Сучасна церква - язичництво?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Mykhaylo Denys, 27 вер 2014.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну як не цікавить? Ви ж написали, що юдеї не вірили у потойбічне життя.

Фарисеї були погані - нема питань, але Писання вони знали - дай Бог кожному.

У потойбічне життя не вірять атеїсти і СЄ, а більше - не чув.

2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а нечего тут думать, единственная верная Церковь - пастафарианство .....

---------- Додано в 18:26 ---------- Попередній допис був написаний в 18:25 ----------

с этим тяжело спорить .... так выходит есть загробный мир ????

3. Robert

Robert Well-Known Member

Виходить, що є. Про це свідчить не тільки Святе Письмо, а й численні особи, які мали досвід спілкування, чи перебування поза сферою нашої реальності. Це навіть досліджували науковці. Є таке поняття - досвід близької смерті, англійською: NDE, NearDeathExperiences. Якщо цікаво - почитайте
    http://www.truechristianity.info/ua/books/why_do_i_believe_in_the_beyond.php

Також цікаво
    http://www.truechristianity.info/ua/books/the_next_world.php
    http://www.truechristianity.info/ua/books/life_after_death_ua.php
    http://www.truechristianity.info/ua/mytarstva_teodory_ua.php

І ще
    ЛИСТ З ПОТОЙБІЧНОГО СВІТУ
    http://maranatha.km.ua/wp-content/uploads/10_Lyst_potojbicch.pdf

4. artobstrel

э не, только в рамках Письма можно о религии теоретизировать, в реальности существование говорящих змей, света без источника, левитирующих старцев и т.д пока не доказано (ну кроме канала рен ТВ - там постоянно "то у них собаки лають то руины говорять ") ... полно "численых особ" которые лицезрели сошествие Элвиса, Ети, Шамбалу и др и пр ... а одинаковость объясняется - заведомым настроем, 98% контактеров, инопланетян описывают как в "секретных материалах" , большие головы - большие глаза и т.д. ...

5. annashahan

annashahan New Member

:uanew:Я вельми вдячна вам за відповідь. Я розумію як сучасні патріархи МП та КП відрізняються зовні, але мене турбує не це, мене турбує, що невірно зробивши вибір я завдам шкоди своїй душі. розумієте, я охрестилась у Православній Церкві як виявилось Московського патріархата у 30 років. Священник поставився до цієї події формально, навіть не спитав мене ні про що... потім у 33 роки я знов прийняла водне хрещення по вірі у євангельских християн баптистів і була членом церкви ЄХБ більше 10 років. Вже довгий час я не приймаю участі у спомині смерті Іісуса Христа, стала шукати де я можу приймати причастя, читати, взнавати що то є - Православ"я. І от такий казус - тепер мушу визначатись між заполітизованими патріархатами. Де ж та Єдиная Соборная Церква з "Символа віри"?:facepalm:

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

В Римі.

