Страхування цивільно-правової відповідальності водіїв..

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Grek, 21 лип 2007.

1. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Відповідь: Страхування цивільно-правової відповідальності водіїв..

Не все. пам'ятайте про франшизу, та випадки відмови у відшкодуванні (для прикладу алкоголь за кермом)
    )))))

2. Junior

Junior Member

так то воно, може, і так, але якщо побили капот - крило і на гаражах в "спеціалістів" ремонт обійдеться в 400-500 уїв, а на модному сервісі - в 1200-1300 уїв(рахунок в страхову компанію) , то виходить 1200 - (50уївб відкату за обнал) - 500уїв (ремонт) - 100 уїв (франшиза, якщо не вибив з винуватця, або сам винен) = 550 уїв на рівному місці - ти в плюсі, навіть якщо заплатиш 100 уїв франшизи по цивілці...

Гірша ситуація, якщо повний капець машині, а вона коштує дорожче, але в цьому вимадку
    1. Що це за машина, яку відмовились стахувати по КАСКО?
    2. Якщо не відмовились - то для чого така економія...
    3. Ймовірність попасти в таке ДТП значно нижча, ніж просто побитись(якщо не дуже літати - по трасі не швидше 130-140 - оскільки авто дороге, воно не може на такій швидкості погано триматись траси)
    4. Варто слідкувати за технічним станом авто, та за станом його гуми
    .... так можна продовжувати довго

Я до чого веду - страхівка це не панацея від всіх неприємностей на дорозі, а можливість не попадати у великі гроші. Страхова компанія компенсує твої втрати, хоч навіть і частково (або повністю - це все залежить від відкату ;) ).
    Навіть якщо повна труба машині, то 5 тис уїв краще, ніж нічого...
    А ще краще не потрапляти в аварії - чого вам і бажаю

3. mota_boy

це залежить не від відкату а від компанії. Я Вам відкрию страшну таємницю - в нормальній компанії Вам компенсують збиток без відкату, можете таке уявити???

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А як бути з такою дуркою, як - "амортизація":
    Купуєш для заміни НОВЕ крило, а тобі компенсують вартість "зношеного" ? Про це в газетах писали.

5. mota_boy

Чому дурка?
    Уявімо що в мене Опель Астра 2000 р.в. ціна якого 9000-12000 у.о., Ви в себе у дворі рубаєте дерево яке падає на моє авто (в результаті перегину кузова авто ремонту не підлягає, або ремонт коштує більше за реальну вартість авто), я кидаю Вам ключі і кажу купи мені НОВУ Астру 2007 р.в. Яка буде Ваша реакція???

Теж саме і з запчастинами. Вам компенсовують РЕАЛЬНУ вартість запчастини, робота та розхідний матеріал компенсується повністю.
    Ви попробуйте зняти крило зі свого авто та продати його за ціною нового, щось у Вас вийде? Ні не вийде, продасте як вживане.

6. ivansstef

ivansstef Well-Known Member

Нє. ну алкоголь то ясен пєнь...

Шановні розповім історію страхування КАСКО і цивілки, не називаючи страхової, щоб не було рекламою (хіба хто хоче в ПМ).

Отже Деу Ланос 2004 року випуску.. на руках 600 долярів США.
    Вибрав страховика трохи по блату ( в мене там кєнт :) ;) )
    Машину оціниои в 7500 у.о.
    Франшиза 0% при будь-яких випадках 7% - при повному знищенні машини.
    Умови зберігання - ставлю де хочу і коли хочу. Стоянка не обовязкова ( на це звертайте увагу).
    Скляні поверхні включені.
    Дія - Україна Європа.
    Компенсація (БЕЗ ЗНОСУ... це те що МОТАБОЙ та БОРИС КІЄВ говорили.. тобто мені будуть компенсовувати НОВІ запчастини).
    Евакуатор - 500 грн по україні. по європі я щось там не допетрав..
    блін.. поліс на роботі, а то все що я памятаю з нього.. короче там все все все. ітрохи зверху..
    це все щастя обійшлось мені в 2280 грн..
    Плюс я додав 400 грн на страхування пасажирів+фодій - Сума 40 000 грн на весь транспорт..

