Сучасне озброєння

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Stix, 6 жов 2009.

1. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Я казав про два заїзди , це шість пострілів, плюс по три десяткм кулеметних набоїв (хоч і мало газу, але все рівно додає). ФВУ це річ не погана, але не достаня. Задавали питання інженерам, може щось з ресівером треба робити і кількість сопел збільшити чи під іншим кутом просверлити - казали ні, все зроблено вірно. Тоді може потужніший нагнітач поставити? Кажуть він і так багато потуги від двигуна забирає, а як що робити потужніший , то на роботу стабілізатра не вистачатиме напруги, і взагалі одне за одне і получиться пів машини треба переробляти. Пробували відкривати лючок ОПВТ (хоча і заборонено) трохи краще, але він у відкритому положенні такоє створює протяжку і весь чад суне на наводчика.

2. alex21

alex21 Well-Known Member

Який танк?

3. ГРАНД

64, 80. Хоча у 80 двигун і потужніший ГТД.

4. alex21

alex21 Well-Known Member

Я про Т64Б, по моему мнению это танк "профи" среди всех остальных.

5. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Танк Т-64 зробив прорив в совковому танкобудуванні, коли спробували відійти від основи, закладеної ще Т-34 з його знаменитим В-2. Але нездорова конкуренція між Харковом, Уралом та Кіровським заводом загальмувала подальший розвиток цієї машини. Спочатку "свои люди с полянами" перенесли акцент на сируватість конструкції підвіски та двигуна цієї машини і відповідний відтік грошових потоків в сторону Нижнього Тагілу. Ця братія "оплювала" Т-64, хоча не погидувала потім взяти з неї все хороше на Т-72, але потім постраждала від подібних же дій пітерських братків з їх Т-80. А розводила цю гниль в союзному масштабі братва з Генштабу, яка не гидувала "особистими стосунками" з різного роду "проштовхувачами".
    Я служив в свій час з зам гол. конструктора Нижньотагільського заводу ген. Вайсбурдом Л.А. Цей мужик вже в Києві багато чого цікавого про гниль ВПК розповідав.

6. Tan To

Tan To сын империи

Вина?:)) То, что вы Прокопом одного поля ягоды видно по постам, хоть Прокоп и не военный а как я верно определил, "пиджак". Ваше "замполитство" из вас так и прет, ни один мало мальски грамотный военный, который служил во внутренних округах на западе СССР или группах войск, не написал бы, что части и соединения там дислоцированные, имели низкую БГ, про "мифы", про то, что основой задачей групп, было "угнетение народов Восточной Европы", и прочую замполитскую хрень, типа боевые порядки 2-го и 3-го эшелона при наступлении устанавливают на занятой территории противника "сов. власть". Сразу видно "грамотный специалист". Таким как вы все одно, где служить, хоть на МКС, если бы там была лен.комната и было с кем в нарды поиграть.:rolleyes: Новосибирская политура, готовила замполитов для пехоты, если не ошибаюсь, политура в Кургане готовила замполитов для ВВС, возможно была политура и с "танковым уклоном".:rolleyes: Так, что оценивать мои командирские качества не вам, за две чеченские компании их "оценивали экзаменаторы", вы с ними рядом не стояли. Старый балабол мля.

МОД. ПЕРЕХОД НА ЛИЧНОСТИ.

7. Tan To

Tan To сын империи

Если вы мои посты не читали, то откуда такое заключение - "пиджак"? Или так, к слову?:rolleyes: Ну так вот, я ни разу не высказывался об особенностях тех. конструкции той или иной модели танка. Я ни где ни разу не написал, что я танкист, я только служил в танковой части, все о чем я писал, это оценка реальных боевых возможностях танка в условиях локальной войны, о танках состоящих на вооружении в моём полку и дивизии и её (дивизии) боевом предназначении.

8. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

В теме обсуждаются вооружение а не личный состав ВС. Прошу придерживаться темы.

9. alex21

alex21 Well-Known Member

А может заценим?

