Страхування авто - повне КАСКО, за і проти

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Natalia H, 15 жов 2009.

1. Princess

Princess Well-Known Member

ну в принципі може бути і франшиза на угон/тотал. більше суть в тому, що якщо щось зовсім не тьфу-тьфу, то хоч якась компенсація буде (не факт, звісно, але все ж спокійніше).

2. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Ну Вас же постійно банять, тут щей несанкціоновану рекламу пришиють )))

Можете додати тариф, марка та вік авто, вартість на яку вона застрахована, умови страхування (франшиза загальна, на угон/тотал), умови зберігання (стоянка/гараж/будь-де)?

3. Olenall

Olenall миється в бані

Хочу запитати, як ви вважаэте, чи варто купувати страховку КАСКО?

4. - если цените свои нервы выше денег - стОит, и только у надёжной (скорее всего недешёвой) компании, т.к. платите Вы за своё спокойствие.

• Подобається Подобається x 4
  5. redfox

redfox Well-Known Member

ну, я 2 года страховалась в ингосстрахе, пока там не подняли цену - вообще было на все плевать - однажды на дверях ктото вечером расписался - утром уже было направление на ремонт - вообще без проблем, потом полгода страховалась в втб страхование - там у меня конфликт вышел - больше к ним не пойду... все зависит от страховой, а вот спасские ворота осагу вообще моментально выплатили... может и у них каску сделаю. тем более до определенной цены каска обычно отбивается - то есть там камешек прилетел, царапинка гдето - и сразу в ремонт - красота

6. Olenall

Olenall миється в бані

Дуже дякую. А мені знайомі порадили Уніку, там зараз вигідні умови. Хто-небудь щось чув про цю страхову?

7. night

night Well-Known Member

Варто на всі 100%. Їздите собі спокійно. На вулиці не погода...не проблема. Ваше авто застраховане. Попав камінець в лобове, також Ви спокійні.
    Крім того деякі компанії пропонують можливість раз в рік користуватися послугою ДТП без оформлення ДАЇ при пакеті повне КАСКО.
    Щодо вигідних умов страхування. Уважно читайте договір і особливо уточніть терміни виплати у разі страхового випадку. Дешевше не означає краще. Менша витрата на страхування може вилитись у велику неприємність у разі виникнення страхового випадку.

• Подобається Подобається x 2
  8. Dell

Dell Active Member

Народ висловіться що надійніше?
    Дженералі Гарант vs PZU
    Взагалі можне хтось бачив інфу про відсоток виплат?

9. Muchaco

Muchaco Well-Known Member

PZU однозначно краще!!!

• Подобається Подобається x 3
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

страхують і від погоди?

угу, спокійні, поки не прийдеться місяцями чекати на виплату з безкінечними завтраками.

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

Ех... читав я ті угоди... Якщо б їх писали нормальним шрифтом, типу "Цирилік-14", вона б... угода вийшла на 24 сторінки, а так - на 17. Ну й ви ж не юрист, щоб взнати всі ці тонкощі, найміть юриста(любой капріз за ваши дєнюшкі), який би розжував вам всі ті нюанси.

---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:17 ----------

А це правда... юристи для страхової компанії добре постаралися, щоб вам здавалось, що страхування вам вигідне, замаскувавши підводні камені, які простому смертному не побачити, щоб потім з великими очима запитати платільщика: а ви читати вмієте? Іншими словами - сам дурак, а ми страхувальники - молодці, все робимо по закону. Судитися з страховою фірмою нелегко... бюджет у вас різний, відповідно юристи різні.

Поки лозунг у СК один: вибити гроші на страхування і правдами/неправдами не виплатити страховий випадок. Такий бізнес.

