраплю в баню за нецензурні вислови, сміття вивозять і прибирають сніг більш-менш (ттт), ремонт в під"їзді не робили давно, хіба те, що люди самі. зате прекрасно функціонує каса, куди платити - швидко черга просувається і навіть чеки з квитанцією скріплюють степлером.

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

а що ви хотіли більше почути від двірнички?

якщо хочете з тим бавитися, можете внести корективи в угоду і вислати ЖЕКу поштою, а двірничку не варто ні про шо питати... вона не володіє питанням... їй сказали - вона віднесла....

6. Maryasik

Але ці ТЗОВ в підпорядкуванні міста, і їм певні кошти з бюджету виділяються, наприклад на ті ж ремонти балконів, покрівель даху , заміну труб водопостачання.

7. bora

bora Well-Known Member

Угу. Вони тим дуже тішаться і по відкату гарненько їх освоюють

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Про ТзОВ не знаю. У нас в ЛКП "Левандівка" :) ніц від тої угоди не зміниться точно.
    Просто, іде підміна реальних реформ ЖКГ мишиною вознею.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

шо таке ЛКП? Львівське комунальне підприємство? У нас Тзов Стимул-Сихів і я з ними розмовляю, як з ТзоВ.

10. Maryasik

ЖЕк хоть приватний, але будинок всерівно належить місту, ы числиться на його балансі

11. Myshka

Myshka Active Member

Сестри чоловік з якоїсь причини подзвонив в Жек (щось хотів вияснити), де його обклали матом. Він спокійно подзвонив у відділ по захисту прав споживачів і ще кудись (не пам"ятаю). В результаті Жек оштрафували ці 2 інстанції. Головною причиною штрафів було те, що не було підписано договору з жильцями. На майбутнє як тільки сестри чоловік туди дзвонив з якимись претензіями - бубніли, що ви тільки скаржитись вмієте, але відразу ж бігли перевіряти (ремонтувати, виправляти і т.д.). Навіть як мали виключати воду - попереджували за 2 тижні (як повинно бути). Зараз сестра поміняла адресу і помалу все пішло постарому. Мораль: Ганяти їх потрібно як рудих мишей. Як казав Задорнов: " Іноді, щоб зробити крок вперед, потрібний добрий стусан під зад". Але скільки на це потрібно потратити здоров"я і нервів. Простіше помити самому, вкрутити лампочку, засклити вікна в під"їзді, що ми і робимо.:scare:

• Подобається Подобається x 2
  12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А вони з Вами?.. :)

13. Forpost

Forpost Стоїк

Типовий договір і тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення http://www.city-adm.lviv.ua/content/view/656/334/

14. Незнайомка

а як просити гроші оплатити за місяць наперед(!?), то бігає хтось із вищих виконавців у неробочий час, щоб людей застати...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

у мене був випадок, коли з ЖЕКу прийшли і хотіли, щоб я прийшов до них, але я не пішов по простій причині - у них не було посвідчення жеківця, а те, що мали - з ТзОВ - не конало я, бо то була б вершина цинізму...подумаєш... якесь ТзОВ...

Додано через 10 хвилин
    Ні!!!!!

ТзОВ - то є приватна структура, там просто є декілька власників і все.

Інша справа, що вони напевно мають договори з містом.... але то вже інше питання.

16. Незнайомка

А поки міські чиновники ламають голови над тим, як правильно реформувати наші жеки, на Сихові успішно функціонує єдиний у Львові так званий приватний жек. Його офіційна назва – ТзОВ “Житлово-експлуатаційне підприємство “Стимул-Сихів”. Директор підприємства Заур Будзишвілі каже, що життя само заставить нас перейти на такі комунальні товариства. Мешканці будинків, які обслуговує це підприємство, нещодавні морози перенесли без будь-яких ускладнень. А все тому, що сантехніки, які працюють на підприємстві, готували будинкові системи до зими влітку! Причому, послуги цього приватного жеку коштують так само, як і звичайного. Але якість і швидкість – не порівняти.
    http://www.wz.lviv.ua/print.php?atid=45128

так що вам, п. Миху, пощастило:)

Додано через 9 хвилин
    а це в ролі анекдота:
    Львівським комунальним підприємствам, котрі обслуговують житловий фонд, закупили сучасні потужні комп’ютери та принтери. Для цього з міського бюджету Львова виділили 298,3 тис. грн як внесок у статутний фонд комунальних підприємств. Про це сьогодні, 11 лютого, ЗІК повідомила прес-служба Львівської міської ради.
    http://www.wz.lviv.ua/print.php?atid=45128
    хоч в нашому лкп я нової техніки не бачила

• Подобається Подобається x 1
  17. Барбос

Барбос Well-Known Member

О! між іншим... газета експрес від 20 березня 2008 року. " Відучора, 19 березня, набули чинності нові тарифи на квартплату. До цього часу працівники ЛКП мали ознайомити всіх львів'ян з індивідуальними угодами про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій "

Питання - ну то шо виходить (народна мудрість) "нравітса нінравітса спі мая красавіца" ???:sad:

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви мене щиро розсмішили.... В статті там нічого не пише як там кримінальну справу закрили вже над Зауром, який незаконно будував гаражі?

19. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Тобто можна навіть не підписувати ті договори???

20. Барбос

Барбос Well-Known Member

Ну так бачу шо вроді так... Тіки якшо не підпишеш то я так розумію ти і не зможеш задовбувати Жек тими актами претензіями.

а де твій аватар? :)