А на якому базарі Вам вдалося знайти рибі. Що не шукаю то лише хек морожений (ну коти не всі їдять), і ментай (теж не зовсім і не всюди риба). Ну щастя кожного радянської сімї - оселедець і трохи скумрії невідомого походження. А де ви нормальну рибу знайшли???? Нова реклама Метро ніби нормальну пропонує, но ціни на неї не то що не логічні а просто знущання - близько 40дол за кг. Підскажіть
то на червону рибу така ціна. якщо я не помиляюсь то був лосось. йдеться про Метро. я теж там бачив таке. люди беруть...
Може і червона могла б так коштувати. Проблема що це ціна на якусь круту камбалу. Це звичайно ліпше хека, но не на стільки Та й на червону трохи перебор ну не більше як в 3 три рази дорожче як в Польщі. Не говорячи вже про інші "морські держави".
Бачите червона риба найкраща в копченому, вяленому чи засоленому вигляді. Для жарки парки та варки вона надто суха. Без сумніву можна з кожної риби зробити шедевр. Але це не ідеальна риба. Але вибір червоної риби далекий від ідеалу. Добре що до форелі доросли і то далеко не завжди на неї можна натрапити.
Скажіть мені темній, а яка риба вважається доброю? Печу лосося (або форель) і ніби ніхто не жалівся. Окуня морського смажу, а все-таки?
камабала дійсно поза конкуренцією - делікатес. я тоді в метро кинув оком на стіл з тими рибами і на ціни і пішов.. мо" й поплутав з цінами. а ви добру й печете) справа у том, що все залежить від людини, яка готує. у кожному ресторані, у кожної господині все у кінцевому результаті виходить хоч трошки, але інакше. і ще від себе скажу - головне аби риба була свіжа. морожена, то вже зовсім не те. інший смак, колір, інші враження. і свіжоспіймана рибка, навіть річкова чи зі ставка то річ. а всі ті переморожена рибини, які продаються в наших маркетах. ну що купив я заморожену рибу в Арсені, приніс додому, а з неї витекло більше як літра води. саме ж філе просто розсипалося на кавальчики.
З хороших риб можна відзначити судак, сазан, палтус, осетр.... З червоних - сьомга, кета, форель ..... Проте основна проблема не тільки в тому що у нас цих риб не має, але і в тому, що на ті що є ціни далекі від адекватних. Мені важко уявити ціну на судак коли камбала 250 грн. Чи не по 1000 його треба продавати Не можна купити кальмари - а вони ж мають бути зовсім не дорогі. Морські дрібнички як креветки - "морські семочки" - мають позахмарні ціни. А в замороженій рибі дійсно більше льоду як риби. Таке враження що в магазині доливають води щоб важча була. А сама риба ні смаку ні запаху.
як на людину, що так цікавиться рибою Ви надто мало ходите у звичайні супермаркети , аля звичайний Вам-Сільпо ... сьогодні там був з того, що Вас цікавить є сьомга: 45 грн - тушка чищена, 59,99 грн. - стейки. форель є маленький річковий вроді по 35 грн, є великі стейки вроді по 95. Є ще морожений судак ціну не памятаю. Кальмари колись часто були і неморожені біля 20 грн. за кілограм, відносно невисока ціна напевне зумовлена складністю приготування. І про камбалу, то напевне залежить від виду, бо колись була у Вамі якась недорога 20-40 грн. У фуршеті рідко буваю, але на перший погляд там вибір риби кращий. Загалом риба не є дешевою, але й не по 250 грн-40дол
В сільпо буваю кожен день. Таке у мене нещастя. Решта магазинів далеко, а це під хатою. Кальмари приготувати досить складно. Кидаєш у воду і вариш 5 хв. Головне не довше бо будуть тверді. От і вся специфіка. Заморожені кальмари були в сільпо. 50 % зійшло водою. Решта не була надто смачною. Що до незаморожених то їх в сільпо не було точно.
звиняйте, що перериваю розмову про ковбасу та рибу , але ще згадалося про картки і реєстрацію... а от власне, як люди в метро ходять?.. там жиш взагалі потрібно по самі вуха реєструватися, щоб тільки мати змогу робити там покупки! і нічо, реєструються і ходять. а щоб на форумі писати – треба е-мейл вказати під час реєстрації. звісно, все це не одне й те саме, але щодо системи реєстрації такі паралелі можна провести. така сама система (навіть ще дурніша, але то окрема історія) діє в "новій лінії" і мабуть ще в багатьох магазинах і супермаркетах. і все добровільно: хочете отримувати бонуси - вкажіть свої дані; не хочете вказувати дані - не реєструйтеся в програмі лояльності.
ну десь рік тому були такі, лежали біля живої риби, може то просто розморожені були в теорії 5 хв, на практиці по різному, тим більше якщо їх не варити а тушкувати.
були в МЕТРО, товару не багато, людей не багато.... порівняно з іншими супермаркетами ціни нижчі ( навіть на рибку), але в основному беруть продукти. Десь нині вичитала, що супермаркети зменшують обсяг закупок та асортимент товарів, бо постачальники вимагають передоплату.... то сумно, бо не хочеться повернутися в 90-і роки.....
Згідна! В нас час і СБУ не треба, щоб зібрати про людину певну інфо. Є ці всі соціальні мережі...Та й будь-які інтернет-реєстрації. На кожному кроці ти мусиш світити паспортом, ідентифікаційним... Щодо Сільпо, то я сама беру участь в тій "акції", але майже завжди забуваю прихопити пачку чарівних талончиків, які мені допоможуть накопичити певну суму, а тоді ... Минулого разу в мене була унікальна можливість взяти товар на 43 грн. безкоштовно! А ще перед тим, той бонус + талончики прийшли поштою запізно і я не встигла ними скористатись ) Така туфта. Знущаються з людей кляті капіталісти )
Ну стосовно метро, зменшення асортименту може бути пов'язано з тим, що не з усіма постачальниками укладений договір на 2009. У них з'явилась нова внутрішня структура, яка трохи ускладнює і подовжує цей процес. А з передоплатою - наврядчи, всі ВІПи мають десь місячне відтермінування + постачальники зацікавлені у продажах через супермаркети, бо в них найбільший оборот.