Сучасна церква - язичництво?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Mykhaylo Denys, 27 вер 2014.

1. Hase

Hase зайчик

"Симеон, докладно розповів, як Бог уперше звернув увагу на інші народи, щоб ВИБРАТИ З НИХ НАРОД ДЛЯ СВОГО ІМЕНІ. І це сталося згідно з тим, що записано у пророках:"Після того я повернуся та знову підійму Давидів дім, який упав. Тож я відбудую руїни і знову його зведу, аби ті, хто залишиться з цього народу, наполегливо ШУКАЛИ ЄГОВУ і робили це разом з людьми усіх народів, з тими, хто НАЗИВАТИМЕТьСЯ МОЇМ ІМЕНЕМ, - говорить Єгова."" Дії 15:14-17.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви тут добре написали - для свого Імені. Не Імя для назви там чогось/когось, а щось/хтось для Імені. Імя тут головне!.

3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

последняя фраза - Петра, вот ЕДИНСТВЕННОЕ имя данное человекам ... и это имя не Егова .... примеры спасения от Иеговы ДО Христа говорят о том что до Христа можно было спастись через Е, но после - нет ...
    вам знакомом значение слова - ЕДИНСТВЕННОЕ ???? если да то как объясните слова Петра ?

да, и это Христос, и он не основной он - ЕДИНСТВЕННЫЙ ... заметте это не я сказал, это сказал - ап. Петр ...

это ваши личные выводы, повторюсь Исусов до Христа было более чем достаточно, и Ваша логика в данном случае вообще не логика ...

4. Hase

Hase зайчик

Там я лише переписала пане Миху, написано було вже більше 2 тис. років тому. Перечитайте будь ласка все до кінця, оскільки не можна говорити про початок не знаючи кінця.

Дубль 3.
    "Симеон, докладно розповів, як Бог уперше звернув увагу на інші народи, щоб ВИБРАТИ З НИХ НАРОД ДЛЯ СВОГО ІМЕНІ. І це сталося згідно з тим, що записано у пророках:"Після того я повернуся та знову підійму Давидів дім, який упав. Тож я відбудую руїни і знову його зведу, аби ті, хто залишиться з цього народу, наполегливо ШУКАЛИ ЄГОВУ і робили це разом з людьми усіх народів, з тими, хто НАЗИВАТИМЕТьСЯ МОЇМ ІМЕНЕМ, - говорить Єгова."" Дії 15:14-17.

---------- Додано в 15:22 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ----------

Значить було таки за коротко. Мушу пояснити детальніше. Щоб я не виписувала романи (мені досить складно це робити через транслатор), чи не проти ви були мені для ясності відповісти на деякі питання, щоб я знала, на чому зупинитися, а що упустити.

1. Хто такий Ісус?
    2. Хто такий Месія(Христос)?
    3. Яка була міссія Ісуса на землі?
    4. Для чого помер Ісус і чому Бог допустив його смерть?
    5. Що означає для християн смерть Ісуса?
    6. Хто стоїть над УСІМА (тобто хто має абсолютну силу над всім)?
    7. Для чого приносили євреї жертви?
    8. Чому Ісуса ще називають ще "Ягням"?
    9. яким чином міг Ісус робити чуда і піднімати людей з мертвих? Чому він собі сам не помі, коли його катували?

5. artobstrel

УРА! я повторю для начала мой вопрос, как звучит ЕДИНСТВЕННОЕ имя данное человекам? давайте вы на него ответите а потом дальше пойдем .... ибо ответы на Ваши вопросы приведут к расслоению дискуссии, потому как Исус - сын Бога, сам Бог, человек, проекция Бога на людей, носитель нового знания и корректировки старого и т.д. ???? только вокруг этого будем мусолить 100 страниц, давайте конкретно, какое ЕДИНСТВЕННОЕ имя дано человекам - ответьте .... кто такой Исус ... да на эту тему можно диссертации писать в ковырнасто томов ... и так, "Сестра - Имя!!!" (с)

6. Hase

Hase зайчик

Відповідь така:
    "Я, я-Єгова, і окрім мене немає спасителя. Я той, хто проголосив, урятував і оповістив, коли між вами не було чужого бога." Ісаї 43:11

а Ісус був єдиною досконалою людиною, тому ЛИШЕ він міг скупити вину людства. Саме тому і єдиний.

