Революція у суспільному розумінні є зміна існуючої системи влади (приклад - лютнева 1917 року революція в Россії. Перехід від монархізму до парламентаризму) шляхом насильства. В Україні систему влади ніхто незбирається змінювати. Неприймаються лише деякі представники цієї влади. Ці молоді люди формуються як громадяни з активною життєвою позицією, а не як революціонери.
Прошу вибачення, ви могли б формулювати думки більш зрозуміло. Що ви мали на увазі? Чи це - одеський гумор? Система незалежного оцінювання зменшила корупцію. Це - найголовніше. Ви ніколи не замислювалися, чому в Західній Европі влада не робить такого відвертого свинства, як у нас з вами? Тільки тому, що там все населення має таку активну життєву позицію, як ці студенти. Політики скрізь однакові. Їм просто цього ніхто не дозволяє. Все просто. Мене дуже тішить, що у нас є така молодь.
Я считал, что независимое тестирование направлено на улучшение качества поступающих в ВУЗы...Оказывается - это не ТАК... Активная жизненная позиция - это хорошо. Я на сайте антитабачник почитал его публицистику. Под большинством его тезисов готов подписаться. Поскольку он еще ничего не сделал, как министр - гонения на него исключительно из-за его политических взглядов - и тут надо сказать, что далеко не все поддерживают жизненную позицию львовских студентов. На мой взгляд - министр Вакарчук слишком сильно качнул маятник в сторону кондового национализма - и вот теперь обратный ход...
Большая глупая отмазка, на которую повелись не очень образованные львовские студенты. Задача экзаменов и тестов - определить уровень подготовки человека, уровень его знаний. А правила приема в ВУЗ, на основании чего бы там ни было, это уже совсем другая кухня! И с , главной своей задачей, тестирование справилось крайне плохо. В ВУЗы полезло всё, даже то, что туда лезть не достойно. Так, что менять нужно не тесты и экзамены, а правила приема в ВУЗ. А бороться с коррупцией, задача совсем других рычагов и механизмов. Вам СМИ в голове всё смешали, а вы и разобраться не можете. Другое дело, что профессиональным патриетам хочется и знания проверить как-нибудь и на борьбе с коррупцией сэкономить, дескать - "тесты автоматически коррупцию поборят". Большая глупость! Победить коррупцию автоматически, ничего не делая (имеется в виду - без жесточайших репрессий физических или психологических) НЕВОЗМОЖНО.
Скажіть, будь ласка, який саме сенс Ви вклали у значення цього прикметника кондовий? cтаринный, исконный, або топорный, грубый. Зрозуміла річ про кондову сосну без сучків та вад не йшлося? Даруйте, ми тут вже забуваємо трішкі російську мову, як і всі хто позбігали з СРСР. ---------- Додано в 12:34 ---------- Попередній допис був написаний в 12:27 ---------- Визначіть, за якими крітеріями Ви вирішуєте, не кажучі вже про те рагульське формуювання яким ви це говорите? Аристократ знайшовся. ---------- Додано в 12:41 ---------- Попередній допис був написаний в 12:34 ---------- Ну і підписуйтеся, ще б пак. Але ви ж не є міністром, а він призначений проти волі народу, отже і повинен піти, така думка не лише моя. При тому ніхто з 29 ( бакинскіх комісарів) ) міністрів уряду Азарова не викликає такого обурення. І попередник теж не викликав, не помітили?
В смысле - дремуче-замшелый. Русский язык Вы понимаете - как я вижу - прекрасно...А если что и подзабыли - в процессе общения вспомним. Взаимно обогатимся - я поддержую знания украинского - Вы - русского... Почему - против воли? Я ТАКого не говорил - и не один я. На мой взгляд - против воли назначили Вакарчука. Его деятельность существенно помогла приходу Табачника.
Такого сенсу слова кондовий я не бачив у словниках, отже дякую за відповідь, бо доводиться здогадуватися, що мали на увазі. Тепер з'ясуємо, чому Вакарчук по-вашому "дрємучє- замшелий націоналіст"? Адже далеко не всім він таким здається. У тій самій згадуваній телепередачі, з Анною Безулик були наведені цифри, здається мовне питання надумане, дуже малий відсоток абітур'єнтів мали проблеми на тестах з українською мовою.
Це - ключова фраза вашого допису. Ви сторіччям не помилились? Наведіть, будь ласка, приклади каральних заходів, особливо фізичних, які застосовує Данія, яка має найнижчий рівень корупції? Ви, навіть, можете запропонувати своє бачення цих правил? Думаю, що ви не стикалися із цією кухнею, тому так говорите. А правда в тому, що, особливо у перший рік незалежного оцінювання, багато випускників стали студентами за результатами тестів, а не за розміром гаманця їх батьків.
