Створення реальної партії "знизу".

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем donklass, 11 лис 2009.

1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Не знаю куди Ви там запишитесь... А ось куди я зателефоную... :)))

• Подобається Подобається x 1
  2. Spika

Spika Well-Known Member

Это кем так считается? Может какие исследования были?

3. kym

kym Well-Known Member

А ви ніколи не задумувались чому за останні 300 років коли у Львові державною мовою була і німецька і польська і російська, а Львів все одно говорить по Українськи. На сході вистарчило 70 років і люди вже не знають якою мовою говорять. Ваша російська то насправді не є російська.

4. - может, потому, что немцев и поляков не стало, а приехавшие во второй половине 20-го века на их место галичане из окрестных и дальних сел не успели позабыть родной язык, как стали полновластными хозяевами в Городе и начали учить украинский литературный? ;)

Кстати, русский на ВУ знают очень даже правильный. "Шо" и "he" - ерунда.

• Подобається Подобається x 2
  5. Spika

Spika Well-Known Member

Плохая восприимчивость к обучению языкам?

Да и украинским языком это наречие можно назвать с большой натяжкой.
    А тут не поднимался вопрос, а что осталось в русских русского после 300 лет татарского ига?

Так, а кто "так" решил? Кем считается? По мне так кроме самих галичан, так больше никто и не считает! :)

На языке межнационального общения. На языке Толстого, Чехова, Достоевского, Пушкина, Гоголя...
    На том языке, на котором здесь говорила всегда. Но из уважения к соседям выучили и сделали вторым родным и украинский язык.

6. Arthur

Arthur Well-Known Member

Не завжди!
    З повагою до яких сусідів ви вивчили українську мову?

Останнє редагування: 18 лис 2009
  7. Spika

Spika Well-Known Member

Ну, до времен старославянской письменности, дойти тяжело.

Из уважения к соседям украинцам.
    А вообще в Украине сложилась уникальная языковая ситуация. Такого наверное нет больше нигде в мире. У нас собеседник может обращаться к другому на одном языке (русском или украинском), а тот не переводя ничего в уме, отвечает на другом языке. В свою очередь первый тоже ничего в голове не переводит. То есть беседа ведется на разных языках, но все понимают друг друга без перевода. Это возможно только тогда, когда оба языка являются для собеседников "родным".
    Такое еще где-то есть? Так может это достояние нужно сохранять, а не ламать в пользу любого из языков?

8. terrible

terrible Well-Known Member

Ви бували, наприклад, на Півночі Чернігівщини, особливо в селах? я так. так як там говорять... аналогічно;) з натяжкою... чи думав я раніше, що коли бабця кликатиме на всю вулицю-"Голка! Голка!", то шукатиме не загублену голку, а свою онуку Галю чи то пак Аню:)))

не треба так про унікальність ситуації. аналогій довго шукати не треба-Уганда-англійська і суахілі, та і купа інших...
    а от збережемо надбання-і що?

9. kym

kym Well-Known Member

Мій дідо 1892 року народження мав освіту 2 кляси церковної школи. Повністю володів італійською (воював за Франца Йосифа в Італії) німецькою,(був перекладачем у німця який жив у них на квартирі і платив за те рейхсмарками) польською (бо тоді державною була польська), а говорив українською. І таких було 70% населення. Вот тобі і погана восприімчивість. Погана восприімчивість у руских які по 50-60 років прожили на Україні і не вміють по українськи ... росіяни завжди відрізнялися тупизною.
    А зберегли мову на заході через високий рівень особистої культури, розуміння того що без мови пропадає нація, і почуття гордості за те що вони Українці. Те все збереглося і до тепер. Запитайте любого освідченого чоловіка де культурна столиця України...Львів буде відповідь. Хоч то не є офіційно але так є.
    Ніколи руский не був язиком нац общения.... то була державна мова в в рускій імперії і в СССР. Мовою нац спілкування є англійська, а тепер стає китайська. А тих письменників крім Толстого (через Війну і мир) і Достоєвського (Анна Кареніна) ніхто і толком в світі не знає, для порівняння як Байрона,Шекспіра. Шевченка

10. Gron

Gron тафгай

??????????