---------- Додано в 15:59 ---------- Попередній допис був написаний в 15:56 ----------

А саме, що відповісти на ваше питання, потрібно знати ті, які я задала. Саме тому і не пише, бо забере купу часу

7. artobstrel

Вы могли бы назвать только имя ... пожалуйста ...,
    Назовите Имя, даное человекам и которым надлежало спастись, ответьте одним словом, это же не сложно ...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене зовсім не так звучить.
    Ось переклад Огієнка:

14. Симон ось розповів, як зглянувся Бог від початку, щоб вибрати люд із поганів для Ймення Свого.
    15. І пророчі слова з цим погоджуються, як написано:
    16. Потому вернуся, і відбудую Давидову скинію занепалу, і відбудую руїни її, і наново поставлю її,
    17. щоб шукали Господа люди зосталі та всі народи, над якими Ім'я Моє кликано, говорить Господь, що чинить це все!
    (Дії Апостолів 15:14-17)

Нема такого: "хто називається Моїм Іменем", а й не може такого бути апріорі. Тому що Боже Імя є понад усіми іменеми і нема у всесвіті такого достойника з таким Іменем.

Я вже не говорю про те, що в оригіналі всюди стоїть "Кириос", а не буквальне Імя.

• Подобається Подобається x 1
  9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не назвуть, бо не вірять. Якщо розібратись в кого вони вірять, то загалом в сухому залишку лишається бруклінська гопкомпанія. А інше то так, для проформи.
    Наведу вам ще одне місце про єдиних євангельських свідків:

7. А Він їм відказав: То не ваша справа знати час та добу, що Отець поклав у владі Своїй.
    8. Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі.

(Дії Апостолів 1:7,8)

Про інших свідків в Євангелії не згадується...

• Подобається Подобається x 2
  10. artobstrel

а вдруг? але якщо не не назвуть то буде - слив ...
    )))) ось нема в Вас сірого, або біле або чорне, а щодо бруклін гоп компанії, то хіба колись були релігійні громади які не поводилися як "гоп" ??? але то таке, до усіх можна пристібатися, питання у окремих тезах, захистити свою думку хоча б з точки зору Писання, ось в чому справа ...

11. Hase

Hase зайчик

У вас переклад дуже складний, подивіться у інші видання і порівняйте.Тут ідеться за Ісуса.
    "Крім того, ні в кому іншому спасіння немає, адже з-поміж усіх людей під небом більше нікому не дано такого імені, завдяки якому можна було спастися." Дії 4:12
    na ros.
    Так, як Христос до самої смерті показав свою вірність Богові, за це йому було дано відповідну позицію у небі і подальше завдання, він посадив його біля себе справа. Цією новою позицією він стоїть понад усіма людьми і понад ангелами. Саме тому і " з-поміж усіх людей під небом більше нікому не дано такого імені".

Філ.2:8-11
    Но он навсегда принёс одну жертву за грехи+ и сел по правую руку от Бога+, 13 с тех пор ожидая, пока его враги не будут положены ему под ноги Філіп. 10:12

Деяния 2:33

---------- Додано в 19:44 ---------- Попередній допис був написаний в 19:39 ----------

який орігинал? Не існують оригінали, ні старого, ні нового заповіту.
    Щодо цього місця, перегляньте інші переклади.

---------- Додано в 19:46 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

поцікавтесь, що означає слово свідок і свідкувати.

---------- Додано в 19:55 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ----------

ну, пане, ви, як істинних християнин, ніколи не забуваєте плюнути.

12. Robert

Robert Well-Known Member

Надзвичайно цікаво! І що ж воно означає?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тут ви втікли від прямого запитання. А шкода. Що дасть ще один переклад? Я маю підстрічковий, де кожне слово зокрема має переклад і там нема того, що ви пишите.

