Сучасна церква - язичництво?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Mykhaylo Denys, 27 вер 2014.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для мене одне і друге.

---------- Додано в 09:29 ---------- Попередній допис був написаний в 09:24 ----------

Міг, або не міг, хотів - не хотів. А якби не почув тих слів - то не зміг би, видно, що ті слова його перемінили.

То як на поганому дереві не можуть рости хороші плоди.

2. Levko

Levko Well-Known Member

маєте право так думати...
    Але такого немає в Писанні...:)

Багато людей чують слова Бога і заклик Його, але вони закривають своє серце перед Ним...

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Хлопці, ви тут обидва дуже давно, і знаєте позицію один другого. Вам не шкода часу починати стару дискусію? Може просто варто прийняти факт, і не писати офтопів?

4. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

ты ее так выправил как будто там было написано белое и заменили на черное, а по сути обе версии одинаковы ... но ты конечно прав, потому что сослался на греческий, а ведь там точно написано не Имя, отсюда вопрос собеседникам от СЕ - нахиба перевели так?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви вірите, що людина щиро повірила в Христове спасіння і щиро незахотіла бути хрещеною?

---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:34 ----------

Є заповідь - не називай надаремне Божого Імені. Використання Божого Імені в якісь каканій організації - грубе порушення заповіді.

А слово "Господь" у Новому Завіті - звернення до Ісуса Христа. Чому Син Божий в молитві "Отче Наш" не називає Отця по Імені? Чому євреї не кидалися тим Іменем де попало?
    Я не вірю, що у 18хх році появилися якісь мудрегелі мудріші за Божого Сина, юдеїв з 5000-ною історією, чи християн з 2000-ною історією, а ти як думаєш?

Тебе не пробували вчити гасити вогонь новоспечені пожежники?

---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

ми знаємо що думає Левко, Левко знає що думаємо ми, так само все відомо про свідків, які так само знають про нас. Нащо взагалі гілка Релігія і нашо взагалі ЛФ?

Хочу інколи розслабитися.

Мене то баві.

6. Un.Known

Наприклад, щоб дізнаватись більше про інші віри і шукати схожість, не відмінність.

До речі, от Ви, Миху, знаєте, чим Ваша і Левкова віра схожі?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ця однобока інформація буде завідомо неправдива.

Чесно кажучи такі питання мене мало цікавлять і я посню чому. Років 10 назад левковоподібних церков налічувалось більше 500 різновидів. Я думаю, всі вони брали за основу традиційну церкву. Бо якби не було традиційної церкви, не могли б утворитись всі інші. А от вже різницю між традиційною і новоспеченою церквою визначали (не знаю як їх назвати) їх нові лідери, які відходили від церкви. Їм щось не подобалося і вони відколювались. Така практика була майже завжди.

І все таки, ваше запитання є абсолютно некоректне. Як можна порівнювати традиційну церкву, яка є для всіх відкритою книгою і левковою церквою, яка для всіх є чорним ящиком. Ми вже тут і пальці Левка в одвірки вставляли - не колеться. Оля сказала, Педро сказав... Ніхто їх не з'їв... Левко або соромиться, або боїться. Кожен, хто ходить в темноті боїться світла.:pardon:

8. Un.Known

Ви не хапайтеся за Левка, це був лише приклад. Знайдіть схожості з Олиною.
    Ви збираєтесь говорити неправду?

• Подобається Подобається x 1
  9. artobstrel

ну тут просто, я папу своего то ж по имени не называю ... за юдеев не знаю ... а табу на Имя я не помню чет, а оно есть???
    я думаю те кто тыщу лет до меня тушили меня мало чему научат, разве что "бери ведро побольше да плещи подальше" ... откуда у тебя такой пиит перед авторитетами? есть Библия, все остальное это только мнения, тем более о том как "тушили" твои старые "пожарники" мы уже сто раз говорили ...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для прикладу можу привести аналогію.

Припустимо ви хочете дізнатися у мене правду про людину. Я вам скажу, що ця людина працьовита, чесна, ніколи не підведе, у неї приємний характер. І все це буде правдою.

У вас напевно вимальовується хороший образ людини.
    Але я вам не сказав всю правду - вона гомік і збоченець, або ще щось неприємне.
    У вас зразу міняється все в оцінці цієї людини.

Є таке прислівя: 50% правди то - 100% брехня.

Волею, чи неволею, традиційні християни значно менше порівнюють свою церквою з іншою, а от ті, хто поза традиційною церквою роблять таке порівняння значно частіше. Тому що велика кількість - значна більшість вийшла з традиційної церкви і у них часом виникає потреба пояснити самому собі, чи комусь іншому: чому я тут, а не там. У традиційників таких проблем нема.

---------- Додано в 23:00 ---------- Попередній допис був написаний в 22:55 ----------

Ну по-перше, табу є в заповідях.

По-друге - не все так просто. Ісус каже, що вчить як правильно тре молитися до Бога. Тобто не просто Він Сам молиться, а вчить учнів. Якби серед учнів були СЄ, вони б не витримали такого, я тобі кажу...

