Сучасна церква - язичництво?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Mykhaylo Denys, 27 вер 2014.

1. Mykhaylo Denys

Mykhaylo Denys Active Member

Шанувати і поклонятися дві великі різниці. Я шаную наприклад Нельсона Манделу за його намагання щоб усі люди мали рівні права, але ж я не поклоняюся йому. Так само і з священниками, я можу поважати деяких з них, навіть брати в чомусь приклад, але я не буду їм молитись і тим більше їхнім костям, вибачте мощам. БО БОГ ЦЕ ЗАСУДЖУЄ!!!!!

---------- Додано в 11:44 ---------- Попередній допис був написаний в 11:40 ----------

І в не змінюйте тему! Ви ж коли в церкві то цілуєте ікони і статуетки і падаєте на коліна перед цими предетами. Тож переконайте мене на основі Біблії що це правильно і я так само буду це робити!

2. Robert

Robert Well-Known Member

От бачите - Ви вже вловили різницю! :good:
    Ми саме ВШАНОВУЄМО святих, а не поклоняємось їм. Святий Теодор Студит так описує різницю: «Ми вшановуємо святих, але не приносимо їм божественного служіння».

Я теж :give_rose:

Дуже добре. «Пам’ятайте наставників ваших, які звіщали вам слово Боже, і, дивлячись уважно на кінець їхнього життя, наслідуйте їхню віру» (Євр 13,7)

Ну, костям не моляться.... вловивши різницю між поклонінням і вшануванням, може попробуєте знайти причину вшанування святих? Може згадаєте про кості Єлесея, хустку і тінь Петра?... Зрештою, попробуйте самі вивчити це питання побувавши з обох боків барикад. Коли мені було дещо незрозуміло у ісламі - я не нападав на мусульманських форумах повний самовпевненості, налаштований типу - ну, я вам зараз тут покажу - а спокійно читав коментарі їхніх богословів, щоб зрозуміти їх точку зору.

3. Sunichka

Sunichka New Member

Вам би в мережевому маркетингу працювати продавцем косметики - ціни б вам не було. Втюхали б будь-який продукт покупцеві.

Чому хтось має вам щось доводити? У вас забирають можливість ходити на ваші зібрання? Насильно тягнуть в церкву? Якийсь у вас нездоровий потяг "обісрати" інші гілки християнства. Віруюча людина так не чинить. Кожна людина, якщо вона доросла, сама вже визначилась, в яку церкву ходити (мечеть, синагогу - це теж не злочин проти Бога), як молитись і як святкувати релігійні свята. А ви нахабно увіпхалися до релігійного внутрішнього світу людини і намагаєтесь лізти зі своїм уставом в чужий монастир.
    На жаль, саме СЄ тактовністю ніколи не вирізнялися. Ходіть собі у свій молитовний дім чи в інші культові споруди і дайте спокій іншим християнам.

• Подобається Подобається x 3
  4. Mykhaylo Denys

ми вшановуємо а не поклоняємось???
    Це ви називаєте вшануванням?

---------- Додано в 13:20 ---------- Попередній допис був написаний в 13:08 ----------

А щодо костей загиблого Єлисея, то у Біблії не сказано, що Єлисеєві кістки колись вшановувалися. Це чудо стало можливим завдяки Божій силі, як і всі ті чудеса, які Єлисей чинив протягом життя. І це було зроблено Богом єдиний раз для того, щоб ізраільтяни побачили, що Єлисей був справжнім пророком. А ті кості нікуди потім не переносилися ні в який храм і там до них не ходили масово на поклоніння.

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

ялинка - язичницьке дерево, вода - язичницький символ, яйця - язичницькі предмети... свят-свят... От хто забобони продукує - сектанти.

6. Mykhaylo Denys

не перегинайте...

1) Не сама ялинка як дерево, а то шо з нею виробляють і в який спосіб використовують.

2) Не сама вода а обряд кропленя (ще й за грн). Іван Хреститель при хрещенні занурював людей у воду а не бризкав віником. Занурення мало символічний характер-він говорив покайтесь , отже занурюючись "стара" особистість символічно помирала а виниряла нова, присвячена Богу! А кропленням займалися язичники, кроплячи кровю воїнів перед війнами.

3) Не самі яйця, вони ітак смачні і користі їх фарбувати не треба і малювати магічні орнаменти і символи!

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. Так що є язичництво? Ялинка - ні, а зрізати ялинку - язичництво? Поставити ялинку в квартирі - то язичництво? Прикрасити її - то язичництво?

2. Кропити водою - то язичництво?

Ага, кропили язичники кровю ви прирівнюєте до кроплення водою священником?
    Зрозумів. Ну як нема з чого посмоктотати можна і з пальця.

3. Фарбування яєць - то язичництво? Саме фарбування - добре, яйця - добре, а от фарбування яєць - то вже язичництво. Зрозумів.

Магічні орнаменти? Ви знавець магічних орнаментів? Ви запитували авторів тих орнаментів і вони казали, що саме те, що вони малюють є магічний орнамент?

8. Robert

Robert Well-Known Member

Браво! :yahoo: Ви починаєте розуміти! :yahoo: Продовжуйте аналогію - не шматку паперу чи каменю, а Тому, Хто на них зображений - тобто Господу Богу поклоняються християни.

---------- Додано в 16:59 ---------- Попередній допис був написаний в 16:58 ----------

Там так і написано?

• Подобається Подобається x 2
  9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Кому ето надо? (с)

• Подобається Подобається x 4
  10. Robert

Robert Well-Known Member

А Ви точно читали Писання? Чи Вам це старійшина підказав?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

І ви то їсьте? Я б не ризикнув!

Ви щойно написали, що яйце само по собі нічого не значить і що тепер? Знову перемкнуло?:)))

- Жінко, ану звари мені "символ плодородия и возрождения" натвердо! :haha: Бажано 2 символи!:haha:

• Подобається Подобається x 2
  12. Un.Known

Скільки'сте дали?

13. Mykhaylo Denys

14. Un.Known

Я Вам також двадцять можу намалювати.

Ви, питаюсь, скільки дали?

15. Mykhaylo Denys

Прекрасно розумієте про шо мова а так як розумного аргументу нема у відповідь то в хід пішов сарказм, кривляння...
    ..."блеснув" горстрим розумом.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Mykhaylo Denys, я їм яйце, бо воно є поживним продуктом і мені глибоко десь "символ плодородия и возрождения". Чому ви постійно хочете натягнути на яйце якісь магічні сили? Мені пофік що там з тими яйцями робили язичники, а вас то сильно глодить? Не дає спокою?:)))

17. Wili

Wili Well-Known Member

це що якась нова секта атакує?

18. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Яка нова, то ж єговіст вербувати прийшов

• Подобається Подобається x 3
  19. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

глубокое изучение религии по самым достоверным источникам: [​IMG]

---------- Додано в 15:12 ---------- Попередній допис був написаний в 15:08 ----------

а по сути, почему новые религии трепят традиционников по всем фронтам, потому как ответов нету ... только недалекий христианофаг будет отрицать тот факт что в современное христианство из язычества перетянули практически все праздники, массу обрядов и т.д. ... да собственно сам обряд - это уже язычество, и предметная магия с распятиями, ладанками и т.д. ууух мракобесики ...

20. Mykhaylo Denys

А це, по Вашому, також я намалював? :haha:
    Ні просто це вже очевидно для всіх...

http://m.youtube.com/watch?v=qw8ynaaxdXA

а де твій аватар? :)