Сучасна церква - язичництво?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Mykhaylo Denys, 27 вер 2014.

1. Hase

Hase зайчик

Пане Миху, переглянула 15.17. Ви праві, дослівно перекладається саме, як написав Огієнко: "над якими було названо (кликано) Моє імя. Що впринципі, думаю, ви погодитесь, означає, "народ Єгови", його власний народ для ЙОго імені. Адже цей народ він собі сам обрав ДЛЯ "Імення Свого". Дії 15:14

Зачитайте у тлумачному словничку.

[куоте="Роберт;2858713"]Людина, хай і сама досконала, ніколи не може відкупити чи спокутувати гріх.[/куоте]

Людина звичайна не може, але син Божий може, оскільки ЛИШЕ він був без гріxа.
    Родовід Ісуса: Лука 3:38 (сина Еносового, сина Ситового, сина Адамового, -сином БОЖИМ.
    Пане Роберт, те, що Ісус був сином Божим у Біблії цими цитатами зашкалює і сам Ісус достатьньо говорив, що "Батько вищий за нього", що "Я НІЧОГО НЕ РОБЛЮ ВІД СЕБЕ, А ГОВОРЮ ВСЕ ТАК, ЯК НАВЧИВ МЕНЕ БАТьКО." Івана8:28,29, він молився до Бога(!) Невже Бог може молитися до Бога, це при тому, що з самої важливої першої (за словами Ісуса) заповіді, ми знаєм, що існує лише ОДИН БОГ і ЛИШЕ йому ОДНОМУ потрібно поклонятися.
    Ви подивіться ЧОМУ він молився до Бога у ніч перед смертю... він боявся, так, яk і кожна людина...
    "Пройшовши трохи далі, він упав ниць і почав молитися:"Батьку мій, якщо можливо, нехай ця чaша мене омине. Але хай буде не так ЯК Я ХОЧУ, А ЯК ХОЧЕШ ТИ." Матвія 26:39 Тобто він виконував не власну волю, вмирати він не хотів, але він зробив, як йому велів його Батько.
    "А мати вічне життя означає добре знати тебе, єдиного правдивого Бога, і посланого тобою Ісуса Христа." Івана 17:3
    Останнім реченням все сказано, є Бог і є Христос посланний Богом. Адже Христос означає помазанник Божий (посланий Богом).
    Та і виникає питання, хто його воскресив, якщо він помер?

---------- Додано в 11:56 ---------- Попередній допис був написаний в 11:54 ----------

"А мати вічне життя означає добре знати тебе, єдиного правдивого Бога, і посланого тобою Ісуса Христа." Івана 17:3

Свідєтельсвувати Єгові і Христу не потрібно, вони і без нас все краще знають. А от свідкувати людям про єдиного Бога і його Сина та обіцяне майбутьнє для людства це ми робимо.

Це вам бабка на базарі сказала? Навпаки завжди говориться, що література СЄ не є натхнена Богом і тому може мати в собі помилки.
    І цю ахінєю розказує ще пан, церква якої вважає свого папу безпомилковим і які проголошують кожен рік якихось нових святих...

Не можу відповісти, оскільки вперше чую.

Сподіваюся пане Миху, що ця розмова з наклепами не буде переходити на рівень розмов "шкільного туалету".

2. Robert

Robert Well-Known Member

Словники бувають різними.

З цієї аналогії виходить, що всі перелічені є синами Божими. Але тільки Христос є Месія, який відкупив від гріха.

підтверджую.

А як Ви поясните слова апостола - «Він, маючи Божу природу, не вважав посяганням бути рівним Богові» (Филп. 2:6). Або - "Я і Отець - одно"

От бачите - Ісус робить так, як і Отець. Тобто, вони мають одну природу - Божу.

Правильно, тому що Він став і Людиною, прийнявши на Себе людську природу.

