Страхування авто - повне КАСКО, за і проти

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Natalia H, 15 жов 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

компенсовувати нерви у нас це не модно. У нас сама СК доїсть ще нервів.

У мого брата ДТП сталося 31 грудня, скоро вже літо за вікном, а СК працює, аж іскри сипляться, правда бабок ще нема... вже на підході, але ще нема... ще от-от... і появиться шанс... перенести дату виплати...

• Подобається Подобається x 1
  2. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

3. kitana

kitana Banned

Ви самі відповіли на своє запитання. Компенсувати має винуватець ДТП. Але для цього Ви маєте подати на нього до суду і довести в суді, що він наніс Вам моральну шкоду, що Ви через нього втратили заробіток і т.д.
    Страхова компанія цим не займається, вона відшкодовує тільки прямі збитки.
    Якщо Ви вважаєте, що моральний збиток Вам нанесла страхова компанія під час врегулювання страхового випадку, то можете подати до суду і на неї.

---------- Додано в 09:51 ---------- Попередній допис був написаний в 09:32 ----------

Мих, у нас є національний поліс, що діє лише на території України, а є Зелена карта, яку купують для виїзду до Європи.

Так само і в Польщі.
    Ви купили в Польщі не Зелену карту з дією на всю Європу, а польський національний поліс з дією тільки на Польщу.

Польський національний поліс має бути дешевшим, ніж Зелена карта на Європу, яку продають у нас, бо різні покриття, як теріторіальні, так і за застрахованими лімітами.

У мене друзі з цим стикнулись. В них ДТП було у 2008 році. Отримали виплату і відремонтували авто. А через півтора роки їм надійшов лист від податкової. Вони взяли в своїй страховій копії документів про виплати, та надали чеки на оплату на СТО, на цьому питання було закрите.

Щодо законодавства, то з 1 січня 2011 року діють трохи інші правила.
    Якщо Вас цікавить це питання, можете прочитати цю статтю, там все детально розписано.
    http://zib.com.ua/ua/9519-yakscho_strahove_vidshkoduvannya_menshe_vartosti_avto_podato.html

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мих заплутвся....:crazy::crazy::crazy::wacko:

5. kitana

kitana Banned

Ми з mota_boy написали одне і те ж.

Мих, виставте скрін того, що Ви купили у Польщі, ми Вас розплутаємо :)

До речі, в Польщі немає державного регулювання цін на автоцивілку, тому там дві великі компанії демпінгом витіснили з ринку всі решту компаній і в результаті в Польщі автоцивілка є збитковим видом страхування, яке перекривається за рахунок страхування нерухомості та інших.
    Отже, Миху, робіть висновки. В Польщі ціна страхування нерухомості є завищеною, бо покриває ще й збитки від автострахування. Здирництво? Здирництво :)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Залежить для кого.

Цікаво знати, скільки часу після ДТП польська СК виплачує компенсацію.

---------- Додано в 12:59 ---------- Попередній допис був написаний в 12:58 ----------

немаю дома сканера, з понеділка.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я висновок вже зробив.

українці за страхування авто в Польщі платять 250 гривень, а поляк за страхувння авто в Україні платить 100 грн. І що цікаво... польским СК то невигідно, а для ниших СК - як хліб з медом.

8. kitana

kitana Banned

Я тут покопалась на сайті польської компанії PZU та нашвидкуруч подивилась їх закон про обов'язкове страхування.

Так от, поляки за страхування в Україні взагалі нічого не платять :)

В Україні український поліс дії лише на території України, а на інші країни потрібна Зелена карта.

В Польщі також є поліс автоцивілки і є Зелена карта.
    Але польський поліс окрім самої Польщі діє у всіх країнах ЄС, а також у Андоррі, Ісландії, Норвегії, Швейцарії і Хорватії.
    А Зелена карта у Польщі видається для виїзду в решту 13 країн, що э членами Green Card: Албанія, Македонія, Марокко, Молдова, Білорусь, Сербія, Чорногорія, Туніс, Боснія і Герцеговина, Туреччина, Іран, Україна, Ізраїль.

Тобто, польський поліс діє на території Польщі і більшості країн, які вказані в українській Зеленій карті.
    І покриття за польським полісом таке ж саме як і за українською Зеленою картою:
    1) по ДТП на території Польщі - 2 500 000 євро по травмам та 500 000 євро по майну. З 10 червня цього року ліміти будуть вдвічі більші (можливо і вартість полісу зросте).
    2) по ДТП на території інших країн - згідно законодавства цих країн, але не менше ніж у Польщі.