• Подобається Подобається x 2
  7. Hase

Hase зайчик

Те, що означає і через. Так було також сказано. Він посередник між нами і Богом, тому і молитви через нього. Цим самим, коли ми так молимося, ми показуємо, що Ісус - це син Божий, його помазаник Месія, що ми його приймаємо, як Месію і майбутнього Царя над нами.
    Ісус сам чітко говорив, що лише Єгова вислуховує молитви.
    Та і чому молитися до нього, адже він САМ казав, ЯК молитися. Його ж запитали про те, як це потрібно робити і він розказав (показав):
    "Виж моліться отак: Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться імя твоє....." це у Матвія, а ще у Луки:
    "...Озвався до нього один з його учнів: Господи, навчи нас молитися, як Іван навчив своїх учнів.
    Він же промовив до них:"Коли молитися говоріть: Отче наш, що єси....."
    Добре, тоді, подивіться може з цього боку. Як розуміти, наприклад, "во имя народа"?
    Якщо я роблю щось "во імя народа", то роблю це в його інтересах. Тим самим я показую, підтверджую, що я з цим народом, що він для мене щось означає, є важливий.
    А коли вона існувала окремо від тіла? У біблії слово душа у оригіналі слово не́феш (єврейська)
    Зі словників (взяла перший, який попався) це слово означає: нэфеш — ДУША ; жизненный принцип или дыхание жизни, который каждое животное, вплоть до инфузории, имеет подобно человеку. В переведенной Библии она без различения фигурирует и как жизнь, и как кровь, и как душа.
    ще: В Библии этот термин употребляется очень произвольно. Вообще он означает прану, жизнь
    Те саме слово, але на грецькій з біблії є психе́. З словника: ПСИХЕЯ — (от греч. ψυχή – душа, жизнь)
    Біблія показує, що душа людини, це сама людина. Жива особа.
    Коли Бог створив людину, то говориться, що "стала людина жвою душею" Буття 2:7
    Або " а ДУША буде їсти мясо з мирної жертви, що вона Господня, а нечисть його на ньому, то вони буде винищина з народу свого." Левит 7:20
    "А кожна душа, що буде робити яке зайняття того самого дня, - то Я вигублю ту душу з-посеред народу її." Левит 23:30
    "Коли Господь, Бог бо твій, поширить границю твою, як він говорив тобі, і ти скажеш: Нехай я їм мясо , бо буде жадати душа твоя їсти мясо, то за всім жаданням душі своєї будеш їсти мясо." Повтор. Закону 12:20
    От ще цікавий варiaнт. Переклад Огієнка на укр. звучить так:
    "Нехай кожна людина кориться вищій владі...."
    Переклад російською синодальний переклад, також Перевод еп. Кассиана, Церковнославянский перевод :
    "Всякая душа да будет покорна высшим властям..." Римлян 13:1
    А російські переклад Новый перевод говорять "человек".
    http://bibleonline.ru/bible/rus/52/13/

Відповідно, людина помирає, тобто душа помирає. Помирають не частично, а загалом.
    "Тож усі душі Мої: як душа батькова, так і душа синова Мої вони! Душа, що грішить, вона помре."
    (Єзекіїль 18:4)
    "Усі дні посвячення його Господеві, не підійде він до мертвого тіла." Внизу примітка: Al nefes met - до душі померлого. Числа 6:6

Мертві люди, незалежно, що саме сталося з їхнім тілом знаходяться у гадесі, або шеолі (те саме слово на грецькій і єврейській). Означає це слово загальний гроб, який у памяті Бога. Бог памятає про кожного, хто жив і помер. Для Нього вони перебувають у сні, саме так і говорив Ісус про мертвих, яких оживляв. І саме так, як оживляв їх, воскресить і інших. Він кликав їх.
    "у передбаченні він говорив про Христове воскресіння, що не буде зоставлене в гадесі (цікаво, що це слово католицькі переклади перекладають, як пекло.) ані тіло його не зазнає зотління." Дії апостолів 2:31.
    Тобто Христос був 3 дні мертвим, тим самим у гадесі (гробу), а за кат. перекладом у пеклі. Мдаааа....
    "Поправді, поправді кажу вам: Наступає година, і тепер уже є, коли голос Божого сина почують померлі, а ті, що почують, оживуть" Івана 5:25
    Ну, все буде інакше, як з Ноєм і поступово. Насамперед Сатанa буде зловлений і загнаний зі своїми демонами у так звану тюрму, а пізніше випущений i остаточно буде вбитий, але це знову зовсім інша тема.
    Звичайно. Під цим розуміється духовний Ізраіль.

8. artobstrel

как брехню ... во имя народа до селе только тот самый народ умертвляли ...
    а какие 12 колен у духовного Израиля? нет, Исус конкретным евреям говорил о конкретном Израиле ... что касается души и посмертия, Роберт вполне логично обосновал существование оного ...

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:16 ----------

да собственно даже в вашем рассказе:
    если из памяти можно выдернуть то получается что душа существует, ну не может же тело быть в памяти ...
    “Істинно кажу тобі: Сьогодні будеш зо мною в раї.” (Лк. 23,43) что имел в виду Исус ???

9. Robert

Robert Well-Known Member

Мене теж хрестив православний священник, ще за часів Союзу. Мої батьки везли мене за 300 км, щоб потайки охрестити. Але це не завадило мені стати греко-католиком.

