Сучасна церква - язичництво?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Mykhaylo Denys, 27 вер 2014.

1. Forpost

Forpost Стоїк

Арт видиш як всьо просто і зрозуміло.Уподобимся детям (рус)"бо їм належить Царство Боже"(с)Від Матвія 19:14

---------- Додано в 13:16 ---------- Попередній допис був написаний в 13:07 ----------

• Подобається Подобається x 1
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Що суперечить догматам? Увірувати в Того, про Котрого не чув?:)
    Це не те що догматам суперечить, то суперечить здоровій логіці...:mocking:

В Писанні немає прикладів, щоб хтось пішов за Христом без свого власного рішення, без свого власного вибору йти за Ним.

3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

да ну а вам что Новый завет не Библия? или писанина не достойная внимания? а ежели нет, то почему игнорируете прямое не двусмысленное заявление о возможности спасения ТОЛЬКО через имя Исуса ???

да ну? мне если чесно еврейская версия о том что Бог на них особо пристально посмотрел кажется

ну да, все верно, но напрямую обращаться к Богу - не спасешся,
    если вы себя относите к человекам, то тут ПРЯМОЕ, однозначное указание .. а вы его почему игнорируете ???

---------- Додано в 20:37 ---------- Попередній допис був написаний в 20:28 ----------

да че тут простого? вы вертите как цыган солнцем ПРЯМЫМ указанием, через чье имя можно спастись ... и
    ни хрена это не розуміння, потому как это ни разу не опровергает слов Петра, наоборот, после того как юдеи перестали быть богоизбранным народом, Бог разработал другую концепцию спасения, которую и вложил в речь Петра - не прямое общение а через Исуса, пароль входа в Рай поменяли - раньше был Иегова теперь Христос, вот что вы за люди? католики придумываю свою вселенную, с троицами, чистилищами, демнологиями, вы игнорируете прямые указания Библии ...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тоді поясни, чому новообрані апостоли пішли одразу за Ісусом. Яка у них була мотивація? Кожен з них займався своєю справою. Вони не були безробітні. Звідк у них таке бажання/воля виникла. От підійди до людини і скажи - йди за мною. Багато піде? А тут кожного, кого не попросив - пішли.

5. talavoda

talavoda Well-Known Member

Бувають ситуації в котрих відсутність протидії призводить до збільшення і поширення насилля...
    Як сказав Блаженніший Любомир Гузар:
    Можливо, що знайдете певні відповіді для себе у його колонці.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Миху, звідки я знаю чому апостоли пішли відразу за Ісусом?!
    Я трохи не про те писав.
    Я писав про те, що за Христом не можливо піти, не прийнявши свого власного рішення, не зробивши свій власний вибір слідувати за Ним. Апостоли зробили свій власний вибір і пішли за Ісусом, а чому і які були у них мотивації на той момент- не відомо. Хіба уже на небі спитаємося у них...:)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Уявіть ситуацію. Петро займається рибальством. Він це робить щодня. Він живе за рахунок роботи. Напевно допомагає сімї. І тут підходить чоловік і каже: пішли і він іде.
    Це ж ненормальна ситуація.

Так само з митником. Збирає гроші, комусь їх передає. Бах, все кинув і пішов.

Прийняв рішення? Яке?
    Я думаю, що перше зробив, а потім вже аналізував. Такі рішення не приймаються на 1 хвилину.

8. Hase

Hase зайчик

Я вже вам відповіла у минулому пості. Ісус Є спасителем, це беззаперечно. Спасіння через Христа. Щоб зрозуміти це спасіння, потрібно зрозуміти прихід Христоса на землю і значення його смерті. Це спасіння заключається саме через цю смерть Ісуса. Він повинен був померти, щоб ми всі мали змогу на вічне життя. Зрозумієте це, зрозумієте і слова, які ви мені подавали.
    Щоб вам це пояснити, потрібно написати досить багато. Але, так, як я бачу, що ваша цікавість заключається всього у звичайній провокації, то на таке мені просто шкода свого часу.
    Якщо спасіння і Ісус, як спаситель, вас справді цікавить, то шукайте інфу про смерть Ісуса i місію його на землі.

