створення туристичного агенства

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем annakost, 20 січ 2011.

1. sani

sani Well-Known Member

візьмем до прикладу ковбасу...
    я знаю, що кілограм м"яса коштує нехай ~40грн.
    А є ковбаси, які продають по 20грн за кілограм.
    Тепер питання: яка ймовірність того, що в ковбасі за 20грн/кг. є м"ясо?
    Тобто хороша ковбаса має коштувати не менше 60грн за кілограм... тобто я вже себе сам не дурю, то раз. Залишається тільки єдине, вважати, щоб тебе не надурили виробники-продавці!
    А нечесні на руку продавці чи виконавці трапляються, але така фірма живе не довго.

Тому при виборі дизайнера, або фірми що створює сайти треба дуже добре дослідити їхнє портфоліо. І якщо 80% їхніх робіт вам подобається (а не ціна) То і ймовірність того що ваше замовлення вам сподобається зростає.
    А якщо ж вам тільки подобається ціна і ви думаєте, та нічо то не складно, справляться... то самі себе дурите - не справляться! ну то як ковбаса за 20 грн

та поки вона буде розбиратись що таке джумла і як на нього натягнути шаблон(і що то таке) то її конкуренти вже будуть працювати і продавати тури :)

• Подобається Подобається x 3
  2. syavych

syavych копач

Дивлячить на сайти деяких львівських турфірм (типу Піраміди-тур) тоже задаю собі таке питання :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 2
  3. sani

sani Well-Known Member

є ТЗ є договір... від того треба і відштовхуватись.
    Бо часто буває хочу то, незнаю що, але хочу!!! фірма береться, а потім виявляється що просили то свісток, а намалювали барабан... :sad:
    Чітко поставлена задача(питання) 50% успіху!

---------- Додано в 09:46 ---------- Попередній допис був написаний в 09:41 ----------

[​IMG]ну от приклад сайту за 100у.о.[​IMG]

4. syavych

syavych копач

там максимум 100грн потрачено :)

Останнє редагування: 21 січ 2011
    • Подобається Подобається x 3
  5. Nevermind

Nevermind Просто персона

Спробуйте спочатку відкрити ФОП без найманих і попрацювати одній. А людей наймати, коли вже не будете справлятися. Тому що наймання відразу 3-х працівників влетить у копієчку.

І, якщо будете їх офіційно наймати, не забувайте, що потрібно щомісяця здавати персоніфікацію в пенсійний фонд, а також про щоквартальні звіти. (Ще й зарплату виплачено 2 рази на місяць, тобто всі нарахування і утримання перераховувати 2 рази на місяць).

І ще: якщо у Вас буде проходити гроші через розрахунковий рахунок, то Ви не зможете показувати "нульовки" в податковій.

Закрити ФОП - це не так страшно, можна закритися за пару місяців. Якщо не було найманих, то ще швидше.

6. annakost

annakost Member

стільки порад....
    на наступний тиждень хочу вже реєструватись і розробляти сайт.
    Відзвітуюсь ;)

7. JohnDoe

JohnDoe продам ауді 100 ))

Якщо пан модератор дозволить то скину ссилку на свій - він мені коштував 118 гривень.

8. Nevermind

Nevermind Просто персона

9. JohnDoe

З самого початку мова йшлась саме про туристичну ФІРМУ - особисто я розумію під словом фірма наступне: офіс, менеджери, факси, телефони, директор.
    Особисто мені здається що 1 людина не зможе виконувати всьо шо виконує турфірма (ні одразу кілька функцій, ні по-черзі)
    Не в копієчку, а в >= 300 баксів в місяць. І за ті гроші вони повинні працювати не покладаючи рук і моб. телефона, а не сидіти вконтакті чи на ютюбі
    Спочатку почніть працювати, а тоді вже приводьте свій бізнес до легального вигляду
    Улюбленими словами українського бізнесмена є:
    готівка, налік, налічка, кеш, капуста, бабоси, зєлєнь тощо. РР треба по можливості не використовувати
    А для чого??? від нього більше користі ніж шкоди, навіть коли ви немаєте жодного бізнесу

---------- Додано в 23:14 ---------- Попередній допис був написаний в 23:10 ----------

ЇЇ конкуренти вже і так працюють і продають тури

---------- Додано в 23:15 ---------- Попередній допис був написаний в 23:14 ----------

ЇЇ конкуренти вже і так працюють і продають тури

10. Nevermind

Nevermind Просто персона

І толку, якщо вона набере відразу багато персоналу, але не буде клієнтської бази?

Давайте визначимося з функціями...

Директор повинен знати всі функції турагенства. Чому на перших порах вона не може їх виконувати, тим більше, що спочатку клієнтів буде не так багато.

Знаю туристичні агентства, де роками працює 2 людини. І чудово справляються..

---------- Додано в 23:34 ---------- Попередній допис був написаний в 23:32 ----------

Я не знаю, звичайно, які у Вас у Львові зарплати, але 100 баксів - це навіть нижче мінімальної... Хто на таку зарплату піде?