Якщо у Вас є католицька церква - попробуйте звернутись туди.

---------- Додано в 23:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:45 ----------

Як писав папа Венедикт XVI - як віруючій людині доводиться коштувати солоної води сумніву, так і невіруюча людина сумнівається у своєму безвір"ї. Цікава історія записана Мартином Бубером "Один із науковців, дуже освідчений чоловік чув про бердичівського цадика, раввина Леві Іцхака, відвідав його, щоб подискутувати і вщент розбити відсталі докази цадика щодо істинності його віри. Коли він увійшов до кімнати, побачив, що той ходить туди-сюди з книжкою в руках, про щось захоплено роздумуючи. На прибулого цадик не звертав уваги. Нарешті зупинився, поглянув на нього мимохіть і мовив "А може це і правда". Марно вчений збирав своє самовладання - у нього тремтіли коліна, так страшно було дивитись на цадика і чути його прості слова. Раптом Леві Іцхак повернувся до вченого і промовив "Сину мій, великі пророки Тори, з якими ти сперечався, змарнували на тебе свої слова, бо ти з них насміхався. Вони не могли навести тобі речових доказів існування Бога та його Царства, не можу цього зробити і я. Але подумай, мій сину, можливо це правда". Це слово "можливо", що раз у раз відлунювало у голові вченого, зламало його опір.

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Розуміє, власне, хто??? Слухайте, невже не можна взяти Біблію (не перекручену грішниками), викинути сатанинську макулатуру типу башти і вивчати. Не в інтерпретації бруклінського антихриста, а молитовно, з допомогою Духа Святого, який і є автором Писання.
    А то вибудете плести атеїстичні істини про те що людина - це бездушна скотина. Ось, до речі, ще одне місце, яке гопкомпанія не хоче читати:
    9. І коли п'яту печатку розкрив, я побачив під жертівником душі побитих за Боже Слово, і за свідчення, яке вони мали.
    10. І кликнули вони гучним голосом, кажучи: Аж доки, Владико святий та правдивий, не будеш судити, і не мститимеш тим, хто живе на землі, за кров нашу?

(Об'явлення 6:9,10)
    І ще одне... Ваші бруклінські лжевчителі кажуть, що вони "помазанці". Буде нагода, запитайте одного з них, коли і хто їх мазав. Чи вони памятають той момент? Чи тільки теревенять, щоб простих членів секти зомбувати і робити їхї покірними рабами?

• Подобається Подобається x 4
  11. Robert

Robert Well-Known Member

Дійсно, мдааааа... це ж попробуй таке придумати... всі померлі сплять... а для кого Христос проповідував? :

І кому дав обітницю "вже сьогодні бути з ним у раї" ?

Hase, я навів Вам багато цитат із Біблії, але Ви не відповіли ні на одну. Замість слухати вигадки і фантазії якихось інкогніто із сторожової башти, візьміть Святе Письмо будь-якого перекладу - Огієнка, Куліша, Хоменка, Біблійного товариства, і читайте Слово Боже, бо бачу Вашу щирість. Святе Письмо чітко і виразно заперечує навчання свідків.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ми нічого не показуємо. То нам Ісус показує. Бог показує... А шо ми можемо показати Богові?

13. plastic

plastic Well-Known Member

35 По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою.Ів 13/35.

---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

В кожен період історії проходило і буде проходити просіювання учнів і визначиться хто Христові учні, а хто ні.

