А я б не був настільки впевненим. І Янукович навряд чи буде довго терпіти, приїде до Львова і тут його вже більш конкретно попросять звільнити Табачника, а оскільки Янукович захоче мати авторитет у Львові, то піде на зустріч. ---------- Додано в 20:45 ---------- Попередній допис був написаний в 20:44 ---------- Ви праві, тоді всі зрозуміють.
Садовий швидше наробить у штанці. Але я думаю, що ініціативна група є. Як-не-як в тому нічого страшного нема.
Авжеж, помрійте, нічого не заглохне, бо ПР сама надала в руки опозиції таку козирну карту, що й сама вже не рада, і поки не знає як далі бути. Комусь Янукович пику таки натовкне.
Розумна провокація Призначення Д.Табачника на посаду Міністра освіти і науки - це провокування здорових національно-патріотичних сил. За логікою речей така провокація була б вигідною для самого Януковича, щоб залишатися самостійним. Для пояснення такої думки необхідно зробити невеликий екскурс в історію незалежної України. 1. У свій час Л.Кравчук у розмовах з М. Горбачовим під час проголошення незалежності постійно кивав у сторону РУХу, натякаючи, що тодішнє українське компартійне керівництво було б не проти зберегти СРСР, але ж народ може постати і буде кровопролиття. 2. Пізніше цей момент вдало використовував Л.Кучма, коли у нього вимагали впровадження російської мови чи інших дій, котрі йшли в розріз з українськими інтересами. Якщо сформулювати точніше. то з інтересами української олігархічної держави, яка на той час існувала. Тепер повернімося до Януковича. Очевидно, що в ході виборів він намагався заручитися підтримкою і Росії і окремих проросійських сил в Україні. Так само роздавав обіцянки щодо мови та освіти, які зараз не дуже хочеться виконувати. Адже хочеться бути президентом всієї України, а не тільки її частини. Але ж є зобов’язання.... Розумним у цій ситуаціє є саме провокація здорових сил суспільства, щоб потім кивнути на громадськість і заради "громадянського спокою" відмовитися від державного статусу російської мови, від Табачника на посаді Міністра освіти і науки, а пізніше, можливо, і викинути комуністів з коаліції та створити нову вже на легітимній основі, паралельно знищивши Ю.Тимошенко, як головного антипода і конкурента за доступ до бюджетних коштів. Саме до такого висновку можна прийти, якщо проаналізувавши окремі виступи і дії нових посадовців. 1. Янукович вів свої нотатки у Верховній Раді чомусь українською мовою. Хай буде з помилками, але ж українською. 2. Президент, перебуваючи в Каневі підтвердив державний статус української мови, а прем’єр, хоч і ламано але намагається розмовляти таки українською. 3. Ми не почули жодного добре аргументованого виступу на захист Табачника. Напроти, і представник Президента і представник Уряду фактично натякнули, що їм особа нового міністра не надто приємна і вони б не хотіли її бачити в уряді та вважають її шкідливо. То може, адміністрація нового президента тільки і чекає моменту, щоб громадськість та опозиція піднялися і виступили організовано з вимогою відставки Табачника та інших неприйнятних осіб. Тоді Янукович матиме виправдання, як для "своїх", так і для "російських" друзів. Адже можна буде завжди кивнути в сторону українців і сказати: "Я хотів зробити все можливе, але ж народ..." Роман Соломонюк Лабораторія суспільно-політичного аналізу Центру з інформаційних проблем територій Національної Академії Наук України, Львів,
Чув тільки, як він "читав" текст присяги (суто за правилами російської фонетики). Так і я можу прочитати вголос узбецький текст, написаний кирилівкою. А в Києві висять на стовпах листівки "Зустрінеш Табачника - дай підсрачника!". Краще би призначили міністром іншого Табачника - котрий на гармошці грає. Той веселий, тьолки в нього на бек-вокалі гарненькі. А чому би не запровадити в музичних школах курс клезмерської музики?
Після того як Табачник відповідав на складні запитання у телешоу з Анною Безулик, його закрито! Випадковість?
Мені особливо сподобалося про дружину Табачника. Казала: - "Смотрі в ефіре нє скажі ВСЮ правду." Він і не казав...
сегодня смотрел новости Табачник выдал что язык обучения в стране теперь будут выбирать родители, сие есть демократично - Табачник Браво!
Справді? А якщо радітєлі виберуть англійську, французську чи іврит? Або інших меншин що проживають в Україні? Оце буде демократично! Але, звиняйте, буде бардак...
кстати там не уточнялось какую форму протеста выбрали студенты? если они занятия косят ради участия в забастовке и камнями бьют стекла - так куда этих "борцов" девать?
ну не передергивайте .... вот когда "меньшинств" и говорящих на языке "меньшинств" наберется больше половины вот тогда можно будет рассмотреть такой вариант .... я понять не могу, почему не демократично? украинский народ на подъеме свидомости дружно захочет учить своих детей на украинском в чем проблема? да теоретически можно будет учится на русском но ведь не обязательно
Здобути успіхів в Україні можуть лише молодь яка знатиме державну, насамперед, англійську - обов'язково, а також мови сусідніх держав, польську та російську. Син Гані Герман, наприклад, всі ці мови знає, і гадаю навіть і без мами влаштувався б не погано. А з мамою вупше.
) язык - выбирайте, а вот с грибочками завязывайте ---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:14 ---------- иак ведь никто не мешает - "обирай українське", вот тут полностью согласен английский язык как не крути общемировой и тут надо изучать в школе обязательно ... вообще согласен, преподавание на русском не в коей мере не должно означать отмену украинской мовы и литературы, впрочем так оно и предлагается ...
Тобто якщо я, дипломований викладач, не володію російською, то маю бігти її вчити, чи може набиратимуть в n раз більший викладацький штат для різних студентів, де n=кількість мов меншин? Брєд...
Тонкие намеки на толстые обстоятельства? (А.П, Чехов) Сегодня, 18 марта - на 5 канале последний выход программы «Я так думаю» с Анной Безулик. По контракту именно сегодня последний эфир, и продлевать договор на нынешних условиях вряд ли станут...программа Ани стоит очень-очень дорого... http://dusia.telekritika.ua/Podkidysh/13362/Posledniij_jefir_Ani_Bezulik_ Петя Поршенко - как я понимаю - в пр не перебрался.