Створюємо гарний сайт з "нуля"

Тема у розділі 'www', створена користувачем Мирося, 19 вер 2007.

1. comanche

comanche знайшовся

ну для початку треба визначитись що саме потрібно :)
    Та й такі веб серви дозволять тримати файли проекту завше під рукою і навіть доступні по веб інтерфейсу...

Можна звичайно і папочкою на робочому столі обмежитись, але як показує практика такий підхід дуже ненадійний =)

• Подобається Подобається x 1
  2. Tarasyk

Tarasyk Well-Known Member

Скажіть будю-ласка для чого вам тре сайт.
    Для фото+відео+про себе згодиться і Блогер.
    Якщо для фірми, організації, групування, банди (стоп, шось мене понесло :) ) - зовсім інша історія.
    Можна збудувати потужний сайт на ucoz-і.

3. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Неверным путём идёте, товарищи.

---------- Додано в 00:32 ---------- Попередній допис був написаний в 00:15 ----------

І запитання не зовсім повне від ТС. Важливо знати для кого той сайт, його потенційна аудиторія призначення, актуальність і ще купа речей. Створити сайт, маючи знання не важко, для мене це пів-години роботи на простенький сайт. Важливішим є його процес існування, наповнення, призначення, можливий зиск, ... . Поставте правилно і грунтовно запитання, тоді отримаєте корисну відповідь.

4. comanche

comanche знайшовся

А може людина просто вирішила освоїти ще якусь галузь і взялась вчити як це воно будувати сайти :) І конкретної мети нема, або вона має під собою мету, як варіант ознайомлення з HTML і похідними :)
    :preved:

5. Максим Великий

Тоді погоджуюсь, якщо просто вивчити ХТМЛ.
    Нормального сайту на ХТМЛ не зробиш. Тре добавляти і CSS, MySQL, PHP, FLASH, Java, .... Основа звичайно HTML, але при певній довгоплановій меті, до вивчення треба братись комплексно. А для того потрібно знати ціль, щоб не просто марнувати часу. Зазвичай новачки в сайтобудуванні вимріюють райдужні перспективи, та часто все розбивається "об чугунную задницу реальности"

6. comanche

comanche знайшовся

ну чого ж, я свого часу підготував більше 20 людей у сфері веб програмування (починаючи від html/JS закінчуючи віртуозними ajax запитами)
    І справді було багато таких які починали, але потім їм бракувало часу/сил/енергії.

7. Максим Великий

Я веду до того, щоб робити повноцінні сайти, потрібно потратити купу часу щоб навчитися. Значить, перед тим як робити, треба чітко окреслити майбутнє сайту.
    Може краще не мучитися і довірити справу тим хто вже з'їв зуби на тому(сайтобудуванню). Сайт важливіший наповненням, ідеєю, корисністю, інформативністю, .... Сайт типу "я Вася Пупкін, ось моя фотогалерея" нікому непотрібний, і автору теж.
    Аналогія з тим, якщо Ви хочете олії, то купуєте її, а не починаєте освоювати процес і умови її виготовлення.

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Не завжди фінанси дозволяють.

Ну для декого поезія - зовсім не корисна, і навіть незрозуміла справа. :)

9. found

found Well-Known Member

Самі Ви не створите нормальний сайт. Для цього недостатньо одно бажання, особливо, якщо раніше Ви писали тільки вірші. Так, чи інакше Вам доведеться прибігати до послуг професіоналів, а навчатись ремеслу створення сайтів тільки заради створенння одного свого сайту - нерентабельно. Цього Ви за місяць не навчитесь. Тут потрібні місяці практики, а у Вашому випадку - і хороший вчитель.

10. menkaur

menkaur Active Member

правильна адреса: http://zvirec.com/html_sod.php

загалом правда. обовязково знати святу трійцю (javascript+css+html), а далі можна писати на чому завгодно. наприклад, на тому ж php (туди ж іде mysql).
    java і с# не рекомендую - дуже важко знайти нормальний хостинг за доступними цінами (я плачу за хостинг $10 в місяць, а мій друг, який написав сайт на жаві, $120 в місяць; вибирай сам).
    flash - це спеціалізоване середовише. сайт на ньому ти звичайно можеш написати, і виглядати він буде гарно. але тобі буде потім важче його просувати. флеш гарно підходить для графіки, але загалом можна писати повноцінні сайти і його не знаючи.

загалом - щодо сайтів - для більшості потреб абсолютно вистачає wordpress. просто скачуєш і встановлюєш+настроюєш - і маєш сайт за 15-45 хв. можу з цим допомогти

11. Runa

Runa New Member

Для тих хто дійсно горить бажанням вчитись, можу порекомендувати для початку літературу:
    1. "HTML и XHTML. Подробное руководство" Чак Муссиано, Билл Кеннеди
    2. "CSS - каскадные таблицы стилей. Подробное руководство." Эрик А. Мейер

Книжки доволі об"ємні, але це найкраще з того, що потрапляло мені на очі. Грунтовно все описано і дуже зрозуміло розжовано.

Важко без цих знань зробити щось путнє, хоча можна скористатись якоюсь CMS...

12. syavych

syavych копач

Імхо, про HTML і XHTML краще Моллі Хольцшлаг ше ніхто не писав :)
    І де ж реклама тої ЦМС? :)

13. Runa

Runa New Member

чесно кажучи, не знайома з тим, мені цілком вистарчило того що я написала))) хоча не заперечую, що можливо є щось краще.

реклама?!)) ну, особисто я люблю Drupal... але "нульовим" думаю варто скористатись чимось більш розкрученим(тою ж Joomla, наприклад).

14. Lilikana

Lilikana Well-Known Member

Скiльки коштуе у Львовi зробити сайт на якому буде и свiй форум и блоги учасникiв?

15. sani

sani Well-Known Member

все залежить від того який результат ви хочете отримати в кінці...
    Можна настроїти якийсь з уже існуючих скриптів зі стандартним набором функціоналу. А можна написати з нуля, щось оригінальне. Ціна буде радикально різна. Дивлячись що вам треба...

16. Lilikana

Lilikana Well-Known Member

менi потрiбно щось , як ви кажете, з нуля и оригiнальне.

17. fimor

fimor Member

...нічо не коштує,...ну може кілограм бульби.
    ...????..twitter, odnoklassniki, livejournalо_О

а де твій аватар? :)