А мені сьогодні розповів один знайомий, який добре знається на супермаркетах, що Барвінок рахується "супермаркетом" для дуже бідних людей. Туди звозять усі зіпсовані товари з Арсену, Сільпо, Рукавички... Попередньо ці товари в не дуже гігієнічних умовах, в спеціальних хімічних розчинах замочують, щоб придати товарам хоч якийсь вигляд, а потім запаковують в спеціальні пакети (як м'ясо часто запаковують) і виставляють на перший ряд. Доречі у нас в Винниках часто, коли заходиш в Барвінок чути такий неприємний запах зіпсованого м'яса...
А в мене сусідка в Метро працює....в рибному відділлі...каже що деяку рибу підфарбовують,щоб мала товарний вигляд...
і правильно робите. я після того, як прочитав цю гілку бааагато про маркети дізнався і зробив висновки. за це форумчанам і форуму дуже вдячний.
І так їмо їжу,яка "нашпігана" всякими добавками, фарбниками і т.д. і т.п....А тут ще риба фарбована...Аж страшно стає вд того, на що йдуть власники супермаркетів для того,щоб збагатити свою кишеню...Своїй сімї, вони ж ту рибку "напевно" не купляють....
думаю, то всюди таке. От наприклад, в Сільпо, де молочна продукція там смердить якби щур гегнув , там певно вночі добре по всьому бігають і щурики і таргани.... А то, що їмо всяке "добре" то просто страшно.... після передачі про молочне, беру кефір тільки в скляних пляшках , та згадую як рад часи продавали все молочне в скляній тарі, а за сметаною та молоком ходили з бідоном - то все таки було правильно , а зараз пластик, а який, для чого призначений, може самий гірший -ми не знаємо
Та що там говорити про рибку, коли навіть йогурти для маленьких діток мають термін придатності більше року? І продають їх в спеціалізованих дитячих супермаркетах. І рекламують їх на кожному кроці. А потім бідні мами по лікарнях з маленькими дітками бігають...
йогурти краще купляти, щоб термін придатності був маленький, я купую Агро , Злагода (вони в скляних пляшечках), а інші дивлюсь там дійсно термін величезний, висновок то все хімія, ой то страх.....
Для дорослих - так. А для дітей вибір не великий, всього декілька виробників. Але я стараюсь робити сама.
Найнебезпечніше м'ясо то таке із приправами. Напхають часнику, посиплять паприкою, щоб перебити запах. Колись сюжет по ТВ був, як то роблять. Страшно. Після того м'яса такого ніколи не купую. Теж саме стосується готових шашликів і т.п.
теж саме стосується і готових салатів, в які дають прострочений майонез або в якому у той же день виходить термін придатності, це стосується і ін інгрідієнтів до салату, на жаль .... але в нас навчилися дурити і труїти людей
на тому тижні по ТВ показували як роблять у супермаркетах фарш, з якого м"яса і про м"ясо з приправами, ковбасу, шашлик.Все , без виключення з протермінованого м"яса. Не просто ж так у всіх супермаркетах є відділ кулінарії.
ага, та і кури певно також смажать протерміновані і філе куряче. От було б добре якби людина не їла, а тільки дихала та воду пила, але вода погана та і повітря не чисте ....
стосовно йогуртів у мене своя історія. коли ще був студентом і жив на чорновола біля тамтешнього арсену часто їх купував аби всякого гастриту студентського не було і т.п. купував поки кілька разів не отруївся і мало на той світ не відїхав. і дивився на термін, і все було нормально. але...таки щось у тих йогрутах було не так. тепер купую йогурти термні придатності яких не перевищує 3 дні - переважно "галичина" і "добряна". а веду я до того, що навіть НЕ протермінований продукт може бути не альо.
Ще краще купити парного молочка та заквасіть від тими йогуртами, зовсім не складно. 100 гр йогурту на 3 літри молока
і не тільки підфарбовують... єдиний раз купила в Метро морожене філе, дома розпакувала, а на рибині з двох боків шар льоду товщиною в палець, через упаковку і не додивишся, що там лід... напевно таким чином вагу збільшують. більше не беру в Метро ні риби, ні м'яса. Хоча на закупи, як правило, туди їду. А в Інтермаркеті (люблю туди-сюди через дорогу пострибати, дещо постійно беру там, інше навпроти ) морожене філе риби... дивитися страшно... до речі, студенти харчового коледжу розповідали, що на практиці в супермаркеті займалися в основному змивкою-здиранням прострочених дат і малюванням-наклеюванням нових...
ви знаєте нині була на бух семінарі і от одна пані розказувала , що її родичка працює в Арсені, так каже що там відходів по продуктам не має , все в кулінарії використовують,отже робимо висновки ...