Страхування авто - повне КАСКО, за і проти

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Natalia H, 15 жов 2009.

1. kitana

kitana Banned

Та неважливо, яку відповідальність нестиме працівник, то їх внутрішні справи.
    Ви ж написали, що виплата буде 50%, бо поліс невірно виписано. Але довести, що це шахрайство з боку власника авто неможливо (а якщо довести, то виплати взагалі не буде).
    Поліс заповнюється з документів. На свідоцтві про реєстрацію вказано орган, що його видав. Людина подає свідоцтво і паспорт, і ніяк не може відповідати за те, що працівник щось там невірно записав і невірно порахував.

Закон я читала. Страхова компанія має право отримати компенсацію 50% від виплати у двох випадках:
    1) якщо стаж водія під час ДТП менше, ніж вказано в договорі,
    2) якщо машина використовувалась як таксі, а в договорі не вказано, що це таксі.
    Ці дані повідомляє саме власник авто, тому до нього і претензії.

Я не працюю в страховій компанії, але займаюсь страхуванням нашого бізнесу, тому з законодавством і нюансами в цій сфері непогано знайома, звісно не так глибоко як страховики, але на достатньому рівні.

Назвіть конкретний пункт закону, за яким буде виплачено тільки 50% відшкодування, якщо в полісі невірно вказано місце реєстрації авто.
    Бо писати "почитайте закон" це як для фахівця просто несерйозно. :)

2. Vexler

Vexler Well-Known Member

Завтра скину де то точно є,якщо не вірите на слово :)

3. kitana

kitana Banned

Один татарин відкрив трактир, але справи в нього йшли не дуже, тоді він запустив маркетинговий хід - повісив об'яву "Завтра в трактирі безкоштовні обіди!!!".

Наступного дня завалила купа народу. Замовляли багато, пили, їли.
    А потім їм принесли рахунки.

- Як же так?! Написано ж, що обіди безкоштовні!!

- Так то ж - ЗАВТРА! ;)

4. QBE Expert

QBE Expert showthread.php?t=57249

Дякуємо Вам за коментар!

Цей тест був розроблений для того, щоб підняти тему про якість послуг на ринку споживчого страхування. Ми вважаємо, що сьогодні важливо робити страхування прозорим та зрозумілим. Цього можна досягнути не лише завдяки професіоналізму та надійній роботі страхових компаній, брокерів, але також за допомогою більш відповідального ставлення водіїв до питань страхування. Ми хочемо разом з водіями розробити оптимальний тест та познайомити з ним усіх бажаючих.

1. Великі міжнародні компанії – це високі вимоги до професіоналізму, вчасного та якісного надання послуг, тощо. Більше того, міжнародні компанії поєднують, як досвід різних країн, так й локальну практику. Завдяки цьому їх продукти кращі за середньостатистичні рішення на ринку. Це стосується не тільки страхування, а й інших секторів економіки.
    2. Звісно існують виключення з правил, але ми говоримо про закономірності.
    3. Брокери надають професійні послуги посередника зі страхування. Страховий поліс у брокера коштує стільки ж, скільки і в страховій компанії (іноді дешевше). Брокер, за рахунок своєї винагороди, може зробити клієнту знижку, при цьому клієнт отримує також консультацію щодо вибору оптимальної пропозиції. Саме завдяки тому, що брокери працюють з різними страховими компаніями, вони незаангажовано зможуть вам допомогти визначитися зі страховиком (комісія різних СК суттєво не відрізняється). Професійні брокери діють в інтересах страхувальника, і ведуть клієнта протягом всієї страхової історії. Брокер, якого цікавить лише розмір комісійної винагороди, не є справжнім Брокером. Це тимчасовий посередник, який навряд чи протримається на ринку більше року. Такого Брокера можна розпізнати за переліком страхових компаній (нові, невідомі, в яких відсутні рейтинги надійності), з якими він працює. Справжній Брокер співпрацює з провідними та надійними страховими компаніями, які виконують свої зобов’язання перед клієнтами, тому що від цього залежить імідж Брокера та його подальша діяльність.
    4. Рейтинги – це універсальний «лакмусовий папірець», що ґрунтується на економічних показниках та оцінках експертів. В цьому пункті мова в першу чергу іде про компанії, які взагалі відсутні в рейтингах, оскільки результати їх діяльності – закрита інформація, що доступна лише обраним особам. Тому про надійність таких компаній судити важко.

