продовження... пройшло 21 день з того часу, коли страхова фірма прийняла рішення виплатити мені компенсацію за ДТП і 2,5 місяці з моменту ДТП. І ось мені телефонує представник СК і каже: ми вам ше не можемо виплатити бо ваша машина в кредиті, а значить напевно застрахована, тому ми повинні перевірити, чи у вас часом не повне КАСКО. Запитую: пройшло 2,5 місяці від часу ДТП. У вас не було часу зробити запит? Німа сцена.. якісь заїкання, типу та ми... та тойво.... Але менше з тим. Мене зацікавило інше запитання. Якщо я застрахував машину у двох СК, чи трьох, то чому я не можу отримати компенсацію у у двох, чи трьох фірмах? Маразм якийсь. Тепер тре чекати поки вони дадуть запит, а банк дасть відповідь... ше півмісяця далой. Я ж кажу, якщо би авто не могло їздити, то я б, чекаючи на ту страхівку більше б втратив, ніж та компенсація за 3,5 місяці. Каму ето нада?
Мають місяць на виплату після надання всіх документів (це ЦВ). Скільки часу пройшло з моменту ДТП абсолютно нікого не цікавить. Ви могли просто не збирати документи, винуватець міг бути не згідним з визнанням його винни і оспорювати свою вину в суді і т.д. Час від ДТП жодного значення не має. Пояснюю. В жодному разі не правомірно. В законі про цивілку це не передбачено. Пишіть скаргу їм та з копією в МТСБУ, досить дієвий аргумент Тому що від великої кількості шоколаду/меду/варення може випадково злипнутись попа, і будуть утруднення з випорожненнями, що негативно вплине на Ваше здоров'я. А в СК дуже переживають за здоров'я клієнта, може він ще й медичну страхівку має і тоді доведеться за лікування платити. А Ви ж в курсі що профілактика то краще ніж лікування. Тому до злипнення краще не допускати. А тепер серйозно.... читаємо закон про страхування "Страхове відшкодування - страхова виплата, яка здійснюється страховиком у межах страхової суми за договорами майнового страхування і страхування відповідальності при настанні страхового випадку." "Страхове відшкодування не може перевищувати розміру прямого збитку, якого зазнав страхувальник." " Якщо майно застраховане у кількох страховиків і загальна страхова сума перевищує дійсну вартість майна, то страхове відшкодування, що виплачується усіма страховиками, не може перевищувати дійсної вартості майна. При цьому кожний страховик здійснює виплату пропорційно розміру страхової суми за укладеним ним договором страхування. " " Підставою для відмови страховика у здійсненні страхових виплат або страхового відшкодування є: 1... 2... 3... 4) отримання страхувальником повного відшкодування збитків за майновим страхуванням від особи, винної у їх заподіянні;" для прикладу у Вас КАСКО а винуватець ДТП на місці розрахувався з Вами, то Ви втрачаєте право на відшкодування збитку від своєї СК. А ще, Мих, не повідомлення СК про те що у Вас уже є один договір страхування стосовно майна яке Ви страхуєте, та не повідомлення СК в якій Ви вже застраховані про те що теж саме майно Ви застрахували в іншій компанії є підставою для відмови в виплаті в обидвох компаніях. Нема чого шукати в дупі меду, його там нема. Маразм. І порушення закону. Не сидіть на місці а жалійтесь письмово. Відповідь банку взагалі в такому випадку буде неправомірною. Ну чого Ви заладили могло їздити/не могло їздити, ремонтуйте за свій кошт, а Вам потім компенсують. СК НЕ ЗОБОВ'ЯЗАНА давати Вам кошти на ремонт. Воно ЗОБОВ'яЗАНА компенсувати завданий Вам збиток. Це трошки різні речі. P.S. Якщо у Вас всеж таки є КАСКО і Ви заявили про збиток в свою СК та чекаєте виплати і від них також, то раджу добровільно відмовитись від компенсації по цивілці. Бо отримавши компенсацію по каско, до вашої СК перейде право вимоги до особи винної у нанесенні збитку, а той в свою чергу переведе стрілки на СК де він купував цивілку. В результаті СК та в якій цивілка повідомить Вашу СК про виплату, а тут уже і шахрайство можна пришити, а то вже кримінальний злочин. Тут не тільки одній з СК доведеться кошти повернути а і з слідчим спілкуватись. Краще не треба.
