Страхові компанії. Ділимось досвідом.

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем dArt, 2 сер 2007.

1. Forest

Forest Moderator

Відповідь: Страхові компанії. Ділимось досвідом.

Як це дивно не звучить, але відсоток страхового шахрайства у нас менший. Пояснюється це в першу чергу неосвіченістю потенційних шахраїв. Інколи ця цифра зі зрозумілих причин завищується страховиками. Тим не менше, є тенденція до зростання.

Додано через 3 хвилини
    Я говорю про відділи (департаменти чи управління) врегулювання. Ім не можуть платити премій за платежі, бо вони займаються виплатами. Їх преміюють за низький коефіцієнт виплат.

2. Lvovich

Lvovich New Member

До уваги всіх!!!
    Страхова компанія "Еталон" НЕ виплачує по більшості страхових випадків. Це відбулося зі мною та з моїми товаришами. Суми відшкодувань мали бути різні, від 1 700 грн до 130 000 грн.
    Причиною невиплати в моєму випадку був сфабрикований експертний висновок в якому вказувалося про "неможливість отримати такі пошкодження в даному ДТП". І звісно це було підставою для не відшкодування по даному випадку. Хоча не зрозуміло як таке можна стверджувати без краш-тесту.
    Експертиза, звісно, була замовлена та оплачена страховою компанією "Еталон".
    Знайомі юристи показали, що страхові поліси заповнюються працівниками страхової компанії з порушеннями, що в подальшому унеможливлює однозначне трактування полісу (договору).
    Зараз я змушений доказувати в києвському суді, що я не "верблюд" (сам я з міста Львова).
    Якщо хтось може допомогти порадою або досвідом що до судових дій проти страхових компаній - буду дуже вдячний.

3. Forest

Forest Moderator

Зверніться в ЛСОУ. Деталі - в гуглі.

4. Mythabor

Mythabor Well-Known Member

В мене знайомий, за рік на всіляких мілких ДТП а було 2, не тільки відбив суму вкладену у страхування, оле й заробив на цьому, і мені теж радить навіть є деякі намітки. але я поки що ні, поперше машинці лише 1 міс. і на ній вже 2 рази у Львові був, і так трошки поїздив. Але на замітку взяти можна.
    І виплати в нього щоразу були стабільні, а страхувався в якійсь прибанковій страховій...отакє..

5. Forest

Forest Moderator

Не раджу займатися шахрайством. Це не тільки неетично і загрожує покаранням, а й може надати перспективи занесення у так званий "чорний список", який незабаром буде у диспозиції страховиків. Наприклад, такий вже існує у банках - кому "пощастило" потрапити у нього вже ніколи не отримає кредиту, а у деяких випадках може бути "зданим" під суд.

6. CHILI

CHILI New Member

Всім привіт! Хтось може щось розповісти про страхову компанію "Універсальна"? Я вагаюсь страхуватися в цій компанії чи ні.

7. Lvovich

Lvovich New Member

В минулому році в них були великі фінансові проблеми через значні виплати в першому кварталі 2006 р. і, відповідно, вони дуже затягували з виплатами. Але, виглядає, що зараз вони виправилися. Так що можна страхуватися, але уважно читай договір.

8. sselev

sselev Well-Known Member

http://insurhelp.org.ua/

Тут много интересного об украинских страховиках

9. Forest

Forest Moderator

Як на мене, нічого цікавого крім тупого неаргументованого облайнювання. Просто дивуюся, як посольство США може фынансувати сайти з такими титульнними малюнками

10. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Повний лист

• Подобається Подобається x 1
  11. Yelik

Yelik Well-Known Member

Страхував перший рік свою машину там(за рекомендацією салону), так от через 3 міс. камнем вибило протитуманну фару, все оформили. Виплатили 70% (в мене повне каско машина в кредиті), порахували за знос деталей(на новій машині!!!). Зараз клубом страхуємось в Універсальній.

12. Franko

Franko Member

Таке питання по КАСКО, Хочу збавити ціну страховки і сказати що маю досвід водіння. Але буду реєструвати свою першу машину. Чи пройде якщо скажу що їздив на службовій ( права років 10 назад дали) чи страховики захочуть якусь довідку???

13. Forest

Forest Moderator

Стаж водіння визначається віком прав. Жодних довідок не треба.

14. Ума

Ума Well-Known Member

Форесте, то певно до Вас питання:

читала, що ціна цивілки залежить від місця реєстрації авто - столиця - дорого, міста -дешевше, села ще дешевше. Хоча водії можуть їздити де завгодно. Але ще таке вичитала про КАСКО! Що ціна КАСКО залежить від місця укладення договору - в столиці - дорого, в містах дешевше, в селах ще дешевше :) То правда? Можу я собі виїхати за Львів і оформити КАСКО дешевше? :)

15. Forest

Forest Moderator

Думаю, Вас дезінформували. Тобто я не заперечую, що якісь компанії могли вдаватися до подібних маркетингових акцій, але стверджу, що маркетологи в них нездалі :)

Для страховика каско поза містом означає більше проблем та витрат - важче відтворити страховий випадок (ДТП, крадіжку тощо), дорожче висилати аварійного комісара. А ще ймовірність пошкодження авто в зоні, де не всі дороги покриті асфальтом є більшою (на відміну від цивілки, яка базується в основному на дтп з двома чи більше авто, що в селах є менш ймовірним). Тому теоретично там каско повинно бути навпаки дорожчим.

А ще є моральний аспект - коли клієнт дізнається, що його страхують дорожче ніж інших - він вже не клієнт.

Тому раджу при виборі каско базуватися на виборі між страховиками та їх базовими тарифами а не маркетинговими приманками. Тим паче, що страховиків з нормально поставленим професійним безвідкатним маркетингом в Україні просто не існує :)

16. Ума

Ума Well-Known Member

Дякую за відповідь! Але то не маркетингова акція і не дезінформація. Я була в Києві, коли моє річне КАСКО закінчилось і вирішила поїхати до тієї ж СК тільки в Києві на страхування - тариф мені сказали один (я була в них в базі - жодних виплат за рік не було і мала б бути знижка), тоді я передзвонила до Львівської філії - ті сказали інший тариф (те саме - пошук по базі і тп.). Я спиталася чому така різниця, а вони мені сказали, що це залежить від місця страхування! О, як! Тому в мене одразу спрацювало, що може в Стрийській філії ще дешевше скажуть :)

але застрахувалася у Львові...

17. Forest

Forest Moderator

Ну от. Ще один доказ непрофесійного маркетингу :)

18. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Форест, а Ви врегулюванням збитків займались? Яка зарплата в автослюсара та адмін персоналу СТО в Києві, Львові, Тернополі? Стверджую що дуже різна. А все це закладено в вартість нормогодини. цілком логічно що однакове по характеру ушкодження буде коштувати СК в різних містах зовсім по різному. Як результат різні ціни.

19. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

навіть для автоцивілки різні ціни....для міст і селищ міського типу різні. а тим більше для Києва. це пояснюється тим, що в Києві, наприклад, найбільша ймовірність ДТП, а от у нас в Дніпрі менша, а в селах і того нижча

20. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

А ще в селі ймовірність заїхати в зад Лексусу набагато нища ніж в Києві.

а де твій аватар? :)