• Подобається Подобається x 1
  11. Olenall

Olenall миється в бані

Я все-таки придбала поліс КАСКО в страховій Уніка, сподобались вигідні (як на мене) умови: за ціною КАСКО я отримала повне страхування авто, страхування водія і пасажирів, а також добровільну автоцивілку. А ще знайомі позитивно відгукувалися про цю компанію.
    Але з часом буде видно:)

12. night

night Well-Known Member

і від погоди і від непогоди:)
    я не берусь стверджувати що всі компанії вчасно виплачують. Можу тільки з свого досвіду сказати що з ТАС я ніколи проблем з виплатами не мала. До 21-го дня як і вказано у договорі виплачували.

Згідна. Я не юрист. Але моя логіка така. Я їжджу і буду їздити ще дуже багато років. Користуватися КАСКО збираюсь і на далі. Машина в мене дорога. Тому бажано знати всі тонкощі страхування. Розбірательства типу "а ви там щось не дочитали" я не люблю. Тому простіше один раз заплатити гроші юристу який все розжує доступною для мене мовою і я буду знати всі свої права і всю нюанси Або ж варіант номер два. Звернутися до знайомого юриста який все розяснить без грошей:)
    І якщо порахувати витрати на юриста (не потрібно супер пупер модного брати). Це стандартний договір. І розділити ці витрати на всі роки страхування, то виходить досить смішна сума.
    Згідна з Вами. Але люди і самі в багатьох випадках як то кажеться протуплять. То випивши за руль сядуть, то колеса в них лисі, або обслуговуються фіг знає де і їм там такого накрутять....Береженого Бог береже. У випадку з СК треба зробити все по букві закону щоб не було на що їм потім з'їхати при настанні страхового випадку.

13. a.ilchenko

a.ilchenko Well-Known Member

Проти.
    Але був змушений страхувати авто три роки (кредит).
    Коштувало 40000 руб. на рік.
    Страховий випадок був лише один раз - заміна лобового скла (35000).
    І один раз звертався як потерпілий у ДТП (агент сказав, що має сенс звертатись по КАСКО з регресивним позовом по ОСАГО)... І нічого - нарахували, як по ОСАГО - десь 15 тисяч (крило і шматок бампера) :sad:
    Має сенс тільки при угоні (та ще треба довести, що авто стояло там, де треба), та повній конструктивній гибелі (не приведі боже)

14. kym

kym Well-Known Member

Порахуйте вартість експлуатації одного кілометра на машині плюс знос машини(падіння вартості при можливій продажі), враховуючи абсолютно всі витрати і може дешевше на таксі їздити....?????. Плюс якщо відложити три - чотири каско в шкарпетку чи в банк під депозит то можна оплатити любий ремонт і ще залишиться. Плюс звичайне страхування 100 000 грн дає. Про крадіжку окрема розмова. Все треба рахувати і не дуже слухати страхових агентів.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Клас!

Тепер, коли зателефонують з банку, щоб я страхував авто, я скажу, що це без користі, бо то на лисих колесах поїду, то 200 грам за драбину... тоключі загублю.

16. Olenall

Olenall миється в бані

дуже дякую, дуже корисно щодо "все прорахувати"

17. polart

polart New Member

а я страхуюсь в ск "Провідна" і дуже задоволений.

Останнє редагування модератором: 2 жов 2011
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Особисто я не вважаю, що страхування забезпечить спокій, навіть, якщо йде мова про простеньке страхування авто.
    Колись у 90-ті роки, коли був повний розгул крадіжок авто, якщо хто мав хорошу іномарку, міг платити бандитам місячну мзду і вони "гарантували", що ваше авто ніхто не рухатиме. Але часи міняються і от ті ж, хто цим займався - легалізував свій бізнес, тобто відкрили страхові компанії Саме таке враження складається, коли стикаєшся з нашими СК. Ви купляєте страхівку у СК, а хто вас застрахує від нечесних СК? Адже застрахувавши своє авто, зовсім не фарт, що вам СК компенсує ваші втрати.

