Сучасна церква - язичництво?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Mykhaylo Denys, 27 вер 2014.

1. Mykhaylo Denys

Mykhaylo Denys Active Member

Насправді ви самі розумієте, що дії священника не правильні тому і замість дати якусь аргументовану відповідь переводите тему заїзженою фразою "а ви вербуєте...". У мене нема потреби нікого вербувати, в одному тільки Львові більше 70 зборів Свідків. Просто в усіх сферах життя я стараюся шукати логічне і розумне пояснення усьому. Ще до Свідків я просто з цікавості прочитав ВСЮ Біблію, і це стало легким шоком бо те що я прочитав багато в чому відрізнялося від того шо я бачив в церкаві. І я просто хочу цим побілитися а не когось вербувати кудись. Якщо лююдина ходить в церкву добре, значить вона духовна і якщо вона християнин то відповідно мала б наслідувати Христа а не древні язичницькі племена.

2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А як ваша секта ставиться до Тибетської Книги Мертвих?

До речі чи можна сказати що християнство і алкоголь не змішуються і не можуть змішуватися? Чиста Американська Церква має обряд Вечері Любові ранніх християн, де скибочки пейоти замінюють святі хліб і вино. Ці «чисті американці» вважають кактус особливим даром Бога індіанцям і прирівнюють його дію до впливу божественного Духа.

Іноді вони чують голос Великого Духа, іноді відчувають присутність Бога. Практичні наслідки цих хімічних відмикань дверей в Інший Світ представляються цілком корисними. Пейотісти в цілому більш працелюбні, більш стримані (багато з них взагалі утримуються від алкоголю), більш миролюбні, ніж не-пейотісти.

3. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

А чому ви хочете, щоб люди задумались?

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Не пробуйте застосувати на мені єговістські методи психологічного впливу. )

Я не мушу, це перше, друге - я вже на цьому форумі досить довго, аби відповідати кожному і те саме. Ну ви ж знаєте :)))

5. Mykhaylo Denys

Бо неодноразово Біблія описує як Бог знищував велику частину народу, яка вдавалася до не чистого поклоніння, і якщо я бачу що християни в церкві цілують і падають на коліна перед картинами, статуями, статуетками, кістками померлих священиків (мощі), шматками дерева, каменю, тканини і т.д а ДРУГА заповідь Бога: "...не роби собі жодної різьби з того, що на небі...і не вклоняйся їм (Вихід 20:4) то хочеться якось людям на то звернути увагу от і все!

6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Звернули, дякуємо, до побачення.

7. Sunichka

Sunichka New Member

Завжди було дивно - чому ті ж православні чи греко-католики, або чисті католики не ходять вулицями, не хапають за руки і не лізуть зі своїм баченням побудови світу і Бога, а Свідки Єгови лізуть, навіть коли їм прямо в лоб заявляєш, що їх вчення йде врозріз з твоїми релігійними, скажемо так, вподобаннями. Чому черниці нікого не чіпають, священники рейди містом не влаштовують, збираючи паству? А все тому, що (хай вже вибачать мені віруючі за такі порівняння) православна церква, греко-католицький храм чи католицький костел - то є якісний "продукт", який знаний століттями. Як наприклад в техніці - Apple, Microsoft, в одязі - Adidas, Prado та інше. Можливо, порівняння недоречне, але, думаю, що всім зрозуміло, що я маю на увазі. Справжність, висока якість, оригінал передусім. Люди століттями моляться і ходять в церкву чи костел, сповідаються священикам, причащаються, святкують Великдень і Різдво, як їхні предки. І вони відчувають Бога у цьому. Це відчуття неможливо сплутати з чимось іншим. Хто хоч раз відчував - зрозуміє.

Так ось. Щодо СЄ. Мені вони здаються дуже схожими на надокучливих промоутерів (нарешті згадала слово), які тільки здалеку бачать, як ти йдеш в їх напрямку, одразу ж присідають на вуха і починають розказувати, що тільки в них вікна, двері й балкони найкращі, а у всіх інших - лайно і гидота неякісна. Що тільки цей мобільний оператор найвигідніший, а останні - гроші здирають на рівному місці. Шановні промоутери, тільки без образ. Вам треба гроші заробити - це похвально. Але у СЄ інша мета - затягти до себе якнайбільше "клієнтів". Тут вони ще дуже схожі на представників мережевого маркетингу - Ейвон, Оріфлейм, Амвей і т. д. Чим більше людей під себе підпишеш і чим більше вони скуповуватимуть товару - тим краще тому, хто їх запросив у компанію. Я не знаю, що перепадає кожному СЄ за новонаверненого, але методи залучення їх дуже маркетологічні і тому викликають відразу у багатьох віруючих християн. Тому що вони не уявляють, що за ними отако бігав священник в рясі і вмовляв ходити саме в його церкву.