17 За те Отець мій мене й любить, бо я кладу моє життя, щоб знову його взяти. 18 Ніхто його в мене не забирає, бо я сам кладу його від себе. Владу бо маю його покласти і владу маю назад його забрати

• Подобається Подобається x 3
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

вижу некое различие, причем принципиальное, в "знать" и "единственном имени для спасения" по сути эта фраза означает знать старый и новый заветы ...
    странно, почему то вы называетесь "Свидетели Иеговы" а не "свидетели Иеговы и Христа" , как по мне несколько избыточно называть себя Свидетелями Бога, откуда вам знать что вы самые правильные ? что вы не заблуждаетесь? что ваше понимание именно божье? вообще то это как минимум гордыня .....

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Супер. Я думаю, СЕ повинні поміняти своє вчення.

Теж класно.

Нажаль, коли тре, не все згадаєш.

• Подобається Подобається x 1
  5. Robert

Robert Well-Known Member

Краще про "канал" скаже Реймонд Франц - " в прошлом член Руководящего совета Свидетелей Иеговы".
    http://opasnost-novbug.ucoz.ru/load...nostju_svoej_religii_rajmond_franc/13-1-0-205

На тому сайті, до речі, багато цікавого про "організацію".
    http://opasnost-novbug.ucoz.ru/load/publichnoe_razoblachenie_svidetelej_iegovy/11

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Hase, ви є перша людина від СЄ, яку мені приємно і цікаво читати. Надіюсь, що у вас є сумніви, що до вчення СЄ.

• Подобається Подобається x 2
  7. Hase

Hase зайчик

Пане Роберт, почала з відповідями на ваші запитання.... але недописавши даю вам зовсім іншу відповідь.
    Мене непокидає думка:” А для чого? Що саме принесе цей діалог вам, чи мені? “ Напевне хтось третій тішиться з суперечок, але ж не для них, ця інвестиція часу? Ну, ні? Адже, як ваш, так і мій шлях та стан розвитку віросповідання має доконаний час. То, що саме ми хочемо доказати один одному? Переконувати когось, це не моя місія, це досит безглуздо переконувати людину, яка має вже сформовану точку зору і впевнена в ній. Думаю, ви зі мною погодитесь. Я, особисто, ділюся своїми знаннями у розділі біблія охоче, але з людьми, які шукають відповіді на найважливіші питання про істину і шукають правду, яку можна знайти лише у біблії. Мені здавалося спочатку, що ним є artobstrel....
    Не виключаю, що хтось буде думати, що я не маю, що вам відповісти:))), типу загнана в кут....Це його право, але погодьтеся, ну ми ж не на "состєзанії роботов ґітарістов":mocking:. Я вам 10 цитат, а ви мені назад 30...i t. d. Ні, ну що це може принести окрім вбитого часу і дещо потріпаних нервів? Напрaвду, я не знаходжу жодної позитивної відповіді.
    Пане Миху, дякую ван за добрі слова:give_rose:. Але ви собі уявляєте який тепер лежить на мені тягар, утримати рівень i не розчарувати? :mocking:

Artobstrel
    Бог всемогутній і він понад усе, пригадайте першу заповідь, яку Христос особисто назвав НАЙВАЖЛИВІШОЮ, про те, що Бог єдиний, ну і далі:"Люби Господа Бога свого, усім серцем своїм, і всією дешею своєю, і всім розумом, і з цілої сили своєї".
    Єгова створив землю і життя, він впровадив свої закони і дав обіцянку людям на вічне життя. Він все робить для того, щоб його ідея стала явністю. Христос ж виконував ВОЛЮ ЄГОВИ, щоб на кінці досягти задуму Бога.
    "раб не більший за пана свого і посланець же не більший від того, хто вислав його" Івана 13:16 Хіба не так пане artobstrel?
    про самих правильних:
    100 % ніхто не знає.
    Точною і незмінною є лише біблія, бо це письмо від Бога, все решта, включаючи і літературу свідків це праця людей. Люди, як правило, недосконалі, а відповідно навіть, якщо і не хочуть, всерівно роблять помилки. І я переконана вони там є, бо без цього просто не реально. Ніхто цієї тези не заперечує у організації.
    А як розпізнати справжнього християнина, про це навіть Ісуса запитували і він дав відповідь. Тому всі роблять помилки, але ми намагаємось жити за біблією, наслідувати Христа і працювати над собою, щоб відповідати тому прикладу християнина, який навів Христос.
    Як може взагалі бути розуміння божим? Боже розуміння очевидно лише у самого Бога. А люди ніколи все розуміти не будуть, як би не старались.