В 2010—2011 гг. ожидается начало серийного производства нового южнокорейского основного боевого танка K2 «Черная пантера» (K2 Black Panther[​IMG]

10. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Якби він на місці одного з цих "піджаків" хоча би побував на таких навчаннях, як 1500 кілометровий марш полку для перевірки готовності дивізії другого ешелону вступити в бій на території Німеччини чи розвертання частин Білоруського та Прибалтійського округів для форсування Київського водосховища з послідуючою атакою частин Київського та Прикарпатського округів, то не городив би такої дурні.
    Описана цим "спецом" "висока боєготовність" була показана в реальності на цих навчаннях - повний непрофесіоналізм командування (від Генштабу включно), незнання особовим складом і 50% можливості техніки, повний кавардак в зв'язку, показуха і зневага рядовим складом. Доходило до того, що навіть такий гроб як 60-й БТР топили, а полковники при невмінні орієнтуватися на картах цілі колони заводили на території противника. Це було на початку 70-х в складі не якоїсь "кастрованої" дивізії, а повноштатної і бойової, в якій і техніка була найкраща на той час. Але ця техніка обслуговувалась таким чином - призначений для "Шилок" спирт ішов на добування цементу, а зам. по артилерії комполка приказував контакти очищати... соплями.
    А ось горілку пили та фарбували траву ДОСТОЙНО.
    Так що не все залежить від озброєння, а і від вміння ним користуватися - при перевірці полкових ремонтних засобів наявну аргонну зварку запустили лише через... 11 днів і то лиш з підпільною допомогою робочих з Мінська. А середньостатичний офіцер попадав з Птурса в нерухому мішень лиш з 3-го разу. А ось "профі" по "баби, водка, преферанс" військові ВУЗи випускали повно.

11. alex21

alex21 Well-Known Member

За це на ваш піджак не гудзики, а орден - та хоть один але каток в 60кг -на 1500км

12. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Будете роздавати такі "нагороди" тоді, коли вивчите хоч елементи теорії торсіонної підвіски та головні проблеми бандажування танкового катка.

13. Tan To

Tan To сын империи

"Мне страшно идти в поликлинику, когда я вспоминаю какой из меня инженер"(с), это выпускники гражданских ВУЗов, о выпускниках гражданских ВУЗов, ну да Бог с вами, но выпускник вроде бы военного училища ГРАНД как подписался под вашей сентенцией, вот...[OFFTOP]клоун :))[/OFFTOP]

14. alex21

alex21 Well-Known Member

А это уже ваши проблемы, насколько я помню опорные катки Т-64 без резинового бандажа, кстати и намного надежней чем опорные катки Т-72 и Т-80.

15. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Проблем я в цьому не маю, тому що знаю про те, що "катки та пеньочки" в Т-64 були головним доводом у уральських жуліків для стопору цієї машини.
    Алекс, ви попали не в ту ніздрю. 30 травня я в Харкові зустрічався зі своїми однокашниками по ХПІ до 40-річчя закінчення інституту. Серед них було достатньо з творців "Булату", тому що ми вчилися на КОНСТРУКТОРІВ ТАНКІВ та інших бойових бронемашин. Так що вішав я трак (не каток) на груди, хоч і перший відділ забороняв це по совковій секретності, ще в 1964 році.

16. ull9

ull9 Дуже важлива персона

Бундесвер хотят сократить до 150 тыс профессиональных солдат.
    к этому будут набирать сугобо добровольцев 30 тыс.

17. alex21

alex21 Well-Known Member

А шо делать, денег нихт:))

18. ГРАНД

Ви маєте сумніви що пан ГРАНД випускник не тільки віськового ВНЗ, але і декілкох академій? ....[OFFTOP]совок з бороздою від кашкету, замість мізків.:))[/OFFTOP]

19. ГРАНД

Гума що присутня в катку виконує дуже важливу роль амартизатора. але в катку 64-ки гума є, внутрі нього, і виконує роль внутрішньої амартизації, а в інших машинах зовнішня амартизація (як ви сказали бандаж)

Тут бабця надвоє гадала. Бо ізнос гуми внутрі катка 64-ки значно менший ніж завнішнього у інших. але ізнос самого катка (металевих його складових збільшився. Наприклад. коли в 30 градусний мороз після нічного привалу перед погрузкою на платфлрми батальон 64-х після прогріву став рухатись до станції, то виявилось, що внутрішня смазка поримерзала і катки були фактично заблоковані,. але ж ведуче колесо справно виконувало свою функцію і впевнено протягувало гусеницю по заблокованих катках. В результаті виникшого тертя поверхні мертвого катка об поверхню гусениці палали вогні. А коли від розігріву катки вже відтаяли і вогні погасли виявилось що на кожній машині повної заміни потребували по 5-6 катків, бо стали просто квадратними, і відновленню не підлягали. а от зовнішня гума просто замінюється і каток би ще служив і служив. Це конкретний випадок із практики.

20. Tan To

Tan To сын империи

[OFFTOP]Кто бы говорил...:))[/OFFTOP]

а де твій аватар? :)