11. Un.Known

До сих пір, Миху, не пригадую, аби Ви чогось "поганого" не знали про цю "людину". Ви з якоїсь негативної сторони все хочете бачити.

А можна - толеруючи думку співбесідника, залишаючись при своїй.

Ідеї екуменізму понад 50 років, але купа люду все ще хоче бути святішим за папу.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

То не мій реальний образ. А на форумі дійсно цікаво: стільки різних людей... Не повірите. Немаю ніякого упередження навіть з тими, з ким веду суперечки.

---------- Додано в 23:50 ---------- Попередній допис був написаний в 23:49 ----------

Я не розумію даної фрази в контексті розмови.

13. Mykhaylo Denys

Mykhaylo Denys Active Member

Правильно! І на практиці ми говоритимемо у молитві "Єгово, вислухай мене.." а не ""Господнє імя, вислухай мене.."

Пане Мих, Ви правильно написали JHWH. І, чесно кажучи, я не розумію чого священники так бояться вживати ім"я Бога, тим більше, що сам Ісус казав: "нехай святиться Ім"я Твоє".

Припустимо, що нехай не повністю ясно як ТОЧНО воно звучало через те що у Івриті немає голосних букв, але ж для євреїв це не було проблемою, так як і для українців не було б проблемою здогадатися, що абревіатура імені МХЛ - це Михайло чи ім"я СВТСЛВ - це Святослав.

Крім того, візьмемо для прикладу ім"я Михайло-так воно звучить на укр. Майкл-на англійській, Мішель - на французькій, Мігель-на іспанській. Хоча це одне і те ж саме ім"я але воно звучить по-різному! То що, ТЕПЕР ЙОГО НЕ ВЖИВАТИ?

Так само і Бог, у Біблії Він представляє себе нам як ЙГВГ (івр.)(на анг JEHOWAH, на укр Єгова і т.д.) і ми повинні вживати це ім"я, саме ім"я а не просто титул Господь. ЧОМУ?

1 Бо кожен, хто покличе Господнє Ім'я, буде спасений.
    (До Римлян 10:13)
    2 А для вас, хто Ймення Мойого боїться, зійде Сонце Правди та лікування в промінях Його (Малахії 4:2)
    3 ...а хто мудрий, боїться той Ймення Твого...(Михея 6:9)
    4 «Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім’я Твоє» (Матвія 6:9)
    5 Пізніше Ісус молився до Бога: «Прослав, Отче, Ім’я Своє!» У відповідь Бог промовив з неба, кажучи: «І прославив,— і знову прославлю!» (Івана 12:28)

А для тих хто зневажає:
    Єзекіїля 39:7 А Своє святе Ім'я розголошу посеред Мого народу Ізраїля, і більше не дам зневажити святе Моє Ймення, і народи пізнають, що Я Єгова (Так саме Єгова написано в оригіналі і ви можете пересвідчитися на численних сайтах де завантажено оригінал рукописів, наприклад http://biblehub.com)

---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:59 ----------

14. Un.Known

Не знаєте, що таке екуменізм?

15. artobstrel

а ведь верно! наконец-то аргументами заговорил:
    ребята - СЕ, так вы получается как бы это помягче - нарушаете ????
    ну и нарушаете заповедь! посчитайте сколько раз за день вы произнесите - "Иегова" я думаю столько что как бы сомнений в напрасности не возникает ...
    э не, есть существенная разница в объявить имя - так сказать ознакомить паству и другое, на каждом углу и в каждой речи его поминать, тут я лично согласен с Михом

не правда, любой называющий ваше название автоматически произносит напрасно имя Бога, не обращаясь к Богу не прославляя его а просто произнося ваше название куда уж еще напраснее ???

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Наприклад... що я знаю про вас? Я навіть не читаю тих тем, де кожен говорить про себе і де можна задавати запитання.

17. Un.Known

А що таке алегорія, знаєте?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А, ну тоді ви явно перебільшуєте...

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачите, воно трохи рухається, особливо на Заході. Бо так виглядає, що ні в Австралії, де я проживав раніше, ні в Англії, назва деномінації має все меншу і меншу роль. Головне - ти християнин чи не християнин. І коли людина каже, yes, I am a Christian, цього абсолютно досить.
    І справді, багато людей приділяють увагу дрібницям, як от, форма служби, назва деномінації, свічки, кадило, з якого боку перехреститься і тд.
    Треба ж одного - сприйняти, що Бог зробив для нас. Тобто, що він послав свого Сина, щоб той помер за наші гріхи і ми повинні вірою прийняти цю жертву і жити згідно нашої віри.
    А інше без віри - це пустопорожні танці. А єговісти нехай кричать імя Боже по сто раз на день без віри в Христа - це абсолютно нічого не дає. Бо ми можемо прийти до Бога тільки в імя Ісуса Христа.

• Подобається Подобається x 3
  20. Un.Known

Перебільшую в чому?

а де твій аватар? :)