Я - не о том. Поступая в институт сам писал сочинение по-украински. Однако - кроме языка\литературы (предметов) - есть еще и математика-физика - и другие предметы. Вакарчук ускорено украинизировал тесты - приложив - в виде "фигового листика" словарь с переводом терминов -т.е. поставив учеников национальных школ в заведомо неравные условия - проводя "ползучую" украинизацию - мы, мол, школ не закрываем, мы только не даем возможности потом продолжить образование... А уж о скандальном запрете преподавателям общаться на перемене не на украинском - даже коммуняки при совдепии до ТАКого издевательства не додумались...
"Министр образования Украины Иван Вакарчук утверждал, что учителям "рекомендовали" общаться на украинском, а не обязали это делать. По утверждению министра, постановление "защищает права национальных меньшинств", а за невыполнение постановления "никто не намерен никого наказывать". В Україні 1345 середних шкіл з російською мовою викладання, Загалом у 21900 середніх школах України навчається 7 мільйонів учнів. З них частина навчається у 1003 школах професійної освіти (професійно-технічних училищах). При цьому переважна більшість середніх шкіл має державний статус, тоді як 200 приватних середніх шкіл відвідує лише 1 відсоток всіх учнів України. Навіть не питання, хто повинен підкорятися наказам міністерства.
Щорічно майже 200 тисяч громадян країни, а також інших країн стають студентами вищих учбових закладів України. Уявіть собі яка купа грошей потече до карманів хабарників і скільки піде через липкі руки Табачника, нагору? Ректори будуть відправляти чемоданами на Київ.
Рекомендовали - настолько, что пришлось Конституционному суду вмешиваться? КСУ признал неконституционным правительственное постановление Украины №1033 от 30 сентября 2009 года, обязывающее педагогов украинских школ говорить на работе по-украински даже на переменах. Посмотрите выше - вот то, что делал Вакарчук. А Табачник - еще ничего подобного не делал. Придумывают его возможные действия - и сами их отменяют... Пусть сделает - как Вакарчук - а его решение отменит КСУ - вот тогда - и говорим.
Подивіться хто подав апеляцію. Це той самий суд який дозволяє коаліцію "тушками"? Фактично лігітимізує узурпацію влади донецьким кланом.
А власне, Сявичу, чому б не обирати будь-яку мову навчання... І а) шукати учбовий заклад, що може надати відповідну послугу; б) шукати відповідні гроші. Якщо серьозно. Пригадучи добрі старі часи Середньовіччя, деякі студенти (називалися ваґантами) мандрували по всій Європі, шукаючи найкращих професорів і по ходу вивчаючи ту мову, которою професор викладає. Це - якщо мати бажання стати фахівцем. Без мовного блазнювання. Цікаво було б визначити, що підпадає до категорії меншості, де б Ви не підписались? Раптом - саме це, через що повстають проти нього?
Насколько уменьшила-то? Откуда взялось вообще утверждение, что что-то уменьшилось в общем? Может цены выросли? Чем вы коррупцию измеряете? Какими попугаями? Правильно, в первый год. Когда систему только ввели. А потом что? А как это сказалось на поборах _внутри_ ВУЗа? Почему вы откидываете возможность купить результаты тестов в родной школе и с этими оценками ехать в желаемый ВУЗ? И снова: на основании чего сделаны выводы? Чем измеряли? Почему так уверенно говорите? Я подчёркиваю, что я не опровергаю, а лишь прошу подтверждения словам про улучшение и уменьшение. Сказать можно многое, вы цифры дайте.
Легко Вам сидячи за клавою задавати подібні ребуси. Хто може навести точну статистику? Як би це було так просто, корупцію б тоді давно подолали. Річ в тім, що абсолютно очевидно, що тести обмежують хабарницьтво. І всім видко як кучміст Табачник виконує волю ПРдонів намаганням зламати цю сістему незалежного тестування.
а то, в школе некоторые уроки русского языка проходили без урока из-за того что я учительницей спорил какие козлы - комуняки а она мне рассказывала какие они цацы, про историю вообще молчу, а студенчество у меня было курсанчетвом там особо в демонстрации не поиграешь .... так вот и что делать?
Кому? Кожен своє... Студенти, облради, ми бачте з вами на форумах. От тільки секретаріат президента та уряд невідомо що робить...
Навіть якщо не знають української більше, то це явно їх проблема, бо українська мова - державна, тому знати її повинні всі освітяни (при тому розмовляти в побуті можуть хоч суахілі). Вкотре повторюсь: розмовляти в побуті - одна річ, але освіта - державний пріоритет (принаймні в державних навчальних закладах), тому й мова викладання повинна бути державною. Правильно, але Табачник вважає, що викладач повинен підлаштовуватись під студента, а не навпаки )