Страхування цивільно-правової відповідальності водіїв..

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Grek, 21 лип 2007.

1. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Відповідь: Страхування цивільно-правової відповідальності водіїв..

я так застрахований :) демпінг? а мені яка різниця :) ?

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Мент бачив, що ми обидвоє тверезі.
    І щось занотував у протоколі, що ми взаємно не наполягаємо на проведенні експеризи іншого учасника руху. На крайній випадок, ДАІшник повинен мати індикатор.
    Тобто - запис в протоколі є і всі претензії з цого приводу - до ДАІ.

А суддя (та, що консультувала) - сказала, що попри компенсацію матеріальної шкоди (страховою компанією) ще є дві небезпеки:
    1. Автотоварознавча експертиза (типу - "авто потерпілого суттєво втратить у ціні внаслідок аварії та ремонту");
    2. Цивільний позов потерпілого або пасажирів про відшкодування моральної шкоди.

Благо, в "моєму" випадку цього не було.

~~~~~~~~~~~~~
    Не пам"ятаю, писав я чи не писав про такий кумедний випадок: застрахований водій "грачував" на своїй "Волзі". Біля салону електроніки чоловік "голосував", а на краю тротуара стояла коробка з великим плазмовим телевізором. Було слизько і водій в"їхав в ту коробку і вщент розбив телевізор.

ДАІ відмовлялося виїхати на той "випадок". Викликали дільничного міліціонера, а той вже - ДАІ.

Водієві досить довго довелося сперечатися зі страховою компанією, поки вони визнали випадок "страховим".

3. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Різницю Ви можете відчути тоді коли в компанії одночасно вкрадуть 4-5 лексусів, а тут ще й у Вас якись серйозний випадок трапиться, коли в компанії не буде вистарчати резервів на виплату відшкодувань, коли Вам будуть проводити ліві експертизи і штучно занижувати розмір збитку, коли місяцями будете чекати на виплату, тоді всі принади демпінгу зрозумієте.

Водій був правий- це, таки, страховий випадок.

4. lotr_an

за це не переживаю... поки що...

5. mota_boy

Поги грім не гряне мужик не перехреститься.

6. lotr_an

нє ти не зрозумів. в мене там свої розрахунки... але ти також правий.

7. mota_boy

Я зрозумів )))

• Подобається Подобається x 1
  8. Ума

Ума Well-Known Member

Люди, щось я відстала від усіх нововведень! Підкажіть мені що то за стікери мають бути і де мені тепер їх взяти, якщо я свою "відвовідальність" купувала в листопаді, а чоловік в січні. в ПЗУ

9. Войцек

Войцек Well-Known Member

Доречі. я теж без стікерів зараз і не чув про це.
    Чи то обов"язково? Поруч із техоглядом вішати?

10. Boris_Kiev

Стікер видають безкоштовно за місцем страхування.
    Можна навіть поліс не брати туди - Ви є в базі.
    По краях стікера надруковані різні роки - вони обрізають усі крім року, коли страхування закінчується.

Стікерів не вистачає на всіх. Тому раджу зробити такий трюк: приходите і пишете заяву, що просите дублікат поліса в зв"язку з втратою оригінала.
    Отримуєте безкоштовно новий поліс (до проплаченого терміну) і стікер.

P.S. Страховики радять постійно возити з собою поліс. Кажуть, ДАІ може перевірити його наявність.
    На стікері нема номера авта і прізвища, на ньому- тільки номер поліса.

11. Войцек

Войцек Well-Known Member

У мене тепер нова тачка, так шо і страхуватися знову.
    Але, знову ж таки, чи є це обов"язковим той стікер?

12. mota_boy

Поліс брати потрібно, згідно інструкції моторного бюро в полісі робиться відмітка про серію стікера

