Страхування авто - повне КАСКО, за і проти

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Natalia H, 15 жов 2009.

1. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Невже без жодних обмежень по сумі та характеру ушкоджень? Мало вірю. Яка компанія?

2. night

night Well-Known Member

ТАС. еліт опція передбачає виплату без фіксації ДТП. Обмежень по сумі, характеру немає, так як в мене повне КАСКО.

• Подобається Подобається x 1
  3. mota_boy

Це Ваша думка чи так написано в договорі/правилах страхування?

4. night

night Well-Known Member

так написано в договорі. Еліт опція і її функції, строки виплати і т.д.

5. mota_boy

Щойно спеціально тероризував ТАС ))) обмеження по сумі є. )))
    Уважніше читайте договори та правила, і не тіште себе ілюзіями.

• Подобається Подобається x 2
  6. night

night Well-Known Member

А я себе не ілюзіями тішу а привілегіями постійного клієнта:) (9 років страхування і лише 3 страхових випадки і 2 не з моєї вини). Тому і умови договору роблять під кожного конкретного клієнта. Плюс впливає водійський стаж, аварійність, вартість і вік машини, додаткові послуги (страхування майна, страхування закордоном). Думаю в кожній страховій компанії передбачено бонуси і знижки постійним і не проблематичним клієнтам.

7. mota_boy

9 років стаж серйозний, поважаю. Якщо історія позитивна то маєте добру знижку, я так думаю на рівні 40-50% (хоча може і помиляюсь)

Так часто СК може запропонувати комусь одні умови комусь інші - це нормально. Але є принципові питання якими не поступиться жодна СК (скільки б років Ви не страхували і яка б позитивна історія в Вас не була), це:
    1. Алкоголь за кермом.
    2. Перехід до СК права регресу до особи винної в нанесенні Вам збитку.
    3. Наявність повного комплекту ключів та свідоцтва про реєстрацію ТЗ при угоні ТЗ (не путайте угон з грабежом та розбоєм)
    4. Порушення кримінальної справи в разі незаконного заволодіння автомобілем

і т.д. в кожної СК є свої принципові моменти від яких вона не відступиться, я назвав тільки основні які є в 99% СК.

Тому я б радив уважно прочитати договір а також правила страхування, щоб в один прекрасний момент не залишитись без виплати.

Поясню. Ви гальмуєте на пішохідному переході і Вам в зад вдаряється інша машина водій якої не дотримався безпечної дистанції. Ви знаючи що Вам довідки не треба спокійно роз'їжджаєтесь та їдете в страхову. В результаті одержите відмову у виплаті за незабезпечення права регресу СК (виплативши Вам СК має право збити ці гроші з винної особи) до винної особи (єдиними доказом у суді про вину того водія який вчинив ДТП буде довідка ДАІ якої нема.). Хіба би на місці Вам працівники оформили би подію інакше, так щоб там не фігурував винуватець (бо Ви ВІП клієнт), але то вже шахрайство яке тягне на кілька років і т.д.

саме так - ризиковість, комплексність, збитковість.

Як і надбавки збитковим та шахраям.

• Подобається Подобається x 3
  8. Natalia H

Natalia H Member

Ні, я мала на увазі не "хочу плачу, хочу - ні", а "хочу продовжую угоду, хочу - ні". Gron писав:
    То я і подумала, що є такий варіант як укласти угоду тільки на квартал, а не на цілий рік. Бо якщо це все-таки на рік, чи справді дорожчає при розбиванні платежу на кілька частин? В моїй, здається, так не було. Була сума, і можна було заплатити її відразу, а можна було відтермінувати. І так, як ви і сказали, при настанні страхового випадку, треба спочатку виплатити все до кінця.

О і я ж про то. Жаба дусить платити такі гроші - розрахувала по страховому калькуляторі дууууже приблизно страховий платіж на наступний рік. Вийшло десь в районі 10тис. грн! Цікаво, що ще скажуть в самій страховій, може я щось не так порахувала, бо минулого року було 6тис.

