Можливо і складно але цілком реально бо вони існують. Тут уже заспокоєння самого себе "мене кидають бо всіх кидають", але кидають далеко не всіх Мало вірю, але якщо і є то обходьте такі СК стороною 20% не зустрічав, але сам продавав поліси де з врахуванням відсутності стажу та ще декількох чинників тариф складав 9%, і по цій людині за рік ми виплатили майже 50 000,00 грн - це не один випадок а багато дрібних. А взагалі якщо Ви поганий водій то цілком реально що при продовженні договору Вам нарахують тариф більше 10% - це нормально. І ще на рахунок ціни... Так в Україні ціни на страхування а зокрема на КАСКО вищі ніж в європі, на це є ряд причин: 1. В європі масовість як результат більший оборот, якщо хочете опт ))) у нас ні 2. В європі в тариф закладено 10% шахрайства з боку страхувальників (клієнтів), з нашим менталітетом цей відсоток набагато вищий 3. В україні в ціну забиті високі відкати в банки салони і т.д. 4. В європі страхування це спосіб залучення коштів, а вже потім ці кошти дають прибуток у вигляді інвестицій в цінні папери і т.д., в Україні Ск заробляє саме страхуванням, а гроші може вкладати хіба що в банки під виглядом депозитів. Тобто в нас в ціну забитий прибуток, в Європі ні. 5. Стан наших доріг. (Всі чули ПЗУ Україна (для Tony - я там не працюю) - непогана компанія яка вийшла на ринок з досить низькими - європейськими цінами, підхід до виплати також був нормальний компанія платила добре. Але з часом почались проблеми, у виплатах не відмовляли, але люди чекали на виплати по 3-6 місяців, причина банальна - нестача коштів. Поляки просто не сподівались на таку аварійність, а основною причиною якої є наші дороги.) Тому маємо те що маємо.
Це ПДВ вирахувано, бо платили не на СТО а на особистий рахунок без підтверджуючих документів? чи вирахувані якісь роботи чи запчастини що до випадку не відносятья?
якщо це так, то їм того ж я в принципі не збіднію на ту суму, тим більше зараз то стає все дуже відносне... але з такою роботою... мені чітко було сказано, що на СТО вони не переводять ніяких грошей, лише на особистий рахунок, а далі - моя проблема зі СТО розбиратись... і одразу заклали суму трохи меншу, ніж просили на СТО. тепер же ще відняли 20% - і мені дешевше було не страхуватись хоча надалі все-рівно страхуватимусь, хоч це не є необхідністю (у мене не кредитна машина). але 150 разів зважу де саме. хоча й цього разу критерієм вибору була не ціна, а нормальні виплати... значить надто непрогнозоване у нас все це... або таке моє "щастя"
Зрозумійте що просто так нічого не буває. Можливо в рахунку СТО є роботи що не відносяться до випадку, можливо завищена сума ремонту, а можливо і СК Вас кидає, яке СТО, яке авто, яка СК?
розумію зайвих робіт немає (як і потреби в них), чи завищена сума ремонту - про це претензії я не чула від СК. СТО (УзДеу) нарахували 6500, СК (Галактика) нарахувала 6200, на рахунок перевели 5100... Хто кого кидає - не знаю, але затягування виплат на 4 місяці це ненормально в будь-якому разі. Між іншим, за той час цілком могли мінятись ціни, тому кінцева сума ремонту - наразі загадка
Рахували, ймовірно, по загальній методиці - по середніх цінах на роботи в регіоні. Напевно тому і різниця. Вимагайте в них офіційний лист чому змінена сума відшкодування Не нормально. Але читайте договір, який термін відшкодування (можливо він такий і є), якщо протермінували вимагайте сплатити, офіційно, пеню, це в договорі прописано. В договорі не написано що Вам оплатать ремон, а написано що компенсують збиток, на той момент збиток був таким, якщо сьогодні ціни виросли це вже Ваші проблеми. Якщо б авто було не страховане і Ви б збирали кошти на ремонт 4 місяці Ви б ставили до СТО претензії про ріст цін? я думаю ні. Хто Вам не давав ремонтуватись за свій рахунок? З.І. На рахунок галактики нічого ні доброго ні поганого сказати не можу бо не стикався з ними. Але з чого Ви взяли що це хороша компанія я не розумію (повторюсь, нічого поганого про них не знаю). А який тариф у Вас, яка франшиза? Можливо з суми відшкодування Вам просто франшизу вирахували?
