Біблія відводить надзвичайно важливу роль чистому поклонінню, це означає, що Бог хотів поклоніння в тільки в такий спосіб, який він описав в Біблії. Тим більше без жодних язичницьких традицій. У 2 Коринтян 6:14 застерігається, що не може бути нічого спільного у світла і темряви, у чистого і нечистого... а що у сучасній церкві... більша половина традицій походять з язичництва!!! Ісус нічого не знав про пасхальні яйця, апостоли не падали долілиць перед іконами древніших пророків, Йосип з Марією не прикрашали ялинку в день коли народився Ісус, а дітей, будинки і майно ніхто не кропив водою. (тим більше за гроші) тому в мене питання чим сучасна церква відрізняється від брудного язичництва? Чому люди падають на коліна перед священником і мусять цілувати йому руки в той час, як Ісус мив своїм учням ноги? Чому у Матвія 23:9 записано не називати нікого отцем, бо Отець у нас один, а парафіяни змушені звертатись не тільки отче, але і владика, святійший, преподобний, двічіпреподобний, преподобний в кубі і т.д. Мені зрозуміло чому це прикривають священики - бо це їхній хліб, але не зрозуміло одне-чим думають люди... ---------- Додано в 20:14 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ----------
Та хоть і з північно-американського племені червоношкірих, це не міняє суті! Церква вся замішана в язичницві, а люди над цим не задумуються!
Знаєте чому ви так вважаєте? Тому що ваша церква немає досвіду, щоб переорієнтовувати язичників на християнство. У вас більшість прихожан - завербовані християни від традиційної церкви. От якби ваші адепти прийшли у місто, де всі язичники, я б подивився які способи ви б застосовували. Люди, які переходили на християнство, все ж мали традицію святкувати язичницькі свята. То був перехідний період. Навіть сьогодні візьми і перенеси Різдво з 6 січня - на 25 грудня, гарантую, багато народу притримуватимуться ТРАДИЦІЇ, хоть всі знають, що старий календар не є точний. Тому церква, з ціллю ламання язичницьких традицій, спеціально на язичницьке свято Івана-купала, встановлювала свято апостола Івана, щоб люди святкували християнське свято. От і вся історія. А ви тут... америку відкрили, мов я читав Біблію... Ви почитайте історію церкви ще, а не нотатки новоспечених релігійних рухів.
Юдеї таож жили серед язичників (моавітяни, едомтяни, фелистимляни тощо), але вони не мали права переймати їхніх традицій. А коли так ставалось то Бог тисячами вбивав за те, що вони змішували чисте поклоніння з язичницьким. Тому мова тут іде не про те, як це сталося, а про те чому так продовжується і в церквах так багато брудного язичницва?
Даремно стараєтесь... юдеї не мали за мету когось перетягувати у свою віру, тому у них не було з тим проблем. ---------- Додано в 00:38 ---------- Попередній допис був написаний в 00:37 ---------- наприклад...
Якщо ваша організація зараховує пости на форумах за години проповідування, то почнеться нашестя і розпалювання міжрелігійної ворожнечі
Хто як не традиційники тим займається. Посилання на Біблію то для них як червона шмата на бика, включаючи модерів хоча вони мають бути бессторонніми
Так вас ніхто язичницею не називав... От докажіть протилежне, що тридиції вашої церкви відповідають християнському поклонінню, тоді і тему можна буде закривати.
Ніхто тут свідкам нічого не зобов'язаний доводити. Зауважте, ми їх не чіпаємо та на їх форуми не ходимо, а вони все лізуть і лізуть зі своіми проповідуваннями.
Часом інакше називають. ) Я? З якого дива? Але не знаю жодного випадку, коли б священик вигнав когось з церкви на паску, якщо той яйця не приніс.
Але не знаю жодного випадку, коли б священик вигнав когось з церкви на паску, якщо той яйця не приніс.[/QUOTE] ...а для чого їх взагалі туда нести? Ви ж самі погодитесь, що у Ісуса на столі був тільки прісний хліб і вино і кожне з них мало символічне значення. А яйця це з язичництва-символ родючості. Я ще раз повторю початок теми: ЧОМУ В ЦЕРКВІ ТАК БАГАТО ЯЗИЧНИЦЬКИХ ТРАДИЦІЙ, ЯКЩО БІБЛІЯ ЗАСТЕРІГАЄ НЕМАТИ НІЧОГО СПІЛЬНОГО З НЕЧИСТИМ. Я нікого не ображаю і навіть не мав такого наміру. Також я не маю наміру нікого нікуди тянути а просто хочу щоб люди задумались. ІСУС не прикрашав ялинку, не малював крашанок не бризкав водою на будинки і машини (в той час колісниці) не падав на коліна перед статуетками та картинами. Якщо хтось називає себе хрИстиянином то він мав би наслідувати Христа чи не так????