Не треба ніяких трюків, стікерів достатньо

Ну до чого тут ДАІ, поліс і так повинен бути постійно в авто, бо якщо він Вам і знадобиться то
    тільки на дорозі під час ДТП.

Їдете в страхову, пишете заяву на розірвання договору в з'язку з відчуженням авто (повертаєте поліс та стікер), та сума яку Ви заплатили за поліс розбивається по днях, оплата за ті дні коли поліс діяв залишається у страхової, решта (за вирахуванням 20:wacko: повертається Вам, тобто за новий поліс Ви заплатите менше (врахується залишок з попереднього полісу), але це за умови що по вашому полісу ще не було виплат відшкодувань.

А обов'язковим є ПОЛІС а не стікер, але видача поліса повинна супроводжуватись видачею стікера.

Стікери не губіть, дублікати видаватись не будуть.

13. Boris_Kiev

Войцеку, самі розумієте, навіщо давати ДАІшникам зайву підставу Вас зупиняти ?
    Знаєте, як їм прикро побачити "коробку з цукерками", але замість цукерок там - фантики :)

Я, наприклад, на скло завжди чіпляю КОПІЮ талона техогляду (оригінал - в правах; у мене двічі крали талон). Те ж зроблю зі стікером.

14. Ума

Ума Well-Known Member

то мені видадуть лише стікер, якщо я страхувалась, коли про ті стікери ніхто не знав? чи де тепер його взяти?

15. mota_boy

Берете свій поліс та йдете в страхову в якій ви купували поліс, Вам виписують стікер на якому вказують дату закінчення Вашого поліса, стікер видають безкоштовно.

16. Junior

Junior Member

Взагалі цивілка - це добре - заплатив 220-230 грн, і їздиш спокійно.
    В примусовому прядку страхував би пенсіонерів-студентів-і т.п.
    Не дай бог заїде а тебе: машина - розбита копійка-тройка-москалик (400 уїв якщо зможеш продати), грошей нема ( пенсія-стипедія-бідні мама-тато, самі ми нє мєсниє), бідося ні флага ні родіни, і караул. добре КАСКО, хай страхова компанія розгрібається, а як нема? Йдеш сам собі ремонтувати автомобіль, подаєш позов до суду, отримуєш(через пару рокув) рішення і по 20-30 грн щомісяця до пенсії.
    До речі є тока штука, як цивілка з частковим КАСКО - трохи дорожча, але страхують ті авто, які не страхують по КАСКО

• Подобається Подобається x 1
  17. mota_boy

Що це таке? Mожна докладніше?

18. Junior

Junior Member

бічна личаківської, навпроти базару, якщо з центру, то направо, як до медінституту є страхова фірма ГЛОБУС - знайду візитку - напишу телефони...

Вони надають таку послугу... Я там страхував цивілку, розповідали, що такий вид страхування є - правда франшиза є - по 100 уїв за цивілку і за свою машину, і максимальна виплата за твою машину, здається, не більше 5 тис уїв

знайду телефон, передзвониш, розкажуть докладніше

19. mota_boy

Так і думав що це якийсь розвод.
    1. Глобус за 2006 р виплатив своїм клієнтам 3561,6 тис грн. це надзвичайно смішний показник, я б задумався чи вірити такій компанії.

http://forinsurer.com/ratings/nonlife/06/12/6

2. Здається мені що це так зване часткове страхування, тобто авто застраховане на 5 тис (не дивлячись на те що воно коштує більше), що це означає для клієнта - в результаті повного знищення авто вам віддадуть майже 5 тис. А якщо збиток буде частковий (авто підлягає відновленню) то сума компенсації буде множитись на відношення тих 5 тис до реальної вартості авто. Приклад авто 8тис, збиток 1тис, компенсація 1тис*5/8 = 1*0,625 = 0,625 тис. від цього відніміть франшизу та амортизацію запчастин.

20. ivansstef

ivansstef Well-Known Member

застрахував цивілку.. завтра йду по КаСКО.. завтра по обіді буду мати все в дупі :) :)

а де твій аватар? :)