Оскільки польський поліс діє на всі країни Єврозони, то Зелену карту на решту 13 країн компанія PZU видає просто безкоштовно на додаток до річного польського полісу. Тобто для виїзду в Україну поляки вже нічого не купують.

Висновок - вартість української Зеленої карти - реально здирство.
    Мих, підтримую. Якщо немає проблем з перетином кордону без української зеленої карти і можна купити поліс у поляків, то так і треба робити. :yes:

Єдине але. За польським законом відповідальність має бути застрахована ДО перетину кордону, а страхування на території Польщі передбачено на випадок, якщо в іноземця закінчився строк дії Зеленої карти. Видно у поляків ставлення до законів таке ж, як і в нас :)

9. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Закон про страхування каже, що відшкодуванню підлягають тільки прямі збитки, якщо в договорі не вказано інше. В полісі ОСЦПВ не вказано (підлягають відшкодуванню, згідно з законом про ОСЦПВ моральний збиток, але тільки певного виду і то в невеликій сумі).

Хоча при великому бажанні можна зробити і такий продукт як Ви хочете, але Мих та всі решта на ціну будуть волати про "ЗДИРНИЦТВО!!!!"

Сьогоднішня цивілка є такою якою є її ціна. Сьогоднішні умови є компромісом між ціною та умовами.

---------- Додано в 12:46 ---------- Попередній допис був написаний в 12:43 ----------

Написав як можна заробити не порушуючи закон, не виписуючи ліві рахунки, з лівими цінами на запчастини

Нехай цікавляться. Скільки є судових рішень стосовно зобов'язань сплатити податок з відшкодування? Я таких не зенаю. Отже все в порядку.

---------- Додано в 12:51 ---------- Попередній допис був написаний в 12:46 ----------

Мені складно судити про мотиви дії польського прикордонника.

Я знаю лиш про те що в Україні заборонено продавати зеленку на ТЗ зареєстровані в інших країнах. Стосовно польщі маю таку саму інформацію (стосувалося авто з білоруською реєстрацією, довелося брати польську цивілку, потім українську цивілку, маршрут пролягав через Україну).

Тому, найімовірніше, це була польська внутрішня цивілка.

---------- Додано в 12:55 ---------- Попередній допис був написаний в 12:51 ----------

Не путайте ліміти відповідальності, в поляків вони суттєво вищі. Та і година роботи є вищою. Отже середній збиток є також більшим.

---------- Додано в 13:01 ---------- Попередній допис був написаний в 12:55 ----------

Мих, від дати ДТП рахується термін повідомлення СК про подію, термін на протязі якого можна подати претензію до СК (тобто зібрати документи та написати заяву на виплату). Термін оплати рахується ПІСЛЯ написання зави на виплату та ПОДАЧІ ВСІХ НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ.

Якщо є питання про затягування термінів розкажіть ситуацію, я проконсультую.

Якщо є бажання просто поплакатись бо всі СК п..си, то до бабусь на лавочку, вони поспівчувають.

---------- Додано в 13:04 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

Стосовно зеленки погоджуюсь. Якщо маєте справу з страхуванням то знаєте що у нас твориться з комісіями по зеленці.

Наскільки мені відомо, це стосується легкового авто, вантажні перевізники купують на території України, польська суттєво дороще.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дякую, то я хіба братові скажу, а він з вами звяжеться, якщо можна, щоб не було зіпсутого телефону, ок?

11. mota_boy

Нема питань, пишіть в ПП або на форумі.

12. QBE Expert

QBE Expert showthread.php?t=57249

Страхування - справа дуже тонка. Партнерство з професійною та надійною страховою компанією забезпечить спокійний сон та впевненість на дорозі. Пройдіть невеликий тест - перевірте себе та свою СК.

Тест: Чи варто довіряти вашій страховій компанії

1. Страхова компанія є
    a. Частиною міжнародної страхової групи;
    b. Великої національної компанії;
    c. Структурою невизначеного походження.

2. Як давно СК працює на ринку
    a. Більше п'яти років;
    b. Від двох до п'яти років;
    c. Менше року.

3. Чому ви розглядаєте саме цю СК
    a. За рекомендацією брокера;
    b. Прочитав позитивні відгуки на форумах;
    с. Побачив об'яву на паркані.

4. Місце СК в рейтингах
    a. На перших місцях рейтингів надійності страхових компаній;
    b. Не займає перші місця, але є присутньою в рейтингах;
    c. Компанія не згадується в рейтингах надійності.

5. Що про СК пишуть на форумах
    a. СК своєчасно робить страхові виплати, клієнти рекомендують СК іншим;
    b. На компанію не жаліються, але й не рекомендують;
    c. Форуми рясніють скаргами не задоволених клієнтів.