14. Hase

Hase зайчик

Ну і всполошилися.... Цікаво, що заділо всіх не Царство Боже, яке є змістом всього від самого початку і являється Божою волею, а загробне життя! Тільки жодного загробного життя бути не могло, вже тому, що ВІЧНЕ ЖИТТЯ і надію на ВОСКРЕСІННЯ у майбутньому ми маємо ЛИШЕ з часу ЖЕСТВИ ХРИСТА! Тобто можливість на воскресіння можлива лише через Христа і дякуючи його викупу з гріха. Так ЯКОГО ГРІХА, панове католики?Говорили, балакали про спасіння і на тут... Так чому Христос помер? Адже це було саме ВОЛЕЮ БОГА!
    Роберт, ви писала про спасіння Христа від гріхів і сатани... Вибачайте, від сатани ніхто нас ще не визволяв. Включіть новини, вийдіть на вулицю. Хіба так виглядає світ без сатани? Крім того, якщо загробне життя, яке ніби мав і "божий народ" було завжди, то для чого Христу вмирати за наші гріхи??? Адже по логіці загробного життя і так одні ішли на небо, інші (перепрошую, а де знаходиться пекло?) на вічні муки у пекло. Так спас він нас від дгріхів, чому, щоб всі тепер ішли лише у рай?
    Сам Ісус то говорить, що він ПЕРШИЙ, який воскрес НА НЕБО, як духовна особа! Не було до нього НІКОГО іншого!
    "Та нині Христос воскрес із мертвих, - ПЕРВІСТОК СЕРЕД ПОКІЙНИХ. Смерть бо через людину, і через Людину воскресіння з мертвих. Бо так, як в Адамі вмирають усі, так само в Христі всі оживають. КОЖЕН У СВОМУ ПОРЯДКУ: первісток Христос, ПОТІМ ті, що ХРИСТОВІ, ПІД ЧАС ЙОГО ПРИХОДУ". 1 послання до копинтян 15:20-і до кінця.
    Адже із-за Адама стала людина смертною і відповідно ми його нащадки також, АЛЕ дякуючи Ісусу, ми маємо змогу на вічне життя і воскресіння. Крім того, у певному порядку: найперший Христос, потім його 144000 вибраних, а колись всі решта (це у біблії названо ДРУГИМ воскресінням). І саме у коринтян ж написано КОЛИ! "Під чaс приходу Христа"....А Христос уже приходив?
    Саме через нього стало можливим досягнення Волі Бога, а саме його керінництво як НА НЕБІ, ТАК І НА ЗЕМЛІ. Отче наш згадайте, ви про що ж молитесь? Адже цією моливтою ви ж кожен раз просите у нього, щоб":" НЕХАЙ прийде царство твоє, НЕХАЙ буде воля твоя, як на НЕБІ так і на ЗЕМЛІ." Адже якщо ми це просимо у Бога, то це означає, що його ще не має. За керування САМОГО БОГА, на чолі з Ісусом. Воскресіння нa небо звичайно ж ІСНУЄ, але це вибрані люди і число їх також подається 144000. Саме вони на чолі із Царем Ісусом, як духовні особи (а не як люди) будуть правити рештою людей на землі.
    То яким чином ваше загробне царство взагалі можливе??? І про яке воскресіння говорив тоді Ісус, якщо вже за вашими словами давно існував рай і пекло і всі померлі після смерті туди переходили? Яким чином ж відбувається цей перехід?
    Про померлих і їх стан:
    "Бо знають живі, що помруть, а померлі НІЧОГО НЕ ЗНАЮТь, і заплати не має вже їм, - бо забути і память про них, і єхнє кохання, і їхня ненависть та заздрощі їхні загинули вже, і нема вже їм частки навіки в нічому, що під сонцем тим діється!..." Еклезія. 9:5
    "Бо не має в шеолі, куди ти ідеш, ні роботи, ні роздуму, ані знання, ані мудрості!" Екз.9:10
    Артобстрел, якщо ви називаєте шеол (гроб) місцем, то знаходиться воно у памяті Бога. Наразі це не місце, а стан речей.
    "Не надійтесь на князів, на людського сина, бо в ньому спасіння нема: Вийде дух його - і він до своєї землі повертається, - того дня його задуми гинуть!"
    Будь ласка не маніпулюйте словами шеол (ґроб) і нефеш (життя, подих). Потрібно виходити з слів оригіналу і їхнього відповідного значення, а не придумувати своє особисте значення.
    Такого слова, як пекло у тому значенні, якому його всі знають у біблії взагалі не має.
    Тому і получається з Ісусом, що три дні був від у пеклі за перекладом Огієнка …це факт пане Роберт, чорне по білому.
    "у передбаченні він говорив про Христове воскресіння, що не буде зоставлене в АДУ(!), ані тіло його не зазнає зотління." Дії апостолів 2:31.
    Так був в аду(пеклі) Ісус, пане Роберт? Його там також мучили і чому?

