Який би не був поступ у нашій новітній літературі, але термін "сучукрліт" (наголос робіть хто на якому корені хоче) повністю її характеризує. Зізнаюсь, читав нового мало, а зтого , що читав багато не виділиш. Андруховича "Дванадцять обручів" - справив неабияке враження, потужна книжка, але от чогось інших творів пана Юрія мені не захотілось після неї читати. Часто згадуване тріо - Дереш, Карпа, Жадан... Читав з кожного потрошку. В Дереша от що справді варте уваги - так то оповідання "Таргани" і ще про дрозофіл. Славнозвісний "Культ" для людей, які отримують задоволення від С.Кінга чи Г. Лавкрафта точно стане розчаруванням. Ще от Матіос, кажуть, чудово пише, але щось ніяк нема часу за неї взятись.
Андруховича прочитала всього. Вважаю, що ВАРТО. Я деякі книжки по кілька разів читала. Навіть. У мене те саме. Чомусь. Подивилася, що там у мене на полиці (я не купую, мені мама передає час від часу). Андрухович, Винничук, а найбільше - Ірен Роздобудько. Непогана авторка, але мені видається, що вона зачасто продукується. Раніше мені було цікавіше її читати. Маю ще "Фріду" Марини Гримич, пригадую, що було цікаво читати, але трохи збентежила кінцівка. Якби хтось прочитав, дуже цікаво почути думку. Ну, і книжка для настрою в мене - "з цього можна зробити кілька оповідань" Тараса Прохаська.
кайфанула страшне як від книги Литвинчука "подорожатор" така мила добра так багато в ній віри снів і життя дуже добре і не зовсім звично для сучукрліт
прочитала "Намір" Дереша. це перша його книга мною прочитана. не сказала б, що дуже вразила. шукала фрази.за які можна було б вхоптися - поєднати зі своїми. знайшлися такі, читала книгі майже спілкуючись зі своїм дитинством, хоч воно було зовсім не таке,як у головного героя. я очікую від цього автора в майбутньому більш глибоких сюжетів
Я прихильник фантастики. І тому моя думка трохи одностороння. Мені подобається Олесь Бердник. Особливо "Вогнесміх". Там є щось наше, українське.
Це просто "кощунство" , що його не вивчають в школах!!! Зараз закінчую "Людина без серця" При нагоді , тре буде глянути в книжкових. Наче вийшов 8-томик його творів.
Цілком згідний з Вами! Про 8-томник чув, але не бачив. Хоча є збірка його творів, хотілось би щоб його твори були більш доступні. Ще подобається тетралогія В. Малика «Таємний посол»: «Посол Урус-шайтана», «Фірман султана» ,«Чорний вершник» ,«Шовковий шнурок». "...Головний герой тетралогії — молодий козак-розвідник Арсен Звенигора. Він сміливий, розумний та добре освічений юнак (серед запорожців таких було немало). Ця особа зовсім невигадана. Напередодні війни кошовий отаман Запорозької Січі, блискучий полководець Іван Сірко послав свого розвідника до Туреччини вивідати її військові плани. Досконало володіючи турецькою мовою, знаючи звичаї та побут ворога, цей кмітливий та винахідливий «таємний посол» роздобув та привіз на Запоріжжя фірман (указ) султана Магомета Четвертого про загарбницький похід в Україну. Оскільки Україна на той час уже була в складі Росії, І. Сірко відразу відправив цей документ в Москву, де він зберігається і досі в архівах Посольського приказу. Арсен Звенигора і став прототипом того сміливця...."
Галина Тимофіївна Тарасюк http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%8E%D0%BA_%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0_%D0%A2%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%84%D1%96%D1%97%D0%B2%D0%BD%D0%B0 http://chtyvo.org.ua/authors/Tarasiuk/ http://culture.unian.net/ukr/detail/185888
Какую новую укр. книгу лучше почитать, посоветуйте. Но чтобы была без порнухи, маразма и бабских любовей-морковей.
Важко сказати - якщо виключити бабську любовь-морковь, то лишиться економіка і фізика за 9 клас.А так, як в економіці в нас суцільна порнуха і маразм... читайте фізику за 9 клас
Ліпше вірші... От...вірш гарний... Неборака... холоднокровні істоти доживають у нашій ванні останні дні їх продовгуваті гнучкі тіла закінчуються прозорими хвостами їх очі дивляться як будуть дивитися і з відрізаних голів вони існують завдяки повітрю отриманому з води відокремлені стіною від моєї кімнати і ще стіною від листопаду і туману вулиць будинків автомобілів усіх тих предметів серед яких звик жити я для них важлива вода і їжа можливо зміна освітлення для них не важливо що вона досягається завдяки сонцю чи там вимикачу для них важлива вода і їжа можливо передчуття смерті для них не важливо у яких родинних зв'язках перебувають рухливі продовгуваті плями ось так їхні тіла тріпотітимуть на підлозі чорні удари сплющать їх мізковиння їхні нутрощі будуть старанно вибрані і разом з лускою відправляться на смітник жива риба перетвориться на заливну і смажену а голови підуть на юшку цей випадок не винятковий цим займаїться все людство кровоточать рибні заводи дехто пише про це вірші малює це знімає про це фільми і примовляє смачного і позирають на землю німотні риб'ячі душі