P.S. Одна з кращих аналітичних звітностей, на підставі діяльності страхових компаній на Україні, проводиться Українською Федерацією Убезпечення: http://ufu.org.ua/ua/statistics/member_statistic/general_insurance/5318
    5. Цілком згодні. Велика кількість негативних відгуків про СК – привід розглянути інші варіанти
    6. Ви праві щодо ситуації з культурою страхування, і ми хочемо її змінити. Усім сторонам буде краще, якщо клієнти почнуть прискіпливіше обирати страхового партнера, ретельно ознайомлюватися із договором страхування, свідомо обирати той чи інший продукт і не керуватися лише ціною, тому що, як відомо, найдешевше завжди найгірше.
    7. Відносно обов’язкових видів страхування, наприклад автоцивілка, вартість поліса визначається відповідним Законом України. Невідповідність вартості поліса розрахункам згідно Закону, свідчить про незаконність дій і подальші можливі санкції щодо страхової компанії. Клієнт, в свою чергу, ризикує взагалі залишитися без страхового захисту.
    Щодо добровільних видів, таких як КАСКО, то вартість страхування визначає страхова компанія на підставі власних та ринкових статистичних даних.

5. kitana

kitana Banned

Ну і який зиск споживачам з цієї звітності? Це зведена звітність по всіх учасниках, вона нічого не каже про окремо взяту компанію. Чи споживач має просто повірити на слово, що якщо компанія є учасником федерації, то вона прозора, професійна і надійна? :)
    Ця федерація створена з метою лобіювання інтересів її членів на державному рівні. Це випливає з її статуту.

6. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

В залежності від виду страхування.
    Ми про що говоримо? КАСКО? ЦВ? ДЦВ?

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 18:01 ----------

НА ПРЕВЕЛИКИЙ ЖАЛЬ - чистісінька правда.

---------- Додано в 18:24 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ----------

Вибачте, але Ви несете рідкісний брєд сірої самки коня.

Якце для всіх одинаковий???? Так давайте і хліб будуть пекти по одній рецептурі, і в дупі що хтось хоче з горішками, хтось з ізюмом, нема чого. Бо ж люди не є дегустаторами і не зобов'язані ними бути.Погодити одну рецептуру і нехай жруть.

І на заправках бардак треба припинити, розвели тут масу різних видів палива - треба продавати тільки один вид, погоджений нагорі, бо ж люди не є хіміками та не зобов'язані ними бути, залишити приміром дизпаливо, а в кого бензин та газ то ж є їхні проблеми, правда?

Абсолютно невірна та оманлива аналогія. Ковбаса продукт традиційний для нашого регіону/країни/нації тому тут справді основним критерієм вибору є якість. Страхування ж навпаки є продуктом незнайомим для споживача, тому споживач в більшості випадків помиляється при виборі, оскільки йому не зовсім зрозумілі критерії вибору.

5 місяців від чого?????? дата ДТП, проведення експертизи, написання заяви на виплату????? Від чого рахуємо термін? Може документи ще не зібрані а Ви вже кричите, що не платять. Таких випадків тьма.

P.S. А, взагалі, стосовно Оранти, то вони, окрім, як по рішенню суду, навіть іншим СК не платять по регресних справах. То що тоді говорити про людей.
    Якщо справа стосується Оранти то - перевірити правильність оформлення всіх паперів, порахувати термін на виплату згідно договору/закону і на наступний день подавати до суду. Суди в більшості випадків приймають рішення не на користь СК. І якщо клієнт не є клінічним ідіотом та відвертим шахраєм то ймовірність виграти суд в СК - 90%

---------- Додано в 18:29 ---------- Попередній допис був написаний в 18:24 ----------

Я знаю перевізника який по сьогоднішній день купує цивілку від Інвестсервісу ))) за символічну ціну. І будь які пояснення що компанії не існує - не діє. ))) Хлоп економить на рік більше 1000 грн. Це полюбасу серйозні бабоси для серйозних пацанів. От так.

