Сучасна церква - язичництво?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Mykhaylo Denys, 27 вер 2014.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

13. Бо кожен, хто покличе Господнє Ім'я, буде спасений.
    (До Римлян 10:13)

• Подобається Подобається x 1
  2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а оно как звучит?

• Подобається Подобається x 2
  3. Oxid

Oxid Well-Known Member

Йдучм за вашою логікою : "Біблія не вчить хрестити жінок!":) "Біблія не вчить хрестити неповносправних!" і т.д
    Як можна обмежити вірою в заскорузлі і небіблійні догми про заборону хрещення дітей, Того, "хто дише де хоче, і голос його чуєш, але не знаєш, звідки він приходить і куди йде"... Іван Хреститель почув голос Того, хто дише, де хоче, ще в лоні матері, до народження.
    Почитайте книги Жана Ваньє, який опікується неповносправними, і які за вашими догмами теж не можуть прийняти Христа.
    "віра проста як сльоза на щоці у дитини, проста, як крапелька крові, проста,як відблиск на лезі", істина, якою є Христос, ми можемо пізнати тільки в момент здійснення, увірування..."Сплячий, вставай, і воскресни із мертвих, і Христос освітлить тебе!"

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

JHWH

• Подобається Подобається x 2
  5. Hase

Hase зайчик

Це тетраграматон. Приблизне звучання Яве, Йегова і це також писала і використовувала церква.
    Для чого церква замінила тетрагтаматон на Господь? От це і є перекрученим.
    Тут знову ж таки, не точний переклад у вас. Оскільки на цьому місці цитується Йоіла 3:5. Я маю декілька різних перекладів, як католицьких, так протестaнських і у всіх стоїть цитування (з лапками).

6. Levko

Levko Well-Known Member

От гарно ви сказали, що пізнати істину, яка є Христос, можна пізнати тільки в момент увірування! Цим самим заперечуєте самі собі в тому, що діток можна хрестити. Бо як вони можуть пізнати істину Христа, котра, як ви кажете пізнається тільки в момент увірування:)

7. Oxid

Oxid Well-Known Member

Спрощення - один з найбільших інтелектуальних гріхів...Якщо уявити собі, що увірування - то чисто раціональний процес - людина зібрала факти про різні релігії і філософські побудови, співставила, подумала, розважила, і аж тоді вирішила увірувати і увірувала - можливо, є й такий шлях. Але на мій погляд, увірувати - то процес позачуттєвий
    Іван Хреститель пізнав, відчув істину в лоні матері, радісно привітавши Господа і Його Матір... пізнання істини і розум - трохи різні речі. Дітям, немовлятам, неповносправним Христос потрібен? Потрібен.:pardon:

8. Forpost

Forpost Стоїк

вуйку мусліми Месію не признають

---------- Додано в 13:51 ---------- Попередній допис був написаний в 13:43 ----------

Пані Hase не нервуйтесь, написано: закрито для них" .сьоні мені спало на думку :"вату" в основному всі на ЛФ зневажають ( неможуть навіть помислити ,як такі зомбаки існують і Бог допускає таке індивідуальне скотство),аналогічно числять традиційники свідків,а чи не зневажаючі не та сама "вата" у відношенні правди і в очах Бога

---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ----------

та бардзо дзенькуєм

9. Hase

Hase зайчик

Ви мої думки читаєте.:)))

Щодо "Однак я запитую: невже ви не чули?" - це біблійна цитата, це не я, по такому я вже давно не нервуюсь:drinks:

10. Forpost

Forpost Стоїк

а зчитайте трохи нижче! вже перед відрізанням голови по просьбі Іріади ,Хреститель з тюрми посилає учнів до Месії: "Спитайтесь:" Він Той чи чекати нам іньшого". Не вподоблюйтесь Миху...Вам ще можна щось розказати

---------- Додано в 14:03 ---------- Попередній допис був написаний в 14:00 ----------

тільки тапками не тре...ІМХО не потрібен.ПиСи як би за гальбою пива то обгрунтував би

11. Levko

Levko Well-Known Member

Як то можна увірувати позачуттєво...?:scratch_one-s_head::)
    Маєте на увазі- не чути нічого про Христа і увірувати в Нього?
    Чи нічого не відчуваючи до Нього увірувати в Нього?:)

12. Levko

Levko Well-Known Member

звичайно що різні, але неможливо пізнати Істину не застосовуючи при цьому розум.
    але як без розуму пізнати Істину яка є Христос?
    Недаремно Ісус сказав- "Ідіть і навчіть всі народи, христячи їх в Ім"я Отця і Сина і Духа Святого..."
    Щоб навчитися потрібно задіювати розум.
    Виходить, що без задіювання розуму неможливо пізнати Істину котра є Христос...

13. artobstrel

ну и ????? тебе сказали что звучит это как Иегова - то тогда в чем залет ?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Толку з ваших перекладів? В оригіналі сказано "κυρίου", що буквально перекладається як Господь.

---------- Додано в 21:39 ---------- Попередній допис був написаний в 21:38 ----------

вуйку, а при чому тут одне до другого?

---------- Додано в 21:42 ---------- Попередній допис був написаний в 21:39 ----------

тепер хай доведуть, а я подивлюся.

---------- Додано в 21:47 ---------- Попередній допис був написаний в 21:42 ----------

а як так стається, коли двоє дітей ростуть в одній сімї і одне віруюче, а інше - ні?

Як ви розумієте слова Господа: перш, ніж ти мене вибрав, Я перший вибрав тебе?

---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:47 ----------

Я як той, хто переслідував Христа почув слова: чого Мене переслідуєш? став моментально ревнивим християнином?

15. Hase

Hase зайчик

Пане Мих, Йоіла це СТАРИЙ ТЕСТАМЕНТ.Він цитується у Римлянах!!! !!! Там стоїть тераграматон. Відповідно грецькою мовою НЕ писалось.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Дуже просто. Один увірував в Ісуса, а другий - ні. Один прийняв Його жертву, другий- ні...

А що тут розуміти?
    Ісус перший вибрав нас, вмерши за гріх кожного з нас, а потім уже ми або вибираємо вірити в це, або відкидаємо Його жертрву:

Гарна цитата, до речі, котра показує, що Господа людина САМА ВИБИРАЄ, а не за неї хтось робить вибір!

---------- Додано в 22:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ----------

Але той, що переслідував перш ніж увірувати все таки почув слова Христа. Він все таки сам зробив свій власний вибір увірувати, чи ні....

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

та яке прийняв? ви ж вважаєте, що таке серйозне рішкння не приймаються в дитинстві.

---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:08 ----------

Та нє, він міг почути і далі переслідувати християн... навіть не думати про слова Ісуса.

18. artobstrel

погрузимся в мир аналогий, допустим ты раб. у тебя господина звать - Пиптикус, вот скажи мне чем принципиально отличаются записки тебе: "Рома убери конюшню. Пиптикус" и "Рома убери конюшню. Твой господин" ты или тролиш не профессионально, или просто пытаешся вытянуть заведомо провальную, если ты не можеш говорить языком ссылок и хотя бы простых логических построений то может не стоит вообще? не-не, я нисколько не посягаю на твое право самовыражения, но все же ????

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

чим?

тим, що виправив неточнісить?

20. Levko

Levko Well-Known Member

Ну ви сказали, що один віруючий, значить прийняв Ісуса... Для мене "віруючий" означає народжена згори, людина, котра свідомо сама віддала своє життя Богу, а не просто покроплена ("охрещена") немовлям дитина...

Міг.
    Але він зробив свій свідомий вибір на користь Ісуса...:)

а де твій аватар? :)