Дуже дякую за відповіді різницю між експертизою і сто в принципі зрозуміти можна, я й особливо не переживала за ту різницю. зараз мені підтвердили, що це виплата без пдв, яке вони виплатять після виконання робіт. причому спершу говорили "що ж ви хочете, це виплата по експертизі, вона завжди без пдв" і тільки після того як я попросила показати місце в договорі, де це сказано, сказали принести чеки, а там видно буде... щодо термінів виплати - 15 робочих днів, це прописано чітко, і пеня теж. очевидно треба писати додаткову заяву на пеню, це зроблю разом із заявою на пдв (цікаво в який термін те виплатять ) компенсація збитку - теж досить зрозуміло. але є один момент - вони мали виплатити за 15 днів, на той момент сума була цілком адекватна. зараз - не зовсім, і це сталось через невиконання договору з їхнього боку. але таке враження, що на сто цей момент розуміють, принаймні не нарахували мені нічого поза тим рахунком, який був виписаний ще в квітні (хоча це ще не остаточна сума мабуть?) по саме цій страховій - коли страхувалась в березні, мені ніхто не міг сказати нічого особливо поганого, тобто вони виплачували, проблем з клієнтами особливих не було. вже в червні (коли я вже здала страховий акт на виплату) почали казати, що останнім часом є затримки. а вже до серпня (коли я почала настирно цікавитись долею власних грошей) казали, що є серйозні затримки з виплатами, хоча по суті виплачують, просто довго. тариф був не високий, 5.45, франшиза нульова. правда цей тариф - то для своїх агентів, тобто реально по тих умовах він мав бути вищим. а можна дізнатись про компанії, які на Вашу думку, належать до надійних? не заради цікавості питаю, заради матеріальної користі можна й приватно зрештою
не всі компанії так платать деякі платать по рахунку СТО, або є варіанти договорів коли оплата здійснюється по експертизі або по рахунку СТО, відповідно і тариф в таких договорах різний, там де по експертизі, тариф звісно ж менший. А як Ви писали заяву на виплату? на особистий рахунок чи просили на СТО, чи в СК Вам порадили писати на особистий рахунок? Виплата на руки без ПДВ це нормальне явище, тут розуміється що ремонт Ви будете провидити в діда Івана в гаражі №.... і т.д. і т.п., а оскільки дід Іван ПДВ не платить то і його не доплачують. Якщо Ви оплатили послуги СТО і там включене ПДВ то це такж включається до суми збитку, не забутьте принести чеки в СК. якщо 15 днів то пишіть їм заяву на виплату пені, прочитайте в договорі як вона рахується, як правило вона прив'язана до облікової ставки НБУ, але не більше певної суми. прослідкуйте щоб заяву зареєстрували та дали Вам копію. Хто не давав Вам проводити ремонт власними силами (коштом)? Розумію що відсутність коштів, але нема на то ради. ніц не вдієш. Тариф 5,45% з нульовою франшизою це демпінг, на цьому погоріла не одна СК. Оскільки я сам працівник СК тут писати не буду, дивіться ПП.
