Страхові компанії. Ділимось досвідом.

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем dArt, 2 сер 2007.

1. Forest

Forest Moderator

Відповідь: Страхові компанії. Ділимось досвідом.

Ні, не працював, але мені достатньо розуміти, що запчастини до машин коштують однаково як в Тернополі так і в Києві, а вартість нормогодин нараховується страховиками згідно законодавства а не географії ДТП.

Якщо б почався такий бардак, то в один прекрасний день страховики могли б сказати стареньким власникам "жигулів" "ми вам заплатимо за запчастини, а за ремонт не дамо ні копійки, оскільки знаємо, що у вашому селі всі ремонтують машини самі, тобто там сервіс безкоштовний".

Зрештою, на офіційних СТО вартість послуг є однаковою, вона диктується автодилерами, але це вже не до теми.

Додано через 1 годину 3 хвилини
    Це логічно, бо цивілка покриває збитки від ДТП а Каско збитки від пошкоджень авто та його викрадення. В селах ймовірність ДТП менша, але от фактори, зазначені мною вище актуальніші. Іншими словами, якщо ви заїзджаєте Лексусу в зад - працює цивілка, але якщо ви ламаєте авто об чергову яму - працює каско.

2. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Я так і думав ))

Запчастини в більшості випадків так, але не завжди

Тут два варіанти, або Ви говорите конкретно про цивілку а не про каско, а якщо про каско то на прикладі тих СК через які в українців є негативне враження про страхування.

Це до теми, навіть дуже, у Львові два офіційні дилери КІА, з досить різними цінами на роботу. Таке саме на Шкоду. Повірте ціни дуже різняться.

3. Forest

Forest Moderator

це щось змінює?

Нормогодини нараховуються однаково, згідно прийнятого законодавства.
    Сертифіковані дилери мають однакову цінову політику. Майстри проходять спеціальне навчання, в яке, зокрема, входять фінансові правила. Я не знаю, про що ви говорите.

4. mota_boy

Відсутність/наявність досвіду

Так це нижня межа, менше якої заплатити не можливо. Тепер змоделює мо ситуацію: власник, ну скажімо Mitsubishi Pajero, потрапив в дтп. Згідно законодавства йому нарахують Х гривень, яких йому буде достатньо для відновлення авто, АЛЕ за умови проведення ремонту не у офіційного дилера, бо офіційний дилер попросить за цю роботу від 1,1*Х до безконечності*Х, що в результаті думає клієт - "мене банально кинули". Компанії які займаються демпінгом саме так і рахують збиток. Що ж в даному випадку повинна зробити нормальна СК. Все просто, достатньо заплатити по рахунку офіційного дилера, там де авто стоїть на гарантії. Це трохи дороще. Так роблять зовсім мало компаній. Але вони тим не менше існують.

Якщо не знаєте про що мова то сядьте в авто КІА заїдьте на Львів-Авто, і на НІКО, і порівняйте ціни на одинакову роботу на цих станціях.

З.І. Завдання СК (я маю на увазі добровільні види страхування) компенсувати РЕАЛЬНИЙ збиток, а не збиток порахований згідно з чинним законодавством, оскільки реальний завжди більший. Якщо СК прирівнює ці поняття то це погана СК, але і ціни в неї дешеві, вибір робіть самі, хто хоче реально отримати компенсацію у випадку біди, страхуйтесь там де платять, хто хоче зекономити (але не забувайте економія тільки тимчасова, потім СК зекономить на Вас) стрнахуйтесь там де дешево.

5. Forest

Forest Moderator

дякую, не буду :)

6. mota_boy

Соррі, опечатка вийшла :) , але це навіть доречно, як в тому анегдоті де син питається батька через яку букву пишеться слово "хірург" через "і" чи через "е", а батько відповідає, що це залежить який хірург хороший чи поганий. Тут так само, страхуватись можна в нормальних компаніях які реально оплачують суму збитку а не нараховують когпійки, прикриваючись законодавством, так закон дозволяє так робити, але ж він не забороняє брати вартість нормогодини вищу. А от те що в мене вийшо (слово з опечаткою) це стосується тих СК які рахують збиток так як Ви пишете. :)

7. Натася

Натася Well-Known Member

власне-власне!
    знайомим так і виплатили - нарахував експерт якусь суму, таку і виплатили, а ремонт реально коштував значно більше.
    ми вже кілька років страхуємось в гарант-авто (зараз дженералі-гарант) - двіччі мали страхові випадки - виплати, можна сказати, без проблем (при чому, перший раз без довідки даі). вони оплачували рахунок сервісу, де ремонтували.
    зараз маємо ще два страхові випадки - побачимо, як буде, але думаю, що все буде ок.
    це по каско.
    по цивілці ще жодного разу не звертались до них.