Останнє редагування модератором: 19 жов 2009
  9. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

не знаю як у нас, але за кордоном таке можливо (знижка навіть 50% ). І можна її отримати навіть за 2-3 роки чемної їзди

Риторичне питання. Схоже на то чи потрібно брати довгостроковий кредит, коли кінцева виплачена сума відрізняється в рази від початкової. Я більше схиляюсь до того що страхівка потрібна (як і кредити молоді), оскільки всеодно ті кошти ніхто не буде самостійно акумулювати, та і ринок цін наприклад на авто і квартики он як розгулює амплітудами. Пригадайте, на початку 90-х авто за 10-15 тис було ледве не еліт, а зараз це нижче середнього класу або достатньо вживане. Нє?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо отак порахувати 10 000 грн. на рік., 833 грн. /міс. виходить дрібні вмятини, драпини, шкло взагалі не вигідно страхувати.

11. night

night Well-Known Member

це залежить на якій машині:)

12. mota_boy

Укладаючи на квартал/місяць/півроку і т.д. ви не зекономите аж ніяк. якщо платіж 1200 грн в рік це зовсім не означає що платіж за місяць буде 100 грн., він буде більший. А ще є нюанси про те що якщо у вас не річний поліс то виплати по угону/повному знищенню авто проводяться після того як Ви доплатите різницю між вашим та річни полісом і т.д. Тому б не радив шукати меду в одному місці. Доцільність покупки короткотермінових полісів басу ТІЛЬКИ в тому випадку коли якщо твердо знаєте що за три місяці продасте авто, чи авто буде зберігатись півроку в гаражі з супер пупер охоронними системами (або на стоянці райвідділу міліції) а Вас не буде в місті/країні і т.д.

Дрібні вмятини та царапини це не збиток, а амортзнос авто. (це моє ІМХО, хоча страхові платать і за дрібязок)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не на дорогій, але щомісяця, згідно плану.

А що, коли рахувати наступним чином. 5% в рік - то 20 років. Якщо машиною їздити 10 років, що в принципі досить реально, то виходить, що на страхування тре віддвати половину вартості машини за 10 років. Жирнуватенько, як на мене.
    Виходить, що страхова фірма може відшкодувати кожну другу машину з застрахованих на повну вартість, грубо кажучи, якщо б страхування було на 5 років наперед, як завдаток. Але крадуть і розбиваються не кожна друга машина...
    Цікаво, який процент машин крадеться взагалі на Україні... Шось мені підказує, що незлий то бізнес - страхування.

14. mota_boy

Про жирнуватенько це просто Ваша думка (повірте вона хибна). Реальний тариф ще вищий ніж 5% від вартості. Так європейські тарифи на страхування є нищими ніж наші, але на те є багато вагомих причин:

1. Шахрайство - в усьому світі статистика каже що 10-15 % виплат ще безпідставні виплати по сфабрикованих страхових випадках, підробка документів і т.д. Звичайно що це закладається в тариф. Як думаєте в нас шахрайства менше? Ні набагато більше - менталітет такий. Відповідно в тариф закладено більший відсоток на шахрайство.
    2. Левова частка причин ДТП це алкоголь за кермом та стан доріг. Іноземець не дозволить собі не тримаючись на ногах сідати за кермо, в нас можна зробити ДТП, порішати з ДАІшникаим і по документах бути тверезим, або привезти дружину та всадити за кермо і оформити ДТП на неї. Про дороги... просто середня кільеість ДТП на 1000 авто є більша ніж за кодоном де дороги нормальні.
    3. В портфелях наших СК автострахування займає левову частку, подекуди 70-90 % від загальної кількості ризикив. Це досить небезпечний показник. Але такі реалії ринку решта продається дуже складно та з неохотою. За кордоном портфелі СК набиті менш ризиковими договорами (нерухомість, різного роду відповідальності і т.д.) що дає можливість проводити автострахування по менших тарифах бо є чим перекривати збитковість автострахування.

Як приклад можу привести СК ПЗУ Україна, власники поляки з досвідом у страхуванні, вийшли на наш ринок з дешевими (польськими) тарифами, в результаті за 6 міс цього року чистий збиток 248 млн. Під час кризи багато СК отримали збитки, але 10-20 млн для великої компанії не є критичним а у ПЗУ сума серйозна.