---------- Додано в 18:32 ---------- Попередній допис був написаний в 18:29 ----------

поліс виписаний на основі отриманої інформації від страхувальника зазначеної в заяві на страхування. Саме від цієї інформації залежить ступінь ризику а відповідно і страхова премія.

Норма про 50% участь страхувальника у врегулюванні збитку в законі є. Все вірно.

---------- Додано в 18:42 ---------- Попередній допис був написаний в 18:32 ----------

Я допоможу свому колезі який за наявності інтернету не може знайти відповідний пункт в законі )))

Стаття 38-1. Відповідальність за порушення умов страхування

38-1.1. У разі якщо страховик здійснив страхове відшкодування
    за шкоду, заподіяну під час використання забезпеченого
    транспортного засобу, у сфері, що передбачає більше значення
    коригуючого коефіцієнта
    , ніж визначено договором страхування, чи
    водієм, водійський стаж якого є меншим, ніж визначено умовами
    договору страхування, то особа, відповідальна за шкоду, заподіяну
    внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, зобов'язана компенсувати
    страховику 50 відсотків виплаченого страхового відшкодування.

Мова йде про коефіцієнт К2. Раніше згідно рекомендацій МТСБУ бралося місце прописки власника ТЗ, то тепер згідн рекомендацій того ж МТСБУ місцем реєстрації вважається адреса МРЕВ.

Багато дрібних міст МРЕВ не мають і якщо їхні авто реєструються в МРЕВ інших райцентрів то їм пощастило. А якщо вони є поряд з великими обласними містами (Львів/Пустомити) то ці люди змушені купляти ЦВ по набагато вищій ціні. Норма дурнувата, але маємо що маємо.

---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:42 ----------

Це теорія. Не більше. Гарна казочка для страхувальника.

В реальності брокери є паразитами ринку. І такими вони будуть до тих пір поки їм не заборонять на законодавчому рівні брати винагороду від СК. Працюють в ІНТЕРЕСАХ КЛІЄНТА - от нехай клієнт їм і платить. І тоді ми побачимо як клієнт буде готовий заплатити винагороду брокеру 2-5% від премії, а брокери будуть слинити руки на 15-30%, а в окремих випадках і більше. А на сьогодні зі всіми функціями брокера прекрасно справляються агенти (але з агентами все прозоріше, прекрасно зрозуміло на кого вони працюють, та хто їм платить)

7. kitana

kitana Banned

Автоцивілка.
    Питання виникло через конкретний випадок затримання виплати родичу Миха.
    Ви написали, що 90 днів рахується від подачі усіх документів. От я і питаю, які документи має подати саме потерпілий?
    В законі перелік документів чітко визначено, і вони подаються до СК разом із заявою на виплату. Всі решту документів збирає СК і має вкластися у термін 90 днів ВІД ПОДАЧІ ЗАЯВИ, а не розказувати казки, що не всі документи зібрані.
    Єдиний випадок недотримання цього терміну - розгляд справи в суді.
    Це до того ж самого запитання. Рахуємо від дати подачі заяви на виплату. А заяву можна подати одразу після огляду пошкодженого автомобіля.

Вибачте, але Ви несете рідкісний брєд сірої самки коня. (с) :)

Про цей пункт закону я і писала, коли навела два випадки 50% компенсації виплати.

В цьому пункті мова йде не про коефіцієнт 2, а про коефіцієнт 3 - сфера.
    Всі корегуючі коефіцієнти вказані у законі в прикінцевих положеннях:
    Сфера використання - ТЗ юридичних осіб, ТЗ фізичних осіб, ТЗ, що використовуються для перевезення пасажирів.
    Коефіцієнт 4 враховує стаж.

