Страхові компанії. Ділимось досвідом.

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем dArt, 2 сер 2007.

1. Varvar

Varvar Well-Known Member

Трошки некоректна аналогія :), маленьке уточнення:
    У 2008 році до категорії великих було віднесено 17 банків, лягло 3 офіційно (ПІБ, Надра, Укрпром) і майже ліг родовід - 4/17=23,5%
    Малих "лягших" з десяток набереться, але їх загальна кількість більше сотні.

Хоча думку на рахунок великих страховиків підтримую:good:, бо для страхування дуже актуальний закон великих чисел.

2. Tony

Tony Well-Known Member

Ну це для мене не критичний показник. Страхова для прикладу може займатися восновному іншим видом страхування (не КАСКО чи цивілкою) де к-сть страхових випадків значно менша тому відповідно і виплат буде менше. Маю декілька знайомих підприємців які там страхуються - хороші відгуки, та й тариф у них трохи менший ніж в аналогів з тими ж самимм умовами. А ще маю знайомих там - тому і розглядаю як варіант.

3. Princess

Princess Well-Known Member

Скарбниця - це та СК, в якій ми страхувались для виїзду за кордон (історія на попередніх сторінках).
    наразі: готівкою нам виплачено наші готівкові витрати (квиток і чек за первинний огляд в лікарні), щодо операції - інформації не маю, але сподіваюсь там теж виплатили. тому сказати щось погане не можу, але сам процес співпраці не був райдужним. з одного боку - вони намагались проводити свій інтерес, і це природньо (ну і курс виплати був 8 з копійками за євро, типу на момент страхового випадку. хоча до моменту виплати курс вже був далеко іншим). а з іншого боку - грошики ми отримали, тож ппроблему було вичерпано.

4. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А нас зараз Фольксбанк (бувший Електронбанк) зобовязуэ страхувати авто (в кредиты) в Українській страховій групі, а ми маємо хороший досвід і умови в Гарантії, звонимо, питаємо як розраховують вартість річного автомобіля,
    розказує нам їх менеджер:
    вартість авто на момент купівлі була 170 тис., ділимо на 5 і множимо на 8 (курс долара) і отриману суму 300 тис. множимо на 5 відсотків (КАСКО)-ітого 16000тис.грн. :ireful::ireful::ireful:
    Перепитую, чи він добре подумав, порекомендували звернутись в салон і дізнатись вартість автомобіля в гривнях на сьогодгнішній день і відповіно відняти певну суму від вартості за рахунок зношення та амортизації,
    передзвонив, напевно таки подумав і зійшлись на 8 тис.
    Нє, ну чого кожен вважає тебе ЛОХом?????

5. Tony

Tony Well-Known Member

оооо я якраз в аналогічній ситуації з тим же банком. Тільки в мому відділенні мені ше дали якийсь непонятний папірчик з ніби акредитованими компаніями і ніби в яких я тільки можу срахуватися. Власне піднявши договоір (як кредитний так і застави) ніде про таке не вказано це і зрозуиіло бо тоді буде обмежено ваше право на вільний вибір староховї. Насправді на таке вестися не варто і ви можете страхувати в будь-якій компанії. Ну хіба банк може пізніше вам "помститися" піднявши відсотки по кредиту, ну але це вже інше питання.
    На рахунок оцінки вартості то це якийсь брєд. Сам ше хочу детьально вияснити у них на рахунок того але вартість має бути ринкова а не вираховуватися за незрозумілими формулами. Власне мене цікавить інше питання - чому я маю страхувати на повну вартість якщо кредит я брав на половину вартості автомобіля?! Ну але неварто забувати в якій країні ми живемо і які в нас банки і страхові..... Завжди через суд можна відчтояти своє право....майже завжди...

6. Varvar

Varvar Well-Known Member

то є практикою більшості банків, при цьому більшість дає перелік (вибір) акредитованих страхових - формально банк займається акредитацією для себе страхових з точки зору мінімізації ризиків, неформально акредитовані страхові тримають депозити у цьому банку - за це банк "підганяє" їм клієнтів.
    на рахунок прав, то варто зазначити, що банк є вигодонабувачем (поки машина у заставі), то він також має певні права ....
    на рахунок вартості (страхової суми), то формально для банку достатньо, щоб була покрита заставна вартість авто, але враховуючи зміни у резервуванні за кредитними операціями з фіз особами без джерел валютної виручки, ряд банків "пропонують" клієнтам підписати додугоду з новою заставною вартістю з урахуванням, що вартість авто в салоні у гривні зросла.

• Подобається Подобається x 1
  7. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Спілкувались з знайомими з інших страхових, радили таки застрахуватись там де просять, бо Фольксбанк зараз пресанув своїх керуючих, з страхівки не в тих страхових-і полетів на вільні хліба, а в нас ну дуже хороші умови кредитування, ніяких комісій, хороші відсотки, керуючий все сам забезпечує, тому не хочеться підводити людину, правда ми ще торгуємось, так що ціна вже реальна)

8. Tony

Tony Well-Known Member

Сьогодгні був у своєму відділенні Фольксбанку - казали на будь-яку страхову суму але не меншу вартості купівлі (яказ зазначена в дог застави).
    Але найбільше бісить це цей обмежений список страхових з 4ох компаній:ireful1: :ireful1: Вони нівкакую не хочуть поступатися, шою ти їм не доказував!
    Як з цим можна боротися? Куди звернутися якщо я нехочу страхувати ні в одній з них????

9. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Ну-ну :blush: до пори-до часу, поки грім не гряне... нажаль така наша ментальність і нема на то ради.

Маєте на увазі страхування нерухомості? Так випадків там мало, але суми відшкодувань набагато більші :)

Відгуки - це досить вагомий чинник при виборі СК, але задам одне питання: "скільки у Ваших підприємців було страхових випадків?" І я маю на увазі не камінь в вітрове скло а тотали (і яким чином оціняли залишки), угони, ДТП з з'їздом з дороги на грунт (коли товчуть ходову і багато пошкоджень ходової можна списати на стан доріг і не побачити причинно-наслідкового зв'язку з ДТП)

Нищий тариф в страхуванні це як вищі відсотки по депозитах, дуже приємно, але ймовірність кидалова значно більша. :)))

• Подобається Подобається x 1
  10. Tony

Tony Well-Known Member

mota_boy
    В Скарбниці страхуватися передумав - договір несподобався - якось все аж занадто не чітко, не деталізовано + дуже багато обмежень.

Незнаю чому Ви ссилаєтесь у всьому лише на суми виплат? Навіть якшо показник високий, невідомо ж шо виплачували, як виплачували, кому виплачували, коли і т.д..... Для мене він якийсь трохи абстрактний. Чи я шось не так зрозумів?!

Короче на днях хочу пропробувати ше одну штуку з тими банками і страховими. Якшо вийде розкажу :)

11. mota_boy

Крім договору читати треба ще й правила страхування - це документ на основі якого складено договір, в договорі Ви розписуєтесь про те що з правилами знайомі, питання які не регулюються договором, регулюються правилами.

Безперечно цей показник треба порівнювати ще й із збором страхових премій (виручка компанії). І вираховувати рівень виплат тобто співвідношення виплачено зібрано.
    Але чому я наводжу тільки виплати? Бо це один з основних показників, це як випуск продукції для підприємства, це те що компанія зробила за певний період. Зрозумійте що кількість випадків давно статистикою порахована, і відхилення реальної їх кількості від прогнозованої дуже незначне. І якщо дві компанії зібрали за рік по 200 млн грн. і одна виплатила 80 млн а інша 140 млн то є зміст задуматись чому? Кількість випадків у них була майже однакова, повірте. Запам'ятайте що страхування це річ не дешева. А Ви шукаєте компанію з низьким тарифом (Ви її знайдете і наведете сам для себе безліч аргументів чому Ви обрали саме її), просто залишитись з носом там буде набагато ймовірніше.

• Подобається Подобається x 3
  12. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

цілком слушно... от тільки де взяти статистику зборів, а не виплат, бо нерозумно тоді оцінювати тільки по виплатах... ну або порівнювати процент виплат що до збору, так буде правильніше

13. mota_boy

та запросто :)

http://forinsurer.com/ratings/nonlife/

а взагалі сайтів цього напрямку повно

14. Tony

Tony Well-Known Member

Сумніваюся в достовірності інформації цих всіх сайтів про страхових.....

15. mota_boy

Деякі дійсно сумнівні, але тут надається інформація за багато років і вона дійсно достовірна (ну принаймі така яку подають СК в своїй фінансовій звітності)

16. Princess

Princess Well-Known Member

тепер цивілки з нульовою франшизою немає ?

17. mota_boy

В нас завжди біла тільки для ВІПів, закон говорить що франшиза може бути не більше 2% від ліміту відповідальності по майну. Може хтось і продає, але не думайте що це дуже добре, якщо ви винні штраф від 20 до 25 неоподатковуваних мінімумів це 340-425 грн ще й до того якщо суддя захоче то може й права керування позбавити (щоб не позбавив треба в суд паперу купити, конвертів, марок і т.д) сукупні витрати набіжать трохи більше франшизи 510 грн. Так що по дрібних збитках раджу розібратись на місці без ДАІ. По збитках більш суттєвих (розкажу з практики) якщо проводиться експертиза то сума по ній є достатньою для проведення ремонту в дяді Васі в гаражі, навіть з врахуванням коефіцієнту зносу (а з старими іномарками так і роблять ніхто їх на фірмове СТО не відганяє). Якщо автомобіль новий та застрахований по КАСКО ну то вже доведеться Вам ту франшизу повернути потерпілому. По старих авто мало хто з потерпілих звертається до винуваться за відшкодуванням франшизи, я б сказав 1 з 5. Так що не дуже критично.

• Подобається Подобається x 4
  18. Cargo

Cargo Member

Страхування автомобіля

Питання доволі просте: чи варто сьогодні купувати поліси КАСКО і якщо варто, то в якій страховій компанії? Адже не секрет, що на ринку страхування сьогодні серйозні проблеми і багато компаній просто не можуть здійснювати виплати по своїх зобовязаннях. Як бути в такій ситуації?

19. Incognito

Incognito Member

Якщо машина на кредиті, то питання хочеш – не хочеш не стоїть, банки примусить придбати повне КАСКО, ще й у власній, так би мовити, придворній страховій компанії.

20. Друзі, якщо й страхуватись то треба ДУЖЕ обережно вибирати страхову компанію, те що зараз робиться у цих фірмах говорить про одне - дістати від них компенсацію не легко, як мінімум, хоча й можливо..., так ось у мене товариш в Оранті працює, каже що після нового року зарплату дають частинками або не дають взагалі, в залежності від відділення, а з цього тижня вони взагалі на 3-х денний робочий тиждень перейшли, і зарплати будуть нараховувати 50 %:nea:

а де твій аватар? :)