ї саме так, але не порадили,а сказали, що інакше не практикується. причому я не збираюсь нікого дурити - брати суму як на офіційний сервіс, ремонтувати в дядька Івана. я навпаки хотіла б зменшити до мінімуму свою участь у цьому процесі так, подвійна ставка НБУ, про максимальне обмеження нічого немає якщо чесно - невпевненість в тому, що таки відшкодують боялась вкласти гроші, які потім не повернуться, а оскільки машинка їздить, то зрештою нічого критично важливого ремонтувати і не треба. планувала, що якщо не виплатять, то ремонтуватиму "в дядька Івана", без заміни деталей, вистукуванням/витягуванням чи що вони там роблять матиму на увазі Дякую! я чудово розумію, що страхування - це бізнес, і його мета - не допомогти мені зремонтувати машину, а заробити. це природньо і зрозуміло. але якщо постфактум з*ясовуються отакі нюанси - це недобре. я згодна заплатити більше (ну не набагато більше ) але знати про те, як буде відбуватись подальша робота. коли ж говориться одне (та й в договорі це записано), а в результаті виявляється інше - неприємно
Мінімізували збитки це так називається якщо обмеження немає то Вам пощастило, можливо воно є в правилах страхування, а якщо ні то це великий ляп юристів. А навіщо тоді взагалі страхувати якщо Ви не впевнені в компанії, тим більше що Вас нічого не зобов'язувало, авто не в кредиті ? Так це бізнес, і якщо він не приносить прибутку він нікому не потрібний. Біда в тому що люди читають договір після настання випадку а не перед його підписанням. Є дуже мала кількість клієнтів які при першій зустрічі беруть купу документів і йдуть їх читати, приходять через тиждень і в договорах купа поміток і т.д. ВОНИ РОЗУМІЮТЬ ЩО ВОНИ КУПУЮТЬ. Так срахування це не панацея від усього. Є випадки коли СК цілком правомірно не відшкодовують ні копійки. Але коли клієнт знає за що платать і як рахують з ним набагато простіше працювати. Але на жаль на прохання прочитати договір дуже часто чую "нема часу, покажи де підписати"
непевність настала після того, як побачила реальну роботу аварійних комісарів. якось коли воно абстрактно, то ніби нічого. а коли з*ясовується в процесі роботи, що один день говорять одне, а в другий - трохи інакше, то довіра зникає. я просто не розраховую на те, що мені можуть отак спокійно городити нісенітниці для "мінімізування збитків", хоча розумом розумію, що таке буває. і власне коли включився розум ("а чому це я вирішила, що мені виплатять"), то і призупинилась трошки
ну по-перше, якщо відчули що вас розводять, раджу говорити не з аварійними комісарами, а безпосередньо з керівництвом страхової. Якщо і там не отримаєте розуміння - телефонуйте в головний офіс в Києві і розкажіть про свою проблему комусь з керівництва (не секретарю чи агенту). Якщо і там відчуєте "подвох", просто скажіть що будете звертатись в державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг України (департамент страхового нагляду, директор Коломієць Вадим Валерійович, тел./044/ 235-77-51 ). СК ох як не люблять їхні різного роду перевірки і "шмони". Бо втратити всеукраїнську ліцензію страховій дуже просто. А документи, які потрібні Вам для виплати, так це постанова суду, висновок автоекспертизи (якщо СК немає своєї або не надала її в трьох денний термін або коли ви не згідні з їхньою) та вчасно написана ваша заява... ну і звичайно ваші банківські реквізити (з готівкою справи не мають майже всі СК).. жодних рахунків з СТО непередбачено, тим більше що вони не враховуються при виплаті. Це як допоміжний документ (чи аргумент) для автоекспертизи.
в мене вимагали ще адмін.матеріали - протокол з місця події, пояснення учасників, схема дтп, ну і постанова суду. хоча я на сайті їхньому дивилась, то в переліку необхідних документів їх не було. мені ж сказали, що це потрібно, якщо сума збитків більше 5000. ну от і питання - якщо мені говорять, що потрібні певні документи, чи що вони не виплачують на рахунок СТО - як я можу це перевірити? а те, що у випадку найменших непоняток треба одразу з'ясовувати, і чим швидше, і чим "вище" - то факт!
У нашому випадку усі довідки збирає страхова. Нам пообіцяли перекинути гроші на рахунок (ще не перекинули, мотивуючи тим, що ДАЇ затягує з довідкою), збиток рахували по цінах СТО, так що навіть з франшизою наші збитки повністю окупляться, оскільки маємо знайомих, які нам те саме дадуть за нижчими цінами.
вибачайте, але в нашій країні "розводять" тіко тих, хто дається себе "розводити". і ше, при будь-яких "непонятках" вимагайте письмового підтвердження їхніх вимог... писати таку туфту ніхто не наважиться...
телефони центрального офісу і комісії теж???? яка різниця... свої права треба знати і гідно їх відстоювати, а не допомагати вішати собі їхню лапшу
телефони ЦО та комісії ні, а різниця велика. Неможливо повністю визначити і перелічити в договорі вичерпний перелік документів які б стосувались кожного окремого випадку, оскільки самі форми бланків та правила їх заповнення можуть змінюватись державою. А в нас не існує, і ще не скоро буде існувати інститут аварійних комісарів, висновки яких би були підтвердженням настання випадку та поясненням його обставин та причин. В разі значних збитків наші СК залучають до розслідування іноземних комісарів (це стосується падіння літаків, пожеж на великих об'єктах і т.д.)
Як правило в правилах страхування прописується певний перелік документів які необхідно надати, але дописано що СК має право вимагати і інші документи які мають відношення до обставин та причин випадку