Сучасна церква - язичництво?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Mykhaylo Denys, 27 вер 2014.

1. Wili

Wili Well-Known Member

християнство і справді запозичило багато з дохристиянських вірувань, в кожному регіоні це якась своя певна ізюминка, загалом в історії церкви є багато неприємних моментів, але церква еволюціонує, розвивається і намагається йти в ногу з часом, а от новоявлені секти, які "кусають" традиційні релігії планомірно сповзають в релігійний тоталітаризм (деякі з відти і не вилазили) і будь в них влада з задоволенням влаштують якусь теократію на окремо взятій території.

• Подобається Подобається x 1
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Може й ви, хто зна.

На питання відповідати вмієте?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Те, що хоче показати єговіст Mykhaylo Denys є в кожній релігії, кожному напрямку, форма просто інша. Скажімо, якщо людина весь день ходить і працює на організацію СЄ, то воно не йде в повітря - хтось на тому збагачується. Тут я погоджуюся з Радісткою - бувшою СЄ, бо кому, як не їй про це знати. Людська природа є одинакова і якщо людину тягне красти, то в якій громаді вона б не була - буде красти. Інша справа, що традиційна церква - це відкрита книга: всі про все знають, а СЄ - організація закрита від стороннього ока. У Mykhaylo Denys у питанні віри все зводиться до примітивного: де менше грішать - там все правильно, при тому в самій організації хто неугодний - копен дупен, лиш би самим виглядати взагальному білим і пухнастим.

• Подобається Подобається x 2
  4. Levko

Levko Well-Known Member

То не сектанти.
    То дуже класний християнський мультик!
    Свого часу в 90-ті роки моя дружина ще малою дитиною через цей мультик вперше почула про Ісуса, ще тоді віддала своє життя Богу. Зараз уже мої дітки з захопленням дивляться ці біблійні історії... Колись був такий примітивний мальований, а зараз уже випустили Суперкнигу в 3Д, дуже гарний...

5. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

это все годится для масонов, каких-то научных собраний, но никак не для последователей учения Бога Истинного, потому как Бог эволюционировать как мне кажется не должен, и заповеди в зависимости от времени не меняются, а вот эволюция церкви это прямое доказательство того что к богу она отношения никакого не имеет ...
    бу-га-га ... это кто все знают? кто ведет учет сколько собрано и на что потрачено???? а никто так что знают и для кого это книга вдруг стала открытой???

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я ж кажу - ходите до батюшки, бо все "знаєте"

---------- Додано в 18:41 ---------- Попередній допис був написаний в 18:39 ----------

Железная логика... Еще по сто грамм?:russian_ru:

7. artobstrel

э не, нам пА вашему пути не прАехать не прАйти ...
    а падрА одобрит ? а ну как назначит лбом об пол стучать по сто раз ?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я знав... я казав... ви плутаєте церкву з шейпінгом.

9. Wili

Wili Well-Known Member

заповіді і не міняються)) заповіді догмати, а церква жива система, яка живе і розвивається.
    п.с. свідки за останні 40 років встигли придумати заборони і від них відмовитися, спочатку забороняли прививки, потім пересадку органі та переливання крові, тепер от дозволено)))))

10. Forpost

Forpost Стоїк

заздрите? питання риторичне

11. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

дивлюсь на кумирів - дерев'яних і кам'яних ідолів, що як гриби після дощу з'являються у скверах і двориках і коли люди проходять повз них , люди хрестяться начебто побачили щось страшне.

12. Mykhaylo Denys

Mykhaylo Denys Active Member

Шановний пане Мих. У Біблії написано, що Єгова це ім'я Бога(неодноразово). Навіть на багатьох церквах Львова є цей напис (http://www.youtube.com/watch?v=vvF0CbLRw1o )
    Тому коли Ви вживаєте зневажливо "єговіст" то виявляєте зневагу не до мене а до Божого імені. Не робіть цього.

Це абсурд, бо ніхто з вас не може сказати, що свідки брали гроші в когось за літературу. Всі публікації розповсюджуються безкоштовною. Я розумію, що парафіянам, які звикли до церковних порядків, важко усвідомити, що можна робити щось безкоштовно, але це так. Що керує свідками робити це? Дуже просто: це наказ Ісуса...ідіть і навчайте...навчаючи їх зберігати все те що я вам заповів...Мт 28:19,20

Приємно, що Ви визнаєте, що свідки менше грішать і це видно для посторонніх). Але у мене не зводиться все до того де менше грішать там правильно. Там правильно, де намагаються якомога тісніше триматися Біблії і уникати у поклонінні речей і традицій, які Бог засуджує. От і все, проста, здорова логіка.

13. Oxid

Oxid Well-Known Member

Біблія - це одне з першоджерел, чому вона має бути червоною шматою? Просто у вас упередженя таке...