Про спасителя, я хотіла вим пояснити, але вам забагато букофф, тому спробуйте самі розібратись, це деколи краще, чим розжована відповідь на підносі.

8. Robert

Robert Well-Known Member

:dntknw: тоді замість ухмилки дайте хоч якусь відповідь.

А з якою метою Ви пишете на форумі? Якщо так вважати - всі пости, де опоненти не стали Вашими союзниками є вбитим часом.

9. Hase

Hase зайчик

Та, ну що ви, я не ухмилялася, я усміхалася. Звичайно, відповісти можу, але що це принесе ПОЗИТИВНОГО?

Я прийшла на форум у час революції і анексії Криму. Впринципі із-за теми "Східна Україна", щоб знати, що думають люди, що відбувається, та і взагалі, щоб підтримати людей. Ну, і зависла.

10. Robert

Robert Well-Known Member

Широка у Вас посмішка :), та це не зле, головне, щоб щиро

Браво!!! :uanew: Моя повага! :give_rose:

А взагалі - це для мене щось нове - свідки поза політикою, Ви напевне покладете нову традицію, а може дещо виправите цю ваду у Ваших аполітичних братів.

11. Hase

Hase зайчик

Та, ні, я політикою цікавлюсь, завжди стараюсь себе інформувати. Так це не є чимось поганим бути в курсі справ. Але у політиці я не беру участі. До речі, яk почалася ця катавасія на Україні, то мені дуже багато братів і сестер казали свoє співчуття. Напр., що ніколи Україна їх особливо не цікавила, але знаючи мене, як українку, новини про війну, зачепили їх за живе. А от одна сестра по вірі ніяк не може зрозуміти донбасівців. Даю чисту цитату:" Невже вони не хочуть жити хоча би на такому рівні, як у нас?"

Пане Роберте, вона щира.

12. Robert

Robert Well-Known Member

На мій погляд, якщо людина живе у суспільстві - вона повинна брати участь у його громадському житті. Вона повинна не тільки брати від суспільства, але й давати йому в замін. ба більше - бути творцем цього суспільства, намагатись його змінити. А коли насувається загроза - стати на обороні своєї спільноти, братів і сестер, громади, як це і описувалось у Писанні.

Я радий за Вас :give_rose:

13. Hase

Hase зайчик

Та пвринципі так. Участь у суспільному житті ми також беремо і даємо назад. Адже всі державні закони свідки поважають і виконують, висновок може бути лише тоді, якщо ці закони не відповідають законам Божим. Але всі податки сплачуємо чеcно, жодних корупційних маніпуляцій не використовуємо, якщо потрібно десь помогти, наприклад типу суботники (таке є і у Німеччині) беремо охоче також участь. Те, що приносить добро для людей це лише підтримую.
    Але брати зброю, щоб вбивати інших, це проти Божого закону.

14. Robert

Robert Well-Known Member

А як же участь у виборах - тобто формуванню цього суспільства, участь в органах влади і правопорядку?

Якщо би ми йшли війною на інші країни - безперечно так. Однак захистити свою, своїх братів і сестер - ні. "...всі бо, що за меч беруться, від меча загинуть" - в чиїхось руках має бути меч відплати.
    Вояки теж його питали: “А ми що маємо робити?” Він відповів їм: “Нікому кривди не чиніть, фальшиво не доносьте і вдовольняйтесь вашою платнею.” - але не казав - кидайте геть ваші мечі і йдіть до іншої праці, бо ваша робота огидна.