так багато краснорєчія.... а от ця фраза(вище) про все говорить. От лише питання: що таке мтсбу? ---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:06 ---------- Та нема, нема у мене більше страхування - то факт.
Гугль видає перший лінк такий http://www.mtsbu.kiev.ua/ Це об'єднання страховиків (згідно закону про ЦВ) яке регулює продаж ЦВ та зеленої картки. За порушення правил продажу полісів та врегулювання збитків СК можуть виключити з мтсбу або оштрафувати (за несплату штрафу - знову ж таки виключення), а виключення з мтсбу позбавляє права продавати поліси цивілки. Можете написати їм лист на ім'я директора філії і там внизу дописати копія в мтсбу, або прийти в офіс та при директору філії просто набрати номер мтсбу та пожалітися. Те що Вам розказують про запит це брєд. А нема то хто Вам доктор? Авто в кредиті чи вже погашений?
Ви порушуєте умови кредитного договору та вимоги закону про заставу. Чому людина порушуючи законодавство хоче щоб до неї ставились не порушуючи його?????????? В християнстві то якось кажуть про пилинку в чужому оці та колоду в своєму, га?
мда.......... а яке то має відношення до даної теми, га? то називається, хотів би шось сказати, але нема шо.
А таке, Мих. Дуже складно вимагати від дитини не курити коли обидвоє батьків курять. В нас в країні бардак по причині нашого менталітету, ми не звикли виконувати правила (дорожнього руху, закони, дотримуватись умов договорів і т.д.). Там з другої сторони барикад в СК сидить такий самий хлопець як Ви. Він не звик все робити правильно. Щоб змінити щось навколо себе треба почати з себе. Коли кожен змінить ВСЬОГО-НАВСЬОГО одну людину СЕБЕ то і порядок буде повний. Нє? Я Вам навів приклад з близької Вам сфери життя.
на жаль, чим далі, тим більше переконуюсь, що таки треба себе міняти... виконувати усі правила в середовищі бардаку - дуже накладно виходить
Нехочете виконувати самі, нема чого жалітись що не виконує їх хтось. Адже Ви ж також не виконуєте їх стосовно когось, от і хтось не виконує їх стосовно Вас
Почати з себе - то хороша фраза. І я колись також в то вірив. Ні, я її повністю не відкидаю. Але поставте собі запитання: кому потрібні послушні барани? Закони у нас, як дишло, або такі, що будь-якого барана за шкірку можна взяти в будь-який момент. То є просто вигідно певним кругам людей. Або наступна фраза: чиновнику тре платити стільки, щоб хабар не впливав на його дохід від зарплати. Гарно? Гарно! Просто супер. Тобто, якщо простий смертний десь заробить - хай відповідає згідно закону, а чиновнику тре платити багато, щоб не крав, щоб йому впадло вже було красти. Вчора Верховна рада викинула з редакції закон про податок з будинків, які мають понад 300 метрів квадратних, а ви, люде, "починайте з себе", а ми почекаємо, бо нас ітак добре, а вам зле? То починайте з себе. Згідно нового податкового кодексу, у вас на фірмі можуть тепер без дозволу суду зробити обшук, навіть підкинути наркоту, щоб ви себе не несли високо, а ви "починайте з себе". Згідно нового податкового кодексу, податковій непотрібно попереджати про перевірку, можуть прийти в будь-який час, а рішення податкової, хай воно тричі неправомірне, тре виконувати тепер без рішення суду, тобто прийшли, написали 100000 грн. штрафу, бо у них план і тре бюджет наповнити, то ви мусите сплатити, а потім судіться хоч до пенсії, то ж "починайте з себе". Починайте з себе, і вони (чиновники) теж почнуть з вас. Так буде весело. Я заздрю вашій наївній вірі, але то пройде, життя стежки рівняє. Моя думка була б зворотньою напевно, але ми (країна) йдем не догори, а в яму. Тому починати з себе... бавитися в Дон Кіхота.... немає жодного змісту.
