Сучасна церква - язичництво?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Mykhaylo Denys, 27 вер 2014.

1. Forpost

Forpost Стоїк

питання повисло в повітрі, когнітивний дисонанс у традиційників

• Подобається Подобається x 1
  2. Oxid

Oxid Well-Known Member

Скажіть ліпше, чи можливо бути членом організації "свідків" і не вивчати "Вартову башту", яка дає свідкам "найправильніше від усіх" розуміння Біблії? Не випруть з організації?

3. Forpost

Forpost Стоїк

Ви історію КПРС у ВУЗі вивчали чи "здавали" ...ну напевне в організації є такі як і в традиціній церкві ,що до амвону лоб розбивають.хто кому суддя... Отець розбереться і Син Його коли вострублять ієрихонські труби

4. Mykhaylo Denys

Mykhaylo Denys Active Member

Основним і головним джерелом є Біблія.
    Вартова башта - це тільки допоміжний посібник який висвітлює проблеми сучасного світу і описує як за допомогою Біблії можна з ними справлятися

• Подобається Подобається x 3
  5. Mykhaylo Denys

Mykhaylo Denys Active Member

6. Oxid

Oxid Well-Known Member

Отже, ви заперечуєте богонатхненність "Вартової башти"?
    «Хто увірує і охреститься, той спасеться, а хто не увірує, той засуджений буде»:)

---------- Додано в 10:09 ---------- Попередній допис був написаний в 10:05 ----------

а ще істмат, діамат, політекономію, науковий атеїзм і науковий комунізм..давно це було...тобто, ви не заперечуєте богонатхненність "Вартової башти" і необхідність її вивчення для спасіння..

7. Гарні слова і тільки.. В вашій організації досліджують вартову башту за дополмогою біблії.. будь яка самодіяльність карається... як і можливість самостійного дослідження і роблення висновків... а власне навіщо вони вам за вас подумали і вирішили що вам робити, в що вірити і як жити.... через кілька років прийде нове світло і ви всі будете говорити вже щось інше і ви всі будете як один говорити що попереднє світло було недостатньо світлим а теперішнє ну точно спавжня істина...

• Подобається Подобається x 2
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

А використання Божого імені в назві вашої організації - це як вийняток з декалогу?

---------- Додано в 21:26 ---------- Попередній допис був написаний в 21:24 ----------

З якої то радості визнавати, що Вартова башта богонатхненна?

9. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а быть католиком и не слушать пастора? не почитать сонм "святых" о которых ни слова в Библии нет? верить в Наместничество Папы о котором в Библии то ж ни фига ? вопрос риторический ... про "найправильнейшее" понимание ...

---------- Додано в 21:47 ---------- Попередній допис був написаний в 21:45 ----------

да ну.. СЕ слишком тщательно изучают Библию чтобы считать еще какой-то текст - "богонатхненним" а вот традиционники этим балуются ...

---------- Додано в 21:49 ---------- Попередній допис був написаний в 21:47 ----------

как необычно ... совсем не свойственно для католиков и православных (ирония и сарказм)

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

О, Миху, тут ви помиляєтесь. Для них ще й як богонатхннна. Пригадуєте, колись вони так і писали, що головним редактором є Бог. Не більше і не менше. Що ж до додаткового характеру башти, то наш приятель трохи лицемірить. Я вже кілька разів нагадував, що в містечку де я працюю, мені іноді приходиться проходити біля їхнього будинку царства, де є розклад їхньої діяльності на тиждень. Певний день - вивчення башти. Про Біблію не слова. І коли допоміжний характер, то це значить, що я можу вірити чи не вірити. Вони ж змушені так вірити, як пише башта, тобто думку бруклінської гопкомпанії. Вони швидше змінять Біблію, якщо остання протирічить башті.

• Подобається Подобається x 3
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Наприклад... чи знову бла-бла?

12. artobstrel

приклад чого? богонатхненних шалостей или более тщательного изучения? про бгонатхненность , так тут к бабке не ходи у вас вон даж Папа - наместник Бога!!! а впрочем:
    это вообще интересно но я думаю что имелось ввиду кроме Бога и еже ...
    красотища? вот такие вот веселые цитатки из еще боле веселого документика ... я в сотый раз повторяюсь господа католики, расхваливая свою церковь вы забываете времена когда ее власть была абсолютной ...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Богонатхненних книг крім Біблії.

14. artobstrel

а вот надо адресовать сюда:
    впрочем церковь основанная Богом!!!! не может издать бумажку не богонатхенной, не ? и кстати в самой библии не сказано что она богонатхненна, так откуда инфа ???

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

я ж казав: бла-бла-бла...:)))

16. artobstrel

а ты другого в "религии" еще ни разу и не сказал :pardon: все какая то ересь ... то есть ты считаешь документы издаваемые церковью основанной Господом не богонатхненными ??? или церковь уже не основана Господом ??? или все таки бла-бла-бла ?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Кожна книга, яка видається у церкві має конкретного автора. І це є книга того автора.
    церква може давати оцінку, чи не суперечить ця книга вченню, або не давати. При цьому немає значення хто писав цю книгу: рядовий мирянин, священник, чи єпископ. Тому казати, що раз книгу написав єпископ, чи навіть папа є натхненна - некоректно. Інша справа - СЄ. У них нема автора "вартової башти", у них це глас божий.
    А вчення церкви - це Собор. Все, що там прийнято - це говорить церква, а все решту - вигадки масонів:)))

18. artobstrel

то есть церковь в праве назначить любую подходящую книгу натхненной ??? а собственно почему я спрашиваю, ведь Библия так и делалась из множества книг выбрали те которые соответсвуют, собрали их в Библию и назначили натхненными, ведь в Библии нигде не написано что она вся является натхненной и т.д. так что ранние католики и создали Библию в том варианте который мы знаем ....
    ну тут ннада пруффы, я конечно склонен считать это правдой так как слышал в живую заявления что "Бог нас собрал на эти лавочки послушать проповедь ... "но чт она это скажут сами СЕ ???
    а собственно сказали:
    ну и ? Рома где тут "глас Божий" ??? чет ты преувеличиваеш ....
    ээээ, какой нафиг собор? сам понял что сказал? учение это собрание ???? вот о том что там принято, можно рассуждать, только помнится ранее цитируемые Паский диктат был в ходу и без собора, и когда это собор стал декларативным органом церкви ???? а церковь говорила и говорила , без всяких соборов ...

19. Oxid

Oxid Well-Known Member

Якщо ви намагаєтесь писати російською, то в тій мові, хоч я і давно її вчив, слова "натхненной" нема. І що значить "эвон че" "ну тут ннада пруффы" я теж не зрозумів... В Біблії написано, що вона є натхненною, тільки ж ви вивчаєте Біблію з "уроків атеїзму" та "удару російських богів"...

Але чомусь Форпост осуджує свідків, хто не вивчає "Вартову башту"... Та і не Біблію вони пропонують, коли стоять біля стендів, а таки "Вартову башту"...

20. Hase

Hase зайчик

Та, ні, написано, наприклад у 2. Тим. 3:16
    "Усе Писання натхнене Богом і корисне для того, щоб навчати, докоряти, виправляти і повчати в праведності."

а де твій аватар? :)