15. artobstrel

ну да, и воля Еговы была - спасаться через Христа ....
    не так, никто не говорит что Христос больше за Егову, просто он путь к спасению, ЕДИНСТВЕННЫЙ, Бог так захотел ... Вы мне приводите ссылки из которых по- вашему нечто следует ... я же привел прямую речь, в которой прямо и не двусмысленно дано конкретное указание ... через Егову не спастись, он не хочет, он хочет спасения через Исуса, что по сути есть описание коренного перелома в иудаизме, и превращения его в Христианство, смена концепции богоизбранности одного народа ...
    не правда, Библия только в зависимости от перевода может меняться, и Библией она стала не так и давно, что до точности, так ее нет, или вы тоже думаете что земле нет и 6 ти тысяч лет????
    разумеется, когда человек доказывает, что красный цвет все таки синий, диалог не получается ...
    прямая - речь, прямо сказано, что тут разбирать? сказано Прямо , Петром!!!!которого на эту речь сам Бог сподвиг - анг нет! пани Hase, Петру отвечает - "ти нічого не розумієш, насправді, ти сказав не те, що сказав" занавес .... как у вас в одном допысе помещается то что Библии точна и неизменна, и то что Апостол не понимает о чем говорит ?????

16. Levko

Levko Well-Known Member

+100!

17. Forpost

Forpost Стоїк

ну видите прогрес на ліцо! а в остальному дайте собі з Пєтєю спокій, він ще той фан Христа... як пам"ятаєте: "тричі півень прокукурікає..."

18. Hase

Hase зайчик

Ясно... і це вірно, що єдиний шлях спастись через Христа, бо так захотів Бог.
    Справа в тому, що ми спілкувалися мимо один одного. Я зрозуміла, що ви бачите Христа Богом, бо він шлях для спасіння. Тому цитувала, що цитувала.
    через Єгову спастися звичайно, що не можна, ще не хватало, щоб Бог сам ПЛАТИВ за наші гріхи. Завеликий привілег! Людство і так, НЕ заслужило жертви сина Бога.
    Це перехід від однієї обіцянки Бога до іншої, яка пророкувалася ще євреям. Перехід від теорії до практики. Так він робив і раніше, у старому тестаменті можна зачитати. Всі обіцянки Єгови ще не виконані, тому слідуючого практичного переходу з роллю Христа слід очікувати в час, який знає лише Єгова.
    Я вважаю біблію книгою Бога.
    Взагалі ця цифра стосується не землі, а людства. Те, що земля ДУЖЕ стара не заперечує ніхто.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

З ваших слів можна зрозуміти, що не Бог є спасителем. Хіба ні?

20. artobstrel

та ладно, я говорю исключительно с точки зрения Библии (как я понимаю) а не свой взгляд на это ...
    здрасте приехали, взял пан Форпост и апостола "просклонял", э не, либо Бог сказал через Петра, либо Библия - фольклор ...
    так где свидетели Христа ??? почему ваши молитвы обращены к Иегове который сказал - "не беспокоить", и вам не ответит в принципе ...
    вовсе нет, я пока не видел в Библии фразы: Христос -это Бог, буду рад если кто нибудь поправит ... в чем цель христианина? - спастись, унаследовать царство Божие, это можно сделать только через Христа, отсюда и вопрос к вам, почему у вас он "пасет задних" я говорите вы с Иеговой ???

тавтология, кому платил? себе? грех возможен только перед ним ... Христос пред кем наши грехи сплачував? перед Богом, дичь если задуматься с человеческой точки зрения ....
    э нет, практика это ветхий завет: потопы, саранча, мор, камни с неба, манна, огненные кусты, столбы - веселуха, а Новый завет, только обещания дескать вооот потом будет огого, ну так потрясло чуть чуть и все ...

да ну? это как так если Адам был сотворен на 5 й день, после создания света, тверди и т.д. ????

если четно, я таких заявлений от человека читавшего Библии понять не могу, юдеи ведут свой календарь со дня сотворения мира и сейчас 5 тысяч какой то год ... где там дуже стара ?????

---------- Додано в 12:13 ---------- Попередній допис був написаний в 12:11 ----------

и ежу понятно, от кого нас спасет Бог от себя ???

а де твій аватар? :)