А от територіальний коефіцієнт 2 до цього пункту не має жодного стосунку.
    І за його невірне визначення страхувальник не несе жодної відповідальності.

У нас на підприємстві два автобуси. Мені їх страхують за найнижчим територіальним коефіцієнтом, бо страховка на 6 місяців і без знижок виходить за рік в два рази дорожчою, ніж раніше, а так - хоч якась економія. І ніяких проблем з виплатою у мене не буде.
    Я це питання спеціально вивчила перш ніж погодитись.

• Подобається Подобається x 1
  8. Vexler

Vexler Well-Known Member

kitana, вибачаюсь за затримку - купа роботи :wacko:
    mota_boy, інтернетом\компютером я вмію користуватись не гірше середньостатистичного сисадміна ;) Все вірно вже вказано:
    Стаття 38-1. Відповідальність за порушення умов страхування, а якщо точняше, то 38-1.1.
    Йде мова не так про к2,як взагалі про зменшену страхову премію через (неправильно обране місце реєстрації\обєм двигуна\БМ). По суті немає конкретики що це К2. Сфера можна замінити словом напрям тощо.

Останнього разу клієнт переконував мене, що коли в техпаспорті МРЕВ Львова і Пустомитівського району вказано + він ще має прописку район (хоча це зараз ніякого відношення вже не має), то я маю рахувати по району цей Трафік 277,02грн, хоча насправді має бути 498,64грн.
    Я здогадуюсь яка СК, а чи правильніше які висококваліфіковані працівники якої ск виписали йому цей поліс за 277гривень (Оранта 99% ))) ). Він думав, що я його хотів надурити чи що. Але ж машину він у Львові оформляв, логічно ж. В пустомитах немає ніякого МРЕВ вже років 20, якщо не помиляюсь)) Але що людині пояснювати,якщо треба просто "де дешевше")) Не дай Бог станеться ДТП, припустимо на 10 тис грн , 5 тис грн з нього ск запросить повністю законно. А різниця в нещасних 220грн. І той працівник буде нести ще й моральну відповідальність, що йому таку свиню виклав. Я ж такі ситуації людям пояснюю, але не до всіх доходять мої слова :) Хоча поки грім не вдарить - хлоп не перехреститься, тому час все розставляє на свої місця.

Всім зеленого світла! ;)

Останнє редагування: 15 чер 2012
  9. kitana

kitana Banned

Ви занадто вільно трактуєте закон :)
    В законі чітко і недвозначно визначено, що таке сфера використання, і не треба нічого додумувати.

Стаття щодо відповідальності стосується лише двох коефіцієнтів, які рахуються за даними, що надаються саме власником авто - заявлений стаж водія і використання чи невикористання як таксі (для легкових).

Всі решту коефіцієнтів страховик визначає на підставі свідоцтва про реєстрацію і відповідає за них сам страховик.
    Це логічно. А у Вашому "трактуванні" немає жодної логіки. ;)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оранта виплатила брату бабло за дтп, що сталося в грудні... я в шоці... не пройшло і півроку....

в чудеса можна вірити!

Доречі, чув, у ВР лежить законопроект, в якому планується обовязкове страхування замінити на добровільне у звязку з тим, що СК непорядно сплачують страхові випадки.

Це позитивний крок, тепер СК будуть старатися працювати чесно, а не думати, що до нас ітак прийдуть.

11. Vexler

Vexler Well-Known Member

kitana, ну звісно ж Вам видніше ;)
    Акція: виписую страхівки за 150грн незалежно від обєму двигуна авто та де авто зареєстроване)) :) :))

12. sani

sani Well-Known Member

такий лівак для ДАЙ за 100грн виписують, жеби не штрафували

13. kitana

kitana Banned

Українські страхові компанії порушують законодавство свідомо, лише б "урвати" клієнта, а там - хоч потоп. Єдина можливість навести лад - жорсткий контроль за СК, позбавлення ліцензій і дуже великі штрафи.
    А звалювати всі ваші проблеми на клієнта - це дурна відмазка.