---------- Додано в 21:01 ---------- Попередній допис був написаний в 20:52 ----------

Читайте устав, там все написано:
    "Не дивуйтесь цьому, бо надходить година , коли всі, хто в гробах, - ЙОГО ГОЛОС ПОЧУЮТь і повиходять ті, що чинили добро, на ВОСКРЕСЕННЯ ЖИТТЯ, а ті, хто зло чинили, на воскресення Суду. Івана 5:28, 29

"Оце він сказав, а потому говорить до них:"Друг наш Лазар ЗАСНУВ, - та піду розбудити його. А учні сказали йому: Як заснув, то він видужає. Та про СМЕРТь його говорив Ісус, вони ж думали, що про сонний спочинок він каже. Тоді просто сказав їм Ісус:Умер Лазар. .....Та і тепер, - я знаю, - що чого тільки в Бога попросиш, то дасть тобі Бог! Промовляє до неї Ісус:Воскресне твій брат! Відказує Марта йому: ЗНАЮ, що в ВОСКРЕСЕННЯ ОСТАННьОГО ДНЯ він воскресне.
    Промовив до неї Ісус:Я воскресення і життя. Хто віріє в мене, - хоч і вмре, буде жити і кожен, хто живе та хто вірує в мене, - повіки не вмре. Чи ти віруєш в це? Вона каже: Так, я вірую, що ти Христос, син Божий, що має прийти на цей світ. ..... І промовивши це , він скричав гучинй голосом: Лазарю, вийди сюди!" Івана 11:11-44
    Так ж до живих. Він то чому на землю прийшов?
    О, пане Педро, знову з великою повагою до людей!
    До (Обьявлення 6:9,10). Пане Педро, Обявлення, це історія того, ЧОГО СЧЕ НЕ БУЛО! Ісус тут передає нам те, що повинно КОЛИСь З ЙОГО ПРИХОДОМ статись. І подивіться у словник, що означає слово нефеш НАСПРАВДІ і порівняйте з тим, що ви собі сам під сломом душа розумієте.

---------- Додано в 21:02 ---------- Попередній допис був написаний в 21:01 ----------

Коментую ваше підкреслене: говорить він тут про Христа, який був вбитий, а потім воскрес у духовній особі, звідси "умертвлений тілом, але оживлений у дусі". Далі говориться, що він у стані духовному проповідував хорошу новину, духовним особам. Знаємо, що Nой також проповідував, але у його час не добру новину, a знищення і спасіння у ковчегу. Люди, які не послухалися загинули. Єдиними в час Ноя на землі були ангели духовними особими, які взяли тіло людей, які самовільно спали з жінками і у них народжувалися великани (особливо агресивні). Саме за це їх Бог заслав у вязницю.
    "Бо, як Бог анголів, що згрішили, не помилував був, а в кайданах темряви вкинув до "тартарос", і передав зберігати на суд; і він не помилував першого світу, а зберіг самовосьмого (вісім чоловік) Ноя, і навів потопа на світ безбожних." 2. Петра 2:4-5.
    Ото саме павшим анголам і проповідував Христос.
    У Обявленні можна зачитати, що павші анголи також, як і люди постануть перед судом. Саме томуїм, як і людям має проповідуватися добра новина.
    Наразі Ісус мав дещо інше наувазі. Чому? Бо, таки „с’огодні“ і Ісус в раю НЕ БУВ. Бог воскресив його на ТРЕТІЙ ден’. А три дні він був у шеолі,там, де І всі мертві до воскресіння, що можна зачитати у біблії. Але "с’огодні" таки має значення, тому, що саме того дня Ісус помер І тим самим сплатив за наші гріхи, після чого відкрилася можливіст’ до вічного життя (рай). Тобто говорив він про те, що сьогодні відкрита дорога і можливість вічного життя у раю і цей нещасний також буде воскресений.
    Відповісти на всі пости практично неможливо, повинна тоді кожну вільну хвилину жити лише на форумі. Загалом при наїздах і шпичках не маю абсолютно жодного бажання взагалі щось писати. Пане Роберт, я вже вам казала, що розмовляю на релігійну тему суто з людьми, "які шукають". Ним був артобстрел, впринципі лише для нього і писала.
    Якщо хтось хоче напрaвду спілкуватися, про добру новину, пишіть у ПП, в іншoму випадку у мене просто не хватає нервів. Вибачайте, я також лише жива людина.
    Бажаю всіm всього лише найкращого!