6. Під час оформлення страхового поліса:
    a. Вас уважно вислухали та підібрали страховий продукт, виходячи з ваших потреб;
    b. Представник компанії відразу запропонував вам купити, за його словами "найкращий страховий поліс в світі", не обтяжуючи себе спілкуванням з вами;
    c. Окрім страхового поліса вам намагалися додатково продати турпоїздку та косметику.

7. Вартість страхового поліса:
    a. Знаходиться в межах ринкової вартості;
    b. Суттєво відрізняється від середньоринкової вартості;
    c. Не підлягає ніякому порівнянню з ринковою вартістю.

Підрахуйте кількість балів: а – 2 бала, b – 1 бал, с – 0 балів.

Результати:
    10-14 балів – Репутація та досвід роботи вашої страхової, об'єктивна оцінка надійності від незалежних експертів, а також страхових брокерів підтверджують: Ви зробили правильний вибір!
    5-9 балів – СК не справляє найкращого враження, але можна спробувати попрацювати з нею. Тільки застрахуйте те, про що не пошкодуєте – любиму шиншилу жінки, наприклад.
    0-4 бали – Якщо ви не боїтеся помсти, відрекомендуйте СК тещі.

13. mota_boy

1. Підозрюю що іноземний капітал є важливим, окільки саме такою компанією є QBE
    2. Актуально, але не дуже. Оранта скільки працює? А толку-то з її віку.
    3. Брєд повний. Брокери це п'явки які треба гнати з ринку ссаними тряпками. Агент зрозуміло хто і чиї інтереси представляє. А брокер хоче бути "тіпу представником страхувальника, який вибере найкращі умови :fu:", а в результаті запхає клієнта туда де отримає найбільшу комісію. Нехай беруть комісію з клієнтів, от тоді побачимо реальну потребу ринку в таких посередниках.
    4. Було б добре в рейтинги дивитись, але та ж оранта на перших місцях, а результат самі знаєте.
    5 Напевно один з найважливіших факторів, однак треба враховувати, що "всім не догодиш" і навіть у самих кращих завжди знайдуться незадоволені. Тут питання в їх кількості.
    6. От мені цікаво який відсоток клієнтів "знають що їм потрібно"??? Це тільки на тренінгах по продажах розказують про "визначення потреб" і т.д. , в реальності ж все інакше. Це не тому, що я вважаю, що клієнти ідіоти. а тому, що культура страхування у нас на зародковому рівні.
    7. А що саме являється ринковою вартістю поліса? бачення СК чи бачення страхувальника?

ІМХО, тест на коліні сам склєпав за 5хв???
    Ще одне ІМХО, тільки рекомендації тих отримував виплату (наголошую виплату в кілька десятків/сотень тисяч, а не тих кому бампер фарбували) і, звичайно ж, самому сидіти та читати договір/правила.

14. kitana

kitana Banned

А які документи має подати людина, якій розбили авто?

15. Vexler

Vexler Well-Known Member

Я з 2009 року працюю у потужній СК і можу сказати одне: більша частина людей не орієнтується в страхуванні, а лише шукає "де дешевше". Також значна частина намагається вибити з СК все що тільки можна, навіть з дрібного випадку, а коли укладати поліс - хоче заплатити 3 гривні (образно) і щоб все було по мах.
    І ще: скільки людям не роби добро - все одно память коротка і побіжать "де дешевше". Страхової культури в українців мізер.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я вам скажу чому не орієнтується. Справа в тому, що люди всі поголовно не є юристами і не зобовязані ними бути. Проте є СК зі своїми юристами, кожна з яких складає твір на вільну тему про страхування, який ще називають договором страхування. Скільки у вас на фірмі займає договір каско на страхування? 5 сторінок? 7? А яким розміром шрифта той договір нашкрабаний? 5? 6? Отож бо і воно.

Я вважаю, що договір повинен бути єдиним для певного виду страхування, чи то для каско, чи то для цивілки. Він має бути узгоджений десь там наверху, щоб жодна СК не могла вписати туди море підводного щебеню, а умови мають бути просто виписані у табиці(термін дії угоди, франшиза, сума страхування і т.д.).
    Але певно, якщо текст великий, море спец. юридичних алегорій, які мають подвійне значення і на суді як хочу так трактую, то що залишається клієнту, якщо не вибирати "де дешевше"?

---------- Додано в 19:01 ---------- Попередній допис був написаний в 18:45 ----------

А звідки вона візьметься, як не досвіду роботи з СК? Якщо би народ бачив вигоду, то би й проблем не виникало.