14. QBE Expert

QBE Expert showthread.php?t=57249

В Україні так склалося, що брокери є по-суті мультиагентами. Але це не змінює суті їх роботи – експертного консультування з питань страхування. Професійний брокер завжди буде працювати в інтересах клієнта, оскільки його робота ґрунтується на репутації. Тому обов’язково* звертайтеся до брокерів, які мають хорошу репутацію на ринку* Що стосується агентів, то переваги роботи з брокером (мультиагентом) в тому, що брокер працює з багатьма компаніями, тому може запропонувати продукти різних СК, хоча якщо ви вже* визначилися, з якою* компанією ви хочете працювати, ви можете також звернутися і до агента.

---------- Додано в 11:26 ---------- Попередній допис був написаний в 11:24 ----------

Перейдіть за цим лінком і відкрийте не зведену звітність, а показники діяльності страховиків-членів УФУ. Там детальні показники по кожній компанії та якісна аналітика, яка дасть вам багато корисної інформація про СК, які вас цікавлять
    http://ufu.org.ua/ua/statistics/member_statistic/general_insurance/5318

15. Vexler

Vexler Well-Known Member

та я пожартував))) таке ніхто не виписує, бо тарифи для всіх компній однакові!
    Ніхто на клієнта не скидує, просто всі хочуть де дешевше і доходить до маразму ситуація. За 20-30 грн люди обдзвонюють 50 компаній,спалять бензи на 100грн, бо може хтось дешевше застрахує мене, а якщо за 150грн зроблять - то взагалі халява. А що буде коли потерпілий отримуватиме відшкодування - пофіг, то не мої проблеми - головне що я за "три гривні" оформив цивілку. Маразм! Ні, щоб подумати головою і обрати по рейтингу чи реальних відгуках нормальну СК - нє треба шукати шарашки "де дешевше". Було в нас би суспільство свідоміше і цивілізованіше, ці шарашки без спецконтролю повимирали би за рік-два, а так маємо хаотичний страховий ринок з супердемпінгом постійно незадоволених - які в нас всі страхові погані, хоча все далеко не так.

16. sani

sani Well-Known Member

скажу вам по секрету, виписує, і не тільки таке ;)

якби в нас було суспільство багатше, а не бумало чим би то дітей накормити і в що би їх одягнути... тоді би і викидали(саме викидали) гроші на страхування. Бо страхування то зайве викидання грошей на вітер, у нашій економічній ситуації.

17. Vexler

Vexler Well-Known Member

sani, говорячи по банальну "автоцивілку" - це приблизно 1грн-1,5грн на день. Якщо розглядати річний поліс. Не думаю,що це якісь феєричні суми, і ще й викинуті на вітер (коли більше половина людей гроші на сигарети, алкогольі т.п.- вважають нормою і це не гроші на вітер...я промовчу), бо робиться для власної ж безпеки. Але люди починають мудріти, я помічаю, лише після серйозних ДТП і коли тої ж непотрібної цивілки не було (а нафіга ж, це ж пряме здирництво) )
    Я вже не говорю про щось добровільне - типу квартиру (це взагалі недороге страхування) чи навіть дітей від нещасних випадків застрахувати в школі (в нас є спец програма Бешкетник - поліс коштує від 50грн на рік) Коли я розповідав про такий вид страхування батькам на зборах в школі - і мене запитали - а коли нічого не станеться, то нам гроші повернуть ? - я був в шоці, чесно кажучи.
    Про що можна говорити далі...

18. kitana

kitana Banned

спалився :)
    СК Брокбізнес.

19. Garis

Garis Well-Known Member

Хоть воно і коштує то страхування але краще його мати

20. sani

sani Well-Known Member

де купити найдешевшу цивілку? бо моя на "ісходе" )

а де твій аватар? :)