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Народ, а не могли би ви всі зараз (віруючі всіх конфесій) хоч раз об"єднатися і створити одну гілку і молитися до Бога, того ж самого, якого ви всі сповідуєте, щоби Бог змилувався і дав перемогу Україні над силами зла, які нищать нашу Батьківщину? :sad: Ви ніколи не думали, що все те, що діється зараз в Україні, то через те, що такий розбрат між християнами? Україна називає себе християнською державою, а християни тут готові вбити один одного тільки за те, що інші вірять не так, як вони... :sad: Ви подивіться, що сталося на Донбасі, хто постраждав першими - ті, хто не так вірив в Бога, як основна маса( якщо вона взагалі в щось вірила:sad:). І загинули молоді люди, багато з християн пропали безвісті. :sad: Я знаю, що Бог за це дасть відплату кожному, хто підняв руку на Його дітей, на церкви, де славилося Його ім"я. Вже дає. Тому цей донецький край такий знищений і буде ще більше...:sad: Але я про інше тут. Перестаньте доказувати, хто правильний, а хто ні. Одному ж Богу служимо. Краще робімо те, що ми, як християни, повинні робити: щиро молімося за наш край, за владу, допомагаймо тим, хто пострадав від тої війни, хто захищає свою країну.
    Особлива просьба до Свідків Єгови. Я знаю, що вас вчать бути поза політикою. Але зараз не той час, щоби тільки проповідувати. Зараз треба служити Богові(Егові) ділом, а не розказувати іншим, де вони неправі. Весь Старий Заповіт оснований на тому, як Ізраїль боровся з ворогами. І не словом просто, а мечем. І Бог їм допомагав. Так що допомагайте ділом, а не чекайте, що вам хтось виборе свободу, а ви вже будете тільки користуватися її плодами. Робіть щось!

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:12 ----------

До речі. На Майдані всі конфесії були разом. Тому, на мою думку, Майдан і переміг.

• Подобається Подобається x 5
  15. artobstrel

я про глубину постижения отдельных как им кажется христиан ....
    эх Рома- Рома - учись, вот это правильный диалог, вот возрази тут? )))
    эвон че, а какие другие равнозначные ???? я впервые слышу тут идею не исключительности Библии ...
    нет, при чем здесь христиане? то из-за откровенного предательства и постсовковой ментальности ...
    эх .....
    Йезус и апостолы!!!!!!! да каким мечем???? я не могу понять как Исусу надо было еще подробнее рассказать про меч ? когда то Рома тут заряжал про то что за Родину врагов убивать вполне себе христианская затея ... вот только нет, или Родину защищать или быть христианином, совмещать не выйдет ...

16. Оля

Оля Старожилка форуму

Вийде, вийде. Ще раз кажу вам, прочитайте Старий Завіт. Може зрозумієте. ;) От Ізраїль зараз захищає свою країну. І дуже успішно.

17. artobstrel

конечно, для начала люди в старом завете не христиане, как и в Израиле сегодня ... так что не вижу никакого обещания Божественной помощи христианам :dntknw:

18. Oxid

Oxid Well-Known Member

воно вам треба?

19. Robert

Robert Well-Known Member

Дуже слушна пропозиція, пані Олю. Нам треба бути більш толерантними і терпимими одне до одного, шукати, що нас об"єднує, а не розділює.
    Хочу ще привести один приклад, який описав о.О.Мень.
    " Мені постає в пам"яті ще один випадок. Коли руйнували храми, якийсь завзятий комісар вирішив закрити церкву, і його сподвижники влаштували останню вечірку і витягнули з храму вівтар, престол, аби використати його як стіл для закуски. Це було на Волзі. Сусіди-мусульмани прийшли, розігнали п"яних, узяли престол і віднесли його назад у храм. вони обурилися! Вони не були християнами, але вони мали почуття святого!"

• Подобається Подобається x 3
  20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Олю, ми обєднані. Ми віримо, що ми грішники і що Христос вмер за нас і через його жертву ми маємо спасіння і доступ до Бога. З іншого боку, ми розуміємо що батьківщина в нас одна і ми повинні робити все, щоб північно-східні слуги диявола знову не закабалили наш народ.
    А те що ми тут сперечаємось, це лише стосується деталей організації помісної церкви і її служіння.
    З іншого боку, тут існує блок атеїстів-єговістів, які не вірять в Христа і яким Україна до одного місця. Бо для єговістів їхній уряд - це бруклінський антихрист, а для атеїстів центр поклоніння - мумія в центрі Москви. Вони хіба що можуть тролити, насміхатися над християнами і патріотами України. Але є гарне французьке прислівя - сміється той хто сміється останній. Або кажучи словами Писання - Бог осміяний не буває.

а де твій аватар? :)