• Подобається Подобається x 3
  11. VasMT

І знати не буде... :haha:
    Зара здохну.....
    Анна Карєніна?... Достоєвський... Ідіот....

• Подобається Подобається x 2
  12. Romko

Romko Дуже важлива персона

А чо.."Муму"...во...всі знают...о...:scratch_one-s_head:

13. VasMT

Глядючи на Гануську на рейках, мабуть не всі... :)

14. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Землю - крестьянам! Заводы - рабочим! Пиво - мне! (с)
    Лавры Владимира Ильича похоже покоя не дают. На бой с капитализмом миллионерами в ВР зовут. :)
    Уже ответил Шариков в одном малоизвестном произведении предложив всё отнять и поделить.
    Учиться никогда не поздно. Русский язык является одним из официальных языков ООН.
    Идиот там было ключевым словом. :)

kym, слыхали пословицу: "Не рой яму другому - сам в неё попадёшь", - а? :mocking:

15. Spika

Spika Well-Known Member

Это "убийственный" довод, подтвердивший "правильность" вашего ответа и справедливость моего вопроса.

Весело получилось.

Так это ж прекрасно! В каждом регионе свой языковый колорит. Своя "изюминка". Это Красиво.
    А представьте какой говорок получается в наших селах на Донечщине, где идет смесь греческой и украинской культур и языков. Причем наши греки разговаривают древне-греческим языком. Современных греков из Греции они понимают с трудом. Сходства процентов на 25.

Шо, они разговаривают на суахили и английском не переводя фразы в голове? И так массово? Не! Не верю. Слишком разные языки.
    Наш случай - уникум.

И будет красиво. И так, как нигде больше в мире. Будем туристам за деньги показывать.

Останнє редагування модератором: 19 лис 2009
  16. kym

kym Well-Known Member

Ще не треба...... може ще перевиховаєм.
    Як завжди нічого по суті. А в мене там просто вставка пропала.
    Ви в москві на своїх міліонерів можете в храмі христа спасителя молитися то ваша справа, а нам нема чого розказувати що з нашими робити.
    Якщо ви про муму руску знаєте то може знаєте хто з українців про короля шотландського писав. (Повну і правильну назву не даю щоб ГУГЛом не користувавсь).
    А по суті ?...... Як не має аргументів ...то самий переконливий..... ти дурак і все.

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та де ж мені темному...:sad:
    Тільки Кум чув про Ларису Косач...:dntknw:
    Я іно "Муму"...:sorry:
    Ага...про Колобка ще...

• Подобається Подобається x 3
  18. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

А по суті ? (с)

Шо плохо предложил? На фонарь и деньги поделить. Вы б лучше Ленина и большевиков бы изучали, там вопросам раскулачивания и борьбы с мировым капиталом много внимания было уделено, главное - успешно боролись знаете-ли. :)

19. Spika

Spika Well-Known Member

Если настаиваете, то давайте по сути.
    Чтоб опровергнуть написанную вами глупость, предлагаю провести конкурс. Вы называете 1-го галичанина с мировым именем в любой из отраслей жизни - науки, культуры, техники..., а я вам в ответ 5 русских из той же области. Я думаю пятикратный перевес вас убедит не высказываться столь некорректно.
    И быть скромнее.

20. Arthur

Arthur Well-Known Member

А чому тільки галичанина, а що харків’янин це не українець.
    Думаю, якщо ви будете вибирати тільки тих росіян, які дійсно росіяни за національністю, і які народились на території Росії, то не знаю, чи ви більше назвете.
    Наприклад, Корольов Сергій Павлович народився в Житомирі, так він по вашому хто буде українець чи росіянин.

а де твій аватар? :)