15. Robert

Robert Well-Known Member

Попробуємо дати відповідь виключно на основі Святого Письма.

Смерть Христа була справжньою смертю, бо вона поклала кінець Його земному існуванню як людини. Однак через єдність, яку особа Сина зберегла зі Своїм тілом, воно не стало тлінними останками, як це буває зазвичай, через те що «неможливо було, щоб смерть тримала Його» (Ді. 2,24)
    Про Христа можна сказати водночас: «Його вирвано з землі живих» (Іс. 53,8) - і: «...тіло Моє відпочине в надії, бо Ти не зоставиш душі Моєї в аді і не даси Твоєму святому бачити зітління» (Ді. 2,26-27; Пор. Пс. 16,9-10.). Воскресіння Ісуса «третього дня» (1 Кор. 15,4; Лк. 24,46; Пор. Мт. 12, 40; Йони 2, 1; Ос. 6, 2.) стало доказом цього, бо розкладання тіла виявляється на четвертий день (Iв. 11,39.).

Ісус зазнав смерті, як і всі люди, і приєднався до них Своєю душею у місці померлих. Проте Він зійшов туди як Спаситель, звіщаючи Добру Новину душам, що були там затримані (1 Пт. 3, 18-19.).

Місце померлих, куди зійшов померлий Христос, Святе Письмо називає «підземним світом», Шеолом або Адом (‘Αιδην; Пор. Флп. 2, 10; Ді. 2, 24; Од. 1, 18; Еф. 4, 9.), бо ті, що там перебувають, позбавлені бачення Бога (Пс. 6, 6; 88, 11-13.). Такою є насправді доля усіх померлих, злих чи праведних (Пор. Пс. 89, 49; 1 Сам. 28, 19; Єз. 32, 17-32.), що очікують на Відкуплення. Це не означає, що їхня доля однакова, як це показує Ісус у притчі про бідного Лазаря, який був прийнятий на «лоно Авраама» (Пор. Лк. 16,22-26.). Саме ці святі душі, які очікували свого Визволителя на лоні Авраама, Христос визволив, коли зійшов в ад. Ісус зійшов до аду не для того, щоб визволити з нього проклятих чи знищити ад проклятих, а щоб визволити праведних, які передували Йому (Мт. 27, 52-53.).
    «...бо й мертвим проповідувано Благовість...» (1 Пт. 4,6). Сходження до аду є останнім ступенем євангельського проповідування спасіння. Воно є завершальною стадією месіанського післанництва місії Ісуса, стислою в часі, але дуже широкою у своєму реальному значенні поширення спасенного діла на всіх людей усіх часів та всіх народів, бо всіх, що спасуться, зроблено учасниками Відкуплення.
    Отже, Христос зійшов у глибину смерті (Пор. Мт. 12, 40; Рим. 10, 7; Еф. 4, 9.), щоб «померлі почули голос Сина Божого, а вчувши - оживуть» (Iв. 5,25). Ісус, «Творець життя» (Ді. 3,15), помер, «щоб смертю знищити того, хто мав владу смерті, тобто диявола, і визволити тих, що їх страх смерті все життя тримав у рабстві» (Євр. 2,14—15). Від того часу Воскреслий Христос має «ключі смерті й аду» (Од. 1,18), і «перед іменем Ісуса всяке коліно приклонилося на небі, на землі й під землею» (Флп. 2,10).