Ну цивілка то фігня я вже казав що є. щось там 282 -286 грн..
    Ітого майже 3000 грн. здача на пиво працівнику страхової..

Тепер як то кажуть Я "ВООРУЖЕН И ОПАСЕН " :)
    З,І
    Першу ніч спокійно спати буду.. Бо на Левандівці ліквідували стоянку, тепер ставлю під вікнами...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

як би не так. страхова фірма після Вашої оплати теж так думає.

Додано через 2 хвилини
    Хай фірма страхова знайде зношене, але ідентичне.

8. mota_boy

Мих скільки разів Ви страхували що-небудь, а потім мали проблеми коли настав випадок? З чого Ви робите такі висновки про страхування?

Обов'язок страховика КОМПЕНСУВАТИ ЗБИТОК, а не провести Вам ремонт, чи шукати запчастини. А Ваш реальний збиток це РЕАЛЬНА вартість втраченого майна.

Додано через 49 хвилин
    Мих Ваше відношення до страхування є аналогічне тому як 15 років тому люди відносились до банків, а гроші тримали в панчосі під подушкою.
    Час все розставив на свої місця, і зараз Ви навіть уявити не можете які суми фізичних осіб зберігаються в банках (не трьохлітрових)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене негативний досвід страхування. Пригадую, купляв машину в кредит і страхувався у ТАС Капітал, заплатив десь 3000 грн. У мене розбилося лобове шкло (тріщинка) Шкло коштувало 900 грн. Знайте скільки я з розбитим шклом чекав? 3 місяці. Уявіть, що би було, якби шкло було розбите вщент, а була зима. Я б платив кредит за машину три місяці, а машина б просто стояла на стоянці. Якщо я б не дав страховій фірмі 3000 грн, то за два дні поміняв би шкло і зберіг би ще 2100 грн на пиво. Тобто, у разі настання страхової подій, у мене крім шкла виникла ще одна проблема за мої ж гроші: як вибити гроші у страхової фірми.

Тепер. Ну це мій випадок, а випадки є різні. Беремо статистику. Що говорить статистика? А статистика говорить наступне. У середньому в Україні погашення страхових випадків по відношенню до доходу у страхових фірмах є близько 7-9% Тобто на 100 отриманих гривень від страхувальників, страхова фірма виплачує 7-10 гривень. Це є дуже низький показник, для зрівняння у Європі, США цей показник не є нижчим, ніж 70%, а буває перевищує 100%.
    Зараз у ВР України є біля 30 депутатів, які лобіюють страховий бізнес в Україні, приймаючи під себе вигідні закони, майже всі вони мають великі страхові компанії. Кожна велика страхова компанія має хороших натасканих юристів, які чи не щодня відбивають гроші, які мали б отримати страхувалиники, а що маєте Ви, дорогий страхувальнику, крім договору, який складений страхувальною фірмою з всіма нюансами, про які Ви й не здогадуєтеся?

• Подобається Подобається x 1
  10. mota_boy

Мих, я розумію що є погані страхові компанії, але це не означає що нема хороших

Щось не чув такої, може прото "ТАС"
    Це часом не у Приватбанку років 4 тому?
    Я так розумію що компанію Ви обрали самі? Якщо Вам її нав'язав банк не давши список з кількох акредитованих компаній то чому Ви брали кредит саме в тому банку?

1.Який термін відшкодування був згідно договору?
    2.Якщо компанія порушила термін відшкодування чи вимагали Ви (в письмовому вигляді) оплатити Вам пеню?
    3.Хто забороняв Вам самому оплатити заміну скла, а потім отримати компенсацію на свій рахунок (або в рахунок погашення кредиту)?

В чому проблема Вам ж компенсували збиток.

Так це надзвичайно низький показник, але в Україні він набагато вищий

http://forinsurer.com/ratings/nonlife/06/12/10

Зауважте те що рівень виплат вище 50-55% (це справедливо для українського ринку, за кордоном ситуація інша, я її зараз поясню) означає те що в даний момент компанія є збиткова.