Нікого ні до чого не примушую. Не хочете не починайте. Але тоді нема чого плакатись що хтось не так робить по відношенню до Вас. Бо то буде не справедливо. А як діяти то вже особиста справа кожного.
МотаБой, та ви не думайте, що я вас критикую, чи ще там шось, я навіть трохи здивований і радію, що є такі люди, як ви. Значить є надія, що й у нас колись буде порядок. Крім того хочу окремо подякувати вам за консультації, що ви даєте і мені і всім форумлянам.
На жаль це не завжди поміщається в математичні таблички в юному віці , а місце розуміння зайнято інколи категоричностями, самовпевненістю..., розуміння того приходить з віком і досвідом... а деколи не приходить Але то вже зовсім інша тема
якраз навпаки чомусь у страхуванні діє презумпція винності - я маю доводити страховій, що я не шахрай... подавати на них в суди через затягування виплат... чим це відрізняється від подавання в суд на винуватця ДТП?
Презумпція невинності діє у кримінальному праві, у цивільному праві діє презумпція вини. Все правильно. Це загальносвітова практика. Доводити щось потрібно тому кому потрібні кошти. Так у всьому світі, просто там до цоього давно звикли а у нас ні. (А може Ви й дійсно шахрай? Я ж не в курсі) За безпідставне затягування виплат однозначно подавати до суду (а не коли нема довідки ДАІ бо в ДАІ конверти з марками закінчились) та і вимагати пеню передбачену договором. А потім обирати нормальну компанію, яка платить і не затягує. Відрізняється тим, що після виграшу суду ще потрібно щоб його рішення було виконано. Виграєте Ви суд у Іванова Івана Івановича на 50 тис. грн., але буде одне але у нього квартира тещіна, а авто коштує максимум 1 тис дол, зарплата 2 000 грн, і троє дітей, от і буде він (згідно розпорядження судовиконавців) платити Вам по 100-200 грн в місяць. Порахуєте через скільки часу розрахується з Вами? А для СК 50 тис це не гроші навіть для філії, не говорячи про кошти головного офісу. Судовиконавець таку суму запросто знайде на будь-якому рахунку компанії та заблокує рахунок. От і вся різниця. Буде, Мих, буде. Нікуди не дінеться. Просто не все одразу. Про євреїв та 40 років пам'ятаєте? У всіх те саме. Динозаври повинні вимерти. Та запросто. Звертайтесь.
Про Каско тут було дуже детально роз'яснено. А скажіть но авточайникові, будь ласка, для вибору СК для автоцивілки теж треба такий грунтовний підхід, чи завдяки оцьому МТСБУ це непринципово? Авто старше від мене, права ось-ось отримаю.
Стаючи собі на горло, скажу так - особливого значення страховик для страхування відповідальності не має. Поясню чому - якщо буде випадок то вибивання грошей то є проблема потерпілогоа не Ваша. Відповідно Вам то пофіг. АЛЕ є жирне але. В цивільному кодексі передбачено що якщо сума компенсації виплаченої страховою компанією є недостатньою для покриття збитку то різницю повинен доплатити винуватець. Це прописувалось для того щоб якщо Ви вчинили збиток більший за ліміт відповідальності по цивілці 25500 грн. то решту повинні доплатити самі. А на практиці означає що якщо СК дуже занизила розрахунок збитку і потерпілому вдасться це довести в суді то ще питання кому доведеться доплачувати решту. Тут як у суді купюра фішка ляже. Тому варто звертати увагу на нормальні компанії.