---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 11:01 ----------

Христос воскрес у тілі.
    Ісус воскреслий установлює прямі стосунки зі Своїми учнями через дотик (Пор. Лк. 24, 39; Ів. 20, 27.) і участь у споживанні їжі (Лк. 24, 30. 41-43; Ів. 21,9. 13-15.). Цим Він запрошує їх переконатися, що Він - не дух (Пор, Лк. 24, 39.), а, головне, визнати факт, що воскресле тіло, у якому Він показується їм, те саме, яке пройшло через муки й розп'яття на хресті, бо ще має на собі сліди страждань (Пор. Лк. 24, 40; Ів. 20, 20. 27.). Це тіло, справжнє І дійсне, водночас має І нові властивості прославленого тіла: Ісус вже не перебуває під владою простору й часу, а може бути присутнім, де, як і коли Він хоче (Пор. Мт. 28, 9. 16-17; Лк. 24, 15. 36; Ів. 20, 14. 19, 26; 21,4.), бо Його людська природа не може більше належати землі, вона належить уже лише до Божого Царства Отця (Пор. Ів. 20, 17.).
    Воскресіння Христа не було поверненням до земного життя, як це сталося у випадках воскресінь, які Він учинив перед Пасхою: дочки Яіра, юнака із Наїма, Лазаря. Ці факти були чудесними подіями, але ті особи, на яких було здійснене чудо, повернулися до «звичайного» земного життя (завдяки могутності Ісуса). У певний момент вони знову помруть. Воскресіння Христове істотно відмінне. Він у Своєму воскреслому тілі переходить зі стану смерті до іншого життя поза часом і простором. Тіло Ісуса у Воскресінні наповнене силою Святого Духа; Він бере участь у Божественному житті у стані своєї слави, так що св, Павло міг сказати про Христа, що Він є людиною «небесною» (Пор. 1 Кор. 15, 35-50.).

---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 11:12 ----------

Заради цікавості, звідки така інформація?

16. artobstrel

меня радует как легко Вы говорите о том что Исус на понимает о чем говорит ... с чего вдруг Рай = вечная жизнь? разве Рай все время не был местом а не состоянием ....и куда все воскресли? где идет их вечная жизнь? где они находятся ????

---------- Додано в 11:25 ---------- Попередній допис був написаний в 11:24 ----------

а у кого хватает? Исусу было легко? вот и Вы - несите тем кто не хочет ...

17. Robert

Robert Well-Known Member

Біблію треба читати не окремими віршами, а в цілому. Якщо брати окремі цитати з контексту, важко або й неможливо зрозуміти зміст.

Свідки Єгови оперують виключно цим віршем, попри те, що далі йдеться, що крім 144 000 були і старші"

Але, окрім старших, були і інші

Як бачимо, не тільки 144000 були там, але старші і натовп численний, який ніхто перелічити не міг. Одкровення наголошує, що ці решта були на тому самому місці, де і 144 000, тобто перед престолом і обличчям Агнця на небі, а не в "новім світі" на землі, як твердять свідки. Одкровення не відділяє місця, де була велика кількість людей від місця, де перебували 144 000.
    Hase, Ви не ображайтесь і не тривожте свої нерви, а попробуйте вивчати Святе Письмо без інтерпретації, тобто вигадок і фантазій, Сторожової Башти, які є доволі примітивними і зовсім не в"яжуться із Біблією.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Hase, вдумайтеся у фразу:
    Бо знають живі, що помруть, а померлі НІЧОГО НЕ ЗНАЮТь

Для того, щоб хтось щось знав, чи не знав, він повинен існувати. Як можна писати, що мертві нічого не знають, якщо їх в принципі неіснує? Ваша цитата говорить протилежне, ніж те, який висновок ви робите.

-Хто нічого не знає?
    - Мертві.
    -Значить вони є.

А почитайте про багача та бідного Лазаря. Багач помер, куди потрапив? Він відчував біль, говорив... для кого то все написано?

---------- Додано в 01:11 ---------- Попередній допис був написаний в 01:04 ----------

А ви вірите в це? Чи таки "чорний екран"?:)

19. Elimeleh

Elimeleh Active Member

Згоден!!!

20. Elimeleh

Elimeleh Active Member

Та для вас все наверное сектанты. Вы хоть вообще знаете что такое сектант?! Вообще смешно просто!

а де твій аватар? :)