Це результат "не жирних" тарифів.

Про відсоток угонів не скажу бо не знаю, але можу Вас запевнити , що відсоток не великий. І основні виплати це ДАЛЕКО не по угонах та тоталах, а виплати по звичайних ДТП де авто відновлюється.

Так - це бізнес. Як і все в нашому житті (комунізм нам побудувати не вдалось).
    Це бізнес як і продаж хліба, продаж бензину, продаж авто та їх ремонт і багато всього іншого. Дякдо фрейд давно казав що нами керує секс та голод. Так от Мих всі хочуть їсти і нема на то ради.
    Нічого безплатного не буває.

А якщо Ви думаєте що страхування це надприбутковий бізнес і порівнюєте його з наркоторгівлею, проституцією, та продажем зброї то Ви дуже сильно помилаєтесь.
    Так є ряд СК які придумали для себе кілька видів обов'язкового страхування і тупо косять бабло. Але повірте що 80 % таких компаній Ви навіть назви не чули.

• Подобається Подобається x 3
  15. Vexler

Vexler Well-Known Member

Я за КАСКО! Бо ніхто з нас не вміє прогнозувати своє майбутнє і не знає що його чекає.
    В самого застрахована відповідальність перед третіми особами ОСЦПВ (будь хто за кермом), бо по віку авто каско не вийде.

Вважаю, що страхуватись обовязково треба. Важливо просто обрати дійсно хорошу і надійну страхову компанію і співпрацювати з нею постійно, тоді ще й як постійному клієнту будете отримувати додаткові бонуси.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

наприклад, автоцивілка.

вже два місяці страхова компасує мені мозги, замість компенсації.

і не я обирав і шо?

Шо з того, що я не знав свого майбутнього?

Уявіть, 2 місяці я б міг бути без авто(якщо б гірша аварія), при тому, що я кожен день маю поїздки.

Кому таке страхування потрібно?

17. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

і яка, якщо не секрет?
    Колись віддав машину по дорученню, і хлопака щось там зачепив. Небагато, але... Компанія Дженералс чи як там їх, на Франка (майже навпроти Саксаганського). Ой, що вони там не вигадували. І хлопака наїздився, і я їздив (ніби яко власника треба),... ну в общому як в тому анекдоті: і дупу показували, і унітаз приносили а туалетного паперу так і не дали :)
    Доповню ще. Знайомий був застрахований в АІС. Цюкнув маршрутку бампером. Манили 2 роки (на наступний тиждень, через 10 днів ... і т.д.). Вкінці кінців дали половину і сказали або бери або ще два роки чекати будеш.
    Ще одна компанія Гарант-якосьтам (завтра уточню). Вже пів року переписується знайомий. При чому по двох випадках (трохи олух сам, загнув водійську дверку на заправці, і другим разом здавав задом і пропоров праву сторону від стопів до переднього крила, ну але то таке). Дєнєг до сих пір не відать

Останнє редагування: 9 чер 2010
  18. Tony

Tony Well-Known Member

Цивілка - обовязково!
    КАСКО - якшо машина нова або до 3-4 років - далі реально не вигідно по ціні (якесь авто дороге і екстравагантне) + не виплатять вам повних сум.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну так, гроші здерти з лохів - то обовязково, то святе.

---------- Додано в 16:30 ---------- Попередній допис був написаний в 16:29 ----------

чекаю ше 2-3 тижні, якщо ні - висвітлю фірму по всіх можливих сайтах.

20. Tony

Tony Well-Known Member

ну звчиайно, тре не бути лохом - зекономити 250 грн а потім ремонтувати чиюсь беху за 20 000, і платити по 800грн штрафу або хабаря кожному ДАІшніку, звичайно :good: :good: :good:

А в чому проблема? що кажуть? можливо чимось поможемо. тільки згідно закону місяць є на врегулювання після зібрання ВСІХ документів, а в наш час... такшо це ще не критична ситуація!

а де твій аватар? :)