• Подобається Подобається x 2
  9. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Имя Исуса единственное данное людям для спасения, Исус ЕДИНСТВЕННЫЙ через кого можно получить спасение, чере Иегову его не получить, сколько не повторяй его имя и сколько не обращайся ...
    да можно писать что угодно, развозить манку по блюду, но есть прямая речь, прямые слова, и тут пониманием, особым мнением, рассматриванием в контексте, заниматься конечно можно, НО! это нисколько не меняет прямую речь, и прямое указание ... провокация? не думаю, скорей критика, истина - критику выдерживает, мракобесные учения - НЕТ ... вот вы пачками и сливаетесь, православные, католики, теперь уже и СЕ ...
    я ж уже говорил, меня интересует религиоведение, как наука, противоречия внутри христианских конфессий и противоречие их собственным догмам и т.д. мне интересно почему взрослые люди читая "черное" видят в этом белое и т.д. теперь понятно почему так много религий основывается на одной Библии, вы просто игнорируете то, что не укладывается в концепцию, размахиваете то дословным пониманием то метафорическим ... не тратте время конечно, обувайте тех кто не будет думать а будет ВЕРИТЬ! я то тут темы обсуждаю а не проповедую ...

10. Levko

Levko Well-Known Member

Ну я би не сказав, що з митником Закхеєм було бах...
    Все таки він до того чув про Ісуса багато, він так хотів ще більше чути що Ісус говорить, що аж виліз на дерево, і до того ж він один з небагатьох запросив Ісуса у свій дім.
    Тобто, що митник, що апостоли, вони зі своєї власної волі пішли за Ісусом.
    Ви не знайдете в Писанні такого, щоб хтось за когось прийняв рішення слідувати за Ісусом...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я й не шукатиму. Але є думка, що Бог й надихнув їх на рішення.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Звичайно, що надихнув і то в кожному випадку, але рішення йти за Ісусом ці люди приймали самі.

Просто ви говорили, що для вас нема різниці між тим віруючим, котрий свідомо увірував в Ісуса і тим "віруючим", котрого тільки "похрестили" немовлям.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Абсолютно не те я мав наувазі. Я мав наувазі хрещення і народження.

---------- Додано в 01:15 ---------- Попередній допис був написаний в 01:05 ----------

Доречі, Левко, "народження згори" - фраза навколо якої у вас всі думки танцюють, таке відчуття, ніби то якась магія. Я думаю, що в житті людини є певні духовні етапи. Кожен їх переживає і переживає можливо декілька разів. Але то не є якась панацея праведного життя. Після піднесення бувають падіння. Буває, не кожен підніметься.

14. talavoda

talavoda Well-Known Member

Коли б все було так просто, Артеме... не дарма, мабуть, Ісус не раз каже - "хто має вуха нехай слухає".

15. Levko

Levko Well-Known Member

Просто хрещення і народження зори - в Писанні не є одне й те саме...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я знаю, ну і що?

17. Levko

Levko Well-Known Member

Що знаєте?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

отово

19. ollan

ollan Well-Known Member

Случайно зашёл в эту тему.
    Традиционные вечные бодания.
    Но вынес из темы определённую пользу - чуть больше узнал о своих собеседниках из других тем.

Как мне показалось, представители неопротестантких и новодельных церквей, присутствующие в этой теме, теоретически сильнее своих оппонентов из ортодоксальных церквей. Что, впрочем, не делает их утверждения по ряду вопросов верными.
    Всем приятных дискуссий. Главное не драться.;)

20. Levko

Levko Well-Known Member

Тоді я вас зовсім не розумію...:scratch_one-s_head:
    Ви з Оксідом завжди говорили, що хрещення це і є народження згори...
    А тепер кажете, що це уже не є одне й те саме...

а де твій аватар? :)