Можливо. Але коли говорять про сорочку, то на думку приходять тільки речі матеріальні. А щодо нематеріальних я вже вище писала. Якщо Вам не робить проблем заробляти так, аби дружина не дізналась про ліві гроші на чоловічі витрати - то звичайно, ні. Я по собі суджу. Мені було б досить дискомфортно прибріхувати чоловікові про вартість нових чобіт чи необхідність купівлі нової спідниці.
Ні, це непогано, що батько зістаєтся батьком і як розведется з мамою дитини. Але не завжди жінки хочуть бачити тих дітей. Причім їх більшість, тих жінок. Так, діти бувають різні. Але як чоловік якось терпить дітей жінки, жінка не мириться....
Один і той же характер в різному середовищі інакше поводиться. Ібо виховання. Якесь таке дивне питання. А що, до того, як прийняти рішення, про такі речі дорослі не говорять?
Я розумію. Але мені в голову не прийде запитати чоловіка, скільки він там заробляє..... ---------- Додано в 17:23 ---------- Попередній допис був написаний в 17:17 ---------- В вас є гроші на необхідне, на навуку дитині. А от як би не було?
Нехай зараз говоритимемо лишень про матеріальні. Тільки я не відмовляю чоловіку в купівлі нового компютера тільки тому, що за цей рахунок я куплю те саме дитині. Це непорівнювані речі. Все матеріальне обговорюється між партнерами, бо для мене шлюб це в першу чергу партнерські стосунки. Тому я особисто не відбираю в одного аби дати іншому. Я даю любов, бо для мене вона стоїть на першому місці, а всі компютери і решта єрунди неважливі. Комусь вони важливі, ну то вперед!
Моя дружина, це значно привабливіша і набагато обдарованіша в плані діскусій, копія нашої ув'язненої Юлі, - вона аргументовано може обгрунтувати будь що і я вимушений, як то кажуть військові устави - " Выходить на оперативный простор, решительно обходя очаги обороны не ввязываясь в затяжные бои"
Хто вам сказав, що у мене воно є. Якраз у мене нема багато чого і багато чого не можу позволити ні собі, ні дитині. Проте, ніхто з нас тої недостачі ще не відчув. Чи постраждав від тої недостачі. Beez wax!!! То ви сами собі таке придумали і вважаєте, що воно важливе. Наскільки мені відомо, що освіта якраз безкоштовна в Європі і в Україні, а мені треба заплатити неабиякі гроші, щоб дитина вивчилась. Такого поняття як безкоштовна освіта тут просто не існує. Я буду брати позику, ВЕЛИКУ!!! Більше мені про такі речі не розповідайте. Не знаєте, не розповідайте.
Там не один характер, а як найменше два. Дитини и чоловіка чи жінки мами чи батька. А ще є рідна мама чи батько, бабця, дідусь і інш. І буває таке завертять, що Макаренко зуби б зламав. А ЯК мати дітей, як вже є? На які гроші? Ні, я так розумію, компьютером у Львові користуются лише олігархи....
Наприклад матеріальна підтримка. Яка може перевищити заплановані статті витрат. Але дозволить дитині підвищити свою конкурентноздатність в суспільстві. Якось так.
І я не відмовляю в купівлі нового комп'ютера, бо він а) доросла людина б) партнер, котрий заробляє. На щастя, чоловікові не треба пояснювати, коли і яка купівля нам пасує. Але коли вибирати між купівлею дорогих гірських черевиків мені або малій, то їх отримає таки мала... ну бо хоч вони мені й подобаються, та малій подобаються більше. А я якось компенсуюсь козачками до міста. )
В мене теж цього не питають, але є необхідний мінімум сімейного бюджету, якій потрібно підтримувати за будь яку ціну. Нічого поганого я в цьому не бачу, бо це мій прямий обов'язок.
Ні, ну чого, можна ж годувати і гамбургерами з МкДональдса, значно дешевше виходить, ніж нормальним м"ясом. Дісно, то ж я собі придумала, що якісна їжа важлива. А можна ще не водити дитину до зубного, а чо, і так піде. Менше чистити зубів буде, медицина ж - то неважливе! А яка економія, а?! Ага, і вчатся під чинарою, так? Безкоштовне навчання в Універі мойого старшого нам коштує кожного місяця 600 євро, бо треба десь жити, щось їсти, і купувати книжки. А ще молодшій підростає. В мене нема хати, нема під що просити позику. Може, сказати хлопцям, що фіг їм освіта, я їх і так люблю. А то, що роботу не знайдуть - ну, так я ж їх люблю!!!!
Бачите, значить у вас вдома паритетні стосунки - Ви мусите секретно заробляти на чоловічі цяцьки, а вона мусить аргументувати. А мене б напрягало і те, і інше.
Мінімум - то є дах над головою і їжа, якщо жінка не може заробити. Все, жінці ніхто нічого не винен. Ну, мене так виховували. І привчили не просити ніколи, бо просять повії.
Ну так... бо наше безкоштовне нам коштуватиме не мало не багато 28 тисяч долларів на рік, і це без прожиття в гуртожитку чи оплати за книжки і різні інші речі при університетах. При оплаті за хату, і решті троє дітей яких треба ставити на ноги, воно ого яке недороге і доступне. Не знаєте чим годую дітей, робіть свої висновки і надалі. Нормальне харчування дешевне ніж в МакДональдсі, шановна.
Я розумію. Тому тільки любов"ю до дітей не обійдется, прийдется брати позику, ні? А я не роблю висновки про то, як ви годуєте дітей. Я лише кажу, що сьогодні я з"їла гамбургер в МакДональдсі за 1 євро. А зробити його з якісного м"яса мені вдома не 1 євро буде коштувати А там ще булочку до того дали і майонез, о Одна моя знайома збирала гроші на хату, діти їли готові страви, то, що вони з перцем, нікого не обходило, зато 50 центів на одного. А як не було і на таке, то ішли всі в церву, там безкоштовні обіди давали. Тільки діти заодно молилися, просили Бога, щоб бідними перестати бути.
Отсоа, у вас в кожному пості звучить "гроші, гроші, гроші". А ви хоч трохи думаєте про нематеріальне? Згоджуся з Марусею, на першому місці має бути любов. Ніякі гроші тебе не обнімуть, не поцілують і не скажуть "Я тебе люблю".