Припустимо, ви продаєте хорошу ковбасу, то її братимуть, а якщо ви продаватимете погану комбасу, її не братимуть. Те саме і з СК. Моєму братові 5 місяців Оранта не виплачує. Скажіть, як йому довести, що страхування - це добро?

От тільки не тре говорити, мов не та СК. Будь-яка СК може тягнути так довго і їй нічого не буде. Чому? Бо так вони собі пролобіювали цей закон. Якщо б закон був і працював, то будь-хто, застрахувавшись будь-де отримав би відшкодування моментально. Але СК працює не на повернення, а на збагачення. Нема культури!

17. kitana

kitana Banned

Ну, я уклала договір КАСКО, то там 6 сторінок. Основні умови виписані на першій сторінці, саме в таблиці.
    Умови обов'язкового страхування прописані в законах і постановах КМУ, і договори затверджені.
    А КАСКО - це добровільний вид страхування, і кожна страхова компанія розробляє свій власний продукт на підставі своїх правил страхування, які затверджуються чи то мінфіном, чи то держфінпослуг.

Звісно, можна зробити договір на дві сторінки, але там буде вказано, що невід'ємною частиною цього договору є правила страхування. Воно Вам треба, ще й правила вичитувати?
    Тому всі умови прописуються в договорі, і виходить багато тексту, а шрифт має бути читабельним.

Не розумію, як можна заплатити 5 - 10 - 20 тис. за страховку, не вивчивши, за що платиш?
    Я свій договір прочитала, що незрозуміла - мені пояснили. Пропонували більш дорогу програму, показали порівняльну таблицю (чим вони відрізняються) більшість цих додаткових умов мені була не потрібна, тож я на них зекономила.

До речі, коли читаєш договір і задаєш питання, то одразу бачиш, з ким маєш справу, якщо працівник СК сам плутається і роз'яснює незрозуміло - значить або погано знає свій продукт, або щось не договорює. А якщо він на всі питання чітко відповідає, і розмовляє з тобою стільки, скільки тобі потрібно, значить все ОК.

Якщо людина страхує кредитний автомобіль, то страхову пропонує банк, там читай не читай, вибору немає.
    А якщо сам хочеш застрахувати, то вже маєш знати, нащо воно тобі, чого ти хочеш, і скільки ти готовий за це заплатити.

18. Vexler

Vexler Well-Known Member

Мих, в українців присутня невідємна ознака (у більшості) - любов до халяви і "де дешевше". Лафорт, Інвестсервіс, ІнтерТрансПоліс,Оранта та інші (шарашок на ринку багато- для мене шарашки - це ті СК, які не платять) - ось такі "мега"компанії (в деякиз вже ліцензії позабирали) понапродували україням автоцивілок зі знижками -50%, а потерпілі маю битись об офіси, і чекати роками виплати. Це жах. І людям пояснюєш це, розказуєш, робиш величезні виплати, і все одно не доходить. Де скажуть дешевше - там застрахуються. А потім жаліються,що в нас погані страхові бла бла бла.
    Пояснюєш-пояснюєш, як до стіни. А ще був клієнт від яког оя був в шоці))) Має ТЗ,зареєстрований у Львові (в техпаспорті зазначено МРЕВ Львова і Пустомитівського району). Я кажу, що мин року у Вас було по району,бо прописка не львівська, але цього року вже грає роль місце реєстрації авто і в Пустомитах вже років 20 як немає ніякого МРЕВ і Ви оформляли ж у Львові машину, тому виходить дорожче і озвучив ціну (зробив ще від себе знижку, як завжди). І що ви думаєте: застрахувався в якійсь шарашці, бо йому порахували по районі))))) бо він переконав агента, що якщо в техпаспорті пише пустомитівського р-ну, то значить це є підставрю для оформлення по районних найменших тарифів))) жесть просто, Це типу те,що я працюю вже більше 4 років - то я дурний і нічого не знаю, а просто хочу побільше здерти))))) ну що ви скажите про цей випадок? Ви приходите люди до зубного і теж вчите стоматолога як йоу зуби ремонтувати чи що?))) Але клієнт не розуміє, що станеться ДТП і в кращому випадку він 50% суми заплатить з в власної кишені, бо поліс виписано свідомом невірно. А й що говорити.....жах.....таких прикладів за мою роботу є море..

19. kitana

kitana Banned

Невірно виписаний поліс - це відповідальність працівника СК. Хіба в цьому випадку є законні підстави зменшити виплату на 50%? Немає.

20. Vexler

Vexler Well-Known Member

kitana, почитайте закон ;) По факту просто нереально довести робилось це свідомо чи ні. Відповідальність працівник буде нести швидше дисциплінарну.

а де твій аватар? :)