• Подобається Подобається x 3
  14. Robert

Robert Well-Known Member

Людина, хай і сама досконала, ніколи не може відкупити чи спокутувати гріх. Тому що коли людина грішить - вона бере на себе безмежний борг, але сама не може сплатити його, оскільки сама є обмеженою. Ісус Христос мав бути не тільки людиною, а й Богом : людиною, щоб діяти від нашого імені, Богом, щоб безконечні людські борги міг сплатити хтось такий, що є безконечним і безмежним. Кожна дія Бога має безмежну цінність. Щоб встановити справедливість і задовольнити милосердя, Бог мусів стати людиною, аби сплатити наші безмежні борги.

---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:42 ----------

Можете назвати авторів "перекладу" Нового Світу?

• Подобається Подобається x 2
  15. artobstrel

а ведь просил одно слово, но Вы сказали, можно понять - Исус ... а следовательно в Библии сказано "ЕДИНСТВЕНОЕ имя для спасения данное людям - Иисус Христос" вопросов больше не имею, и какой смысл свидетельствовать Иегове если надо свидетельствовать Христу?

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Української на щастя не забув. Точніше, не зовсім забув. Свідкувати - це розповідати про подію чи людину, яку бачили.
    Нагадаю, Бога не бачив ніхто, єдинородний Син Божий - він явив.
    То ж як ви збираєтесь свідкувати про Бога, якого не бачили.
    Але справа навіть не про те. Знаєте, як Христос казав до батька бруклінського кодла? Н А П И С А Н О!!!!
    Отже єдина порада Господа щодо свідків є, повторюю:
    7. А Він їм відказав: То не ваша справа знати час та добу, що Отець поклав у владі Своїй.
    8. Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі.

(Дії Апостолів 1:7,8)

---------- Додано в 23:08 ---------- Попередній допис був написаний в 22:56 ----------

Головна характеристика тоталітарної секти - це коли главар чи група главарів заявляють, що вони мають безпосередній звязок з Богом, а інші прихожани - це раби, які повинні виконувати кожну букву главарів. Ви праві, це не тільки відноситься до єговістів. Але главарі останніх заявляють що вони якісь помазаники і мають прямий канал для спілкування з Богом.
    Тому люди мають в усьому їм коритися, ніякої абсолютно "отсєбятіни".
    Так що тут є всі характеристики тоталітарної секти.

17. artobstrel

да ну, где это изложено ??? я первый раз о таком слышу ...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

То у них ціла теорія про канал з Богом. А звідки оті пророцтва?

19. artobstrel

0-0 // гм ... а действительно, я до селе с СЕ общался только по вопросам их напрямую не касающимся, кста , СЕ - так че там за канал?

20. Robert

Robert Well-Known Member

Про цей "канал" можна було б розповідати в 95-му кварталі, але, на жаль, свідки ставляться до цього серйозно, може тому, що самі не знають, які "пророцтва" і "доктрини", що суперечили одна одній, виходили з цього "каналу". Один затятий "проповідник" так забажав затягнути мене в секту, що не давав проходу, знайшов мій номер мобільного і йшов на все, щоб мені "проповідувати". Я таки з ним зустрівся. Чолов"яга направду щиро вірив своїй організації. Навіть, за часів Союзу відсидів у в"язниці, щоб не піти до війська. Багато ми з ним розмовляли, і, виявляється, він нічого не знав про витоки "організації", ані про її пророцтва, ані про те, що "перекладач Біблії з оригінальних текстів" не знав не те що кількох слів на староєврейській, арамейській чи старогрецькій, а навіть не зміг назвати алфавіт. Цей бідолашний свідок навіть погодився зі мною, що коли я зможу довести автентичність "пророцтв" про Армагеддон членів їхньої організації - він піде із секти. (Він думав, що це все спецоперація КГБ, тобто, від імені Рассела чи Рутерфорда вони підробили ці "пророцтва", а насправді "організація" їх не "пророкувала"). Але на наступний день, після розмови із старійшиною, на нього шкода було дивитись - він чуть не плакав і весь тремтів і як робот повторював - але я всеодно вірю, (ну, щось типу цього.) І відмовився зі мною зустрічатись, а не те, щоб проповідувати.

а де твій аватар? :)