• Подобається Подобається x 3
  8. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Звернули, дякуємо, до побачення. (с) ;)

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А чим їх вчення відрізняється від православних і греко-католиків?

10. Robert

Robert Well-Known Member

Як би Ви її прочитали повністю і розважливо, Ви б такого не писали.

11. Forpost

Forpost Стоїк

я ту був коли на форумі було два юзери.а теперішніх модерів і в помині не було

12. Mykhaylo Denys

Повір, повністю і розважливо! Саме це і спонукало нічого спільного з церквою не мати! І шо можна не розважливо прочитати, якщо навіть взяти заповіді - чорним по білому пише:
    1 ЗАПОВІДЬ) Я Господь Бог твій, хай не буде тобі інших богів. А в Церквах моляться всім кому хочеш різним святим, різним покровителям, заступникам і т.д.

2 ЗАПОВІДЬ) Не роби собі різьби і жодної подоби з того що на небі і не вклоняйся їм...а в церквах повно предметів з дерева і каменю перед якими падають на коліна. Абсурд поклонятися навіть тому що Бог зробив: сонцю, місяцю, горі...і тим більше асурд поклонятися тому що зробила людина своїми руками. Пророк Єремія у 10:3 записав:

традиції народів марнота вони, божок бо це дерево, з лісу вирубане, і це діло рук майстра сокирою!
    Сріблом та злотом його прикрашають, цвяхами та молотками прикріплюють їх, і він не захитаїться.
    Вони, як опудало на огірковім городі, й безмовні, і конче їх носять, бо не ходять вони. Не бійтеся їх, бо не вчинять лихого, і також учинити добро це не в їхній силі!
    Такого, як Ти, нема, Господи: Ти великий й велике Ім'я Твої могутністю!
    Вони стали всі разом безумні й безглузді, наука марна оце дерево!
    Срібна бляха з Таршішу привезена, злото ж з Офіру, праця майстра й руки золотарської, блакить та пурпура їхня одіж, усі вони праця мистців.
    А Господь Бог правдивий, Він Бог Живий та Цар вічний! Від гніву Його затрясеться земля, і не знесуть Його гніву народи.
    Отак їм скажіть: боги, що неба й землі не вчинили, погинуть з землі та з-під неба цього!

ДЕ ТУТ МОЖНА ПОБАЧИТИ ЩО ТРЕБА ЦІЛУВАТИ МОЩІ ПОМЕРЛИХ РАНІШЕ СВЯЩЕНИКІВ???

• Подобається Подобається x 1
  13. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

І що Ви хочете цим сказати?

14. Robert

Robert Well-Known Member

Не повір, а повірте

Весь Ваш подальший допис повністю показує, що або не читали, або поверхнево, без вдумування і аналізу.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я впевнений, ви собі їх вже відрізали... Для чого носити з собою язичний атрибут, нє?

• Подобається Подобається x 2
  16. Mykhaylo Denys

Вибачте, повірТЕ!

Ок, тоді нехай Ваш подальший допис покаже, зворотнє. Я погоджуюсь, якщо Ви на основі Біблії покажете, що Бог схвалює у поклонінні ікони, статуї, мощі, тощо то я готовий змінити свою думку!

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Спершу доведіть, що яйці - язичний атрибут.

18. Robert

Robert Well-Known Member

Знаєте, як би Ви були направду зацікавлені знайти істину, на основі Святого Письма - Ви б це зробили. Я вже не маю сили і часу ВКОТРЕ починати одну і ту ж саму розмову. Цікаво, що коли під впливом фактів деякі свідки задумуються і починають розуміти, що у їхньому вченні є невідповідність Святому Письмі, то їх розмова зразу ж припиняється - старійшини під страхом відлучення, чи то залишення спілкування, забороняють подальші розмови. Шкода, але у свідків авторитет старійшини має більшу владу, аніж Святе Письмо.

19. Mykhaylo Denys

1) У Ісуса на столі був ТІЛЬКИ прісний хліб, який символізував його тіло і вино, яке символізувало його кров, пролиту за людей. Яєць там не було.

2) В Християнство крашені яйця перейшли в ХІІ-ХІІІ столітті з язичницьких традіцій. ВІКІПЕДІЯ: Пасха́льные я́йца — специально покрашенные или расписанные яйца, которые дарят на Пасху. Яйцо является традиционным символом плодородия и возрождения. Традиция окрашивания яиц появилась задолго до христианства, в глубокой древности.

3) Журналісти каналу СТБ підготували також матеріал https://www.youtube.com/watch?v=GAqDuX82Fr4

---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 11:05 ----------

????? Ну то наведіть аргументи щоб я задумався і впав на коліна перед кам'яною статуткою якогось святого замість того, щоб помолитися до єдиного Бога який є на небі...

20. Robert

Robert Well-Known Member

Починається... До речі, не перекручуйте. Ви зовсім неправильно сформулювали запитання. Самі не пробували знайти відповіді, чому вшановується святих?

а де твій аватар? :)