Перш за все - це рогатки, які СК ставить при заключені договору"повне каско".
    Щоб описати умови страхування, виходячи з здорового глузду, необхідно однієї сторінки, ну але щоб договір був мутним і заплутаним, СК малює його на сторінок 5.
    Робиться це явно з однією метою: щоб клієнт не розібрався і це спрацьовує, бо далеко не кожен шофер є юристом.
    Другий момент договору - це зірочки для зноски, а зноска пишеться настільки дрібним шрифтом і в такій кількості, щоб у вас не було ні бажання читати, ні, тим більше розбиратися з нюансами.
    Хтось може сказати, мов маєш очі, розум - розбирайся ! Можливо і так, але якщо вам до рук потрапляє угода на 3...5 сторінок з зносками, що написані дрібними буквами говорить про нечистоплотність СК, намагання обманути клієнта, не розповісти всю правду.

А таких моментів є море. Наприклад у вас записано, що цим договором ви страхуєте авто від угону. Ви зупинились десь на вулиці, прийшли люди в чорному, викинули вас з машини... Ви щасливі, що у вас є страхівка від угону, приходите, а спеціалісти з СК вам дають відмову, бо вважають, що угон є тоді, коли ваше авто вкрали тоді, коли ви не бачили, а це не угон.

Або ви страхуєте проти пожежі, і не підозрюєте, що самозапал СК не вважає пожежею(і таке буває).

Ще дуже цікавим моментом є заведена практика на деяких СК - це оцінювання порядності клієнта. Тоді, коли ви їм платите договір, ви для них є порядним клієнтом, ну... всі, що платять є порядні, але от коли настає страховий випадок, ви цілком можете стати для них непорядним клієнтом і тоді крутитимуть вам голову по повній. Звичайно, потративши на суд, адвоката, вбивши море часу можна довести зворотнє, правда тре памятати, що у вас один адвокат, а у СК цілий підрозділ юристів, які спеціалізуються на даній темі щодня.
    Так що таке вшивий клієнт?
    Щоб стати непорядним клієнтом потрібно небагато - набрати більше 10 баллів. Наприклад, ви, чи вам пошкодили своє авто, а йому понад 10 років. За таку "вшивість" нараховують 5 балів. Також 5 балів ви отримаєте, якщо ваша пригода сталася без свідків, 5 балів ви отримаєте, якщо ДТП сталося з авто родича. Балли недовіри вам нарахують, якщо ДТП сталося за пару днів до закінчення договору, або в перших пару днів після вступу договору в дію.

Тобто заплатив гроші СК, а вона ще подумає: порядна ви людина, чи ні. Тре памятати: прибуток СК - це різниця між оплатою всіх клієнтів та виплатою потерпілим і цим все сказано.

Останнє редагування: 17 жов 2011
    • Подобається Подобається x 3
  19. QBE Expert

QBE Expert showthread.php?t=57249

20. Nikkola

Nikkola New Member

Страхування КАСКО

Погоджуюсь і не погоджуюсь з Мих.
    Якщо у Вас стареньке авто (наприклад 7, а то і 10 років) - забудьте про КАСКО - жодна СК не візьме його на страхування.
    А чи потрібне страхування авто саме Вам?
    Пора(цвірінь)те всі ваші збитки нанесені авто (розбите скло, фара, рихтування і фарбування крила і т.д. ) за останні кілька років в грошовому еквіваленті і визначте середньорічну суму.
    Так от, якщо ця сума становить менше 5 відсотків вартості авто, то Ви хороший автомобіліст і страхуватися Вам потрібно лише у тому вbпадку, якщо Вb дуже боїтеся викрадення.
    Якщо ж ця сума становить більше 5 відсотків вартості авто задумайтесь над страхуванням.
    І тут головне вибрати умови, які задовольняють саме Вас (співвідношення ціна-якість).
    Маючи договір страхування головне знати від чого він Вас захищає.
    Розібратись можна і самому, але краще це зроблять для Вас спеціалісти, або просто колеги, які працювали в СК.
    Як правильно пише Мих, саме цікаве в договорі написано або маленькими буквами, або заховано десь в тексті.
    А ще особистий досвід.

а де твій аватар? :)