Тепер ідем по Європі (США не берем в них зовсім інша відмінна від Європейської система, тому порівнювати їх не коректно). Так в Європі рівень виплат по АВТОСТРАХУВАННЮ (по нерухомості він низький і там, тому що з нерухомістю випадки трапляються досить рідко) є високим, інколи доходять і до 85-90% на рахунок 100% і більше не вірю. Якаж причина. В Україні в тариф по страхуванню закладено прибуток страхової компанії (Ви прекрасно розумієте що СК це комерційна організація і основною метою її діяльності є отримання прибутку, як і будь-якому бізнесі). В Європі прибуток в тариф не закладають. Українські СК заробляють на зборі коштів, Європейські СК заробляють вкладаючи вільні кошти в високоліквідні цінні папери, в результаті компанія отримує прибуток від продажу цінних паперів, а також у вигляді дивідендів по акціях. В україні Ви таке уявляєте? Ви б хотіли щоб за ті 3000 грн які Ви платили СК було куплено акції якогось ВАТ "Жмеринський консервний комбінат" і т.д.? На даному етапі страхового ринку здійснювати такий високий рівень виплат неможливо (це не значить що комусь платять а комусь ні, це означає що тарифи в Україні є вищими ніж в Європі). Згодом коли у нас появиться нормальний фондовий ринок і буде можливість вільними коштами заробляти на біржі, тарифи впадуть, як результат збір буде меншим, і підніметься рівень виплат.

Можна конкретніше які саме закони?

Хто заважає Вам перед оплатою коштів та підписом договору прочитати договір та правила страхування???

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

може і ТАС. У Приватбанку років 4-5 тому, не міг брати в іншому, кредит брався на фірму.

Додано через 7 хвилин
    та не вірю я в ці цифри. Недавно по радіо ЕРА виступав директор асоціації нагляду за СК (може назву не точно сказав). Він говорив про 7-9 відсотків, мало того, в різні джерела СК подають різні дані, але в загальному ця цифра не перевищує 12 % за його словами.

А відшкодування що до мого випадку - це не відшкодування, а додатковий менінгіт. Вони три місяці тягнули з відшкодування, хоча за угодою було 2 тижні.

12. mota_boy

Вірите Ви чи ні, реальна картина від цього не поміняється. Ті дані які я Вам навів вірні, можете пошукати в інших джерелах, вони збігаються. В наведених мною даних вказано 100 компаній, так, середній рівень виплат на 100 компаній виходить трохи більшим за 20%, взагалі в Україні працює десь 360 компаній, якщо брати до уваги їх всіх то можливо рівень виплат і буде 5-7%. Але хто Вас заставляє працювати з компанією з 5-го десятку рейтингу, чи 3-ї сотні рейтингу, тим більше що з верхньої двацятки у Львові присутні не менше 15-ти компаній. В них все нормально і рівень виплат доходить майже до 50 %

У Вашому випадку це не менінгіт а відшкодування з порушенням терміну врегулювання збитку, повторю своє питання: Ви звертались до них в письмовому вигляді з проханням заплатити пеню по простроченню терміну?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та яке це відшкодування? Коли я заплатив 3000 гривень і стільки часу воював за 900 гривень?

Ясно, що письмово. Вони щотижня говорили про якусь нову піпірчину і донісши її через тиждень говорили, що то я затягую і треба ще одну папірчину і т.д., ну Ви ж знаєте цей спосіб, нє?

14. ivansstef

ЙОПЕРЕСЕТЕ.. МИХ...
    про що Ви говорте... ? :) випадків позитивних та негативних можна нашкрябати купу.. серед знайомих друзів і так далі

а не легше ПРОЧИТАТИ договір та вияснити всі нюанси..
    От чому в мене НІЧОГО ніколи поганого з страховими компаніями не трапляється ?? :) можливо я дотошний та занудний при укладанні угоди, але.. :)

ЧИТАЙТЕ і буде ВАМ щастя :)

15. mota_boy

Ну так сталось що Ваш випадок коштував 900 грн але ж міг і 10 000 грн коштувати, правда?