8. mota_boy

Так і я про те. Тому там і дешевше )))

9. Forest

Forest Moderator

усі тут про те :)

10. mota_boy

Нє не всі, Ви настоюєте що виплата по результату експертизи це нормальна практика ))

11. Forest

Forest Moderator

Це законна практика, яка застосовується у більшості компаніях. Я не наполягаю а констатую. Якщо у вас є заперечення - так і пишіть.

12. mota_boy

Те що законна і застосовується більшістю не заперечую. Але це як раз і причина НЕГАТИВНОГО відношення загалу до страхування (зокрема автострахування)

13. Натася

Натася Well-Known Member

1000000%!!!!

14. Forest

Forest Moderator

я думаю, що це тільки одна з мінімум десятка причин.

15. mota_boy

Складно сказати, які причини бачите Ви?

16. Forest

Forest Moderator

1. (найбільша) Після того, як радянський Госстрах буквально кинув всіх страхувальників, люди дотепер бояться страхуватися.
    2. Люди просто не проінформовані про привабливість деяких видів і дотепер не страхуються. Це в більшому стосується неурбанізованих регіонів, тобто більшості населення.
    3. Високі тарифи, як на наш ультрарентабельний страховий ринок
    4. Неправильна рекламна та PR-політика у страхуванні. Часто вона робить зі страховиків монстрів, що борються між собою, намагаючись вимантити в людей гроші.
    5. Низька освіченість персоналу СК
    6. Законодавство, що не регулює відношення клієнта та СК, зокрема у темі, яка тут обговорюється.
    7. Великий рівень корумпованості відділів виплат та андеррайтингу.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

не раджу... дурять...

18. mota_boy

Кинув не Госстрах, а система розвалилась, все решта тільки наслідок, я не вважаю це проблемою, виходячи з цієї тези банкам взагалі ніхто не довіряє, тим не менше процвітають, а суми на депозитах лежать захмарні, я бувший працівник двох великих банків, так, що інформацією володію.
    Частково згідний, хоча і в маленьких райцентрах страхування продається досить не погано, нажаль в основному автострахування, але це не біда, час все виправить.

На рахунок ультрарентабельності… Нормальні компанії цим не хворіють (хоча і тарифи в них високі, але і виплати роблять нормальні). А всіляка «мєлочь пузата» займається демпінгом, так ще й платити не хочуть. На рахунок високіх тарифів… наведу приклад з досить хорошою (в плані виплат) СК ПЗУ Україна: поляки прийшли сюди з дешевим тарифом та нормальною роботою в плані виплат, і результат – сидять в мінусі. Чому? Вони не сподівались на те що в нас жахливі дороги, що водій хильне сотку, розвалить машину, а за 100 у.о. стане тверезим і доведеться здійснювати виплату, вони не сподівались на те що більшість водіїв дозволяють собі валити через суцільну лінію і йти на обгін і т.д. Не врахували менталітет. Ми самі своєю манерою керування авто піднімаємо ціни на страхування.

Згідний

Згідний частково, тут все залежить від безпосереднього керівника

Та чому не регулює, звичайно завжди можна придумати кращий закон, але і сьогоднішній не поганий, хоча «нет предела совершенству» ))
    Якщо Ви про «мєлочь пузату» то згідний, а в серйозних компаніях такого немає.

19. Олюська

Олюська Well-Known Member

Хто що чув про страхову компанію "Інвест-сервіс"?

20. a.ilchenko

a.ilchenko Well-Known Member

Можу розпов...

Извините. Новый мак, как настроить украинскую клавиатуру - пока не нашел. Но обязательно найду.

Могу рассказать про собственную практику по страховым на примере России.

Кстати, дядька мой вообще не парится - он как ветеран вообще не страхуется :)
    Я как-то поинтересовался - все же и я ветеран боевых действий - но льготы распространяются только на резидентов.

Для меня (по въезду в Украину) - обязательное страхование в размере (на форестера, например) 37 грн на две недели. Как я уже писал - часто езжу в Харьков и Чернигов.

По России. ОСАГО на форика (стаж олее 7 лет, объем 2 литра, лошадей 158) составляет 3100 руб. в год. С учетом бонус-малуса - страховая перенесла мои заслуги в предыдущей - безаварийная езда) - скидка 15%.

КАСКО в моей страховой - 42000 руб. На этот год скидка за безаварийность 10%.

ЗЫ Вот и не попал летом во Львов... Отпуск 2 недели всего, провел в Чернигове...

а де твій аватар? :)