Ну про параною то нехай Степанич діагноз ставить, чи у Вас освіта спеціальна є? А про логіку... дайте спочатку відповідь на таке питання - Ви договір страхування читали? правила страхування читали?
То у Вас така манера спілкування, як нема що сказати то переходим на особистості ? Та ще й діагнози такі цікаві ПРАНОЯ щось новеньке. Так от, сонечко, пояснюю... Страхування в Україні здійснюється на основі Закону України "Про страхування", а договори (по добровільних видах страхування) укладаються на основі правил страхування які реєструються в Держфінпослуг (орган що наглядає за СК та видає ліцензії). Загальних умов здійснення виплати НЕ ІСНУЄ. Їх прописує кожна СК в правилах та договорі. Ви ставите питання "як би логічно мала проходити виплата?" Це говорить про те що Ви не читали документів які підписували (або підписував Ваш чоловік), тому поставлене Вами питання, в кращому випадку, просто смішне. Я хотів щоб Ви процитували мені пункти як здійснюється виплата і допомогти Вам розібратись чи так має бути, чи Вас СК дурить і чи можна з неї збити ще пеню за затримку компенсації і в якій сумі. Бачу що Вам це не потрібно, простіше обізвати всіх дурнями і всім плакатись що Вас СК дурить, замість того щоб вибити трохи хрошей з неї. З.І. Дуже хотілося, але діагнози ставити не буду.
а толку? у мене в договорі не написано про утримання пдв при виплаті коштів на особистий рахунок, але так воно є. і як на рахунок мого питання: це в кожної компанії теж індивідуально?
Страхування КАСКО є добровільним видом страхування. в Законі пише так "Загальні умови і порядок здійснення добровільного страхування визначаються правилами страхування, що встановлюються страховиком самостійно відповідно до вимог цього Закону." Отже договір складений на основі правил страхування, так пише в шапці договору. І в кінці договру там де Ви підписуєтесь зазвичай написано "з правилами ознайомлений" Читайте правила, якщо це передбачено правилами то ніц не зробиш, якщо такого не передбачено, то Вас дурять В законі пише так "Страхове відшкодування не може перевищувати розміру прямого збитку, якого зазнав страхувальник" так що всеж таки компенсація збитку, а не оплата ремонту.
дякую за відповідь отже, ремонт до страхування не має стосунку? яка різниця страховій чи здійнено ремонт? збиток же від того ані більший, ані менший! розмір збитку встановився в момент страхового випадку, і його потім оцінив експерт. чи від заміни бампера цей збиток збільшиться, а від вистукування зменшиться?
Радий допомогти Законодавчо ніби так Законодавчо ніби так, але є одне але... Часто на авто є наклейки страхової, коли авто їздить з наклейкою та побите це негатив про компанію, (нікого ж не цікавить що заплатили на руки, а йому це на швидкість не впливає от він і ремонт не робить) Не зовсім так. В нормальних компаніях виплата може бути як по рахунку дилерської станції (і не важно чи це ціни Тойоти чи Мерседеса, оплатять все за мінусом франшизи), так і по результату експертизи без ПДВ на руки. Але і різниця в ціні між цими полісами суттєва. Дрібні компанії які пропонують продукт по низькій ціні, та ще й платять салонам захмарні відкати змушені таким чином (експертизою та без ПДВ) економити гроші бо інакше будуть в збитку. Ну, як правило, ремонт дешевший за заміну хоч не завжди, суть не в цьому, а в тому що отримавши у власність оплачені (хочу наголосити ПОВНІСТЮ ОПЛАЧЕНІ) запчастини СК має можливість частково компенсувати собі кошти оплачені Вам. Закон цього не забороняє. Отже часто такі пункти є в договорах та правилах. Так само як (це вже згідно закону) до СК переходить право вимоги до особи винної у нанесенні збитку (це стосується випадку коли клієнт в ДТП не винен а винна інша сторона). Таким чином також можна частково компенсувати собі виплачені кошти.
Ну я точно не сонечко, то раз. Претензій у мене до страхової наразі нема ніяких, якраз навпаки. ТО по-друге. А по-третє, ви так і не зрозуміли, що я розбираюсь у загальній логіці і виключно для себе, а не у конкретному випадку.
