Страхові компанії. Ділимось досвідом.

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем dArt, 2 сер 2007.

1. Princess

Princess Well-Known Member

не сумніваюсь, що крутих перців ніхто і ніколи ні-ні :)
    я це пишу не для того, щоб знайти винних (сама винна зрештою :) ), а для того, щоб може як хтось це прочитає, то чіткіше уявлятиме роботу страхових компаній, "соломку підстелить". та й нормальні пропозиції і поради тут пишуть, причому дуже коректно :)

• Подобається Подобається x 1
  2. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

яка?? всі довідки по КАСКО має збирати сама страхова. Навіть для отримання копії постанови суду надсилає сама в суд запит.САМА, а не страхувальник. То в чому різниця, бо Ваші дописи про літаки і пожежі просто смішать....

3. вільний_слухач

не є крутим перцем, але добре орієнтуюсь в нашому законодавстві.. і навіть якщо чогось не знаю, то знаю де то найти або хто може підказати. Повірте, їм значно легше вам виплатити пару тисяч гривень ніж мати перевірку своєї діяльності і доводити "шо не верблюд".. та й ліцензія занадто дорого обходиться

4. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

По закону про страхування не повинна а має право...
    Тому в договорах цей обов'язок може бути покладений як на страховика так і на страхувальника. Як правило це обов'язок клієнта, поясню чому - в разі відмови у виплаті клієнт завжди звинуватить СК в підтасуванні документів, а так сам приніс, сам читав...

почнемо з закону про страхування

У разі необхідності страховик або Моторне (транспортне)
    страхове бюро можуть робити запити про відомості, пов'язані із
    страховим випадком, до правоохоронних органів, банків, медичних
    закладів та інших підприємств, установ і організацій, що володіють
    інформацією про обставини страхового випадку, а також можуть
    самостійно з'ясовувати причини та обставини страхового випадку.

Підприємства, установи та організації зобов'язані надсилати
    відповіді страховикам та Моторному (транспортному) страховому бюро
    на запити про відомості, пов'язані із страховим випадком, у тому
    числі й дані, що є комерційною таємницею. При цьому страховик та
    Моторне (транспортне) страхове бюро несуть відповідальність за їх
    розголошення в будь-якій формі, за винятком випадків, передбачених
    законодавством України.

А чи робили Ви коли небуть запит в суд, ДАІ і тд. а ще гірше в установу яка рідко стикається із запитами від СК? А чи чекали Ви від них відповіді поштою, а чи отримали Ви від них відповідь у встановлений законом термін? А чи не просили Вас переслати їм конверт з маркою, бо в них закінчились? :biggrin:

Саме так як Ви кажете поступить СК коли клієнт у Львові а ДТП трапилось в іншій області. Але коли є можливість клієнту поїхати самому в установу та взяти документи то це зменшує розгляд справи на 1-1,5 місяці.

Я так розумію що Ви надзвичайно компетентні в цій сфері і являєтесь головою правління як мінімум двох поважних СК, а можливо навіть і трьох :cool: Куди ж мені скромному рядовому працівнику СК з Вами тягатись, ще звільните і чим тоді сім'ю кормити? :biggrin::biggrin::biggrin:

• Подобається Подобається x 1
  5. вільний_слухач

так
    так
    ні
    :lol:

6. mota_boy

а термін не нагадаєте який у них на відповідь? Щоб всі були в курсі )) Є зміст на відповідь чекати коли можна отримати за 1 день документ? Ніхто ж не заставляє (і як Ви вже писали ніхто письмово Вас не заставить це робити, за вийнятком випадків коли збір документів покладено на клієнта згідно договору), коли клієнт відмовиться їхати в ДАІ надішлють запит листом. Але тоді на всі питання клієнта коли буде відповідь я кажу "коли пришлють тоді і буде".

7. Princess

сьогодні забрала машинку з сервісу :) вони поремонтували за ту суму, яку виплатила страхова, а пдв будуть самі в них забирати, це вже не мої проблеми :) я навіть не чекала такої чіткості в роботі сто, вже геть втратила віру в людей...

8. mota_boy

Чесно кажучи мало вірю, не уявляю як то документально можна провести, збиток понесли Ви а не станція. Хіба би булись якісь дружні стосунки між керівниками, але як то документально зробити не уявляю, ті документи маєте надавати Ви а не СТО.

9. Princess

я собі це теж досить слабо уявляю, але кажу те, що сказали мені...

10. mota_boy

Швидше за все СТО задовільнила і та сума яку Ви оплатили, може через ПП пропустили? а там без ПДВ.

11. Princess

я скоріш за все так думаю і є

12. mota_boy

От тому сума по експертизі досить часто є трохи менша за ту що просять на офіційних СТО, всюди як на базарі, можна торгуватись ))))

13. Princess

да я ж не проти - най торгуються :) просто без мене :) я коли поліс купую, то про торг мова не йде ;)

14. mota_boy

Що не торгувались коли купували???? Ну як так можна)))) треба торгуватись, досить часто можна (не багато і не завжди але можна) щось виторгувати ))))

15. Princess

не знаю, були тупо пункти які можна страхувати і скільки вони "коштують" у множниках... кінцевий результат ще трохи поділили як для свого агента. все... де торг?

16. mota_boy

В глибокі тонкості вдаватись не буду, але він можливий ))

17. Масік

Масік Well-Known Member

Хто що може сказати про СК Провідна? там багато зараз акцій, впринципі медичним страхуванням там задоволені, а от щодо КАСКО?...

18. mota_boy

Ціни не високі, але (наскільки мені відомо) з першого року експлуатації рахують амортзнос на запчастини що підлягають заміні в результаті страхового випадку. Хоча можливо мають і інші пакети без зносу.

http://www.providna.com.ua/page_72.htm

найбільші виплати компанії, як на мене, "нє впєчєтляєт"

19. Масік

Масік Well-Known Member

по умовах договору амортзносу немає, мене цікавитиь чи хтось стикався з проблемою виплати коштів, ціни там зараз невисокі за рахунок акцій і страхують вони зараз на 13 місяців

20. mota_boy

Пише що знос не враховується, чи просто не згадується?

А на рахунок виплат я ж дав Вам лінк з НАЙБІЛЬШИМИ виплатами компанії

а де твій аватар? :)