С 18 века называлась "Малороссийская губерния". Вполне аналогично, учитывая что в Польше деление идёт по воеводствам, а не областям, губерниям, автономным республикам. Кстати и просто термин Малая Польша у них в обиходе имеется. Ну уж как получилось со временем, раз история так разделила что с формировались в разные государства, с начало из русских княжеств, затем разделились частично из РИ и окончательно из СССР. Да и мы не о переименование же говорим, а о восприятии этого термина, истории. Для примера может сойти Бретань как часть Франции и Великобритания, или Малая Македония (город Пелла, родина Александра Македонского) которая сейчас на территории Греции находится.
Згоден! Пригадую скільки негативу було на ОФі щодо Вакарчука в ролі міністра освіти. Чи то збіг, чи дійсно щоб люди пару спускали. Тем не менее недавно общался с товарищем, рассказал мне такую вещь - есть у нас в Одессе водный институт, моряков готовят, так вот там лекции читали на русском ипри Кучме, и при Ющенко, и при Януковиче (терминология дескать сложная). А вот буквально недавно таки их полностью перевели на обучение на украинском. Не знаю, мож и ОБС конечно
ІМХО, справа у тому, що у слові Малоросія історично (Валуевський указ пам'ятаєте?) закладена думка, що окрема Україна і окрема українська мова є нонсенсом, "діалект штучно названий мовой". Можливо, головним чином через присвоєння Московщині назви Росія. Мала Польща не є чимось окремим від Польщі в цілому. ---------- Додано в 11:59 ---------- Попередній допис був написаний в 11:58 ---------- "Позднее зажигание"?
Донецькі студенти обурені вчинком київської ровесниці, що вдарила Табачника 2011-09-26 13:12:00 • Україна
І чим Ви здивовані? так само про провокацію сказав і С. Квіт президент Києво-Могилянської академії http://osvita.ua/vnz/news/23206 Дівчина має стосунок до організації Д.Корчинського
Ой! Знаємо ми це обурення! Тут совок нікуди не уходив. Тим більш в ДонНУ, де зі скандалами, кримінальними справами, побиттям биками проштовхують сабачникова ректора. Ректор наказав студентам- "Обуритися", вони і виконують. Ви як при совку не жили.
Щось подібне я вже колись чув: "Выражаем свою глубокую благодарность родной коммунистической партии советского союза и лично Леониду Ильичу Брежневу."
http://img-fotki.yandex.ru/get/5502/mitrofan-alyabjev.6/0_43fe1_de1928e_XXL.jpg 1938 : 2011 - Дежа вю ?
Для таких як ви я зробила детальніший аналіз воспріятія цього терміну. Читайте тут: http://durdom.in.ua/ru/main/article/article_id/11576.phtml
Читав я інтервю з ректором "могилянки". Він каже, що ця кобіта була запущена для того, щоб Табачник мав зуб на києвомогелянську академію. І я чомусь віру тій інформації... політика - брудна штука.
Обсолютно порожня балаканина з вкраплянням домислів емоційного характеру... Що конкретно сказав пан Портніком розумного...? Що діти зневажають вчителів? Брехня! Що переможці олімпіад живуть гірше мажорів? І при згаданому Портніковим періоді, коли він вчився, переможці олімпіад жили гірше трійочників, батьки яких працювали на овочевій базі, або в райкомі КПСС... Ще раз пересвідчився в тому, що він звичайний барига від пера... http://lb.ua/news/2011/09/24/116291_TV_Tabachnik_i_Rossiya.html
Ви були уважні? Він сказав, що вони, коли були молоді, хотіли змінити державу. То, чому сьогоднішнім молодим не дозволяють міняти державу? Їм тут жити. Про те, що державою керують бандити? Та це тільки ви і не знаєте. Не зрозуміли? Буває. Що немає ніякого соціального ліфту.
Думаю, з Могилянкою він трохи перебільшує. Я на інше звернув увагу. У той же час доволі велика кількість студентів проводила акцію протесту. Хтось дізнався про те, чого студенти вимагали? Проти чого конкретно протестували? Так ніфіга подібного! Для всіх новинних сюжетів, які я бачив, ті протести вмістилися в кілька секунд як тло для акції дівчинки з квітами. Як людина, яка трохи знайома з піар-технологіями, бачу тут чітку схему. При цьому, зважаючи на недорозвинутий стан української журналістики і доволі негативну тенденцію до зростання "сенсаційності" ЗМІ, тут навіть не треба було жодних темників, просто чіткий розрахунок...
Хто? Портніков хотів змінити державу??? А сучасні - теж хочуть! Хіба ні? При чому тут "не дозволяють..."? А тоді що, дозволяли? Ома! В суд, всі в суд... І бандити будуть сидіти в тюрмах!!! (десь я цю хрєнь чув...) Неправда. Маса прикладів... Просто цей чувак згущує фарби та грає на прімітивних інстинктах та емоціях плєбсу... ---------- Додано в 10:06 ---------- Попередній допис був написаний в 10:02 ---------- Ви просто були неуважні і втратили часово-просторову орієнтацію... Спочатку квіти, потім відділок, потім палатки Ось доказ Правда, знайома чувіха в кутику? Тай цікава організація керує цим шоу - КУПР...
Адресу суду маєте? Де ж він заховався? ---------- Додано в 08:16 ---------- Попередній допис був написаний в 08:15 ---------- Можете привести без "бла-бла".
У Львові є одна приватна "крута" школа, в якій колись працювала моя знайома. Працювала недовго, бо ті школярі ставились до вчителів як до обслуги. Звичайно, оплата праці там була вища, в порівнянні з іншими школами, але вона вибрала колишнє ПТУ, і говорить, що має більше моральне задоволення, бо до її слів дослухаються щоб прожити і вивчити двох власних дітей, зараз змушена працювати- тиждень в коледжі, тиждень - продавцем в якомусь магазині, добре, що в коледжі пішли назустріч, і склали їй такий розклад. Про переможців олімпіад трохи не так - зараз в більшості шкіл культ "популярних і крутих", вчитися непрестижно, і інколи розумних учнів клюють, обзивають "ботанами", щоб не висовувались. я порівнюю свій шкільний вік я мала повагу своїх однокласників, тому що вчилась краще, і могла пояснити/допомогти з уроками і те, що відбувається зараз з моїми дітьми Як пояснити дитині, щоб вчилася краще, якщо приємніше йти шляхом найменшого спротиву...