Треба прочитати закон - це раз (деякі речі він робити забороняє, деякі зобов'язує) тому загальної логіки не існує - це два (все решта на розгляд компанії)
Скажіть, будьласка, має значення в якій СК оформити автоцивілку? Якщо так, то чому і які СК ви б порадили?
Значення не має, оскільки, збитки відшкодовують не Вам а потерпілому, і саме він звертається в компанію за відшкодуванням (а хороша компанія чи погана це вже не Ваші проблеми, якщо потерпілий подасть на Вас до суду то покажете поліс і СК буде залучена до засідання в якості співвідповідача, тому вам це всерівно.), умови відшкодування регулюються законом, тому у всіх одинакові.
Дякую за відповідь! Але всеж таки умови не зовсім однакові, здається... Виявляється деякі СК пропонують "автоцивілку" з нульовою франшизою (наприклад: Оранта, Універсальна), на відміну від інших, де франшиза - 510 грн. Хоча я ще не з"ясовував, чи від цього змінюється вартість самої "автоцивілки". Прокоментуйте будьласка!
точно... "зекономите" гривень двайціть, а потім влетите в п'єтьсот... хіба то вартує? наскільки знаю (мо і помиляюсь) але ВСІ страхові видають "цивілку" з нульовою франшизою.. інша справа шо Ви не спитали в них про то... звичайно, шо їм вигідніше при дрібних аваріях щоб платили Ви, а не страхова, от тому і не кажуть про франшизу, допоки самі не спитаєте...
Знаєте Ви не правильно. В законі пише що франшиза не може перевищувати 2% від ліміту відповідальності по збитку завданому майну що виходить 510 грн. (по життю й здоров'ю франшиза не застосовується.) А тепер рахуємо... штраф за ДТП 500-800 грн, припустимо збиток 300-600 грн. Ану що дешевше на місці дати 400 грн і роз'їхатись чи зареєструвати в ДАІ і заплатити штраф? Ну нехочуть і не будуть (і не тільки в нас а і в цілому світі) СК платити по дрібних збитках. А франшиза це ще й стимул акуратніше водити авто ))
Таке питання: Хочу оформити "автоцивілку" по ІІІ-му типу договору на двох осіб. Машина зареєстрована в Пустомитах. Я їзджу по довіренності на батьківській машині і ізджу переважно по Львову, бо там живу. Батько, який живе в селі Пустомитівського району теж іноді їздить. Якщо у полісі буде вказано Пустомити, то він (поліс)коштуватиме 103,48 грн, якщо ж вказано Львів, то відповідно 206,96 грн. Якщо ж все ж таки я зекономлю на ці 103 грн, вказавши Пустомити як місце переважного використання, то чи у разі ДТП у Львові до мене СК не буде мати претензій?
Тема розглядалась в іншій гілці, теоретично (згідно ПДР) доручення не є законною підставою для керування ТЗ, необхідно робити тимчасовий талон, за місцем проживання. Якщо Ви прописані (зареєстровані у Львові) то відповідно і на тимчасовий облік ставите у Львові, відповідно ціна поліса більша. В законі пише що СК має право подати регрес до страхувальника якщо він керував ТЗ без законних на те підстав. Таких випадків ще не чув (про доручення) але може бути все. Тут все логічно, державу Ви хочете обдурити не сплативши їй збір за виготовлення талона, податок за реєстрацію і т.д., а хочете щоб з Вами поводились правильно, так не буває ))
дякую за відповідь. А в якій гілці розглядалося це питання? І це ще питання, хто кого хоче більше надурити, я державу чи держава мене, встановивши такі драконівські податки і штрафи.
mota_boy, сонечко, (якщо ви так називаєте незнайому дівчину, то мабуть і не будете проти, щоб вас так назвати), а скажіть-но мені на милість, чому ви вважаєте нормально, що від дівчини вимагають приволікти старий побитий брудний бампер до страхової компанії, причому в обмін на її ж гроші? Наскільки пам'ятаю з теми, ви працюєте в страховій компанії, тому прошу вас пояснити, якими мотивами ви керуєтесь? Невже зарплатнею?