Мих, у договорі та у правилах страхування написано перелік документів які необхідно надати для відшкодування збитку, невже складно прочитати перелік та зібрати їх усі, а якщо компанія НЕПРАВОМІРНО вимагає надання ще якихось документів (ну наприклад якусь довідку від губернатора планети Сатурн і т.д.) то письмово жалітись їхньому керівництву, повірте після такої спроби працівник моментом забуде про ліві документи.

Не повірите але не знаю, я збираю документи на виплату за 3-4 дні, а від того часу обчислюється термін в який я повинен вкластись з виплатою. Я в нього вкладаюсь.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене випадки всі негативні з стриховими фірмами.

Мій друг купив Камрі, кредит взяв у Банку Універсальний і застрахував у СК Універсальна. Машину вкрали. Вже пройшло три роки. Він уважно читав договір. Єдиний камінь спотикання - ключі. Ключі теж пропали.
    Головна відмазка СК - мій друг "співпрацював" на їх думку з крадіями.

Додано через 9 хвилин
    правда. але... якщо відшкодування менше за мій внесок, і при тому чекати стільки - це вже не відшкодування...

17. ivansstef

нуу. щодо Універсальної то тут я також тільки негативи чув...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хлопці, визнаю: Видно я неудачник що до вибору стрихових комапаній.

19. mota_boy

Мих як Ви так і Ваш друг страхували авто в страховій яку НАВ"ЯЗАВ банк. Банк не дав клієнту вибрати компанію, треба було задуматись над вибором банку.
    Якщо про хороші та погані строни ТАС ще можна довго сперечатись (я там не працюю і вони мені не конкуренти, тому особливо хвалити чи лити їх брудом не буду), то Універсальна ніколи страховою компанією не була, це була завжди контора по збору грошей.

Мих, якщо Він УВАЖНО читав договір то мав знати що у випадку угону він повинен надати два комплекти ключів. Це нормальна практика. Якщо він знав умови договору то чому він залишив ключі в авто??? Якщо один комплект ключів пропав ще до угону то чому він не повідомив це в страхову ДО УГОНУ??? (йому б замінили замки)
    Мих у нас така країна що ми ще довго не зможемо лишати ключі в запаленні та спати спокійно.
    Миху, страховий випадок - це подія яка має випадковий характер та ймовірність настання. А якщо залишити ключі в запаленні то угон буде не випадковістю а закономірністю, така у нас країна, що поробиш. Тому Ваш друг сам винен що відшкодування не отримав.

Ну Ви ж прекрасно розумієте що страхування це не благочинна організація а комерційна, Ви що вважали що по закінченню терміну страхування Вам повинні віддати суму яку Ви заплатили компанії???

А на рахунок терміну... Ви мали можливість в письмовому вигляді вимагати від компанії компенсацію (пеню) за прострочення терміну врегулювання збитку, як я розумію Ви цього не зробили, отже Вам тоді все підійшло і Ви були задоволені, хто ж Вам винен?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Залишання ключів у машині Ви вважаєте не випадковий варіант? Важко сказати. Що до договору, то не знаю, як в угоді що до ключів. Але крадії пропонували йому відступне - відмовився, бо був впевнений у СК.

Додано через 8 хвилин
    Просто, коли мій внесок більший значно, ніж вартість моєї компенсації, то я не розумію поведінки СК. Це ж їх реклама - швидко і безболісно для себе ... Та ж ні, для них 900 грн було важніше.
    Що до того, чи я письмово звертався... Ну а як інакше? Ще й як письмово.... Разів так 6-8. Потім чимось то я їм пригрозив - подіяло і то не зразу і то з великими образами (по телефону). Але все це дрібниця. Добре, що шкло не розлетілося зовсім, бо була ж зима і їздити без шкла.... самі розумієте... Авто в кредиті, відсотки плачу, а машина на приколі... смішна ситуація, нє?
    Сьогодні, якщо відмінити всі обовязкові страхування, СК прийшлося би туго гроші заробляти, а так.... є кому лобіювати у ВР, чого б не скористатися?

а де твій аватар? :)