---------- Додано в 23:42 ---------- Попередній допис був написаний в 23:34 ----------

Як сказати ...

Деякі закриваються навіть тому, що якщо ФОП працює найманим працівником (і здає щоквартально нульові звіти до ДПІ), то у нього немає права на ПСП.

11. sani

sani Well-Known Member

то сайт за 100 баксів, то зарплата людині 100 баксів... ви що машиною часу з минулого прилетіли? хто за такі гроші буде
    га?
    давайте я вам дам 100 баксів в місяць і скажу що робити непокладаючи рук і моб телефона... будете?

12. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

якщо 2500 тільки за дизайн, то якості можна вимагати. Якщо то за цілий сайт, то яка якість може бути за 2500 гривень? 300 доларів... :)

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

З ТАКою оплатою за диз, вимагати ще й за жумльову візитку?

14. JohnDoe

вітка плавно стала офтопом:sad:

---------- Додано в 12:50 ---------- Попередній допис був написаний в 12:42 ----------

А реклама для чого?
    Знати - згідний 100%
    Виконувати - директор виконує свої функції, менеджер свої
    Знаю такі туристичні агентсва, які мають філіали по всій Україні, в кожному офісі 10 працівників мінімум - і не справляються.
    100 баксів +% від продаж!!!!!! Не продав ніц - нафуй ср@ним віником!
    Виконав план - получай 100 баксів ставка+ наприклад 10% від продаж за місяць
    Офісний планктон

---------- Додано в 13:16 ---------- Попередній допис був написаний в 12:50 ----------

Ну то візьміть лопату, йдіть на клюмбу і копайте схрона - бо німці прийдуть а в Вас схрон вже готовий

15. Nevermind

Nevermind Просто персона

Ви думаєте, що тільки варто дати рекламу, як відразу народ натовпом прискочить?

У мене одна знайома кілька років тому відкрила турагентство, перші кілька місяців працювала в збиток, тому що клієнтів було дуже мало (+ ще тоді якраз співпало з кризою), потім тільки розкрутилася...

Поясніть: навіщо відразу набирати трьох співробітників? Чому не одного? Чому не десять? Чому не п'ятдесят?

Додатковий персонал треба набирати, коли вже не справляєшся...

16. JohnDoe

Якщо топікстартер
    1. Складе правильну УТП (Унікальну торгову пропозицію)
    2. Правильно визначить свою ЦА (Цільову аудиторію)
    3. Правильно визначить рекламні майданчики
    4. Правильно розмістить рекламу
    то народ натовпом прискочить.
    в 1 пості пані annakost пише що
    Отож я вважаю що в неї все вийде.

---------- Додано в 14:47 ---------- Попередній допис був написаний в 14:42 ----------

Тому що такий бізнес-план: я собі турфірму уявляю саме так, тому зробив розрахунки для 3 менеджерів. Якщо хочете, можете перерахувати для 1 менеджера чи для 10.

Останнє редагування: 22 січ 2011
    • Подобається Подобається x 1
  17. annakost

annakost Member

це все добре , те шо кажете.
    дійсно, роботу знаю. Знаю всіх менеджерів готелів та санаторіїв з якими працювала до нинішнього дня. Тому та тема для мене важлива саме сьогодні, саме тепер, поки можу топтати пройдену дорогу - через рік це вже буде не актуально.
    На рахунок кількості працівників - то нас вже є двоє в цьому бізнесі. думаю для початку - достатньо тай ще й яка економія на зарплаті ;) Будемо працювати самі на себе. Дай Бог справа піде - то буду щось думати про додаткових менеджерів
    Розумію що перші місяці - це збитки. Але впереді уже світить сонечно, травневі свята, літо, пора відпустків. І це гріє!

18. Nevermind

Nevermind Просто персона

УТП у неї вже є - Трускавець.

Цільова аудиторія - це ті, хто відпочивають в Трускавці. Люди 40-60 років з рівнем доходів "середній", "середній мінус", які хочуть підлікувати своє здоров'я.

Деякі з цієї цільової аудиторії навіть в Інтернет не заглядають. Тому навіть краще розміщувати оголошення десь у журналах про здоров'я або газетах, ніж витрачати гроші на хостинг сайту. :pardon: Телебачення - ще один канал достукатися до цієї аудиторії, але це занадто дорого. :)

19. JohnDoe

20. annakost

annakost Member

він круглорічний - але все таки сезонний - повязано з відпусками...
    кінець січня - і до травневих - по санаторіях і готелях 20 % загрузка

---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:34 ----------

Ви й не повірете....на тій фірмі де працювала я - ніякої реклами крім інтернетної не було. І звінків було багато навіть від бабусь і дідусів.
    Але згідна що можна виходити на рекламу в газетах Східного регіону.
    Телебачення - це дійсно круто

а де твій аватар? :)